Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Tiny @ 2009 08 17, 22:41)
Jurgitukas123, fainai tie medziai atrodo  bigsmile.gif Tik man biski kokybes nuotraukoms truksta  4u.gif

Vat tame ir esmė, kad sunku perteikt - nes tiek daug visokių detalių. Kokybės netrūksta - bet mažoje nuotraukoje kaškaip manau per daug visko, todėl ir raibuliuoja akyse blush2.gif , kaškaip reiktų kašką kitą daryt doh.gif . Arba didelę nuotrauką spausdint biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Nenoriu dėt pačios nuotraukos(vis tiek šiek tiek sumažinta), nes ištampys SM puslapį. Kam įdomu, variantas su šiek tiek patiesintu horizontu.
http://i609.photobuc...zontas_kor2.jpg
Bet vis dėl to lauksim pageltusių lapų ir mokysimės laikyti horizontą biggrin.gif.

Tiny, o negali nusistatyti vien RAW formatu?

Papildyta: Uj jau parašė wink.gif dėl RAW formato.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgitukas123: 17 rugpjūčio 2009 - 22:29
Jurgituk, gausi malku, kad per photobucket'a keli tongue.gif susikurk account'a flickr.com, pamatysi kokybe kaip skiriasi keliant foto 4u.gif
Atsakyti
Labas vakarėlis,

QUOTE(Zitlali @ 2009 08 17, 07:15)
will kaip tu wb nd atlikai a?  siaip viskas juk tas pats
---
Will pirmoje lupos kietai suciauptos...

ND atlikau pagal fotiko instrukciją tongue.gif O filtru fotkinau pagal jo aprašymą... maniau, kad čia paprastesnis naudojimas lotuliukas.gif
Labai ačiū už kritiką 4u.gif
Dėl įsitempimo sutinku, nes ten viena pirmų fotkių ax.gif bet šiaip ji laisvai elgėsi ir beveik visos foto darytos judesy, nes berods nei vieno kadro nebuvo, kad ji stovi, o aš fotkinu. Išties po tokių bandymų labai aiškiai matosi klaidas ir tai, į ką daugiau dėmesio kreipti, nes kai pirmą kartą bandai, kažkaip nebesigauna nei pakoreguoti kur žiūrėti, kur pasisukti ir t.t., nei kažkokių minčių įgyvendinti lotuliukas.gif Bet šiaip fotosesija esu patenkinta ax.gif
Tiesa, praktikoje vakarėjanti spalvų kaita padarė labai didelį įspūdį, nors ir žinojau, kad taip yra.

QUOTE(Zitlali @ 2009 08 17, 10:50)
Va, manau si geriausia spalvomis, ane? tokia truputi aksomine

Labai super thumbup.gif

QUOTE(Stiklinė @ 2009 08 17, 12:52)
Nerašiau smile.gif  Canon 40D su 50-tuku F1.4 

wow, labai labai sveikinu thumbup.gif Labai fainas bandymas su gėlyte, fonos labai gerai žiūrisi ir spalvos, ryškumas bigsmile.gif

QUOTE(tarzaniuke @ 2009 08 17, 16:00)
na dedu savo keleta kukliu vasaros darbeliu

Emocijos fainos, bet labai kliūna tie blurinimai.

QUOTE(Kaktuke @ 2009 08 17, 18:56)
Sveikos, jungiuosi į jūsų gretas jei priimsite

sveika drinks_cheers.gif

QUOTE(Tiny @ 2009 08 17, 21:41)
Pasimetus ir as su tais RAW    Nusistatau RAW+JPEG, tai keliant i kompa ikelia dvi foto ir abi JPEG , nieko nesuprantu  doh.gif HELLLLLP!  biggrin.gif

nustatyk tik RAW.
Jaučiu ir aš pamėginsiu RAW, tik pirma pratrinsiu esamas fotkes, nes vietos nebėra lotuliukas.gif

QUOTE(Zana4 @ 2009 08 17, 21:57)
geras, man patiko nuotraukos, spalvos ypac paskutines foto spalva.

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 08 18, 00:35)
Jurgituk, gausi malku, kad per photobucket'a keli tongue.gif susikurk account'a flickr.com, pamatysi kokybe kaip skiriasi keliant foto  4u.gif

Xixi, oki pabandysim su kitomis foto flickr. 4u.gif ax.gif Ačiū
Iš pat pradžių meginau per Picasa, bet ji tikriausiai iki galo neišdirbta dar. Tiesiog nuotraukos SM dingdavo, nors aš jų ir netrindavau... wink.gif
Tai po to pasirinkau photobucket. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jurgitukas123: 17 rugpjūčio 2009 - 23:10
Labas rytas 4u.gif
QUOTE(Zitlali @ 2009 08 17, 22:56)
1. Tiny as nenaudoju lightroomo, o ka visiem wb nustato?  g.gif man jei nereik tai kas tada? o nebuvo tos paprastos programos jau photoshope? o del raw ir jpeg tai tau vienas kadras kiek vietos uzima? jauciu kokiu 10mb  blink.gif

2.
user posted image
cia speju galuniu per daug ane smile.gif ir pirstas ir ranka.. be ju geriau butu  g.gif

1. Nepamenu tiksliai, bet tikrai daug ir abu jpeg'ai vieno dydzio smile.gif Manau, kad statysiu tik RAW ir bus ciki. O tas lightroom'as tai manau, kad dirba su visais formatais, tik jeigu ne RAW, tada kokybe buna prastesne? g.gif Ane, Rasytce? biggrin.gif Gali ir nieko nekeisti, jeigu nenori...

2. Labai gera veido israiska, zvilgsnis thumbup.gif Del galuniu kai pasakei, tai jo... O gal reikejo platesni kadra imti? g.gif Dabar biski suspaustai atrodo... O gal ir ne...

QUOTE(Jurgitukas123 @ 2009 08 17, 23:26)
1. Vat tame ir esmė, kad sunku perteikt - nes tiek daug visokių detalių. Kokybės netrūksta - bet mažoje nuotraukoje kaškaip manau per daug visko, todėl ir raibuliuoja akyse  blush2.gif

2. Bet vis dėl to lauksim pageltusių lapų ir mokysimės laikyti horizontą  biggrin.gif.

3. Tiny, o negali nusistatyti vien RAW formatu?

1. Aha, gera ta kokybe blush2.gif

2. Horizonta gali ir per PS veliau pataisyti mirksiukas.gif

3. Galiu galiu 4u.gif Bandysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiny: 18 rugpjūčio 2009 - 09:12
QUOTE(Jurgitukas123 @ 2009 08 17, 22:26)
Vat tame ir esmė, kad sunku perteikt - nes tiek daug visokių detalių. Kokybės netrūksta - bet mažoje nuotraukoje kaškaip manau per daug visko, todėl ir raibuliuoja akyse  blush2.gif , kaškaip reiktų kašką kitą daryt  doh.gif . Arba didelę nuotrauką spausdint biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Vat ir yra esme razinkose.Nuotrauka arba kabina arba nekabina.Ir didink tu ja kiek nori.Man asmeniskai tavo medziai nea.Kazkokia spalva netokia ir aplamai kazkas ne taip su ta nuorauka.Bent man.Manau reikia pakankinti tau juos daugiau nelaukiant rudens. mirksiukas.gif
Atsakyti
Beje, Jurgitukas123, o tie medziai ne Sereikiskiu parke? Yra panasi vieta prie teniso kortu smile.gif
Atsakyti
Zitlali, rankoms vietos noretusi 4u.gif

Laukiam bandymu su tavo dumpliuku smile.gif
Atsakyti
atidaviau veidroduka sad.gif o su savo muiline su "pribombasais" nieko negaliu padaryti. jau zinau kur noriu foto padaryti, bijau kad neisheis. dar dangus tox negrazus, o ten reiktu graziu debesu baltam fone hrrr

Zitlali o kur tu perki tas juosteles? o kur ryzkini, turiu ir ash toki Zenit senuciuka. idomu kas su juo gautusi ir ar ishvis dar veix g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiny @ 2009 08 18, 10:10)
......................O tas lightroom'as tai manau, kad dirba su visais formatais, tik jeigu ne RAW, tada kokybe buna prastesne?  g.gif Ane, Rasytce?  ..

nieko negaliu pasakyt del Lightroom`o - neturiu as jo smile.gif
Atsakyti
pelytte jeigu veikiantis tai zinoma glai fotkint, cia malonumas smile.gif vakar uzvedziau viena dumpliuka Mockva, kazkaip smagu nerealiai biggrin.gif mechanizmas toks idomus, veikimas...jega...kaifuoju.. sian leksiu ryskalu pirktis ir ryskinsiu namie, bakeliu reik. Anksciau i procentra nesiau savanoriu kodake, bet nepatinka aptarnavimas bei tai, kad ant skaidriu pirstu antspaudu radau doh.gif doh.gif doh.gif plius ir siaip prisiskaiciau.. tai pati imsiuos smile.gif

aciu uz komentarus, patvirtinot mano mintis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 18 rugpjūčio 2009 - 10:27
ex pamenu kaip seniai seniai man gal kokie 5 metukai buvo, mama uzsidarydavo virtuvei, degdavo raudona shviesele, o jinai ryzkindavo juosteles. poto gaminom kartu nuotraukas, mirkem i kazkokius skystimus, kabinom ant virvutes wub.gif ex

gaila kad as viena ish aparaciuku ishmeciau doh.gif
Atsakyti