va truputis informacijos:
Pomidoru vegetacijos pabaigoje, esant nepalankioms oro salygoms (daznai lyja, saltos naktys), nuskynus paskutinius neprinokusius vaisius reikia termiskai dezifenkuoti. Zali pomidoru vaisiai dviems minutems panardinami i pakaitinta iki 60-62 Celsijaus temperaturos vandeni. Paskui jie nudziovinami arba sausai nusluostomi ir sudedami nokti. Silumine dezinfekcija ne tik apsaugo pomidorus nuo puvimo, bet ir pagreitina nokima. Ilgiau palaikyti karstame vandenyje pomidorai praranda prekyne isvaizda, ju isore visam laikui palieka balksvai zalia, nors vidus buna normaliai sunokes, skonis geras.
Prinoke, bet del didelio dregmes arba temperaturos svyravimo sutruke pomidorai ilgai nesilaiko. Itrukimo vieta pabarscius stambia druska, jie laikysis keleta dienu ilgiau. jei itrukusiu pomidoru daug, geriau juos is karto is ju isspausti sultis arba gaminti padazus.
nespetus suvartoti sunokusius pomidorus reiketu sudeti i perforuotos (su skylutemis) pleveles maiselius ir laikyti saldytuve.
Jame raudonus ir silpnai paraudusius pomidorus galima islaikyti 20-30 dienu, pageltusius iki 50 dienu, o zalius, bet termiskai dezifenkuotus net 3 menesius. is saldytuvo perkelus i silta patalpa pomidorai sunoks.
man si informacija buvo naujiena, nezinau kaip jums, bet ja dalinuosi su visom

gal pravers....
man kazkaip kilo klausimas

gal ir kvailas....o jus tuos sustrus pomidorus marinuojat ar tik valgymui naudojat?