
Mano šeimyna tai mėgsta kai į faršą dedu smulkintų morkų, gal skamba ir nelabai kaip, bet skonis tai

Del morku tai as irgi dedu i zuiki - ir ju, ir svogunu, bet apie makaronus tai pirma kart isgirdau

Jatau net seilė varva. Reiks ir man daryti

QUOTE(dracena @ 2005 10 13, 14:03)
O aš kepu taip.
Idarui sutarkuoju sūrį olandišką, įmaišau kiaušinį ir džiovintų abrikosų + razinų arba slyvų+ razinų.Na galima ir be razinų aiškuO dažniausiai darau du skirtingus: vieną su slyvom, o vieną su abrikosais.
O į faršą, na viskas kaip kotletams bet dar įtarkuoju morką.
Receptas tikrai daug kartų patikrintas ir gaunasi skaniai.Ir kepdama įvinioju į foliją, o bebaiginėjant kept , pravynioju ją, na kad apkeptų viršus.
pabandykite, tikrai bus skanu.,Ir ne taip kaip rašo...paprasčiausias didelis kotletas .Tikrai ne.
Idarui sutarkuoju sūrį olandišką, įmaišau kiaušinį ir džiovintų abrikosų + razinų arba slyvų+ razinų.Na galima ir be razinų aiškuO dažniausiai darau du skirtingus: vieną su slyvom, o vieną su abrikosais.
O į faršą, na viskas kaip kotletams bet dar įtarkuoju morką.
Receptas tikrai daug kartų patikrintas ir gaunasi skaniai.Ir kepdama įvinioju į foliją, o bebaiginėjant kept , pravynioju ją, na kad apkeptų viršus.
pabandykite, tikrai bus skanu.,Ir ne taip kaip rašo...paprasčiausias didelis kotletas .Tikrai ne.
O įdarui kiaušinis virtas ar žalias? Šiandien bandysiu tavo receptėlį, dar niekada nevalgiau netikro zuikio, tik girdėjau girdėjau


As mokausi kulinarijos ir mum aiskino kaip zuikius daryti...:
"Gaminama is maltos jautienos pridedant kubeliais pjaustytu lasinuku,kiausinio,pakepintu svogunu,piene mirkyto batono,plikytu kmynu.
Isminkyta mase reikia BUTINAI PATRANKYTI i stata visa farso gabala (kad mase pasidarytu tikrai vientisa ir nesutrukinetu zuikis)
Is mases formuojamas batono dydzio kepalelis,Pavirsiu apglostyt slapiom rankom ir aptepti kiausinio plakiniu.Padaryti pora SKYLUCIU,kad iseitu oras ir kepinys nesprogtu..."
"Gaminama is maltos jautienos pridedant kubeliais pjaustytu lasinuku,kiausinio,pakepintu svogunu,piene mirkyto batono,plikytu kmynu.
Isminkyta mase reikia BUTINAI PATRANKYTI i stata visa farso gabala (kad mase pasidarytu tikrai vientisa ir nesutrukinetu zuikis)
Is mases formuojamas batono dydzio kepalelis,Pavirsiu apglostyt slapiom rankom ir aptepti kiausinio plakiniu.Padaryti pora SKYLUCIU,kad iseitu oras ir kepinys nesprogtu..."
Gaminau, gavosi
Nežinau kas turėjo gautis, bet tai kas gavosi buvo labai skanu, o dariau taip (prisiskaičius jūsų visų receptų):
1kg faršo jautienos sumaišiau su 1 pakeliu sojos faršo (jau išmirkyto aišku
), 2 tarkuotom morkom ir 2 kiaušiniais, svogūnais, druska, pipirai. Gaila tada dar nežinojau apie patrankymą
.
Įdarui: vrti smulkinti kiušiniai, džiovintos slyvos, svogūnai.
Padariau tokį didelį kepalą duonos (ne batono) t.y. ėmiau skardą, patepiau aliejum, išdėjau faršo dalį "pagrindui" ant jo dėjau įdarą, tada ant viršaus likusį faršą, aplipdžiau šonus, norėjau didelį cepeliną pagaminti, bet gavosi tipiškas juodos duonos kepalas. Tada dar aplyginau, apspaudinėjau visokius įtrūkimus, kad neliktų (o reikėjo su vandeniu ir kiaušiniu pasirodo, kaip paprasta
) Dar padariau trijų pirštų kombinaciją
Tada tą šedevrą į orkaitę ant 200C 1h ir visi pirštus laižė, nieks nesutrūkinėjo
Tokį patiekaliuką tiesiai ant šventinio stalo galima drąsiai
Ačiū visoms už pukius recepčiukus



1kg faršo jautienos sumaišiau su 1 pakeliu sojos faršo (jau išmirkyto aišku


Įdarui: vrti smulkinti kiušiniai, džiovintos slyvos, svogūnai.
Padariau tokį didelį kepalą duonos (ne batono) t.y. ėmiau skardą, patepiau aliejum, išdėjau faršo dalį "pagrindui" ant jo dėjau įdarą, tada ant viršaus likusį faršą, aplipdžiau šonus, norėjau didelį cepeliną pagaminti, bet gavosi tipiškas juodos duonos kepalas. Tada dar aplyginau, apspaudinėjau visokius įtrūkimus, kad neliktų (o reikėjo su vandeniu ir kiaušiniu pasirodo, kaip paprasta




Ačiū visoms už pukius recepčiukus

Mano receptas:
Paruosiu farsa kaip kotletams (naudoju kiaulienos - jautienos farsa). Puse jo dedu i aliejum istepta ir dziuveseliais pabarstyta pailga auksta siaura staciakampia forma. Tada sudedu svieste ir truputyje vandens patroskintas morkas su zirneliais arba brokolius (perku saldytus). Darzoves truputi pasudau. Ant virsaus dedu likusi farsa ir i orkaite (200 laipsniu). Kepu apie 40 minuciu.
Nezinau ar tai galima vadinti netikru zuikiu, bet as ji taip gaminu ir vadinu.
Paruosiu farsa kaip kotletams (naudoju kiaulienos - jautienos farsa). Puse jo dedu i aliejum istepta ir dziuveseliais pabarstyta pailga auksta siaura staciakampia forma. Tada sudedu svieste ir truputyje vandens patroskintas morkas su zirneliais arba brokolius (perku saldytus). Darzoves truputi pasudau. Ant virsaus dedu likusi farsa ir i orkaite (200 laipsniu). Kepu apie 40 minuciu.
Nezinau ar tai galima vadinti netikru zuikiu, bet as ji taip gaminu ir vadinu.
nu mergos ir as bandysiu
tikrai jusu patarimai labai i nauda.. atrodo kad visom gerai gavosi, tai as su morkytem ir pabandysiu 
Aciu


Aciu

QUOTE(Moliugėlis @ 2005 11 04, 21:55)
Mano šeimyna tai mėgsta kai į faršą dedu smulkintų morkų, gal skamba ir nelabai kaip, bet skonis tai 

Aš nelabai supratau


Zuiki kepiau iki šiol be morku, bet dabar norėsiu ir su morkom pabandyt

Nu va - vakar kepiau netikrą zuikį, labai
gavosi
Dariau taip:
1kg kiaulienos faršo, 2 kiaušiniai, česnako skiltelę įspaudžiau, batono pamirkyto piene dėjau, prieskonių, druskos, tada pakepinau svogūną pjaustytą su lašinukais, sudėjau į faršą, morką sutarkavau (tarka ne burokine bet ir ne visai smulkia, tokia tarpinė
).
Dėjau į skardą ant folijos (nevyniojau, dėjau foliją tik kad skardos plaut nereiktų
), drėgnom rankom suformavau, padariau skylutes, kad būtų kur skysčiui susirinkti, ir - į įkaitintą orkaitę. Po pusvalandžio dar pridėjau bulvių aplinkui zuikį (stambiai pjausčiau skersai). Tos bulvės prisigėrė skysčio, nutekančio iš zuikio, tai irgi buvo labai
Iš viso apie 1 val. kepė, gražiai apskrudo.
Šeima buvo patenkinta


Dariau taip:
1kg kiaulienos faršo, 2 kiaušiniai, česnako skiltelę įspaudžiau, batono pamirkyto piene dėjau, prieskonių, druskos, tada pakepinau svogūną pjaustytą su lašinukais, sudėjau į faršą, morką sutarkavau (tarka ne burokine bet ir ne visai smulkia, tokia tarpinė

Dėjau į skardą ant folijos (nevyniojau, dėjau foliją tik kad skardos plaut nereiktų


Šeima buvo patenkinta

QUOTE(AGFA @ 2005 09 23, 19:50)
Galima plačiau, kaip ten tas aprengimas vyksta? Kai aš valgį gaminu labai retai, tai neturiu žalio supratimo kaip tai darosi

QUOTE(babouziuke @ 2006 01 30, 09:54)
Galima plačiau, kaip ten tas aprengimas vyksta? Kai aš valgį gaminu labai retai, tai neturiu žalio supratimo kaip tai darosi
.

Man atrodo, aprengimas - tiesiog apvyniojimas. Reikia imti tokią ilgą šoninę, ir tiesiog vyniuoti aplink zuikį, na, kaip bintuoti

Ačiū visoms už receptus


Ačiū dar kartą už receptus

