QUOTE(Tarakoniukass @ 2008 11 07, 14:05)
gal miltai mano blogi

nes viskas iskepa nesvyla,neruduoja .buna minkstos kol atvesta kietos kaip akmuo na bet pagal recepta dariau,bandysiu dar karta.na negi negaliu skaniu bandeliu ismokti isikepti gal bandelem as nesutverta
Miltai gali buti kalti,nes man taip budavo,pirkdavau miltus sausainiams ir t.t.,tai is ju bandeles kaip akmenai gaudavosi.O po to nusipirkau miltu specialiai baltai duonai-tai bandeles purios purios
vakar kepiau labai skaniu bandeliu

jau tokios minkstutes gavosi,aisku skaniausios kol siltos,bet dar ir siandien buvo labai skanios
Recepta radau
stai cia.
rasau is karto vertima.
Bandeles su varske
tesla:
250ml pieno,
500g miltu,
50g cukraus,
20g mieliu,(dejau pakeli sausu 7g),
2 tryniai,
50g margarino,
vanilino,
druskos,
citrinos nutarkuota zievele(pyliau kelis lasus citrinu esencijos,labai cia tiko),
100g sviesto,
cukraus pudros(pabarstymui).
Idaras:
300g varskes,
50g cukraus,
30g sviesto,
vanilino,
2 tryniai,
2 baltymai,
razinu.
I 100ml silto pieno,idejau puse cukraus,mieles,ismaisiau ir padejau siltai,kad suputotu.
I dubeni sudeti miltus(dejau biski maziau,geriau po to i deti,kad tesla nebutu per daug kieta),likusi cukru,vanilina,citrinos zievele,druskos.Padaryti duobute ir ten supilti pasildyta piena su isplaktais jame tryniais,minksta sviesta,supilti "suputojusias" mieles.Tesla gerai ismaisyti ir isminkyti kol taps elastinga(minkaiu neilgai,gal 5min).Padeti siltai,kad pakiltu.
Tuo metu pasidaryti idara.
Minksta sviesta issukti su cukrumi,vanilinu ir tryniais.Sudeti razinas.Atskirai isplakti iki standumo baltymus ir imaisyti i mase.
Istirpinti 100g sviesto.
Tesla padalinti i 24-30 gabaliuku(man gavosi tik 18,dariau didesnes).Delnu padaryti paploteli,i viduri ideti varskes mases ir gerai uzspausti krastelius,bandele visa pamerkti i istirpinta sviesta ir deti i sviestiniu popieriumi istiesta skarda,siule i apacia.Taip padaryti visas bandeles ir sudeti viena prie kitos,nepaliekant tarpelio.Kepti 180C apie 25min.
As dejau i tik ijungta orkaite,tada jos ten sylant orkaitei dar iskilo ir puikiai iskepe

Apibarstyti cukraus pudra.