Įkraunama...
Įkraunama...

Palanga ar Nida?

QUOTE(Song @ 2011 07 09, 01:00)
Norėčiau matyti, kaip mano vyras, dirbantis labai apibrėžtą darbą valstybinėje įstaigoje, informuoja savo šefą, kad ryt išskrenda/išvažiuoja kažkur ir jam reikia atostogų. Labai linksma. Nespręskit apie visus pagal savo gyvenimo būdą mirksiukas.gif



Subjektyvi nesiorientuoja, kad daugeliu atvejų atostogos darbuose planuojamos ir "išsidalijamos" maždaug prieš pusmetį. Aš pvz turiu ilgas atostogas ir pakankamai laisvą grafiką, bet mano vyras - ne, tai ir reikia derintis prie jo, organizuojant šeimynines atostogas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 09 liepos 2011 - 11:04
O aš matau, kad jūs nesiorientuojate apie ką eina kalba. O kalba eina apie išlaidų planavimą. Pinigus. O ne apie atostogų planavimus ir kas kaip jas dėliojasi.
Atsakyti
Nuo 1998 metu kiekviena vasara vaziuodavau su seima ilsetis i Palanga, iki pat dabar, tik dabar jau su savo seima smile.gif Palanga man mano vaikystes prisiminimu miestas wub.gif Kiek prisiminimu uzplusta ten nuvykus.. Ir triuksmas manes visai negasdina. Kadangi mes gyvenam nuosavam name,ramioj vietoj, prie pat uz varteliu didziulis ezeras, lauko virtuvele kur kepam mesytes, tai ramybes mum uztenka iki valiai, pasiilgstam triuksmo, judejimo, zmoniu... Labai. Todel renkames Palanga. Buvau pora kartu Sventojoj, bet ji manes "neuzkabino". Nida- per daug ramybes. Todel as uz Palanga thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 07 04, 10:10)
Ir man daug kas netrukdo, bet ten snukiadaužio poreikio atmosfera tiesiog tvyro ore. Tos besitrinančios gaujos pacanų, girtų ir neprognozuojamų, ramiai nenuteikia. Jie miega automobiliuose mieste, gerina sveikatą nuo pat ryto ant kapoto susistatę degtinės butelius ir užkandą. Šventojoje dar blogiau ir pavojingiau.

Tikrai taip, Lietuvoje gyventi labai baisu, o Vilniuje net advokata, miesto tarybos nari vidury dienos nusmeige ax.gif
O Palangoj deja jums fataliskai nesisiseka doh.gif
Atvaziuoki iveikusi vidines baimes keliom dienom, pasivazinekit dviraciu link Sventosios ar i Karkles puse, paskaitykite knyga ar tiesiog pasisnekekite prisedudsi ant suolelio Botanikos parke. Oi kiek dau graziu puikiu net ramiu kampeliu atrasite, patirsite siltu smagiu emociju, nereikes vis tas pacias baimes kas antra puslapi rasineti, juolab nesilankant Palangoje.
Nidoje grazu, ramu, smagu, o Palanga turi sava zavesi.
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 07 05, 23:31)
Tai kad Nidos Maximoj kainos kaip visur, o restoranuose ar užeigose analogiškai kaip Palangoje. : hm Vienintelis skirtumas - keltas ir eko mokestis. Daugiau mega skirtumų nematau.

Maximos kainos - taip, visur vienodos. Taciau teiginys apie vienodas Nidos ir Palangos restoranu, uzeigu kainas neatitinka tikroves. Ne visiems tai kliutis, taciau Nidos uzeigu kainos aukstesnes ir neatitinka paslaugu kokybes.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo donnabona: 22 liepos 2011 - 21:07
Labai jau drąsiai rašot apie kainas. Visų pirma, Palangoje užeigų daugiau, juk ir kurortas didesnis, kaip ir poilsiautojų srautas. Bet ar tu valgysi Nidoj, ar Palangoj, analogiško tipo maitinimo įstaigoje, sumokėsi panašiai. Nelyginu prabangaus restorano su eilinės "snarglinės" kainomis.

O kad visur yra gražių kampelių, kas yra faktas - ne apie tai tema smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2011 07 25, 11:44)
Bet ar tu valgysi Nidoj, ar Palangoj, analogiško tipo maitinimo įstaigoje, sumokėsi panašiai.

Ne visiška tiesa. Kad ir tas pats "Čili" tinklas. Vakar kaip tik ten pietavome Nidoje, patiekalų kainos gal ir panašios, tik va porcijos gerokai mažesnės.
Atsakyti
O pigiausia (visada) buvo valgyti namie. Išsiverdi dešrelių, pasikepi mėsas, žuvis, ką nori, jogurtai, bus labai saikingai ir draugiškai kišenei, kiekvienam pagal galimybes. Nori valgyti restoranuose - susimokėk, tai prabanga. Negali susimokėti - valgai namie. Man pvz. taip pat gali būti gaila mieste mokėti tiek daug už kavą, namie gi pigiau, bet moku, nes namie gerti yra viena, o kavinėj, restorane, kurorte - kas kita. Kokios problemos?

P.S. Čili dirba pagal frančizę. Savininkai tai skirtingi, na ir kas, kad Čili.
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2011 07 07, 19:36)
Pati Maxima maža, ir nėra tokio pasirinkimo kaip kitose Maximose, kur būtų galima  nusipirkti kažką pasišildyti, salotų, pusfabrikačių normalių.

drįstu paprieštarauti. Salotų sveriamų pakankamai didelis pasirinkimas, taip pat ir keptų dar šiltų mėsos gaminių nemažai

prieš dvi dienas grįžau iš Nidos, poilsiavome savaitę. Buvau pirmą kartą, į temos klausimą neatsakysiu, kas geriau...man visur gerai. Tik tiek, kad girdėdama kelis metus kalbas apie fantastišką Nidą, ko gero tikėjausi kažko labiau stebuklingo, o šiaip geras miestukas, graži gamta, tačiau nėra kažkuo išskirtinė. Yra Lietuvoje begalę vietų nenusileidžiančių gamtos grožiu smile.gif

Ilsėjausi su 4,5m sūnum, tai jam nebuvo problemų dėl pramogų stokos. Mieste yra nemažai vaikiškų medinių žaidimų aikštėlių, su supynėm, kopėčiom ir pan. Maniškiui pats tas buvo ten dūkti. Vakarais centre pripūčia namukus šokinėjimui ir yra elektrinių mašinėlių thumbup.gif dar galima laivais plaukti į apžvalginę 1 val. trukmės kėlionę prie kopų, vaikams nemokamai (bent tame kuriuo mes plaukėm), suaugusiam 20 lt.

dėl maisto, tai pirmą dieną tik atvykę iškart centrė užėjome į Kolibrį, nemąstant užsisakėm ir sau ir vaikam visko, tik susimokėję supratom, kad ilgai neištempsim finansine prasme taip valgydami lotuliukas.gif tada prasidėjo paieškos ir manau neblogai susitvarkėme, gana taupiai.
Kavinėse valgydavom kartą per dieną, kitą kartą vakare jau gamindavom namie (makaronai, koldūnai, kepta vištiena, mišrainės iš maximos ir pan.).
Prie centrinio pliažo pušynė yra kavinukė, paprastai labai mediniai staliukai palapinėje, dienos pietūs kasdien po 12 lt thumbup.gif sriuba ir antras patiekalas, tikrai labai skanu ir daug, mano vaikas nėra geras valgytojas, tai mes tuos pietus per pusę imdavom.
Dar pigų variantą radom ant marių kranto (nuo centro einant palei krantą Juodkrantės link), parašyta "restoranas" ten laaaaaaaaaaaabai skanus šašlykas...ir jei gerai pamenu 13 lt (vėl gi vienos porcijos gana buvo ir man ir vaikui). Svarbiausia tose kavinėse neimti sulčių vaikams doh.gif nes maža stiklinė 4-5 lt, štai kur pinigai nueina doh.gif du kartus klaidą padariau užsakius net į kainą nepažiūrėjus. Paskui nešiojausi visur vaikui savo buteliuką su sultimis smile.gif tas pats su kava, algoholiu, perbrangu kavinėse. Bet jei tik pavalgyt tai galima pigiai ir skaniai manau smile.gif
Atsakyti
As tik uz poilsi Nidoje,jei tik yra galimybe,siulyciau visiems ten tik ir ilsetis.Na o jaunimui,gal daugiau Palanga,daugiau pramogu.Cia priklauso nuo zmogaus,kas ko nori ax.gif kas ka megsta ax.gif
Atsakyti
jeigu nori tusintis ir parodyti savo spintos turini- i Palanga
jei nori ramaus poilsio- be konkurencijos, tik NIDA !!!
Atsakyti
Aš rinkčiausi trečią variantą - Ventspilį biggrin.gif
Atsakyti
Na va perskaiciau... smile.gif
Pries 5 metus buvau diena nidoje ir juodkranteje.. Bet labiau pravaziuojant.. Vistik dideli ispudi paliko smile.gif
Kai perskaiciau kiek visokiu idomiu vietu nuo smiltynes iki nidos yra nusprendem su vyru vaziuoti i nida smile.gif Jis dar LT nebuves visiskai.. Sunus viena karta su manimi o dvynukes irgi dar nera buvusios..
Manau apsistosim kelioms dienoms (mes su automobiliu-namu ant ratu) ir pravaziuosim kasdien vis po atkarpa.. Paskutine stotis bus juru muziejus o po to kelsimes i klaipeda ir vaziuosim aplankyti artimuju smile.gif Gryzt vistiek grysim vel nuo smiltynes iki nidos ir toliau atgal i vokietija smile.gif
Uzdaviau klausima naujoj temoj (dar nebuvau radusi sios) del temperaturu rugpjucio pradzioje.. Ar nebus vaikams maudytis per salta? rasoma kad vandens temp. retai virs 16 pakyla... gal kas savo patirtim pasidalinsit.. as pati labiau papludimys o ne vanduo bet vaikai tai visi trys vandeniniai..
Kad apsipirkimas nidoje yra imanomas (maxima?) tai super.. nes taip galesim sutaupyt gamindami patys smile.gif
Palnga man nepatinka.. Is vaikystes atsimenu kaip vezdavosi tevai ir as laukdavau tu pingvino ledu... smile.gif Viskas lyg ir kitaip buvo.. Zinoma yra ramiu kampeliu ne tik is basanaviciaus gatves susideda palanga.. Bet Manau priklauso nuo to koks zmogus yra.. As labiau prie ramybes ir gamtos..
Sia vasara buvom USA Las vegase.. tai tu hoteliu ne neziurejom.. I gamta vaziavom po kalnus karstemes ir pan. O vat kiti net neisivaizdavo kaip cia nenorim casino ir pan... Kiekvienam kip kas nori smile.gif
Atsakyti