Įkraunama...
Įkraunama...

Krymas, 3 dalis

QUOTE(vesna @ 2006 04 18, 14:33)
Geraiu važiuokit su lietuvišku traukiniu Vilnius - Simferopolis. Labai geras ir patogus traukinis. Minkštas ir komfortiškas.

O kiek kainuoja kupe?

Rezgu ir aš mintį nuvažiuoti prie Juodosios jūros. Neseniai dabo reikalais teko pasivažinėti kupe - visai patiko, savotiška egzotika, pamaniau, kad ir vaikas jau priaugęs ištverti tokį išbandymą smile.gif Internete radau pora man labai patinkančių variantų, bet jau kainelės doh.gif Tai kol kas kelionė - tik intensyvių apmąstymų stadijoje...

Įdomu, kokią vietelę rinktis, norint maksimalaus privatumo, minimalaus žmonių kiekio pliaže, tylos, ramybės...Tikriausiai ne Jaltą? g.gif
Atsakyti
kupe kainuoja 190 lt x 2 = 480 lt. į abi puses. šiaip kelionė nesunki, na aišku kaip dėl vaikų tai nežinau unsure.gif

o dėl vietos tai niekuo negaliu padėti, gal pabandyk paskaitinėti čia http://forum.naiti.ru/ , aišku jai rusiškai skaitai blush2.gif

ir dar : su traukiniu važiuojant reik nepamiršt baltarusijos tranzitinės vizos pasidaryti ~ 17lt.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2006 06 08, 12:38)
Ačiū, Fanda smile.gif

O ar geriau imti su maitinimu (pvz., sanatorijoje) ar ieškoti privataus sektoriaus pasiūlymų be maitinimo?

kryme buvau pernai, šią vasara irgi žadu važiuot ir kaip ir pernai gyvensim privat sektoriuje, sanatorijose nesu buvus tai nežinau kaip ten unsure.gif čia daugiau kelionių agentūros organizuoja gal jie daugiau papasakotų g.gif
Atsakyti
Na, kadangi mes būtume su vaiku (praktiškai - su vienu, teoriškai - jau su dviem mirksiukas.gif ), tai maisto klausimas itin aktualus. Kaip ten situacija parduotuvėse? Man kažkaip saugiau atrodo užsisakyti viešbutuką ar sanatoriją su maitinimu..O per agentūrą vykti nenorime, bandytume savrankiškai - daugiau laisvės pasirinkti vietą, laiką ir t.t....
Atsakyti

Beje, gal kas galit plačiau papasakoti apie kurortus, jų ypatumus? Kur geriau važiuoti - į Jaltą, Eupatoriją, Aluštą? Skaičiau, kad pats švariausias vanduo ir smėliuko paplūdimiai yra Sudake, gal kas ką daugiau žinot apie šią vietą? g.gif
Atsakyti
na aluštoj tai pamanu buvo toks supermarketas a la maxima "furšet" vadinosi- ten ir pasirinkimas panašus tik aišku ne lietuviški ,o ukrainietiški produktai, o užsieniniai tai tokie pat kaip lietuvoje. daržoves , vaisius pirkome turguje,tai tuo ir maitinomis smile.gif
sudakas man pasirodė toks sausesnis (žalumos prasme), bet atrodo kaip miestas tai didesnis.
Atsakyti
jaltij nebuvau nežinau , bet atrodo tai brangiausias miestas.
toks ramesnis ir mažesnis sakyčiau būtu gurzufas (šalia arteko) ,ir ten valgykla yra gera, švaru, skanu, pigu, bet supermarketo ten nemačiau,užtat kavinukių ir restoranų tikrai pakankamai.
ir dar paprastai pležai mieste priklauso sanatorijoms , arba reikia susimokėti (apiie 1 lt.) mažuose kaimeliuose pliažai nemokami.
pasižiūrėk čia http://travel.kyiv.org/crimea/ o žemiau kairėje rasi ir krymo žemėlapį, gal ką rasi.....
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2006 06 09, 14:42)
Beje, gal kas galit plačiau papasakoti apie kurortus, jų ypatumus? Kur geriau važiuoti - į Jaltą, Eupatoriją, Aluštą? Skaičiau, kad pats švariausias vanduo ir smėliuko paplūdimiai yra Sudake, gal kas ką daugiau žinot apie šią vietą?  g.gif

Dar nuo vaikistes laiku mane tevai visa laika vezdavo tik i Eupatorija:daugiausia saules,svilnesnes klimatas,kas man aktualu plezuose visur smelis.Jei vaziociau tik ten thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Pasidomėjau Eupatorija, privalumai - vienas ekologiškiausių Krymo kurortų, seniausias miestas (pradėtas statyti V a.) švariausia jūra, smėliuko paplūdimiai. Poilsiui su viaku - thumbup.gif Trūkumai - nėra "laukinių" paplūdimių, praktiškai visi priklauso sanatorijoms, poilsio namams etc., aptverti tvoromis...Man pasirodė, kad nelabai yra ką pamatyti...palyginti nedaug žalumos...

O ten kalnų nėra? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2006 06 11, 12:27)
Pasidomėjau Eupatorija, privalumai - vienas ekologiškiausių Krymo kurortų, seniausias miestas (pradėtas statyti V a.) švariausia jūra, smėliuko paplūdimiai.  Poilsiui su viaku - thumbup.gif Trūkumai - nėra "laukinių" paplūdimių, praktiškai visi priklauso sanatorijoms, poilsio namams etc., aptverti tvoromis...Man pasirodė, kad nelabai yra ką pamatyti...palyginti nedaug žalumos...

O ten kalnų nėra?  rolleyes.gif

Del kalnu,man atruodo kad nera.Bet kur kalnai,ten ir akmenis. schmoll.gif Laukiniu papludimiu,jai labai noreciaui issinuomociau masina ir nuvaziociau. blush2.gif ax.gif Paplaukti su jachta,arpaimti kitas ekskursijas galima ir is ten visur veza. thumbup.gif
Atsakyti
O kaip ten mašinų nuomos kainos?

Žiūrinėjqu privataus sektoriaus skelbimus (apsisprendžiau ieškoti būtent tokio varianto), pvz., 1 kambario 32 m2 butukas netoli jūros su virtuve, skalbykle, boileriu - 50 dolerių parai. Čia daug, mažai ar norma? g.gif
Atsakyti
gal yra atostogavusiu siemet? arba kas ruosiates vykti i kryma? Patarkite, kur apsistoti. Negaliu atrinkti - kas pigiau, ar viesbutis (sanatorija) ar privaciame sektoriuje. Norisi ir grazaus svaraus papludimio, ir patogumu, bet ir kaina kad nesikandziotu.
Gal kas turit pazistamu arba pastovia vieta ir galetumete pasidalinti informacija?
beje, gal neverta keliauti savarankiskai o pasirinkti kokia agentura kuri ir apgyvendins ir nuvez? ar daug brangiau atsieina?
Atsakyti