QUOTE(sillwio @ 2009 09 07, 15:44)
Matote, brangiosios ir brangieji, kazkada smarki kritika buvo labai reikalinga visiems mums, nes jis padejo smarkiai tobulet. Analizavom spalvas, action'us, kompozicija, dalinomes kazkuo nauju. Dabar, kai dauguma jau pramoko fotografijos tiek, kad gali improvizuoti (o sioj temoj visi tokie) kritika neturi reiksmes. Ji privalo egzistuoti, nes tai padeda pamatyti savo nuotrauka svetimomis akimis, bet neturi tokios reiksmes, kokia turejo anksciau. Tai tiesiog nuomones ir jos yra labai subjektyvios ir nederetu pykti, nes del skonio nesigincijama. ms patinka siuksles, pupeliukui nepatinka. Abu teisus. Dziaugtis reikia, kad sioj temoj ne visiems viskas
sutinku.
QUOTE(Puriena6 @ 2009 09 07, 15:54)
O tu padūmok padūmok, kodėl aš taip šneku. Man fotografija yra atsipalaidavimas, o ne įtampa ir ne noras kažkam įtikti:) Tava taip aš tikiuosi, kad ir jumi taip yra:) Todėl ir nuomonės turi likti nuomonėmis, o ne mokymais, ypač skyrelyje, kuris vadinasi senoji fotografija, o ne MOKOMĖS fotgrafuoti.i
na kaip gali skatinti prieštaringa kritika - paaiškink tu man, rožinei
kadangi esu tarsi taikinyje, tai skubu pasiūlyti paskaityti dar kartą mano postą, kur rašau diskusiją sukėlusius žodžius. ar ten yra kokios nors baisios nuomonės, piršimo savo ir tik savo matymo? pasakiau, kad tikėjausi daugiau, o tai reiškia, kad abi ne naujokės, atradę save daugiau ar mažiau, žino, ko gali pasiekti, kokias priemones tam naudoti, tarp eilučių, kad, mano galva, per mažai rezultato tame, ką matau. kas tame nuodėmingo? ne kartą esu girdėjusi savo atžvilgiu "nu gal ir nieko, bet tu gali geriau". tai ką man reikėjo daryt tai išgirdus? venas pjautis? nemanau. aš tai asmeniškai pagalvodavau - nu *****... jei taip sako, ir dar keliese, tai matyt iš šalies geriau matosi, matyt tikrai galiu geriau. priimi ir viskas. ir eini daryt geriau.
jeigu viduje yra tvirtas įsitikinimas tuo, ką darai, tai jokios nuomonės nesužlugdys.
ir prie ko čia "bandymas įtikti"? manai, kad siekiu, kad viskas būtų palei mane ir nepriimu kitų nuomonių?

oh, hell no

būtų deadly boring..
nesuprantu, ką norėjai pasakyti, rašydama "prieštaringa kritika", nes aš kalbėjau tik apie save ir tik apie aiškią, atvirą, griežtą kritiką, jos aš tikrai noriu ir lauksiu visada. mane ji skatina pasitempti, ypač jeigu širdies gilumoje suvokiu, kad ji tikrai teisinga; tai reiškia, kad anksčiau pati abejojau dėl savo darbų.
beje, Tavo žodžiuose nujaučiu iš anksčiau nuoskaudą dėl mano ankstesnės kritikos, ar aš teisi?
QUOTE(sillwio @ 2009 09 07, 15:59)
Gali, jeigu ji priimama adekvaciai - tik kaip kito zmogaus matymas
o taip.
žodžiu taip. Apgailestauju, Sansara ir Sea_, jei netinkama forma išreiškiau savo nuomonę, ir tai sukėlė Jums neigiamų emocijų. Ir visų kitų prašau nelaikyti pikto ant manęs už praeitį, jei buvo kokių negerumų.