Įkraunama...
Įkraunama...

Budizmas. Religijos pakeitimas.

QUOTE(Ellenyte @ 2010 02 14, 17:24)
Ar šią knygą galima rasti paprastuose knygynuose ar tik specializuotuose? smile.gif

Dabar, tiesa sakant, nezinau, kur ja galima butu rasti. smile.gif Galima angliska (galbuti ir kitom kalbom) elektronini arba popierini varianta per interneta uzsisakyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vytautas M.: 14 vasario 2010 - 21:29
QUOTE(Vytautas M. @ 2010 02 14, 22:24)
Dabar, tiesa sakant, nezinau, kur ja galima butu rasti.  smile.gif

Dėkuj, pasižiūrėsiu knygų mugėj, jei nebus, tuomet skaitysiu angliškai smile.gif
Atsakyti
Beje, Skalvijoje vyksta festivalis "Budos kine", manau yra vertų dėmesio filmų smile.gif
Atsakyti
Budos kine - nerealiai fainas festivalis! Kiek zinau, surengti papildomi seansai net buvo, ir rytoj paskutinis filmas "Tobulo mokytojo zodziai" bus rodomas Pasakoje 19.00. Maciau sita filma ir visiems visiems labai rekomenduoju ji pamatyti. Apie viena zymiausiu budizmo mokytoju pasaulyje Kjentse Norbu - nu ziauriai idomus zmogus. Filmas paliko labai gilu ispudi, o 1:40 prabejo kaip 5 minutes smile.gif
Atsakyti
Aha, laukiu šio festivalio ir Šiauliuose bigsmile.gif
Atsakyti
Tai jau ketvirtadienį jis prasideda Šiauliuose smile.gif
17.30, prieš pirmąjį seansą bus pristatymas!

Visi nerealūs filmai, o štai populiariausi ir pakartojamų seansų prireikė "Senovės Tibeto beieškant" ir "Tobulo mokytojo žodžiai".
Atsakyti
Beje kas del religijos pakeitimo, tai Dalai Lama XIV to nerekomenduoja. Tai susije su daugybe problemu... (atkreipiau demesi i dali temos pavadinimo). Nors is kitos puses si nuostata nera be isimciu.

smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vytautas M.: 02 kovo 2010 - 11:47
Briedas smile.gif Su kokiom problemom gali būti susiję?

Budizmas yra daugiau kaip 2500 metų patirties religija, apjungianti logišką požiūrį bei priemones, leidžiančias pasiekti viršasmenišką proto būseną – nušvitimą, t.y. visišką kūno, kalbos ir proto potencialo išvystymą. Buda suprantamai ir praktiškai parodė, kaip visus gyvenimo patyrimus paversti žingsniais į nušvitimą ir išmokė daugybės į nesibaigiančią laimę atvedančių metodų. Buda visuomet drąsino mokinių kritišką vertinimą, kviesdamas patikrinti ir patiems įsitikinti, ar jo mokymai dogmatiški, ar iš tiesų išlaisvinantys.
Atsakyti
Labai faina, kad Buda taip moke smile.gif

O del briedo tai nezinau - gal tu geriau ismanai.. mirksiukas.gif Tiesiog as gana kritiskai ziuriu i visokio plauko atvertinetojus ir oficialus budizmas tokia sumaisti keliancia veikla neuzsiima.

Butina gerbti tadicijas, kurios yra nusistovejusios krikscioniskose, musulmoniskose ir kt. nebudistinese salyse.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vytautas M.: 02 kovo 2010 - 11:54
QUOTE(" voresta " @ 2009 08 30, 11:13)
O as apskritai noriu paklausti- o ka -be religijos negalima?butinai tom pasakelem tiket? nors maza ir buvau krikstyta ir iki kokiu 15 metu nutempiama i baznycia,po to samoningai pasirinkau gyenima be religijos ir net susirgusi veziu nepuoliau jo ieskot...jokiu rysiu su jokia religija,vaikam pasakiau -man tas pat kam norit tam melskites -jus galit patys rinktis ...manau religijos reikalingos ivairiom santvarkom ir valdziom ,kaip masiu valdymo priemone.
Patarciau pasiziureti  :

http://www.zeitgeistmovie.com/

manau kad taip ir yra...

Gyvenime vadovaujuosi savo moralinem nuostatom viena is kuriu -jei tik gali, daryk gerus darbus



Netikes filmas,ka ten pamatyt? kvailus paveiksliukus ir ne va kazkokius ismilus? bent jau tas 'mokslinkas' ar pasakotojas pasirodytu schmoll.gif .Tas filmas nevertas ziurejimo.Isvedziojimai pagal savo tiesas
Atsakyti
Jei domitės budizmu, http://www.budizmocentrai.lt galite rasti kokie vyksta budizmo mokymai ir praktikos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo digit_artist: 11 birželio 2016 - 14:43
Tema priblėsusi.... Ar dar yra besidominčių budizmu? Praktikuojančių? Kur? su kuo? Būtų įdomu pasidalinti patirtimi smile.gif
Atsakyti