Įkraunama...
Įkraunama...

2 mėnuo

Mums jau 2 menesiai ir mes augam kaip ant mieliu - kasdien priaugam po 50 - 80 gramu. Siandienai sveriam 6,4 kg ir esam 62 cm. Taigi jau padvigubinome savo gimimo svori smile.gif Jei maitinciau misineliais, tai pergyvenciau, kad permaitinu, bet kadangi maitinu savo pienu, tai zinau, kad vaikiuko permaitint neimanoma smile.gif Vadinasi viskas pas mus gerai biggrin.gif

Nuo 12 dienu jau laikome galva, o dabar kakliukas tiek sustiprejes,kad galvos prilaikyti nereikia. Paguldytas ant pilvuko, rankomis remiasi ir keliasi nuo krutines aukstyn. Sugebame pasikele keliolika sekundziu issilaikyt.
Jau sypsosi i kalbinima thumbup.gif ir "atsako" kalbinamas, ir zino savo dienotvarke: nuo aprengimo i lauka iki maudyniu. Kai juokiames, tai visi namie padebesiais plaukia is laimes. Nieko graziau NEBUNA!
Megstame naujas vietas. Tada mazylis idemiai nauja vieta apziurineja. Akys "issprogsta" ant kaktos smile.gif
Mylim masina ir gaivu ora, nes ji ramina ir jis saldziai uzmiega per 5 minutes.

Jau pakeiteme 3 rubu dydzius ir siuo metu naudojame drabuzius skirtus nuo 3-6 men.. Manau, kad dar tilpsim kokias 2 savaites.. mirksiukas.gif

Ir dar labai svarbu - varome senelius is proto, nes jie kaip pakvaise guguoja kartu su maziuku smile.gif Ir barskuciais zaidzia smile.gif

O ir as truputi "kuku", nes galiu pati kiaura diena kartu su juo guguoti, dainuoti ir kalbeti apie viska ir nieka tuo paciu metu 4u.gif

Papildyta:
Tiesa mums pilvuka gal kiek pute kokias dvi savaites, bet siandienai neturime jokiu bedu.. Ir apskritai maziukas retai verkia. Jei kas negerai, tai pazirzia ir tiek. Tad nezinau kas yra rekimas valandomis smile.gif

Ir su maitinimu jokiu bedu. Jis nuo pat pradziu teisingai apzioja speneli, tad neturiu jokiu nukramtymu, suskilinejimu ir panasiai. Jei jis neteisingai apzioja, tai pyksta ir issipjauna smile.gif

ax.gif

Atsakyti
mamytes,pagelbekit!!!!!cia pasiskaiciau,akd normalu,tai biskiuka apsiraminau...siandien buvom pas gyd.tai pasvere,1.7 kg priaugo per men.sveria 6.220 kg ir ugis 60 cm,paaugo 6 cm.na,bus didelis kaip tevai,tai pasake,kad nenormaliai,tipo virssvoris,bet misinuko duodu tiek ,kiek parasyta ir tokia norma ir tiek kartu.tai susinervavau....bet cia paskaiciau,kad kitu dar daugiau paauge maziukai...ai,dar sake,kad gali buti del virssvorio nelaiko galvutes pilnai....ji ten gulde,o jis su nosyte pasiremes guli ramiai,bet namie,tai jis pakelia galvyte net su krutine ir ilgokai laiko.zvalgosi....ten pagal kreives kazkokias pazymejo,tipo labai pasokes ugis 2 kreivem ir lygiai taip pat svoris pasokes,nu bet paskui sako,pagal ugi ziurint svoris normaliai...tai vel susibalamutijau,liepe duot maziau misinuko,tai ka,man vaika alkana laikyt????ar jus man galit patarti ka daryti,nes pasimetus grizau,su skaudancia galva.... g.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(jolantika @ 2008 02 29, 18:37)
mamytes,pagelbekit!!!!!cia pasiskaiciau,akd normalu,tai biskiuka apsiraminau...siandien buvom pas gyd.tai pasvere,1.7 kg priaugo per men.sveria 6.220 kg ir ugis 60 cm,paaugo 6 cm.na,bus didelis kaip tevai,tai pasake,kad nenormaliai,tipo virssvoris,bet misinuko duodu tiek ,kiek parasyta ir tokia norma ir tiek kartu.tai susinervavau....bet cia paskaiciau,kad kitu dar daugiau paauge maziukai...ai,dar sake,kad gali buti del virssvorio nelaiko galvutes pilnai....ji ten gulde,o jis su nosyte pasiremes guli ramiai,bet namie,tai jis pakelia galvyte net su krutine ir ilgokai laiko.zvalgosi....ten pagal kreives kazkokias pazymejo,tipo labai pasokes ugis 2 kreivem ir lygiai taip pat svoris pasokes,nu bet paskui sako,pagal ugi ziurint svoris normaliai...tai vel susibalamutijau,liepe duot maziau misinuko,tai ka,man vaika alkana laikyt????ar jus man galit patarti ka daryti,nes pasimetus grizau,su skaudancia galva.... g.gif  verysad.gif

Jusu vaiko svoris yra normos ribose:

http://www.doctorndt.../Children/p.asp

The First year
Month Normal Range of Height in cm. Normal Range of Weight in kg.
2 52 - 63 3.6 - 6.4

Gal daktare buvo ne kokios nuotaikos? smile.gif

Atsakyti
QUOTE(JVana @ 2008 02 29, 21:51)
Jusu vaiko svoris yra normos ribose:

http://www.doctorndt.../Children/p.asp

The First year
Month Normal Range of Height in cm. Normal Range of Weight in kg. 
2      52 - 63                                  3.6 - 6.4
Gal daktare buvo ne kokios nuotaikos? smile.gif

aciu labai,tikriausiai 4u.gif
Atsakyti
Na tai man tikrai reiketų sunerimti blink.gif vyrutis dviejų mėn. sveria 7.2 doh.gif
Bet atrodo daugiau tvirtas nei storas g.gif laiko galvą, paguldytas ant pilvo , apsivečia labai greitai ant nugaros. kai valau nosi,tai parodo, kad jegos turi - ojojo - vos nulaikau. Na gimė jis 4,4 kg, tai gal, sakau, ne antsvoris dar čia ax.gif Valgo tik MP ir dažnai - diena kas dvi val.
Kalbina mane - ghu, ghu, ghu, dar šypsosi kaip dievas, o vakarais rėkia kaip velnias doh.gif doh.gif doh.gif
Nežinau ar čia iš mamos audringą temperamentą paveldėjo, ar jau prašytis pas neurologą g.gif bet kartais rėkia iki užkimimo, poto kita dieną tik cypt gali schmoll.gif
Pilvą pučia žiauriai, laukiu trijų mėnesių - nes tikrai žinau, ką reiškia rėkimas valandomis doh.gif doh.gif doh.gif ir dabar žinau, kaip atrodo "rėkti iki apsiputojimo" doh.gif
Bet vis tiek jis pats gražiausias ir mieliausias tongue.gif
Atsakyti
Mums du menesiukai wub.gif kai buvo lygiai du sverem 6,4kg dabar aisku jau daugiau truputi ax.gif ugis 63cm,drabuzelius taippat isaugam greitai doh.gif Man gydytoja ir sake kad per daug vaikutis sveria pagal amziu,bet kadangi pati maitinu tai irgi nelabai kreipiu i tai demesio ,svarbu sveikas o valgo lai tiek kiek nori blush2.gif argi protingiau butu mazyli rekdyt neduot valgyt ar tai vietoj pienoko kisti arbatytes ar vandenuka g.gif nemanau schmoll.gif
Tai vat ir mes puikiai laikom jau galvyte,labai megstam vaikstineti pas mama stacias ant rankyciu ir ziurinet kas aplink darosi,jei nemiega tai gali visa diena guguoti ir sypsotis aisk jei kalbina kas nors.Valgo kada nori ir kiek nori ,nes nelabai iseitu pamatuot kai valgo is krutines tongue.gif taip ,kad keliaujam visur ir bet kur kartu .
Labai vargina pilvuko diegliukai ,vakarais duodu espumisan ,o diena jie nelabai jautrus tai padeda ir ant pilvuko paguldzius(taip kartais ir pamiegam)aisku su prieziura.Mankstinames po truputi tai ir labai padeda visokiems garsams isleist is uzpakaliuko biggrin.gif labai megsta klausyt muzykeles is zaisliuku.karuseles grojancios patinka.Rankytemis sugriebia kas po rankyte ,bet kad islaikytu ilgai-dar nelabai,pavyzdziui zaisliuko ilgai neislaiko ir pats dar neima tik idejus i rankyte laiko.
Labai megsta demesi wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Makare @ 2008 03 05, 21:01)
Na tai man tikrai reiketų sunerimti blink.gif vyrutis dviejų mėn. sveria 7.2 doh.gif
Bet atrodo daugiau tvirtas nei storas g.gif laiko galvą, paguldytas ant pilvo , apsivečia labai greitai ant nugaros. kai valau nosi,tai parodo, kad jegos turi - ojojo - vos nulaikau. Na gimė jis 4,4 kg, tai gal, sakau, ne antsvoris dar čia ax.gif  Valgo tik MP ir dažnai - diena kas dvi val.
Kalbina mane - ghu, ghu, ghu, dar šypsosi kaip dievas, o vakarais rėkia kaip velnias doh.gif  doh.gif  doh.gif
Nežinau ar čia iš mamos audringą temperamentą paveldėjo, ar jau prašytis pas neurologą g.gif bet kartais rėkia iki užkimimo, poto kita dieną tik cypt gali schmoll.gif
Pilvą pučia žiauriai, laukiu trijų mėnesių - nes tikrai žinau, ką reiškia rėkimas valandomis doh.gif  doh.gif  doh.gif ir dabar žinau, kaip atrodo "rėkti iki apsiputojimo" doh.gif
Bet vis tiek jis pats gražiausias ir mieliausias tongue.gif

Kad vartosi tai nieko gero schmoll.gif per anksti dar, mano ir pirmasis vartesi ir antroji dabar. ir jau zinau kad reiks masaziuku, nes per daug itemti raumenys.pirmajam dare tai arba sutapimas arba padejo, bet paskui ir verkti taip nebeverke. neurologe minejo kad vaikas jautresnis, del to tiek verkia.
na as tikejausi kad bent antras bus maziau jautrus, bet...antra kart patiriu verkima valandomis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ricija @ 2008 03 06, 12:22)
Kad vartosi tai nieko gero schmoll.gif per anksti dar, mano ir pirmasis vartesi ir antroji dabar. ir jau zinau kad reiks masaziuku, nes per daug itemti raumenys.pirmajam dare tai arba sutapimas arba padejo, bet paskui ir verkti taip nebeverke. neurologe minejo kad vaikas jautresnis, del to tiek verkia.
na as tikejausi kad bent antras bus maziau jautrus, bet...antra kart patiriu verkima valandomis doh.gif

O kodėl blogai, kad vartosi? vakar visgi buvom pas neurologa - tai sakė lyg ir nieko blogo, raumenų tonusas normalus, tik galvą per daug į vieną pusę kreipia, bet dar niekas neiškrypę. O dėl rėkimo, jei neramu, pasiūlė galvos tomografiją ( atrodo taip skamba blush2.gif )pasidaryti.
Gal kas darė ir daugiau apie tai žino?
O dėl anrtų vaikų ir legendų, kad jie ramesni buna... schmoll.gif Mano pirma taip rėkė, kad dabar turbūt tomogramą pasiųlytų pasidaryti ir tėvams ir kaimynams ax.gif
antras, atrodo rėkia taip pat, tik dabar buto sienos storesnės ir tėvai daugiau būdų kaip ir kur supti atrado mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Makare @ 2008 03 07, 12:39)
O kodėl blogai, kad vartosi? vakar visgi buvom pas neurologa - tai sakė lyg ir nieko blogo, raumenų tonusas normalus, tik galvą per daug į vieną pusę kreipia, bet dar niekas neiškrypę. O dėl rėkimo, jei neramu, pasiūlė galvos tomografiją ( atrodo taip skamba blush2.gif )pasidaryti.
Gal kas darė ir daugiau apie tai žino?
O dėl anrtų vaikų ir legendų, kad jie ramesni buna... schmoll.gif Mano pirma taip rėkė, kad dabar turbūt tomogramą pasiųlytų pasidaryti ir tėvams ir kaimynams ax.gif
antras, atrodo rėkia taip pat, tik dabar buto sienos storesnės ir tėvai daugiau būdų kaip ir kur supti atrado mirksiukas.gif

Mes darėme tomogramą, nes neišnešiotukai esam - nieko čia tokio, jei gydytojai nori apsidrausti, nemanau, kad kas jums blogai. Be to ir pati ramiau miegosi, kai gydytojas tvirtu balsu tau pasakys-viskas Jums gerai. Gydytojai dabar iš viso labai visko bijo, kadangi pažiūrėkit kiek bylų iškelta jiems, o čia dar su leliuku-nepajuokausi. Tai tik kas jie siunčia nesusimąstydami-mums tiek visokių tyrimų darė, kad ojojoi...Ir nieko-pasak gydytojų-sveikut sveikutėliai. thumbup.gif
Atsakyti
Mes irgi lankemes pas neurologe, nes mazoji arba miegodavo arba rekdavo isvien. Sakiau jau stogas nuvaziuos, ji liepe menesi laiko pastebeti vaika (ar vienodai kojytes ir rankytes abi judina, ar galvyte kreipai i abi puses vienodai ir t.t..) ir po menesio pasirodyti vel, bet mes neisim nes mergyte jau susistvarke, darosi vis idomesne, sypsosi, guguoja ir viena paguli ramiai. Jau ir pilveli netaip skauda thumbup.gif Tik va pastebeja, kad ji netaip aukstai iskelia galvyte g.gif Kai gime ji jau antra diena kele galvyte guledama ant pilvelio- visi stebejosi. O dabar 2 menesiu truputeli pakelia ir vyzgina nosyte prie zemes schmoll.gif Turbut virssvoris.....
Atsakyti
Dėl rėksnių vaikų...tai guodžia vienintelis dalykas, kad neva tokie vaikai būna labai gabūs, socialiai vystosi daug greičiau na ir visokiais lyderiais, prezidentais ir premjerais tampa lotuliukas.gif
Mano pirma buvo nereali rėksnė - irgi tylėdavo tik tada, kada miegodavo,o miegodavo labai retai doh.gif ir trumpai. Beje, dažniausiai ne naktį doh.gif bet vaikščiot pradėjo 9 mėn., kalbėti sakiniais -nuo pusantrų metų, trejų jau visas raides žinojo, penkių- skaitė knygas. Mokykloj visokiuose konkursuose pirmauja.
Tiesa charakteris audringas iki šiol g.gif Bet aš vis tiek audringesnė, tai kai susiduriam abi... lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Tai guodžiuosi, kad antras rėksniukas tuoj virs nuostabiu mažyliu, kuris stebins ir džiugins , o ne tik ves iš proto smile.gif
Atsakyti
Mano mergyte, palyginti, dar visai maza. Mums 2 men ir 1 sav. Ugis 56 cm, o svoris 5 kg 100 g. Pradeda po truputi "sneketi" ir laaabai graziai sypsosi. tikrojo juoko dar laukiam biggrin.gif
Atsakyti