labai patinka kai ja gaudai, vejies, ot tada ropoja ir krykstauja...
Na mums 8menesiukai...namie tvarka jau darom, nuropojam kur tik norim, atsistojam kur tik norim...
paemus uz rankyciu vaikstom, labai patinka...
, pati aplink lovas vaiksto, dabar dar ismoko pasileidus pastoveti,
dantuku dar neturim...bet labai laukiam...
Smagu, kad daugelio vaikuciai taip sauniai vystosi.
Manasis deja, nors jam 8,5 men., dar nemegina sestis, ropoti ir net nesivarto ne i viena puse (jei paguldysi ant pilvo - taip sau ir gules). Taciau tvirtai sedi, bando stotis, palaikomas uz ranku zingsniuoja, pazista savus, nors svetimu nebijo, ypac prasosi pas mamyte, taria daug garsu, pyksta, kai atimi koki daikta, graziai viska ima pirstukais, laksto vaikstyneje, zaidzia "KU-KU". Bet katuciu neploja, ate neparodo...
Bet vis gi biski neramu... Del visa ko pasirodysim neurologui, tikiuos viskas gerai, nes sese irgi vystesi labai keistai, nestandartiskai, - nesivarte iki kokiu 8 menesiu, o gal ir daugiau, nesliauziojo ir neropojo, tare labai mazai garsu net iki 2metu, uztat 9 menesiu pradejo vaiksciuot, ko is jos niekas nesitikejo. O nuo 2m.2 menesiu pradejo kalbeti is karto sakinukais, nors pries tai beveik istisai tylejo. O dabar ji tikrai labai protinga ir sveika sesiu metu panele.
Tikiuos ir mano sunutis vystosi tiesiog kitaip, bet normaliai...
Beje, is tiesu yra neramu man ir del to, kad mano vaikas Labai NEVALGUS. Be mamos pienuko per visa diena jis suvalgo ivairaus maisto tik kelis saukstukus. Baisu, gal jam kokiu medziagu truksta, gal del to silpnesnis? Ir ka su tokiais nevalgiukais daryti, na jei vaikas tiesiog neissizioja?
Manasis deja, nors jam 8,5 men., dar nemegina sestis, ropoti ir net nesivarto ne i viena puse (jei paguldysi ant pilvo - taip sau ir gules). Taciau tvirtai sedi, bando stotis, palaikomas uz ranku zingsniuoja, pazista savus, nors svetimu nebijo, ypac prasosi pas mamyte, taria daug garsu, pyksta, kai atimi koki daikta, graziai viska ima pirstukais, laksto vaikstyneje, zaidzia "KU-KU". Bet katuciu neploja, ate neparodo...
Bet vis gi biski neramu... Del visa ko pasirodysim neurologui, tikiuos viskas gerai, nes sese irgi vystesi labai keistai, nestandartiskai, - nesivarte iki kokiu 8 menesiu, o gal ir daugiau, nesliauziojo ir neropojo, tare labai mazai garsu net iki 2metu, uztat 9 menesiu pradejo vaiksciuot, ko is jos niekas nesitikejo. O nuo 2m.2 menesiu pradejo kalbeti is karto sakinukais, nors pries tai beveik istisai tylejo. O dabar ji tikrai labai protinga ir sveika sesiu metu panele.
Tikiuos ir mano sunutis vystosi tiesiog kitaip, bet normaliai...
Beje, is tiesu yra neramu man ir del to, kad mano vaikas Labai NEVALGUS. Be mamos pienuko per visa diena jis suvalgo ivairaus maisto tik kelis saukstukus. Baisu, gal jam kokiu medziagu truksta, gal del to silpnesnis? Ir ka su tokiais nevalgiukais daryti, na jei vaikas tiesiog neissizioja?
Na tai pas mus ta pati istorija, vaikui 8,5 men. o pats sestis ir stotis is nekaip nenori
Bet vartitis vartosi i visas pusias, sliaužia bet ropoti nenori. Lankemes pas masažiste ir kinezeterapaute, darėm gimnastiką ir masažą. Pasirode kad mūsų gražuolis paprastas tinginis. O taip viska darom,ir ate parodom ir katutes, daug šneka. Bandisim rytoj važiot į polikliniką pasisversim ir t.t.
O mums siandien 8 menesiai ir 13 dienu ir mes esam labai labai fainos mergickos Mano dukryte 74 cm ir 10 kg, ploja katuciu, puikiai rodo ir sako ate, pati neatsiseda, neropoja, bet vartosi kaip vijurkas
Ir jau prilaikoma puikiai vaiksto
O baseine kokius sposus isdarineja
Plaukia ir kartu krykstaja, reikia pamatyt
Mes jau turim du dantukus, esam tikros isdykeles
Puikiai lakstom vaikstynese, todel vaikstom kur panoreje
Labai "mylim" geles, tik nusisuk ir jau geles rankose
Taip pat labai patinka uzuolaidos, kedenti, tampyti
Super! Laimei, puikiai zinom zodi NEGALIMA! Kai pasakau as, tai atsisuka, kazka savo kalba pasako... tipo, derasi
Bet kai jau negalima, tai jau ir negalima. O kai pasako tetis, tai net pravirksta
Asaros kaip pupos bega, net paciai graudu : Nu bet jeigu negalima, tai ka jau cia bepadarysi...
Dar vienas pasiekimas- ismokom tuoletini popieriu isvynioti
Labai smagu ziureti, kaip darbuojasi
Ir siaip, tikra mergaite
Kai tvarkausi, is paskos laksto, ziuri... kai valgyt darau, net isiziojus ziuri, pvz., kaip bulves skutu, ir pati bando i siuksliu deze ilisti, ka nors gero surasti
O prie virykles jei dirbu, tai neina praeit, aplink kojas sukasi
Zodziu, labai fainas amzius
Beje, kai per telika Merunas dainavo kazkokia klasikine dainuska, isiziojus klausesi ir spoksojo akiu nenuleidus. Galvojom, mirsim is juoko
Mes jau turim du dantukus, esam tikros isdykeles
Dar vienas pasiekimas- ismokom tuoletini popieriu isvynioti
Ir siaip, tikra mergaite
Beje, kai per telika Merunas dainavo kazkokia klasikine dainuska, isiziojus klausesi ir spoksojo akiu nenuleidus. Galvojom, mirsim is juoko
Sveikos
Mano mažiukei irgi 8 mėnesiukai,bet iki jūsų galiūnų ir galiūnių toli
Sveria tik 7,100 kg,ūgis 71 cm-ir toliau lieka coliukė
Sėdėt irgi pati neatsisėda,neatsistoja,bet įsikibus į ranką padaro ir tą, ir tą
Vartytis irgi pagaliau pradėjo,ir dar šliaužia atbula
Pati pasėdi ilgokai-pasodini žaislų prikrauni ir ramu
Ir toliau visiems šypsosi,yra linksmutė,gerutė mergytė
O mamytėms,kurios pergyvena,kad mažiukai kažko nedaro,ką daro kiti,prašau nepergyvent
ne visi vienu laiku viską pradeda daryti
Aš irgi nerimavau,bet masažistė nuramino-sakė,viską ji daro,ką turi daryt
taip,kad džiaukitės savo zuikiais
Mano mažiukei irgi 8 mėnesiukai,bet iki jūsų galiūnų ir galiūnių toli
O mamytėms,kurios pergyvena,kad mažiukai kažko nedaro,ką daro kiti,prašau nepergyvent
Labutis
Mano mažylė tai labai pyksta,kad neatsistoja,ropoti moka,bet lėtai ir tai jai nepatinka,daug geriau ,žinoma,ant rankyčių-a-pa
Sveria beveik 11kg,ūgis 74 cm-labai ištyso kai pradėjo vsiką valgyt.Oapetitu tai nesiskundžia,o jei nenori per jėgą neduodu.Šaunuoliai mažiulei kurie jau vaikšto-negirdėta neregėta-labai ankstyvi
O gal manoji tinginiauja
Sekmės visoms su prasidedančiais judrumėliais
labu
mums jau 8,5 mėn., bet vis tiek norisi pasidalint savo pasiekimais
sveriam 10kg, ūgis 72cm.
po namus laksto keturiom su vėjeliu
įsikimba ir atsistoja bet kur. atsitūpia/atsiklaupia pasiima kas reikalinga ir vėl žaidžia toliau;
vaikšto po visus namus;
pati išlipa iš lovos, kai neapsimeta, kad yra mažytė
;
laaabai daug šneka: ba ba, pa pa, kai kai, ka ka, ir šiandien žiūrėdama man į akis pradėjo šaukti: ma ma
. sutapimas manyčiau
;
ploja katučių, duoda bučkį ir žaidžia slėpynių.
tai gal ir viskas
apie sėdėjimą neberašysiu... nes pati atsisėda nuo 5 mėn. pabaigos.
mamytės, tik jūs nepergyvenkit, kad jūsų vaikutis nedaro kažko ką daro kiti. nė veino vaiko negalima įpraust į vadovėlinius rėmus

beje, dėl vaikštukų
stenkitės kuo trumpiau ten laikyt mažulėlius.
be jų vaikučiai daug greičiau visko išmoksta
mums jau 8,5 mėn., bet vis tiek norisi pasidalint savo pasiekimais
sveriam 10kg, ūgis 72cm.
po namus laksto keturiom su vėjeliu
įsikimba ir atsistoja bet kur. atsitūpia/atsiklaupia pasiima kas reikalinga ir vėl žaidžia toliau;
vaikšto po visus namus;
pati išlipa iš lovos, kai neapsimeta, kad yra mažytė
laaabai daug šneka: ba ba, pa pa, kai kai, ka ka, ir šiandien žiūrėdama man į akis pradėjo šaukti: ma ma
ploja katučių, duoda bučkį ir žaidžia slėpynių.
tai gal ir viskas
apie sėdėjimą neberašysiu... nes pati atsisėda nuo 5 mėn. pabaigos.
mamytės, tik jūs nepergyvenkit, kad jūsų vaikutis nedaro kažko ką daro kiti. nė veino vaiko negalima įpraust į vadovėlinius rėmus
beje, dėl vaikštukų
Mum šiandien 8 mėnesiukai. Ir mes pas jus ateinam su tokiais pasiekimais:
tvirtai sėdim, ropojam, iš ropojimo padėties atsisėdam ir iš sėdimos - ropojam, varinėjam su vaikštyne, įsikibę į ką nors atsistojam, lovytėje atsistoję po truputį keliaujam aplinkui, prilaikomi už rankyčių labai gražiai žingsniuojam, plojam katučių ir nedrąsiai pradedam rodyti ate, o naujausias pasiekimas tai trumpai pastovim į nieką nesilaikydami
daug kalbam, burzgiam, liežuvuką rodom
Turim 6 dantukus ir bet kurią dieną laukiam išlendančių dar dviejų (o gal ir daugiau)
Beje tokio amžiaus vaikiukai labai imlūs. Nupirkau metalofoną(tokį paprastą nedidutį) ir parodžiau ką reikia daryti, kelis kartus paėmus jam už rankutės padaužiau su pagaliuku ir ką jūs manot, kaip pradėjo barškint, tai gražu žiūrėt, na aišku pagaliukus ir pagraušt reikėjo, bet aš jam neleidau ir kai tik kiša į burnytę taip aš paėmus už rankutės parodau kad reikia groti. Tai dabar jau ir nebekiša, o "groja"
tvirtai sėdim, ropojam, iš ropojimo padėties atsisėdam ir iš sėdimos - ropojam, varinėjam su vaikštyne, įsikibę į ką nors atsistojam, lovytėje atsistoję po truputį keliaujam aplinkui, prilaikomi už rankyčių labai gražiai žingsniuojam, plojam katučių ir nedrąsiai pradedam rodyti ate, o naujausias pasiekimas tai trumpai pastovim į nieką nesilaikydami
Beje tokio amžiaus vaikiukai labai imlūs. Nupirkau metalofoną(tokį paprastą nedidutį) ir parodžiau ką reikia daryti, kelis kartus paėmus jam už rankutės padaužiau su pagaliuku ir ką jūs manot, kaip pradėjo barškint, tai gražu žiūrėt, na aišku pagaliukus ir pagraušt reikėjo, bet aš jam neleidau ir kai tik kiša į burnytę taip aš paėmus už rankutės parodau kad reikia groti. Tai dabar jau ir nebekiša, o "groja"
Sveikutes.Mes savo astunto menesio gimtadienio sulaukem ligoninej,dabar jau sveikutes
Daug ka jau mokam:ploti katutes
lingu lingu padaryti(linguoja i sonus)
ligoninej tris kartus atsistojo lovytej,sliauzti dar nelabai gaunasi,bet stengiasi
sedi jau tvirtai,moka atsisesti is gulimos padeties,puikiai geria pati is buteliuko,su vaikstyne kur nori nueina-ka nori daro
gal siam kartui tiek
Sveikos mamytes, mes ir jau isirasom i astuoniu menesiu pipiru buri. Tik va mes nelabai kuo galime pasigirti, smagu skaityti kuriu mamyciu kleckai jau sliauzioja ar ropoja, mes dar ne, tinginiaujam...
Pasedim gana tvirtai, labai megstam spyruokliuoti, palaikomam sokineti, sakom niam niam, gulint apsisukam apie savo asi. Sveriam 9.800kg ir esam gana auksti 78cm, taigi krepsinio komanda galbut papildysim
Valgom darzovienes su mesyte, kosytes, vaisiu tyreles, griauziam duoniukus, baronkytes. Labai skaniai valgem pieniskas kosytes, bet turejom ju atsisakyti nes maziuka nuo ju beria. Turim du dantukus.
Tik va niekaip nesiseka mum istiesinti kakliuko, turim problemyte, nes galvute laikom pakreipe daugiau i viena puse, tai jau nuo 3,5men lankome masazus, manksteles, bet dar manau teks palankyti....sako labai kakliukui padeda ropojimas, nes stiprinasi nugaros, kaklo raumenys, tik va man niekaip nesiseka ji paskatinti sliauzti, tik pastatau keturiom ir turim kruva dudu
Tai tiek
Tik va niekaip nesiseka mum istiesinti kakliuko, turim problemyte, nes galvute laikom pakreipe daugiau i viena puse, tai jau nuo 3,5men lankome masazus, manksteles, bet dar manau teks palankyti....sako labai kakliukui padeda ropojimas, nes stiprinasi nugaros, kaklo raumenys, tik va man niekaip nesiseka ji paskatinti sliauzti, tik pastatau keturiom ir turim kruva dudu
Sveiki
Smiltelei jau irgi šiandien 8 mėnesiai. Sveria 8,400, ūgis 70 cm. man jau ji tokia didelė atrodo
O moka puikiai ropoti, visur kur tik randa kur įsikibti atsistoja ir atsisėda, atsitūpia, vėl stojasi
visur jau jos pilna, visur dalyvauja, vaikšto aplink lovą laikydamasi už jos ir lovytėje aplinkui. Šneka, rėkauja, mėgstamiausias skiemau tai AU... ir dar AI
, ir burgzti visaip.. brrr.... ir kt. Dantų vis dar neturim
Valgom mišinuką vis dar 5 kart per parą ir tris kartus tyreles. Grūdinių košių vis dar nelabai, bet po truputį pratinamės. Tai tokie tie pasiekimai mūsų
Šiandien mums jau 8 mėnesiai. sveriame 9 kg o ūgis 69cm. puikiai ropoja,stovi, lovytėje apeina ratuką įsikibęs. iš keturpėsčios padėties atsisėda, kai jam to labai reikia
. valgo 2 kartus grūdų košę, 1kartą daržovienę su mėsyte ar žuvyte, prieš miegą mišinuką. užkandžiauja sausainukais, baranktėmis, kukurųzais, kartais varšktės. nesenai pradėjo kalbėti, sako tete, mama, atia, niam ir daug visokių kitokių žodžių kurie neturi jokios reikšmės. turime 3 dantukus. Duoda pa, daro myliu-myliu