QUOTE(septinta @ 2010 06 23, 09:36)
Jūs truputėlį atsipeikėkit ir nusileiskit ant žemės. Jei jums tinka ir patinka užsisakinėjimas internetu, tai viskas ok, bet kodėl jūs galvojate, kad agentūros darbuotojas nenusipelnė savo uždarbio? Tai gerai, kad dar neprašote agento jums primokėti
Tai va, jums skambina agentas, kad atsirado geras pasiulymas ir siūlo jums šią kelionę ne už 1000 Lt/asm, o už 950 Lt/asm. Tai reiškia, kad jis atsisako uždarbio agentūrai ir galimai didesnio priedo prie algos! Yra nemažai agentūrų, kuriose agentai gauna minimumą ir priedą nuo uždarbio (tarkim 10% nuo uždirbto komiso). O darbas toks, kad klientai vaikšto per 10 agentūrų ir kaulina nuolaidų, arba agentas sėdi sėdi, ieško pasiūlymų, skaičiuoja variantus, lygina kainas pas visus organizatorius, tada nusiunčia labiausiai klientui tinkantį pasiūlymą, o klientas staigiai paima ragelį, pasuka į kitą agentūrą ir išsikaulija ten tokį patį pasiūlymą pigiau. Bet taip išeina, kad darbą dirbęs agentas lieka durniaus vietoj, o kitai agentūrai visai be pastangų nukrenta užsakymas

Aišku, komisas ten jau minimalus jiems liks, bet juk darbo irgi neįdėjo ir laiko beveik nesugaišo.
Visu pirma tai jus nusileiskite ant zemes. Man absoliuciai nerupi, nei kiek lieka jums, nei kiek lieka onutei ar juozukui, man rupi kuo pigiau iskeliauti, ir nesiruosiu moketi daugiau vien todel, kad kazkas neturi galimybiu nuleisti kainos. Cia rinka, o ne labdaros organizacija. Verkslenate, kad dirbate, o klientas iseina pas ta, kuris pasiule didesne nuolaida. O klientas nekaltas, kad jusu firmoje tokia atlyginimu politika, nekaltas ir agentas, tiesiog yra kaip yra. bet man pasakykite, kodel as turiu rinktis imone, kuri nori parduoti ta pati produkta brangiau, nei kitoj gatves pusej esanti? Persiprasau, bet versle nera vietos gailesciui.
P.S. as keliones perku per agenta. apie tris procentus net kalbos buti negali, nes tikrai rasiu, kas nuleis daugiau.
o del klausimo, ar agenturos darbuotojas nenusipelne savo uzdarbio, tai galiu atsakyti, kad taip, nusipelne, taciau, koks tas jo uzdarbis, man absoliuciai neidomu, juk jis man nedamoka vien todel, kad as savam darbe gal irgi nusipelniau didesnio uzdarbio, taciau na nemoka man parazitas darbdavys, nors tu ka

tai gal jus manes pagailesite ir numesite man iki kokiu 8 proc?
Aisku, esme galutine kaina, ir jei kaip sakote kazkas jau siuncia tau pasiulyma su iskart sumazinta kaina, tada taip, nereikia tiketis dideles nuolaidos nuo jau nuolaidines kainos, gal kazkiek nudereti imanoma, gal ne. svarbu, kad kaina butu gera. Taciau kalbos apie agento uzdarbi, apie idirbi ir t.t. manes, kaip kliento nedomina.
Papildyta:
QUOTE(septinta @ 2010 06 23, 10:34)
Nu kaip tai neįdomu

Juk apie tai ir buvo diskusija.
Aš pabandžiau paaiškinti, kad net jei ir norisi čia kažkam kažką papurtyti, kartais tie 3% ar 5% nuolaidos jau yra visiška riba.
vienam agentui riba, kitam ne. kuri rinktis jei abu man grazus ir geri?