QUOTE(Sansara @ 2009 08 17, 22:19)
dekui, reiks pabandyt dar ir taip.
beje visos senos knygos pataria juosta su vata nusausinti is abieju pusiu po pakabinimo
pabandyk. tai ko gero dar efektyvesnis būdas, nei valkioti juostelę po kilimą. geriau, kaip distiliuotas vanduo (na dar galima kokios PAV mikrokiekį pridėti, kad geriau nutekėtų) nėra nieko. perteklinį vandenį nuiminėti spec. žnyplėmis, pirštais, vata, tualetiniu popieriumi galima. tai kažkiek pagreitins džiuvimo greitį+sumažins dulkių iš aplinkos prilipimo TIKIMYBĘ, bet GARANTUOTAI padidins visokių įbrėžimų, dulkių, plaukelių, kleckų atsiradimą ant negatyvo išimtis gal visiškai naujos spec. žnyplės su guminiais "liežuvėliais", bet jas reikia labai kruopščiai prižiūrėti/valyti ir žiūrėti, kad ant juostos prieš braukiant nebūtų jokių kietų dalelių (bo man asmeniškai geriau baltas taškelis nuotraukoje, nei brukšnys per visus kadrus).
tiesa, roley retro dėl savo žydro pagrindo man kažkodėl sukėlė minčių, kad tai ta pati foma, tik su kita etikete. ir dabar neduosiu rankos kirsti, bet rakordas man irgi pasirodė 1:1 markiruotas, kaip forte juostos. žinant, kad dabar taip daroma (užsako pas forte ir adox, ir berods efke, net ilfordai įtariami tuom

) nenustebčiau.