Įkraunama...
Įkraunama...

Žalieji žirneliai

QUOTE(Gardi @ 2009 07 29, 18:43)
Merginos,  o šaldot juos žalius ar apverdat?

apverdu
Atsakyti
merginos,o gal kas žirnelius koncervuojate su kokiomis nors kitomis daržovėmis,na tarkim su morkom g.gif ax.gif
Papildyta:
QUOTE(GREK @ 2009 07 28, 17:09)
Pasitaisau, nes prirašiau pievų  blush2.gif

Turiu ir aš vieną išbandytą, skanu:
1l žirnelių
1l vandens
3 šaukštai druskos(labai tiksliai atmatuokit, kad nebūtų per sūru)
6 šaukštai acto
Žirnelius paverdam 10 min. Tada dedam juos į išvirtą marinatą ir verdam dar 5 min. Supilstom į stiklainius ir uždarom.

Cukraus nereikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2009 08 04, 13:56)
merginos,o gal kas žirnelius koncervuojate su kokiomis nors kitomis daržovėmis,na tarkim su morkom g.gif  ax.gif
Papildyta:
Cukraus nereikia g.gif

nea, nereikia, būčiau rašius jei reikėtų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2009 08 05, 14:43)
nea, nereikia, būčiau rašius jei reikėtų  mirksiukas.gif

Aišku aciuks.gif
Atsakyti
aciu uz patarimus.. butinai ir saldysiu ir konservuosiu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Donatuke @ 2009 08 07, 19:31)
aciu uz patarimus.. butinai ir saldysiu ir konservuosiu  4u.gif

Smagu,kad mano smalsumas kažkam pamačyjo mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
As irgi siemet pirma syki pasidariau zirneliu,ne neisivaizduoju koks skonis bus.
Atsakyti
QUOTE(AveM @ 2009 08 07, 23:46)
As irgi siemet pirma syki pasidariau zirneliu,ne neisivaizduoju koks skonis bus.

koncervuojau kas antri metai.Bet,kad esu berbė-devymdarbė savo receptų sąsiuvinį bala žino kur nukišau,tau ir kreipiausi mamyčių pagalbos.
Mano žirneliai visada laikosi puikiai,išskyrus vieną kartą,kai rūsį buvo sprogęs šilto vandens vamzdis doh.gif smile.gif
Atsakyti
Na su receptu knyga vargstu ir as,tai dabar pasidejau ant stalo ir liepiau niekam neliesti.
Atsakyti
O dabar jau pernokusius konservuoti netinka. g.gif
Atsakyti
QUOTE(merga @ 2009 07 27, 11:46)
Šaldau.Ir vienus ir maišau su kitomis daržovėmis.Kadngi esu biški prie žemės darbų(tipo ūkininkė hihihi.gif blush2.gif )auginam daug daržovių,tame tarpe ir žirnelių.Juos ne tik šaldau,bet ir džiovinu,ir koncervuoju  smile.gif
Pvz:vienu sykiu namo parnešam 3-4 kibirus(20l)Negliaudytų žirnių ax.gif

Dėl dievo meilės jei man juos reiktų išgliaudyt tai konservuo jau nenorėčiau blush2.gif . Nu mergužėle tu ir darbininkė doh.gif thumbup.gif
Atsakyti
As irgi kol isgliaudziau,tai isejo tik keturi stiklaineliai,kitus taip ir palikau peraugimui.O dabar jau tokie pernoke netinkami. biggrin.gif
Atsakyti