Įkraunama...
Įkraunama...

Disbiozė

QUOTE(Mistake @ 2012 02 06, 15:43)
Tai va ir man baimė yra dėl tų skiepų, bet jau turbūt pabaigsim, kad pradėjom, MMR tik atidėjau ir turbūt ilgesniam laikui.
Simptomai, kuriuos aprašėte, buvo, kai mažutė dar visa buvo, kai tik nustatė disbakteriozę 3 mėn. Pilvukas labai gargaliuodavo ir dujas leisdavo, riesdavosi atgal ir labai panašu buvo sausio mėn. kai rašiau, kad klykė kelias savaites kas kelias naktis, lenkdavosi banano  forma, šiek tiek bezdėdavo. O šiaip tai neatrodo, kad blogai jaustųsi, naktimis tik verkšlena. Ir pastebiu, maistą ne visą suvirškina, morkas kai supjaustau mažais gabaliukais, tai tokių ir matosi išmatose  g.gif

tai va ir mums tas pats, o kiek prasiau gi ir i ligonines gulem tyre ale tipo per pazystamus ir ieskojo ligu, o kad nuo disbiozes tyrima pasidaryt tai niekas nepasiule, turejau pati susigalvot. Tas pats ir mums, maisto nevirskina kaip kaprologinis taip nevirskinamoji, sakydavau kad randu maisto gabaliukais (taip pat labai uzstrigo morka nesuvirskinta) nesureguodavo daktarai. o mociutes man vis sakydavo o kodels zalios morkos nepatarkuoji, to neduodi - nutyledavau bet taip mintyse ir galvodavau kad mums nevirskins.
Atsakyti
QUOTE(natur @ 2012 02 06, 18:21)
tai va ir mums tas pats, o kiek prasiau gi ir i ligonines gulem tyre ale tipo per pazystamus ir ieskojo ligu, o kad nuo disbiozes tyrima pasidaryt tai niekas nepasiule, turejau pati susigalvot. Tas pats ir mums, maisto nevirskina kaip kaprologinis taip nevirskinamoji, sakydavau kad randu maisto gabaliukais (taip pat labai uzstrigo morka nesuvirskinta) nesureguodavo daktarai. o mociutes man vis sakydavo o kodels zalios morkos nepatarkuoji, to neduodi - nutyledavau bet taip mintyse ir galvodavau kad mums nevirskins.

Aš ir pati apie tokį tyrimą nieko nežinojau, būčiau žinojus tai tikrai anksčiau būtume padarę. Nes gulėjom infekcinėj, dėl viduriavimo, kai mažei buvo tik 1,5 mėn. ten pasėlius darė, nuo rotų tyrė ir nieko nerado. Ir tik vėl po pusantro, kai nuvažiavau į polikliniką infekcinės, kai padarė paprastą pasėlį, pasiūlė ir šitą pasidaryt.
Atsakyti
na va siandien po vizito dar karta pas vaiku gastroenterologe gavau isvada, abiem vaikam Stafilokokas pavienes doh.gif
tai va manau kad maziukas turi problemu su pilvu, neramios naktys, irgi kartojasi Roto / Noro
o merginai nesibaigiancios problemos su oda, berimai tipo dermatitai/alergijos, gerkles (tonzilitai/bronchitai), Roto/ Noro, neaiskios kilmes infekcines ligos, kuriu pavadinimu taip ir neivardindavo doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo natur: 21 vasario 2012 - 22:52
QUOTE(natur @ 2012 02 21, 23:40)
na va siandien po vizito dar karta pas vaiku gastroenterologe gavau isvada, abiem vaikam Stafilokokas pavienes  doh.gif
tai va manau kad maziukas turi problemu su pilvu, neramios naktys, irgi kartojasi Roto / Noro
o merginai nesibaigiancios problemos su oda, berimai tipo dermatitai/alergijos, gerkles (tonzilitai/bronchitai), Roto/ Noro, neaiskios kilmes infekcines ligos, kuriu pavadinimu taip ir neivardindavo doh.gif

tai kad pavieniai gali buti g.gif ar tai pavadinimas toks? g.gif

ar brangus tyrimas? gal ir jums su vyru pasidaryti ir gydytis visa seima, ens jeigu jus taip pat nesiojate ta stafilakoka, tai vaikams pagydzius, galimas naujas uzsikretimas nuo jusu. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karvute: 22 vasario 2012 - 21:36
QUOTE(Karvute @ 2012 02 22, 22:35)
tai kad pavieniai gali buti g.gif ar tai pavadinimas toks?  g.gif

ar brangus tyrimas? gal ir jums su vyru pasidaryti ir gydytis visa seima, ens jeigu jus taip pat nesiojate ta stafilakoka, tai vaikams pagydzius, galimas naujas uzsikretimas nuo jusu. g.gif

man kiek pavyko jau susipazinti:
taip pavieniu Stafilokoko gali buti yra tam tikra norma, kurios as nezinau ir man nekomentavo jei tiksliau. IR AUKSINIS STAFILOKOKAS DABAR ANTIBIJOTIKAIS NEGYDO, O TIK GEROSIOMIS BAKTERIJOMIS. dabar as kaip visada sakau tai kad nekreipciau demesio i pavienes jei mums nebutu kt.problemu. T.y. berniukas (greitai bus 2 metukai )kankinasi su pilvo bedomis, netoleruojam nevirskinam maisto (gerem kreonus pangrolisu ir bakterijas nepraeina) anksciau kalbejoman kalbejo kad as fool.gif nesuprantu ir tam vaikui yra pilvo diegliukai ir man tik nusiraminti ir praeis bedos pasibaigs, darem tyrimus vidaus organu echoskopoijas randa limfmazgius padidejusius ir aiskina kad tai arba persirgtos ligos pozymiai arba panasu kad tikrai vaikas gali tureti bedu su zarnynu bei tas duju kaupimasis tikrai skausmingas (meslungiskas apimantis ir pilvo raumenis) to pasekoje esam naktimis neramus.
Kt. vaikas seimoje (mergaite 6 metu) nuo gimimo beria visa kuna slapiuojanciom puliuojanciom budavo demem ar kaip pavadinti, pradzioj spuogeliau ir toliau iki slapiuojanciu zaizdu atviru ir nekalbui apie kojas bet ir kaktoje ir t.t. knakinopmes su beprotiskai kietais viduriais, pastoviu pilvo putimu, smirdanciom ismatom ir dujom, vel gydytojos isvada - jum nieko ner blink.gif neisigavokit mergaitem nebuna pilvo diegliuku ir pilvo nepucia doh.gif doh.gif pasakodavau kad vaikas diena nakti miega kojytes po savi parietes ir tik tada kai isgirstu jog pasisalino dujos vaikas atsilosia ant nugaros atmeta uz galvos rankytes ir ramiai uzmiega. vargom alergologai neleido maitinti - negaliu apsigirti gal to pieno ir nebutu buve ilgai ir uzteke, bet 1 men vaikutis pavalgydavo ir nakti budavo sotu. Pasodino mane ant dietos, neatlike jokiu tyrimu ir prisake kad beria vaika nuo mano pieno. Bet nebemaitinus irgi vaika bere ir misinukai jokie nedave rezultatu, anei hormoninai tepalai. Blogiausias atsiliepimas apie musu miestelio vaiku gydytoja, kuri nesugebejo pasakyti kad yra toks tyrimas apie stafilokoka( tas neduoda ramybes aman dar dabar) ir kreiptis reiktu pas gastro, bet jai buvo lengviau pasakyt ka jus ten 6 men. budamos norit konsultuotis su gastro??? esat tokios ir busit !!! ir alergologei KLP - kuri sekmingai isgydyti bande stipriausiais hormonais, to pasekoje vasara turim baltas demes ant viso kuno ir veidelio. Taigi palydoves ligos: alergija, otopinis dermatitas, psoriaze, zarnynos disbioze , persalimo ligos pastovios, neaiskios kilmes zarnyno ligos, kaip takart pamenu 2.5 metuku vaika leisgyve IŠBERTA visas kunas, issiveziau i ligonine pakabino ant laseliniu, zinot kokia buvo diagnoze - Uminis bronchitas nenustatytas doh.gif schmoll.gif pasakykit man kurioj vietoj parasyta ar pasakyta girdejot kdi vaika bertu nuo koju iki galvos ir nustatyttu bronchita (nedarbinguma toki gavau net nepatikejau kad pagal TLK kodus toks irasa man buvo). O dar ligoninej klausiau kaip taip buna sakau mums paskyret laseline as zinau kad palases kelias paras ir berimai mums dingti prades, sakau gal nukreipkit mus kur nors placiau tirtis ka padaro ta laseline kas joje tokio, koks tas skystis kad jis daro stebuklus?
dabar vemiam viduriuojam , karsciuojam praeina keli men ir vel tas pats, kaip uzburtas ratas ir toliau beria mergaite turim tokiu ant odos zidiniu kuriu nepavyksta niekaip uzgydyti, daugiau nei metai laiko atsirado bedu su panagem rankyciu, jau geda vaika vesti i darzeli, gydom niekas nepadeda prasom tirti daryti - sako tai kad jums alergija. Na jau pati skaitau ka tik galiu ka randu ir kaip suprantu ir klausiu ar darot nuo grybelio ar ta darot ? sako tai ko nesidziaugiat ner jum gryvbelio, tai sakau tada ka toliau daryt nezinau, todel ir nesidziaugiu.
Todel mane ir paskatino ieskoti toliau.

atsakau i kt.klausimo dali, vaikams paimti ismatas man tikrai nekainuoja, bet siuntimo gauti is Gastro vaiku zinau ne visiem pavyksta. Net ir mums su dukryte buvo pasiulyta pagerti raniberl del blogo burnos kvapo ir nebepasirodyti, nes kaip ir nemato priezasciu. Ipaise diagnoze - funkciniai zarnyno sutrikimai ir viso gero. Bet atstiko toks dalykas vel papuolem i ligonine ir per priemima pas ta pacia gastro, taip ir pasakiau kad mes vel atvaziuosim ir turesit mus tirti , pavargom ir nezinom kas mums yra !!!

taip nepriestarauju ir pamastau gal net gimdymo metu uzsikrete vaikai, ga as pati turiu ta bjaurasti. Papasakosiu kaip nesiseka KLP Jurininku poliklinikoje rasti bendros kalbos man paciai su savo gydytoja. Taigi pasak mano gydytojos esu sveika, nei man reikia eiti pas LOR, nei pas reumatologa , nei kraujjo tirti del reumato,problem del uzkietejusiu viduriu galima isspresti isidejus zvakute ar pagerti Forlac, nei skydliaukes ir .t.t o jau apie stafilokoka lotuliukas.gif sukele juoka ir sake mes visi jo turim ir aplamai man visos bedos dingtu jei su vyru isvykciau palikus vaikus i siltus krastus !!! tik viena rijau zarna tai turiu helico baktery pyliory - bet sake negi tave trucysim dabar tais antibijotikais, bet del veido berimo atsibodo kad pradejau vaikscioti i savaite po karta ir siuntimu visokiu prasineti nusiunte ir prie diagnozes Perioralinio dermatito teko 20 dienu antibijotikus gerti.
gal net nepatikesit taigi parejus namo bandziau perskambinti telefonu i poliklinika ir pasiteirauti kiek kainuotu toks stafilokoko tyrimas suaugusiam, atsakymas NETIRIAME, apskambinau kokius 10 tel nr. ir skirtingu ligoniniu ir laboratoriju Infekcine ir mieto ir respublikine niekas nenukreipe, maniau butu buve tikslinga padaryti zurnalistini tyrima. Susidariau ispudi kad is ismatu nemadinga tirti ir nustatineti ligas, na ir is tikruju, o kam jau malonu blush2.gif ax.gif

taigi nesupykite kad taip issipleciau sioje temoje. Ir turiu prasyma : gal kuri is suaugusiu galite patarti kur kreiptis man( registruota esu KLP Jurininku poliklinikoje) Taikos prosp. netoli Maximos ir pasidaryti ismatu tyrima butent del stafilokoko ir zarnyno disbiozes? ar tikslinga butu atlikti si tyrima dabar po 20 dienu antibijotiko kurso?
Papildyta:
ir dar merginos uzejau is tikruju i tema radusi straipsni ir norejau su jumis pasidalinti . gal kam nors bus naudinga mirksiukas.gif
Nuoroda apie gerasias bakterijas

kas turit patarti, kaip gerti probiotic complex vaikams ? as maisau i vandenuka, o kada geriau duoti ryte vakare pries maista po valgio ? antibijotiku dabar vaikai nevartoja. AČIŪ
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo natur: 22 vasario 2012 - 23:07
hmmmm... narut, taip itariu pas jus situacija nekokia...

as turiu nemazai ziniu ir patirties, dristu duoti tokiu pasiulymu, vieni is tiksliniu tyrimu, kiti is nuojautos (intuicijos, be pagrisimo)

disbiozes tyrima turi nustatyti (manau mokamai) mikrobiologijos laboratorija. jas turi kiekvienas miestas po kelias, gydymo istaigos, poliklinikos. ne kiekviena nustato disioze, dazniausiai tai buna infekcines ligonies (bet sitas tyrimas nuo "sovietu laiku" nebemadingas, neeuropietiskas) tagis vilniuje ji atlieka Zolyno gatveje esanti laboratorija, gal daugiau, reikia tikslingai perskambinti visas ligonines ir poliklinikas, taip pat Hygienos centrus. galima i SAM skambinti ar e-maila rasyti ir oficialiai uzklausti koks yra tokio tyrimo atlikimo kelias. gavus atsakyma, ji atspausdinti ir eiti ten kur nurodyta su popieriuku, alia man parasyta is SAM kad jus atleikate ir t.t. tada tikrai nedrista niekas jus "pasiusti" ir kalbeti "jus prisigalvojate..." tepienli is ginekologes taip pat galima atlikti del to stafilakoko...

toliau, as savo vaikui daviau rusisko preparato, kurio leituvoje nera, apgerejo iskarto...
tagi, paimciau kontrabandinius preparatus ir aklai duociau vaikui. turi jie prisigamine visokiu bakteriju, bakteriofagu, nuo kuriu realiai vaikams pagereja. perkame is zmoniu kurie dirba Kaliningdaro srityje, arba Maskva, Peterburgas arba vyksta ten i svecius.

del berimu... butinai imti paseli is zaizdu, auginti KAS ten auga, didele tikimybe kad tas pats stafilakokas, tuomet tik bakteriofaga siulyciau g.gif antibai tik po issamaus atsakymo su antibiokiograma (jautrumas antiobiotikams) nekitaip. aklai galima patepti tarkim streptocido tepaliuka, BET manau jeigu beria visa kuna, reikai sistema gydyti ne pavienius berimus.

bandykite 4u.gif

siaip tikrai uzjauciu 4u.gif
Atsakyti
Karvute, Ačiū wub.gif
dar karta sakau kad kita gali suprasti tik tas kuris wub.gif ir vandeni ir ugni perejo!!!

siandien jauciames labai blogai, vaikui (mergaitei) pulinga angina. o as guliu nejauciu, skauda viskas, tempa nedidele, skauda gerkle ir krutine ir dar...nebezinau savijauta labai prasta doh.gif

pakilsiu vel kita savaite ant koju imsiu vel atakuoti kabinetus
Papildyta:
QUOTE(Karvute @ 2012 02 23, 22:58)
tepienli is ginekologes taip pat galima atlikti del to stafilakoko...

visokiu bakteriju, bakteriofagu, nuo kuriu realiai vaikams pagereja.

del berimu... butinai imti paseli is zaizdu, auginti KAS ten auga, didele tikimybe kad tas pats stafilakokas, tuomet tik bakteriofaga siulyciau g.gif antibai tik po issamaus atsakymo su antibiokiograma (jautrumas antiobiotikams) nekitaip. aklai galima patepti tarkim streptocido tepaliuka, BET manau jeigu beria visa kuna, reikai sistema gydyti ne pavienius berimus.

bandykite 4u.gif

siaip tikrai uzjauciu 4u.gif

aciu, su ginekologe gerai sutariu jos prasysiu thumbup.gif valio aciu uz patarima.

turiu stafolokokinio Bakteriofago saldytuve, tik su svirkstu jau nutraukiau kazkiek nes pati tepiau veido oda, nebezinojau kas dar gai buti, kai pasake diagnoze perioralinis dermatitas pradejau antibijotikus gerti , ir manau suklydau ( na bet jau velu) matyt reikejo paciai ant saves isbandyti bakteriofaga ir gerti.
ir nereikejo laukti isigyti dar ir girdyti vaikams butent del tu priezasciu pilu ir odos. doh.gif doh.gif

jo ant odos mergaitei beria, kazki kiek dienu uztenka netepti (nes dabar tepliojam ir exoderil paskirtas ir kastelianio) kad galima butu atlikti tyrima ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo natur: 24 vasario 2012 - 13:55
QUOTE(natur @ 2012 02 24, 14:52)
Karvute, Ačiū  wub.gif
dar karta sakau kad kita gali suprasti tik tas kuris  wub.gif ir vandeni ir ugni perejo!!!

siandien jauciames labai blogai, vaikui (mergaitei) pulinga angina.  o as guliu nejauciu, skauda viskas, tempa nedidele, skauda gerkle ir krutine ir dar...nebezinau savijauta labai prasta doh.gif

pakilsiu vel kita savaite ant koju imsiu vel atakuoti kabinetus
Papildyta:
aciu, su ginekologe gerai sutariu jos prasysiu  thumbup.gif valio aciu uz patarima.

turiu stafolokokinio Bakteriofago saldytuve, tik su svirkstu jau nutraukiau kazkiek nes pati tepiau veido oda, nebezinojau kas dar gai buti, kai pasake diagnoze perioralinis dermatitas pradejau antibijotikus gerti , ir manau suklydau ( na bet jau velu) matyt reikejo paciai ant saves isbandyti bakteriofaga ir gerti.
ir nereikejo laukti isigyti dar ir girdyti vaikams butent del tu priezasciu pilu ir odos.  doh.gif  doh.gif

jo ant odos mergaitei beria, kazki kiek dienu uztenka netepti  (nes dabar tepliojam ir exoderil paskirtas ir kastelianio) kad galima butu atlikti tyrima ?

g.gif mano zinios jau pasenusios, senai ta mikrobiologija varciau, bet banteriofaga reiktu gerti, sistemiskai (kurso enzinau) kad jis kiaurai visa kuna pereitu, panasu kad stafilakokas tikrai gyvena zarnyne, is jo su krauju papuole i kraujotaka, plaunasi po visa kuna ir issiskira per oda, gerti reikia sistematiskai. vien odos tepliojimas duos mazai rezultatu, mazai efektingas, vietiskai, pas jumis viso organizmo apsikretimas. del antibiotiku butinai reikia zaizdu paselio su antibiotikograma, issiaiskinti kuriam antibui yra jautrumas, kad bereikalo negerti tarkim penicilino trupes (amoksai), nes jis gali buti atsparus ir bereikalingas zarnyno floros zalojimas. ar tirai tas pats stafilakokas gyvena zarnyne ir ant odos??? juk gali buti skirtingi sukelejai. jeigu yra grybas - nistatinas, senas tarybinis vaistas, i krauja nepatenka, apvalo zarnyna nuo grybu, lengviau gyvena kita flora.

su "gramatnu" gydytoju reiktu aprati kuris gydymas butu geresnis ar antibais ar bakteriofagu. bakteriofagas veiktu tik butent tamtikra stafilakoka, o antibai uzmusa viska... g.gif juodai...
Atsakyti
QUOTE(Karvute @ 2012 02 24, 19:10)
g.gif mano zinios jau pasenusios, senai ta mikrobiologija varciau, bet banteriofaga reiktu gerti, sistemiskai (kurso enzinau) kad jis kiaurai visa kuna pereitu, panasu kad stafilakokas tikrai gyvena zarnyne, is jo su krauju papuole i kraujotaka, plaunasi po visa kuna ir issiskira per oda, gerti reikia sistematiskai. vien odos tepliojimas duos mazai rezultatu, mazai efektingas, vietiskai, pas jumis viso organizmo apsikretimas. del antibiotiku butinai reikia zaizdu paselio su antibiotikograma, issiaiskinti kuriam antibui yra jautrumas, kad bereikalo negerti tarkim penicilino trupes (amoksai), nes jis gali buti atsparus ir bereikalingas zarnyno floros zalojimas. ar tirai tas pats stafilakokas gyvena zarnyne ir ant odos??? juk gali buti skirtingi sukelejai. jeigu yra grybas - nistatinas, senas tarybinis vaistas, i krauja nepatenka, apvalo zarnyna nuo grybu, lengviau gyvena kita flora.

su "gramatnu" gydytoju reiktu aprati kuris gydymas butu geresnis ar antibais ar bakteriofagu. bakteriofagas veiktu tik butent tamtikra stafilakoka, o antibai uzmusa viska... g.gif juodai...

aciu labai uz patarimus,
As senai teiravausi vaikams del bakteriofago , bet kazkodel gydytoja buvo pries.
Dabar situacija vel liudna - merginai pulinga angina ir vel antibijotikas doh.gif ir jokio testo jokio jautrumo nenustatinejo. doh.gif
nebezinau kaip vel issikapstysim kaip mes ta zarnyna vel atstatysim po antibijotiko.
Nistatina yra teke gerti merginai nes buvo kadaise rade mieliu grybelio (tas buvo pan 2011-11men )

Dabar po vizito pas gastro siulo gerasias bakterijas vaikams (pasakiau kad mes geriam Probiotex Comlpex) klausiau kaip gerti , na bet aiskaus atsakymo nebuvo, zodziu paketeli dalinkit per pus abiem vaikams ne kitaip kaip ir per daug (didele porcija). Klausiau butent ar patartu gerti bakteriofaga - nors stafilokokas ir pavienis ir ar padetu abiem vaikam nuo DIZBIOZES, patraukliojo peciais.

Ar gyvena mums stafilokokas ant odos mes nezinome nes mes tepam pastoviai tepalais ir emulientais kremais ir niekad mums niekas nera paemes meginio. Kai dariau vaikams tyrima del disbiozes laborante itaria kad gali taip buti, kadangi mergaitei pulingi spuogiukai metasi ir niezti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo natur: 25 vasario 2012 - 15:05
Sveikos,
Jungiuosi ir as, gal turesite kokiu minciu. Neislipam is bedu su dukra 4 metu. Bet pirmiausia atsakysiu jei dar neaisku del probiotic complex vartojimo. Skaiciau rusiskai patarimus gamintoju, tai mano vaiko amziaus vaikams gerti po puse pakelio karta i diena, 20 min iki valgio arba 1-1,5 val po valgio. Pradaryta pakeli laikyti saldytuvo durelese.

O musu situacija tokia, kad vaikas gere antibus rugseji (klacida), spali Biseptoli (nzn ar cia skaitosi antibas) ir sausi (zinnata 10 dienu). 3 d po kurso uzbaigimo pradejo raizyt pilva, kita diena viduriavimas prasidejo. Bet toks nebaisus, koseles konsistencijos 4-5 kartus dienoj, vakare praktiskai. Na ir uzeinantys pilvo skausmai. Na enteroli (5 dienas gerem) ir bakterijas (probiotic complex) vartojom/am ir 5 viduriavimo diena darem kaprologini - rado kazkoki pirmuoni, gydymas tas pats - bakterijos. Vaikas visa sav sedi ant ryziu, koshiu, sriubos ir dziuvesiu. Vakar, 6 viduriavimo diena leidom suvalgyt glaistyta sureli. Link nakties pradejo viduriuot su kraujais, gleivetas toks kraujas. As i santarus, na ten pasake pirmuonis nelabai cia galejo itakoti toki dalyka, greiciausiai disbakterioze stipri. Laikyt vien ant ryziu ir testi bakterijas... prasytis pas gastro gydytoja pirmadieni. Vat tokios isvados.
Ka is praktikos pasiulytumet? Kazkaip gaila vaiko, kiek cia jam sedet ant tu ryziu teks, jei 5 dienos nepadejo ...
Atsakyti
prasykite tyrimo del disbiozes, berods jis yra mokamas, daromas santariskese pediatrijos centre (buvo daromas kazkada, bent iki sujungimo su suaugusiais). tai yra paselis normaliai ir patogeninei florai. paskaiciuoja kieki zarnyno lazdeles. mitas, kad jis savaime atsistato. neatsistato. ne tie laikai. schmoll.gif

as ieskociau savo vaikui preparatu su zarnyno lazdele. zinau mamytes uzsakinejo is Gulbiu vaistines Vilniuje is vokeityjos. lyg padedavo.
as gavau is Rusijos, pavadinimu Bifikol.

http://www.neboleem.net/bifikol.php

mano 2 metu vaikui padejo jau 3 diena.
anamnezeje 7 men rotovirus, 1,5 metu salmonelioze, 1,7 metu slapimo taku infekcija (zinnat, zinnat, biseptol), Klostridija (enterol - padejo puikiai). visko nepamenu. tada gyd rekomendavo ta rusiska preparata, sake anksciau jis budavo vaistinese, po nepriklausomybes dingo, kaip ir kiti preparatai. jau praejo 8 metai, nuo tada sirgome ir rotai ir norais ir borais virusais, gerem daug antibiotiku nuo anginu, plauciu, daugiau disbiozes nebepasikartojo schmoll.gif .tokia patirtis.

dar girdejau kad padeda kefyrinis grybas, bet cia as suaugusiam patarciau, o vaikui pradeciau nuo vokisku preparatu, paralelei paieskociau turguje ar teisiogiai is Kaliningrado to rusisko. g.gif

neagituoju, nereklamuoju, rasau savo vaiko patirti 4u.gif

sekmes 4u.gif
Atsakyti