pas musu seimoje tokia situacija,kad daznai savaitgalius tenka leisti kaime pas seneliu,pas kuriu daznai ir lankosi kitų giminaičių vaikas,kuris yra dvigubai vyresnis uz musu mergaite,as daznai matau kaip tas vaikas atimineja is maniskes zaislus,naturalu kad manoji nesugeba dar apsiginti pries vyresni,sedi ir ne nepajunta kaip zaislas buna istrauktas is ranku...arba tas vaikas atsinesa savoa smenini koki zaisla ir slampineja prie manosios,taip ja erzindamas,bet gink dieve neduoda jai pazaisti,o manoji dar per maza kad suprastu jog taip yra erzinama,buna sedi liudna,matos kad nori to zaislo ir sirdele skauda,o man kaip mamai tada ir sirdis plysta
nezinau kaip elgis tokioje situacijoje,gal jums taip yra buve?su to vaiko tevais kalbeta simtus kartu ,jokios prasmes nebera,nes jie savo vaika taip idealizuoja,sulygina su maniske,atkerta kad dar labai mazas (nors 3 metais uz maniske vyresnis,tikrai supratimo turi)tikrai labai vaiaks islepintas ,tevu neklauso....... nezinau kaip elgtis,kartais mastau jau pati pabarti,bet persigalvoju vos pamascius jog pati tai nenoreciau jog kazkas svetimas aukletu- bartu mano vaika - o gal vertetų?bijau kad mano vaikui nepakenktu toks elgesys,nesinori kad visad butu ziopliukes padeti,nu tikrai pikta darosi

QUOTE(mamukas21 @ 2009 07 28, 13:09)
pas musu seimoje tokia situacija,kad daznai savaitgalius tenka leisti kaime pas seneliu,pas kuriu daznai ir lankosi kitų giminaičių vaikas,kuris yra dvigubai vyresnis uz musu mergaite,as daznai matau kaip tas vaikas atimineja is maniskes zaislus,naturalu kad manoji nesugeba dar apsiginti pries vyresni,sedi ir ne nepajunta kaip zaislas buna istrauktas is ranku...arba tas vaikas atsinesa savoa smenini koki zaisla ir slampineja prie manosios,taip ja erzindamas,bet gink dieve neduoda jai pazaisti,o manoji dar per maza kad suprastu jog taip yra erzinama,buna sedi liudna,matos kad nori to zaislo ir sirdele skauda,o man kaip mamai tada ir sirdis plysta
nezinau kaip elgis tokioje situacijoje,gal jums taip yra buve?su to vaiko tevais kalbeta simtus kartu ,jokios prasmes nebera,nes jie savo vaika taip idealizuoja,sulygina su maniske,atkerta kad dar labai mazas (nors 3 metais uz maniske vyresnis,tikrai supratimo turi)tikrai labai vaiaks islepintas ,tevu neklauso....... nezinau kaip elgtis,kartais mastau jau pati pabarti,bet persigalvoju vos pamascius jog pati tai nenoreciau jog kazkas svetimas aukletu- bartu mano vaika - o gal vertetų?bijau kad mano vaikui nepakenktu toks elgesys,nesinori kad visad butu ziopliukes padeti,nu tikrai pikta darosi

Manau, kad turite pabarti, juk jusu vaikas skriaudziamas, kas jei ne mama ji uzstos, arba galite pasikalbeti su tuo, kas uz ta vaika atsakingas, jo tevais ar dar kuo..juk tie namiskiai, jums artimi zmones nenoretu, kad nebeatvaziuotumete butent del to vaiko elgesio..
QUOTE(vilke_ziema @ 2009 07 28, 13:24)
Manau, kad turite pabarti, juk jusu vaikas skriaudziamas, kas jei ne mama ji uzstos, arba galite pasikalbeti su tuo, kas uz ta vaika atsakingas, jo tevais ar dar kuo..juk tie namiskiai, jums artimi zmones nenoretu, kad nebeatvaziuotumete butent del to vaiko elgesio..
aciu uz atsakyma,galbut tikrai reiktu pabarti....dabar jau menesis kaip nevaziuojam tenai ir pagrindine priezastis butent aprasyta pradzioje temos,bet gaila jau vaiko savo pasidare,nes labai myli ji senelius,nemate kiek cia to laiko,ir jau ziuriu nera dienos kad nekalbetu apie juos,jei vaziuojam mieste su masina,neturintis ne dvieju metu vaikas sako ''mmmm gal vaziuojam pas mociute''
ir vel man sirdi suspaudzia,pasidaro gaila vaiko,galvoju o kodel mano vaikas turi nevaziuoti pas seneliu nors labai nori,o anas vaikas dziagiasi tuo tarpu tu seneliu demesiu....kaip jau sakiau sutevais nera jau kantrys kalbeti,jie istisai uzstoja savo vaika,pagrindinis atkirtimas ''jis dar mazas'' o kiek esam guodesi seneliams,tai jei tik kraipo galvomis,supranta kad nera gerai,bet kartu myli tuos anukus vienodai,ir to gaila ir to gaila,patys pasimete,bijo kazka anai seimai pasakyti,nes nebeves anuko jiems.....
Aš irgi manau, kad daryti ar kalbėti kažką reikia
, negalima taip
O ir jūsų mažylė po to gali būti užguita, uždara, nes galvos jog taip reikia, nes mama tyli
Jei tėvai nesupranta - kalbėkite, pabarkite (jei reikia) tą berniuką

aciu uz patarimus,nes tikrai padedat....nes tarkim buvo tokia situacija,kai tas vaikas nedave manajai savo zaislo,kaip sakiau erzino piktybiskai,as stebejau kol man kantrybe truko pagailo savo vaiko,nuejau ir atnesiau jos zaisla kuri labai megsta,ir tada gavos taip kad tas svetimas vaikas kiso snapa savo kad tipo ooooo ir man tavo zaislas idomus,noriu paziureti,bet as tada jau savaje vedziausi nuo jo,parodydama kad dabar tu to zaislo musu negali ziureti o tuo labiau pazaisti....bet cia gavosi tokia situacija,kad vos ne as su tuo penkemeciu konkuruoju,o ne mano vaikas...-is sono galbut juokingai atrodo,bet cia jau buvo mano kantrybe perpildyta,kiek tokiu situaciju budavo kad erzina maniske o as kenciu ir jau jai nebeiskenciu nusivedu savo vaika,kazkur i kita kambari kad nematytu to jo zaislo..galvoju kad didesne butu tai primokinciau kad nepasiduotu,bet dabar dar nesupranta,ir vel gi baisu daug tokiu negeru dalyku primokinti,kad ir su gerais vaikais paskui nemokes dalintis zaislais....
Bandykite kalbetis su tuo berniuku, kodel jis taip daro? Jei jam 5 metai, jis viska kuo puikiausiai supranta ir tikrai nera toks pazeidziamas kaip Jusu mergaite.
Keista, juk vaikai turetu noreti kartu zaisti, o cia dar erzinasi

Mums kaip tik buvo panasi situacija.Penkiametis kaimynu pyplys visaip erzino mano maziu.Specialiai mesdavo kamuoli nuo laiptu, zinodamas kad tas nemoka jais nulipti,atiminejo zaislus ir visaip kitaip provokuodavo.
Kvailiausia, kad tai buvo musu laikini kaimynai(atostogavo salia,terasa bendra, nori nenori tenka susitikt, neuzdarysi vaiko i aptvara)-visai svetimi zmones, tai kazkaip nepatogu pradet jiems aiskint
Tai mes su vyru pakaitom stebedavom situacija.To vaiko tevai patys pamate svarste, kodel cia tas ju vaikas taip elgiasi.Manau, kad cia tokia vyresneliu psichologija, visais budais kovoti del demesio,bet jausmas, tai tikrai nekoks,kai tavo mazyli nori nuskriaust
Kvailiausia, kad tai buvo musu laikini kaimynai(atostogavo salia,terasa bendra, nori nenori tenka susitikt, neuzdarysi vaiko i aptvara)-visai svetimi zmones, tai kazkaip nepatogu pradet jiems aiskint

Tai mes su vyru pakaitom stebedavom situacija.To vaiko tevai patys pamate svarste, kodel cia tas ju vaikas taip elgiasi.Manau, kad cia tokia vyresneliu psichologija, visais budais kovoti del demesio,bet jausmas, tai tikrai nekoks,kai tavo mazyli nori nuskriaust

QUOTE(MaiMa @ 2009 07 28, 15:30)
Bandykite kalbetis su tuo berniuku, kodel jis taip daro? Jei jam 5 metai, jis viska kuo puikiausiai supranta ir tikrai nera toks pazeidziamas kaip Jusu mergaite.

na cia nenupasakojau visos gal situacijos,istikro tai buna kad vaikai kartu zaidze,ne visada tik erzinas,bet va matyt atsibosta tam vyresniajam vaikui ir pradeda skriaust,zodziu kaip uzplaukia...
Papildyta:
QUOTE(Indriuks @ 2009 07 28, 16:03)
Mums kaip tik buvo panasi situacija.Penkiametis kaimynu pyplys visaip erzino mano maziu.Specialiai mesdavo kamuoli nuo laiptu, zinodamas kad tas nemoka jais nulipti,atiminejo zaislus ir visaip kitaip provokuodavo.

nu va pazistama situacija,tik tiek kad pasmusu pazįstami zmones ir net giminaiciai,su kuriais siaip jau labai paslije santykiai,labai daug aiskintasi ir jau prarasta viltis kazka isiaiskinti....o vaiko vistiek gaila
QUOTE(mamukas21 @ 2009 07 28, 13:09)

Nelabai supratau,jusu vaiko ir to berniuko seneliai yra bendri? Ar kaip? Vaikai gyvena,buna toj pacioj patalpoj,ar tik lauke susitinka?
ar ne per jautriai reaguojat? rašot kad mažė nesupranta kad yra erzinama, bet atsisakot vizitų pas senelius 
aišku, kad prieš jūsų mergytę tas penkiametis atrodo jau didelis kumelys. bet visgi šalia mažiukų ir tokie dideli kumeliai sugeba protiškai sukūdikėti.
ypač tada, kai iš jų tikimasi, kad bus dideli ir protingi.

aišku, kad prieš jūsų mergytę tas penkiametis atrodo jau didelis kumelys. bet visgi šalia mažiukų ir tokie dideli kumeliai sugeba protiškai sukūdikėti.

QUOTE(mamukas21 @ 2009 07 28, 14:18)
nuejau ir atnesiau jos zaisla kuri labai megsta,ir tada gavos taip kad tas svetimas vaikas kiso snapa savo kad tipo ooooo ir man tavo zaislas idomus,noriu paziureti,bet as tada jau savaje vedziausi nuo jo,parodydama kad dabar tu to zaislo musu negali ziureti o tuo labiau pazaisti

Nepykit, pasielget lygiai taip pat, kaip penkiu metu vaikas

Vaika, kad ir svetima, nors jums jis nesvetimas-sunenas-reikia aukleti. Tik aukleti ne taip, kaip daret jus. Reikejo atsinesti ta zaisla, susidomejo vaikas-puiku, pasodinot salia i smelio deze, leidziat ta zaisla palaikyti, o kartu prasot, kad duotu savo zaisla. Ivyksta naturalus mainai, ka net darzelyje vaikai puikiai supranta

Na, mamos, mamos, negi darzeliu nelanket, negi nepamenat savo zaislo REKLAMAVIMA, kad gautumet kita(kad ir nutriususi) zaisla?

Dar prisiminiau viena gera pvz Turkijoj, kai nusivezem dukterecia triju metuku ten ir ji pajury susipazino su cekaite, mergaitei irgi panasiai metu. Vaikai kalbos nesuprato, kiekvienai knietejo zaisti kartu ir nesiryzo, slampinejo ir suko ratus apie viena kita, kol cekai neistiese kastuvelio duktereciai. Ta paeme ir nunese savo kastuva cekaitei, ir taip uzsimezge ju pajurine draugyste, nesuprantant kalbos, bet tai nesutrukde joms tapti geromis zaidimu draugemis visa poilsio laika