Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Puriena6 @ 2009 09 07, 16:07)
Gerai, kaip dabar jau supranti kas tau patinka, kokia linkme eini.. Bet pradžioje, mokantis fotografijos... Aš vis prisimenu, kai lankiau fotokursus ir tuo pačiu sėdėjau čia, supermamoje, tai, pvz., turėdavau fotkę, nežinau - patinka lyg ji man, o gal kažkas ne taip joje. Ir kaip taisyklė, jei kursuose ją dėstytojas girdavo, tai čia ji nesulaukdavo dėmesio absoliučiai. Ir atvirkščiai.
Tai tokiu atveju ne tobulėjimas, o neurozė kažkokia...

Siaip as nekalbejau apie praeiti ir netgi tai pabreziau wink.gif Jei kalbet apie tavo konkretu atveji, tai destytojas, kaip profesionalas, matyt vertino kiek kitus dalykus, negu vertinom mes. Kad tai neuroze mokantis fotografuot, tikrai tikiu.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 09 07, 16:15)
Siaip as nekalbejau apie praeiti ir netgi tai pabreziau wink.gif Jei kalbet apie tavo konkretu atveji, tai destytojas, kaip profesionalas, matyt vertino kiek kitus dalykus, negu vertinom mes. Kad tai neuroze mokantis fotografuot, tikrai tikiu.

O aš taip kalbu apie dabartį - aš netobulėju nuo prieštaringos kritikos, o tik susimutinu. Aš kitaip "tobulinuosi". smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2009 09 07, 15:44)
Matote, brangiosios ir brangieji, kazkada smarki kritika buvo labai reikalinga visiems mums, nes jis padejo smarkiai tobulet. Analizavom spalvas, action'us, kompozicija, dalinomes kazkuo nauju. Dabar, kai dauguma jau pramoko fotografijos tiek, kad gali improvizuoti (o sioj temoj visi tokie) kritika neturi reiksmes. Ji privalo egzistuoti, nes tai padeda pamatyti savo nuotrauka svetimomis akimis, bet neturi tokios reiksmes, kokia turejo anksciau. Tai tiesiog nuomones ir jos yra labai subjektyvios ir nederetu pykti, nes del skonio nesigincijama. ms patinka siuksles, pupeliukui nepatinka. Abu teisus. Dziaugtis reikia, kad sioj temoj ne visiems viskas  wub.gif

sutinku.

QUOTE(Puriena6 @ 2009 09 07, 15:54)
O tu padūmok padūmok, kodėl aš taip šneku. Man fotografija yra atsipalaidavimas, o ne įtampa ir ne noras kažkam įtikti:) Tava taip aš tikiuosi, kad ir jumi taip yra:)  Todėl ir nuomonės turi likti nuomonėmis, o ne mokymais, ypač skyrelyje, kuris vadinasi senoji fotografija, o ne MOKOMĖS fotgrafuoti.i
na kaip gali skatinti prieštaringa kritika - paaiškink tu man, rožinei  smile.gif

kadangi esu tarsi taikinyje, tai skubu pasiūlyti paskaityti dar kartą mano postą, kur rašau diskusiją sukėlusius žodžius. ar ten yra kokios nors baisios nuomonės, piršimo savo ir tik savo matymo? pasakiau, kad tikėjausi daugiau, o tai reiškia, kad abi ne naujokės, atradę save daugiau ar mažiau, žino, ko gali pasiekti, kokias priemones tam naudoti, tarp eilučių, kad, mano galva, per mažai rezultato tame, ką matau. kas tame nuodėmingo? ne kartą esu girdėjusi savo atžvilgiu "nu gal ir nieko, bet tu gali geriau". tai ką man reikėjo daryt tai išgirdus? venas pjautis? nemanau. aš tai asmeniškai pagalvodavau - nu *****... jei taip sako, ir dar keliese, tai matyt iš šalies geriau matosi, matyt tikrai galiu geriau. priimi ir viskas. ir eini daryt geriau.
jeigu viduje yra tvirtas įsitikinimas tuo, ką darai, tai jokios nuomonės nesužlugdys.
ir prie ko čia "bandymas įtikti"? manai, kad siekiu, kad viskas būtų palei mane ir nepriimu kitų nuomonių? smile.gif oh, hell no smile.gif būtų deadly boring..

nesuprantu, ką norėjai pasakyti, rašydama "prieštaringa kritika", nes aš kalbėjau tik apie save ir tik apie aiškią, atvirą, griežtą kritiką, jos aš tikrai noriu ir lauksiu visada. mane ji skatina pasitempti, ypač jeigu širdies gilumoje suvokiu, kad ji tikrai teisinga; tai reiškia, kad anksčiau pati abejojau dėl savo darbų.

beje, Tavo žodžiuose nujaučiu iš anksčiau nuoskaudą dėl mano ankstesnės kritikos, ar aš teisi?

QUOTE(sillwio @ 2009 09 07, 15:59)
Gali, jeigu ji priimama adekvaciai - tik kaip kito zmogaus matymas wink.gif

o taip.

žodžiu taip. Apgailestauju, Sansara ir Sea_, jei netinkama forma išreiškiau savo nuomonę, ir tai sukėlė Jums neigiamų emocijų. Ir visų kitų prašau nelaikyti pikto ant manęs už praeitį, jei buvo kokių negerumų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 07 rugsėjo 2009 - 17:15
Aciu,kad priemet i savo miela seima biggrin.gif dabar nebeisvarysit ir neatsikratysit tongue.gif

Sayonara, man kuo daugiau kritikos,as rimtai 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sea_: 07 rugsėjo 2009 - 18:03
Sayonara, tu labai kibirkščiuoji ir visai be reikalo 4u.gif Jokios nuoskaudos, patikėk. Aš iš vis neatsimenu, kada tu paskutinį kartą ką nors sakei apie mano darbus biggrin.gif Aš pradėjau nuo pasvarstymo sau ir aplamai prašiau būti labiau kolegiškiems, o tu sureagavai labai asmeniškai kažkodėl. Aš esu nekonfliktiška ir labiau diplomatiška, nei tiesmuka. Todėl toliau nesivelsiu į jokius ginčus. Viską išsakiau.
Prieštaringa kritika šiuo atveju yra tai, kad vienas sako "super", o kitas deda į šuns dienas.
Atsakyti
du kartus perskaiciau, bet vis tiek nesupratau, kas cia tokio ivyko. tai gal ir nesigilinsiu.

geriau man pasakykit kodel Retro su Ilfotech netinka ryskinti, jeigu dev chart tokia kombinacija duoda? kas blogo bus?

sayonara, "Revolutionary road" mano siu metu atradimas. blioviau springdama topsecret.gif
Atsakyti
o kas sako, kad retro negalima ilfoteche ryškinti? viską galima ryškinti bet kuo (net kava ir fiksuoti šlapime), tik vat rezultatai būna įvairūs. jei digitaltruth duoda laiką, reišia reikia bandyti. tinkle daugiausia rezultatų mačiau šios juostos su rodinaliu įvairiom proporcijom. rodinalis yra labai senas receptas, vienas pirmųjų, pritaikytas seno tipo kristalams. o ilfotech turbūt yra smulkiagrūdis ryškalas. iš čia matyt ir nusistatymas. oldskulas prieš niuveivą.
Atsakyti
sillwio bandei softą apgreidinti? pas mane buvo 6.4 versija. užregistravau savo silverfastą, gavau naują programos kodą, parsisiunčiau nemokamą 6.6 v bet nieko gero ar naujo nepamačiau. jaučiu, kad multiekspozicija mokama (nors apgreidų sąraše mačiau, ad yra įdiegta multiekspozicija). o kaip man jos vakar reikėjo rolleyes.gif . vakar išryškinau labai kūdą negatyvą, bet jau tokio mažo tankio, kad plika akimi vos pakeipus matosi kaip pozityvas. be multiekspozicijos labai prastai nusiskanavo.... tiesa, tai buvo eksperimentas ilford hp5 eksponuotą kaip 800 ryškinti R09 (rodinalio klonas) 1+100. ryškinau 26 min. rekomenduočiau 40 min. ir tai sakau ne tiek pagal rezultatą kadre, kiek pagal užrašus kraštuose.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2009 09 08, 07:44)
sillwio bandei softą apgreidinti? pas mane buvo 6.4 versija. užregistravau savo silverfastą, gavau naują programos kodą, parsisiunčiau nemokamą 6.6 v bet nieko gero ar naujo nepamačiau. jaučiu, kad multiekspozicija mokama

Nebandziau, bet ME mokama tikrai. Vakar kazkur buvau rades atnaujinima uz 30 euru, bet siandien jau neberandu doh.gif
Atsakyti
Išbandžiau silverfast multi exposure demo versiją. Andriuska, pasirodo reikia paspausti delete serial key, tada programa pasileidžia, kaip demo versija ir gali išbandyt. Man jokio apčiuopiamo rezultato nedavė, nors forumuose giria, neva jausmas, jog visai kitas skaneris. Gal spalvotai juostai labiau ta funkcija? Arba aš kažko nesuprantu. Būtų įdomu, jei tu pats išbandytum.
Atsakyti
kodėl pas jus silverfastas veikia, o pas mane ne? g.gif man vis debug išmeta
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2009 09 10, 07:28)
kodėl pas jus silverfastas veikia, o pas mane ne?  g.gif man vis debug išmeta

O pas mane vuescan viska skenuoja, isskyrus juosta smile.gif Nezinau, ka daryt.
Gal kokie skanerio driver'iai netvarkoj?
Atsakyti