Įkraunama...
Įkraunama...

8 mėnuo

QUOTE(kristiorlov @ 2007 11 03, 17:11)
mūm jau 8 mėn. ir 1 savaitė-mes ropojam,vaikštom įsikibę,stovim neįsikibę,sakom:mama,mamam(valgyt kai nori),da(dar),ei(eiti) ir t.t.pralindo jau vieno dantuko kampukas thumbup.gif valgom:ryte-mišinukas(200ml),10val-grūdų košė(200g)ir sultys ar vanduo,13val mėsos košė(200g) ir vanduo ar sultys,16val-grūdų košė(200g) sultys ar vanduo,19val daržovių košė ar grūdų(200g) ir mišinuko(120ml),21val mišinuko(200ml) (užkandžiaujam per dieną dar duonos ar barankų ar vafliukų)ir einam miegelio. wub.gif miegam visą naktį thumbup.gif pakaituką miegam:rytinį(30min)popietinį (30min) ir vakarinį(1-2val)maudomės du kart į savaitę,jei yra reikalas ir dažniau-labai pyksta kai ištrauki iš vandens doh.gif šaukia iškart:nenene.. lotuliukas.gif

nieko sau apetitas bigsmile.gif , maniske valgo tik 3 kart per diena rimciau, o siaip geria ir vaisiu ar tyreliu uzkanda, kokia baranka paciulpia, gal del to nakti atsiima keliasi MP kokius 4-5 kartus doh.gif , o kiek leliukas sveria?
Atsakyti
maniskiui 8men ir 1sav, daug burbuliuoja, atsistoja lovytej ir kitur, kur galima isikibti, bet pats atsisesti nepajegia, nebent pliku uzpakaliu - tada lengviau. sliauzioja kaip partizanas, bet neropoja. jokiu 'ne ne' ar 'tete', tik sava kalba. kadangi gauna MP, tai nelabai pasakysiu kiek jo suvartoja, faktas tas, kad naktimis keliasi kaip naujagimis... doh.gif
Dantys 4. Svoris ~10kg, ugis ~75cm. Valgo darzoves, versiena, kruopas. Sulciu, arbatu neduodu, tik vanduo uzsigerimui ar atsigerimui. kartais misiniu uzbalinu kruopu kose.
Atsakyti
Na dar kartą parašysiu:
Mum 8mėn ir 12 dienų.Labai greitai progresuojam lotuliukas.gif
Jau normaliai ropoja, bet kam tai? Jei jau eina viena ranka įsikibusi. Pati atsistoja- pati atsisėda- pati išsizyzia ir parodo ko nori.
Sėdi ant puoduko iki 3 kartų per dieną. Visus kartus kažką padaro. Net pasteni thumbup.gif Toks vaizdas, kad jau žino, kad čia reikia daryti sisiuką... Dar padarę kartu einame išpilti į glozetą- ir padaryti ate ate lotuliukas.gif
Moka jau dainuoti (labai nustebau, kad kartais net į taktą lotuliukas.gif ) dainuodama sako: la la la lia lia lia... lotuliukas.gif (čią tėvelių nupelnas- kartu dainuojam lotuliukas.gif ) Dar sako tetetetete (bet ne tėtė- čia šiaip- burbuliuoja) eee mamamama arba amamamamam (čia kaip pažiūrėsi. Sako auauauaua (iš pasakos išmoko lotuliukas.gif ) bet kas keisčiausia tai sako kai įjungiu žaislą- karvę kuris mūkia. lotuliukas.gif sako uuu , bebebe, ixixix kukuuu moka gražiai keiktis: able, able able ir taip daug kartų (nors mūsų šeimoje nesikeikiama)
Moka sukutį sukti- tiesa ne visada pavyksta tai atlikti gerai- bet kartais jis sukasi... (pamiršta vis paleisti) . Moka išjungti įjungti šviesą. Moka įjungti grojantį kamuolį, bei grojantį traukinuką. Mėgsta "groti" su elektriniu pianinu.
Labai mėgsta klausytis pasakų. BE to mėgsta "suskaityti" visus namų laikraščius biggrin.gif . Dievina skambinti variniu varpeliu.
Valgo gerai- Šį mėnesį įvedėm jai į racioną žuvį.

Vat ir dabar priropojo mano princesė- įsikibo į koją ir stojasi- sakydama oooo ooo (neišeina dar opa opa g.gif ) noriant rankyčių smile.gif
Dar pridėsiu: turi 2 apatinius dantis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Klepesova: 18 lapkričio 2007 - 10:09
Mano leliukas moka daryti ir sakyti "ate,ate, ate", ploja katučių, daug selėjasi, nes išsiaugino 6 dantukus, vaikšto vaikštykle, geba ilgai žaisti su savo žaisliukais thumbup.gif
Valgo stipriau tris kartus: ryžienę, daržovinę su mėsa arba žuvim, kitą košę - spec. alergiškiem vaikam smile.gif .
Mėgsta obuoliukus, bananus, ryžių duoniukus. Mes negalim valgyti įvairesnio maisto, nes esam labai alergiški verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(iloniux @ 2007 10 24, 12:45)
Sveikos,
Mano mazylei jau greit bus 8men. Turim 2 dantukus, megsta zaisti mobiliais telefonais ir distanciniais smile.gif . Siaip jau yra didele tinginike neatsiseda dar is gulimos padeties viena, reikia padeti. Taip pat lovyteje dar neatsistoja. Jei palieku viena lovytej tai garsiai rekia kol ateinu pakelti taip noreciau kad jau bandytu pati stotis bet ji net nebando tik rekia. Nu bet su vaikstyne tai vazineja kaip profesonale ir per slenkscius pervaziuoja ir issisuka kur reikia nors ir maziausias tarpelis butu. Labai noriai buna vaikstyneje o sedeti nemegsta ropoti irgi nemoka tik atsigula ant pilvo ir su rankytem ir su kojytem maskatuojasi ir supuojasi laiveliu ant pilvo. Tai truputi liudna gal mums mansteliu kokiu reiketu verysad.gif

Musu mergaiciu gimtadienius skiria tik viena diena drinks_cheers.gif , musiske irgi tinginuke -
moka sliauzioti, sukasi ratu ir atgal, jei turi nuo ko atsispirti , tai i prieki pajuda. Pasiremus ant alkuniu kelia uzpakali ir siubuoja, bet i prieki kol kas nepavyksta paropoti, apie atsistojima nera nei kalbos, atsiseda tik su pagalba, pasodinta sedi ilgai. supranta, kai giri , ar peiki ir i tai reaguoja, jei ko nori - duoda suprasti. Mankstele lankem, bet kazkaip ypatingai ji nepagelbejo - pati stengiuos kasdien pamankstint, pamasazuot, kad raumenukai tvirtetu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jola10: 20 lapkričio 2007 - 18:49
norejau paklaust ar visu vaikuciai valgo darzoviene?
mano paskutiniu metu labai nenori jos g.gif
klausiau gyd,sake gali ir menesi jos nevalgyt g.gif
Atsakyti
QUOTE(D.JURGITA @ 2007 11 21, 13:51)
norejau paklaust ar visu vaikuciai valgo darzoviene?
mano paskutiniu metu labai nenori jos g.gif
klausiau gyd,sake gali ir menesi jos nevalgyt g.gif

Gal pabodo vienodas skonis, paivairink darzoves - as pvz., kartais idedu burokeliu, o ir lietuvisku naturaliu prieskoniu, priduodanciu gera skoni kosytei nereikia pamirsti : tongue.gif , paskutiniu metu dedu i kosytes - saliero saknies, svieziu petrazoliu- kose, nors ir be druskos skani tampa ir man biggrin.gif , o mazyle sukerta visa bliudeli apsilaizydama.
Atsakyti
QUOTE(jola10 @ 2007 11 21, 14:50)
Gal pabodo vienodas skonis,  paivairink darzoves - as pvz., kartais idedu burokeliu, o ir lietuvisku naturaliu prieskoniu, priduodanciu gera skoni kosytei nereikia pamirsti : tongue.gif , paskutiniu metu dedu i kosytes - saliero saknies,  svieziu petrazoliu- kose, nors ir be druskos skani tampa ir man biggrin.gif , o mazyle sukerta visa bliudeli apsilaizydama.

Taip. Mano mažas ir valgo tik paskanintas natūraliais prieskoniais daržovines. Ypač patinka burokienė. Aš jau savo leliukui atskirai beveik neverdu. Jis valgo iš bendro puodo. Jam tai labai patinka (man ir thumbup.gif )
Atsakyti
Mano vaikui 8 men ir kelios dienos. Jis labai greitai progresuoja nuo 7,5 men. Tik tada eme vartytis ant pilvo - ant nugaros samoningai su dideliu malonumu, anksciau guledavo, sliausdavo atbulas, pasededavo ir nugriudavo. Nuo 7,5 men eme daryti viska pradedant tuo vartymusi. Anksciau budavo neidomu. Nemokejo vartytis, zaisla siekdavo, bet verstis nenorejo. Tada ismoko ir puikiai sedeti. Vakar ismoko pats atsisesti nesilaikydamas i jokius daiktus, siandien maciau, kaip i lova laikydamasis bando stotis klupom ir ropinedamas tiese kojas - gal nori stotis biggrin.gif . Geriau lai nesistoja, iki 10 men tegul gerai ismoksta ropoti. Ner cia kur skubet. Stuburui veliau geriau bus, girdejau toki ganda del vaiksciojimo prioriteto pries ropojima, tada kai jis gali ropoti. Kad nereiketu anksti vaikscioti skatinti 4u.gif
Turi 7 dantis.
Kalba, burbulioja net per miegus, nakti, tokia grazi ta sneka, rodos sakiniai, is teteate, bur, mamapapppa lotuliukas.gif
Iskart parodo ko nori, kas yra, daiktus rodo ranka. Griebia rankom uz tos vietos kur skauda. Bet cia jau kaip visi vaikuciai tokio amziaus...
Atsakyti
QUOTE(jola10 @ 2007 11 21, 15:50)
Gal pabodo vienodas skonis,  paivairink darzoves - as pvz., kartais idedu burokeliu, o ir lietuvisku naturaliu prieskoniu, priduodanciu gera skoni kosytei nereikia pamirsti : tongue.gif , paskutiniu metu dedu i kosytes - saliero saknies,  svieziu petrazoliu- kose, nors ir be druskos skani tampa ir man biggrin.gif , o mazyle sukerta visa bliudeli apsilaizydama.

tai paivairinu,viena karta kopusta dedu,mesytes,stengiuos,kad skanu butu ax.gif
bet.....
o kaip darai su burokeliais?kartu verdi ar atskirai? g.gif
bandysiu prieskoniu idet,kazkaip nesu bandzius g.gif
gal tikrai bus skaniau mirksiukas.gif
Atsakyti
mums 7 men ir savaite. turim 6 dantis. valgo labai mazai kartais net 70g koses nesuvalgo, kad ir ivaisiai stengiuosi maitinti. vis daug geria mp. keliasi naktim irgi daug.
o vystymasis tai nei per daug progresuoja, nei labai mazai daro. na vertosi, sliauzioja tik atbula. tvirtai sedi ir zaidzia. ir prilaikoma uz ranku kiek pastovi. naujausias bajeris tiesia rankas ir zyzia, tipo ant ranku imk. lenda visur kur tik pajegia.
Atsakyti
Maniskis tai valgo mielai darzovienes, net ausys linksta biggrin.gif Daviau vienakart pirktine su pomidorais, tai labai patiko, ideciau ir pati virdama, bet kad nelabai dabar kur berasi ekologisku pirkti g.gif
Noriu jusu paklausti, ar virdamos koses dar labai smulkinat iki tyreles konsistencijos? Maniskis turi 4 dantukus, bet jie ne kramtymui, o atsikandimui skirti. Buvom kelionej ir nupirkau jam darozviu kosytes nuo 8 men., tai ten tokiais postambiais gabalais ta kose, vaikas springti pradejo ir ziaugcioti, nesupranta dar, kad kramtyti reikia. Kaip jus darot?
Atsakyti