Įkraunama...
Įkraunama...

Doktorantūra...

QUOTE(Nejolanta @ 2010 04 19, 01:27)
Sveiki protingi žmogeliukai,
atsiprašau jei apie tai yra kalbėta, bet neturiu galimybės perskaityti visą temą, o turiu kelis klausimėlius:
ar realu spėti studijuoti doktūrantūrą auginant mažylį?
ar doktoranto stipendija sodros akimis bus pajamos, kurios mažins motinystės pašalpą?
iš anksto ačiū už atsakymus  4u.gif

Priklauso nuo to kokia sritis. Technologiniuose ir fiziniuose moksluose tai būtų labai sunku suderinti.
Stipendija nėra apmokestinama, tad neturėtų mažinti motinystės pašalpos.
Atsakyti
as va ir galvoju bandyti stoti i doktorantura į sociologiją..gal kuri studijuoji socialinių mokslų doktoranturoje.. ax.gif mano va viena straipsnis bus isspausdintas geguze..na gal bus pliusas.stojant. tai dabar va renkuosi universiteta.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Nejolanta @ 2010 04 19, 01:27)
Sveiki protingi žmogeliukai,
atsiprašau jei apie tai yra kalbėta, bet neturiu galimybės perskaityti visą temą, o turiu kelis klausimėlius:
ar realu spėti studijuoti doktūrantūrą auginant mažylį?
ar doktoranto stipendija sodros akimis bus pajamos, kurios mažins motinystės pašalpą?
iš anksto ačiū už atsakymus  4u.gif

1) man sunku ( aš studijuoju fiziką ). Patarčiau bent, kol vaikui sukaks metai, imti akademines arba nukelti metams stojimą. Pas mus yra ir daugiau mamų doktorančių, vienom geriau, kitoms praščiau sekasi, bet visgi daryčiau išvadą, jog toms, kurios jau veda vaikus į darželį, yra viskas paprasčiau. Turėkit omeny, kad jums reikės vesti paskaitas, gal dar ir pačiai išklausyti kokį vieną kitą dalyką, o jei darysit eksperimentą - vien jau tai įpareigos daug laiko praleisti universitete.
2) jau matau yra anksčiau pasisakiusių - nea, sodra nieko jums nemažins.
Atsakyti
QUOTE(Zuikių_dainos @ 2010 04 19, 16:10)
1) man sunku ( aš studijuoju fiziką ). Patarčiau bent, kol vaikui sukaks metai, imti akademines arba nukelti metams stojimą. Pas mus yra ir daugiau mamų doktorančių, vienom geriau, kitoms praščiau sekasi, bet visgi daryčiau išvadą, jog toms, kurios jau veda vaikus į darželį, yra viskas paprasčiau. Turėkit omeny, kad jums reikės vesti paskaitas, gal dar ir pačiai išklausyti kokį vieną kitą dalyką, o jei darysit eksperimentą - vien jau tai įpareigos daug laiko praleisti universitete.

Aš studijavau chemiją. Tai doktorantės, kurios susilaukė vaikų, ėmė akademines bent metams (galima trim). Viena gynėsi darbą, kurį padarė tik per 7 metus, nes augino 2 vaikučius. Labai sunku auginti ir daryti eksperimentą, ypač kai reikia kartais ir ilgiau pasėdėti. Dėl paskaitų, tai nėra visur privaloma jas vesti. Kai kada net dėstytojam trūksta pedagoginio darbo, tai ką jau kalbėti apie doktorantus. O ir privaloma lyg tais tik 60 val. per visus 4 metus, tad galima ir vėliau atidirbti.

Nejolanta, jei turit galimybė įstoti šįmet, tai siūlau stoti ir paimti akademines. Visų pirma todėl, kad vėlesniais metais gali būti didesni konkursai, bus sunkiau įstoti. O ir nepradėjus dar daryti darbo, bus lengviau įsivažiuoti, nes nebūsit nieko pamiršusi (juk nebuvo dar ko).
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
ačiū mielieji už atsakymus. bėda ta, kad po visų savo studijų dabar norėčiau studijuoti tai kas man būtų tikrai įdomu visą gyvenimą. Kad galėčiau tai tirti ir dėstyti arba toje srityje dirbti. Na ir žinoma, kad tai būtų perspektyvu. Mano bakalauras finansai ir buhalterija, magistras- mokesčių administravimas. Dabar vėl galvoju apie viešąjį administravimą, valstybės finansus ar valstybės kontrolę. Norėčiau studijuoti Kaune, bet niekaip neišsirenku.
O dėl akademinių, tai gal gi neprireiks. Mano mažąjam jau metukai ir du mėnesiai, rudenį jau bus visai dručkis, bus belikę pusę metų iki darželio.
Dabar reikia apsispręsti į kur pasukt...... g.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2010 04 19, 16:32)
Aš studijavau chemiją. Tai doktorantės, kurios susilaukė vaikų, ėmė akademines bent metams (galima trim). Viena gynėsi darbą, kurį padarė tik per 7 metus, nes augino 2 vaikučius. Labai sunku auginti ir daryti eksperimentą, ypač kai reikia kartais ir ilgiau pasėdėti. Dėl paskaitų, tai nėra visur privaloma jas vesti. Kai kada net dėstytojam trūksta pedagoginio darbo, tai ką jau kalbėti apie doktorantus. O ir privaloma lyg tais tik 60 val. per visus 4 metus, tad galima ir vėliau atidirbti.

Nejolanta, jei turit galimybė įstoti šįmet, tai siūlau stoti ir paimti akademines. Visų pirma todėl, kad vėlesniais metais gali būti didesni konkursai, bus sunkiau įstoti. O ir nepradėjus dar daryti darbo, bus lengviau įsivažiuoti, nes nebūsit nieko pamiršusi (juk nebuvo dar ko).
Sėkmės 4u.gif

Čia matyt su tom paskaitomis kiekvienoje katedroje vis kitaip. Pas mus šiuo metu taip - privaloma per vienerius metus išdėstyti 96 h fizikos I arba fizikos II modulio laboratorinių, na dar kai kurie gauna vesti tų dalykų praktiką, bet paprastai niekas nesiveržiam. Darbo daug, o valandų daug neužskaito. O jei nori gauti tą pedagoginį krūvį ( ar kaip jis ten ), kad galėtum baigęs pretenduoti į paskaitų vedimą, reikia per semestrą pravesti 120 h. Tai būtų maždaug 4 dieninės grupės su iki 20 studentų ( arba trys, jei daugiau jų nei 20 ).
Atsakyti
QUOTE(gabile @ 2010 04 19, 15:44)
as va ir galvoju bandyti stoti i doktorantura į sociologiją..gal kuri studijuoji socialinių mokslų doktoranturoje.. ax.gif mano va viena straipsnis bus isspausdintas geguze..na gal bus pliusas.stojant. tai dabar va renkuosi universiteta.. rolleyes.gif

Nežinau kaip kitur, o ŠU stojant i doktorantūrą, susirinko visi turintys straipsnių ir ne po vieną. Kai kurie jau buvo net metodines knygas parašę.
Atsakyti
Tai vadinas i SU nestosiu biggrin.gif
Atsakyti
Labukas,
Labai smagu. kad yra tokia tema.Kadangi ketinu šiais metais stoti i doktorantura VUKHF, tai norejau pasiteirauti galbut yra ten studijuojanciu.Gal kas galetu pasidalinti patirtimi kaip vyksta stojimas i doktorantura, ar rašėte kas nors projekta, kurio reikalauja dabar stojant?
Atsakyti
Laba vakarėli,
aš irgi turiu klausimuką.. man labai įdomu, ar stojat į doktorantūrą ir rašot disertaciją ta tema, kuri yra Jums prie širdies, ar ta tema, kurią pasiūlo vadovas? Man tai tokia problema... Pati dabar studijuoju doktorantūroje ir disertaciją rašau taip: vienas žingsnis į priekį - du atgal. Maniau praeis, bet kuo toliau, tuo baisiau. Disertacijos tema visiškai ne iš mano interesų srities ir taip sunku rašyti apie tai, apie ką iš vis net gilintis nesinori. Gal yra kuri susidūrusi su tokia problema. Kaip sekėsi ar sekasi rašyti? Gal kas gali patarti, ką daryti? Ar mesti, ar ir toliau taip kankintis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Matininkė: 24 gegužės 2010 - 16:50
QUOTE(Matininkė @ 2010 05 24, 17:49)
Laba vakarėli,
aš irgi turiu klausimuką.. man labai įdomu, ar stojat į doktorantūrą ir rašot disertaciją ta tema, kuri yra Jums prie širdies, ar ta tema, kurią pasiūlo vadovas? Man tai tokia problema... Pati dabar studijuoju doktorantūroje ir disertaciją rašau taip: vienas žingsnis į priekį - du atgal. Maniau praeis, bet kuo toliau, tuo baisiau. Disertacijos tema visiškai ne iš mano interesų srities ir taip sunku rašyti apie tai, apie ką iš vis net gilintis nesinori. Gal yra kuri susidūrusi su tokia problema. Kaip sekėsi ar sekasi rašyti? Gal kas gali patarti, ką daryti? Ar mesti, ar ir toliau taip kankintis?

Čia priklauso nuo mokslų srities. Šiaip jau gairės ir tema pasirenkama pirmaisiais metais. Juk tai mokslinis darbas, ko per pusmetį nepadarysi g.gif
Atsakyti
QUOTE(aelituke @ 2010 05 24, 12:57)
Labukas,
Labai smagu. kad yra tokia tema.Kadangi ketinu šiais metais stoti i doktorantura VUKHF, tai norejau pasiteirauti galbut yra ten studijuojanciu.Gal kas galetu pasidalinti patirtimi kaip vyksta stojimas i doktorantura, ar rašėte kas nors projekta, kurio reikalauja dabar stojant?

rasau db..kaip tik ta projekta. smile.gif
Atsakyti