Pasiskaičiau kaip daro bandeles kitos šeimininkės, bet vis dėl to grįžau prie savo recepto
500 g miltų;
250 g pieno;
30 g pieno;
2 kiaušiniai;
150 g cukraus;
100 g kepimo margarino;
truputį druskos.
DARBO EIGA: cukrų ištrinti su mielėmis (mielės ne sausos, o tos kvadratinės) ir druska, tada supilame pašildytą pieną, įmušame vieną visą kiaušinį, o kito tik trynį (antro kaušinio baltymą pasiliekame bandelių viršui aptepti), viską išmaišome. Suberiame miltus, išminkome tešlą ir tik tada supilame ištirpdintą margariną. Vėl viską gerai išminkome ir paliekame tešlą pakilti. Iškilus vieną kartą, dar kartą perminkau ir antrą kartą kildinu. Po to vėl išminkau ir formuoju bandeles (pasiėmu gabaliuką tešlos, padedu ant delno, jį suploju, ištampau su pirštais maždaug delno dydžio, dedu varškę, užspaudžiu ir ta puse kur užspausta dedu į miltais pabarstytą skardą). Sudėtas bandeles skardoje, vėl kildinu, prieš tai bandelių viršų aptepus kiaušinio baltymu. Kepu kol gražiai paruduoja. Išimtas pabarstau cukraus pudra
Bandžiau į tešlą pilti apie 70 g kefyro, bet man gavos kažkokios kietai traškios bandelės, nelabai patiko ir šeimynai

Viršų tepiau lydytu sviestu, bet su kiaušinio baltymu apteptos, daug gražiau atrodo

Ir tikrai vaisai kitokia tešla gaunasi, kai riebalus pilu ant pačio galo, gali iš pardžių baisu atrodyti, kaip juos reiks įminkyt į tešlą, bet truputi padirbus, viskas gaunasi čiki
Varškę darau paprastai, ištrinu su cukrumi

Ir į bandeles neperkraukite varškės, nes kepant gali išbėgti. Šitai tešlos normai reikia maždaug dviejų pakelių varškės.
Skanaus