Įkraunama...
Įkraunama...

Taupau kaip išmanau - 3 d.

QUOTE(fuksė @ 2009 09 05, 18:15)
Nesupykite, taciau manau, bendri pinigai tik ten, kur moters pajamos labai mazos, neprasisuktu ji vien is savo pinigeliu ir tiek.... blush2.gif arba as kitokiu seimu nemaciusi.... bigsmile.gif

Ne, netiesa. 17 metų gyvenau susituokusi, įvairiai būdavo, uždirbdavau vienu metu ir dvigubai daugiau už vyrą, paskutiniais metais - apylygiai, nes mano nuolatinė alga buvo mažesnė, bet turėjau papildomų uždarbių, o pinigai visada buvo bendri. Labai vienas kito nekontroliuodavom, jei kažkuriam baigdavosi pinigai - pervesdavom į kortelę ir tiek.
Beje, mano pirmieji šeimos biudžeto valdymo pradmenys buvo jau prieš 15-17 m., kai auginau vaikus ir gyvenome iš vyro atlyginimo, tada jau turėjome sąsiuvinuką, kuriame išskirstydavome visus tuos 893 Lt, iš kurių gyvenome biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 09 05, 17:15)
Nesupykite, taciau manau, bendri pinigai tik ten, kur moters pajamos labai mazos, neprasisuktu ji vien is savo pinigeliu ir tiek.... blush2.gif arba as kitokiu seimu nemaciusi.... bigsmile.gif
Mūsų šeimoj pajamos nevieną laikotarpį būdavo panašios, biudžetas - bendras. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mititėja: 05 rugsėjo 2009 - 17:59
QUOTE(Miaška @ 2009 09 05, 18:31)
Ne, netiesa. 17 metų gyvenau susituokusi, įvairiai būdavo, uždirbdavau vienu metu ir dvigubai daugiau už vyrą, paskutiniais metais - apylygiai, nes mano nuolatinė alga buvo mažesnė, bet turėjau papildomų uždarbių, o pinigai visada buvo bendri. Labai vienas kito nekontroliuodavom, jei kažkuriam baigdavosi pinigai - pervesdavom į kortelę ir tiek.
Beje, mano pirmieji šeimos biudžeto valdymo pradmenys buvo jau prieš 15-17 m., kai auginau vaikus ir gyvenome iš vyro atlyginimo, tada jau turėjome sąsiuvinuką, kuriame išskirstydavome visus tuos 893 Lt, iš kurių gyvenome biggrin.gif

Tuomet kitokiu seimu nemaciau.... biggrin.gif

TAUPOME toliau... g.gif
Atsakyti
Papildyta:
Taip galvoju ir as, todel pajamos atskirtos. Matote ir Jus noretumete, kad pirktusi, bet ne uz Jusu pinigelius.
Uztat nesuku galvos, kur isleis ir kaip...

nesutinku visiskai, nors mano pajamos tai tik puse vyro atlyginimo, (bet tikrai nera tokios kad is ju neisgyvenciau viena pati - liktu ir pataupyt galbut) bet musu pinigai bendri. Jei atvirai tai ir as is pradziu (kol dar studijavau ir vos pradejus dirbti) masciau taip kaip jus, del ko labai pyko vyras. As vis aiskinau, kaip visi pinigai gali buti musu, kai as uzdirbu 2 kartus maziau, sakydavau, kad bendri gali buti nebent sudejus po lygia pinigu dali, o likusieji kaip ir nebendri, tai vyras baisiai nervuodavosi, kad as taip skirstau pinigus. Na ir galiausiai pasieke taip kad iras dabar visusu pinigus laikau bendrai: neapsikraunant galvos atsiskaitom bet kurio kortele, pavedimus taip pat neziuriu is kurios saskaitos padaryti - kurioj yra LT is tos ir vedu. Bet mes visada pasakom kiek pinigu nuememe isleidom, bet ne kaip ataskaita, o tiesiog abu zinom kas ir kaip. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nenyte: 05 rugsėjo 2009 - 18:36
QUOTE(nenyte @ 2009 09 05, 19:34)
nesutinku visiskai, nors mano pajamos tai tik puse vyro atlyginimo, (bet tikrai nera tokios kad is ju neisgyvenciau viena pati - liktu ir pataupyt galbut) bet musu pinigai bendri. Jei atvirai tai ir as is pradziu (kol dar studijavau ir vos pradejus dirbti) masciau taip kaip jus, del ko labai pyko vyras. As vis aiskinau, kaip visi pinigai gali buti musu, kai as uzdirbu 2 kartus maziau, sakydavau, kad bendri gali buti nebent sudejus po lygia pinigu dali, o likusieji kaip ir nebendri, tai vyras baisiai nervuodavosi, kad as taip skirstau pinigus. Na ir galiausiai pasieke taip kad iras dabar visusu pinigus laikau bendrai: neapsikraunant galvos atsiskaitom bet kurio kortele, pavedimus taip pat neziuriu is kurios saskaitos padaryti - kurioj yra LT is tos ir vedu. Bet mes visada pasakom kiek pinigu nuememe isleidom, bet ne kaip ataskaita, o tiesiog abu zinom kas ir kaip. 4u.gif

Keliau hipoteze, kuri panasu nepasitvirtino. Na tiek tos..... nemaciau ir nezinau, kaip gyventi kitaip. Man atrodo taip teisinga, Jums kitaip.... kiekvienas esame laimingi savaip. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nenyte @ 2009 09 05, 10:08)
labas rytas,  na ka vakar buvom apsiprekint, tai galiu pasigirti neprisipirkom jokiu nesamoniu ir kaip nekeista isleidom tik 82 lt. tai su vyru buvom patys apake, kad mes taip galim, nes panasiom sumom baigdavosi nuejimas nusipirkti batono  blink.gif  thumbup.gif
io geras  thumbup.gif  lotuliukas.gif  anekdotas i sita tema:
Žmona sako sutuoktiniui: - dabar krizė, tai už viską teks mokėti.
Sutuoktinis: - gerai…
Grįžta iš darbo vyras,
Žmona: - valgysi?
Vyras: - taip.
Žmona: - 50 lt …
Vyras susimoka …
Vakare apsižiūri vyras, kad saga ištrūkus.
Vyras sako žmonai: - gal įsiūsi?
Žmona: - 20 lt…
Vyras susimoka…
Naktis..
Žmona: - Jei ko nors prisigalvosi, 100 lt…
Vyras: - Oj ne… Turiu tik 70 lt…
Atsigula abu, nusisuka ir miega…
Naktį vyras prabunda nuo šurmulio.. Atsisuka į žmoną, o ta atsisėdus rausiasi po rankinuką..
Vyras: - ką ten darai? Ko nemiegi?
Žmona: - ieškau 30 lt tau paskolint…
lotuliukas.gif

thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
va čia tiesiai šviesiai apie bendra biudžetą šeimoje lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
O man kol kas taupyti sekasi maisto saskaita. Sekmingai naikinam sodo gerybes ir maisto atsargas,kurio buvau uzpirkusi per ivairias akcijas. Manau, neprapulsim per nemokamas,apziurejau atsargas, tai skalbimo milteliu,toletinio popieriaus, buitines chemijos, kavos , arbatos, vitaminu visai seimai, kraiko juru kiaulytei uzteks dar geram menesiui thumbup.gif .Viskas pirkta per akcijas. Bet pinigine tustina pratybu pirkimas vyresnelei,o pirmokei jau vasara mokytoja visas nupirko uz 120 lt. Dar persalo mano paneles, tai dickei koldrekso pirkau, nes ji jokiu zoleliu arbatos neima i burna, o maze greitai sveiksta gerdama mano surinkta salaviju arbata smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mergaiciumama @ 2009 09 05, 20:29)
O man kol kas taupyti sekasi maisto saskaita. Sekmingai naikinam sodo gerybes ir maisto atsargas,kurio buvau uzpirkusi per ivairias akcijas. Manau, neprapulsim per nemokamas,apziurejau atsargas, tai skalbimo milteliu,toletinio popieriaus, buitines chemijos, kavos , arbatos, vitaminu visai seimai, kraiko juru kiaulytei uzteks dar geram menesiui  thumbup.gif .Viskas pirkta per akcijas. Bet pinigine tustina pratybu pirkimas vyresnelei,o pirmokei jau vasara mokytoja visas nupirko uz 120 lt. Dar persalo mano paneles, tai dickei koldrekso pirkau, nes ji jokiu zoleliu arbatos neima i burna, o maze greitai sveiksta gerdama mano surinkta salaviju arbata  smile.gif
Smagu skaityti. thumbup.gif Kaip nors ir pragyvensit tas nemokamas atostogas.
Aš irgi kartais patuštinu atsargas, tai pasitaupo tuo kartu pinigai. biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos,

truputį atitrūkau nuo kompo, tai nebepaveju jūsų per dvi temas doh.gif lotuliukas.gif

Įdomios Sophy nuorodos, pasirodo, aš visai neišlaidi, išskyrus automobilį, bet dar nesenai taip išlaidauju lotuliukas.gif Išties tai niekad nesutiksiu, kad mikriukas patogu unsure.gif aišku, patogiau už autobusą, bet už mašiną schmoll.gif Be to, mikriukai turi esminį minusą- važinėtis jais labai nesaugu unsure.gif
Dėl dviejų automobilių sukūriau taupymo režimą- kol dar atostogauju, tai tomis dienomis, kai du kartus važiuoju į miestą, pasiderinu prie vyro darbo laiko ir jis savo mašiną palieka namie. Panašu, kad taip bus apie porą kartų per savaitę thumbup.gif Kadangi gyvename užmiestyje, vargiai išsisuktume su viena mašina, jau vien dėl galimo gedimo unsure.gif Aišku, važiuoja čia autobusai, bet nelabai dažnai...

Nesupykite, taciau manau, bendri pinigai tik ten, kur moters pajamos labai mazos, neprasisuktu ji vien is savo pinigeliu ir tiek....  arba as kitokiu seimu nemaciusi....

Įdomus požiūris unsure.gif Mūsų pajamos bendros dar nuo tada, kai negyvenom vienam bute doh.gif lotuliukas.gif Buvo laikas, kai vyras nedirbo; kai aš uždirbdavau daugiau (kartais net ir dvigubai), buvo laikas, kai jis daugiau uždirbo unsure.gif Nemanau, kad nuo gaunamų pajamų pasiskirstymo priklauso bendras/ atskiras biudžetas schmoll.gif Greičiau jau nuo bendro sutarimo ir supratimo (panašaus ar skirtingo) apie šeimos finansus
Atsakyti
paskaičiau jūsų diskusijas apie šeimų biudžetus tai papasakosiu kaip mano šeimoje mes turime dvi pinigines dėl to kad nepriekaištautume vienas kitam dėl to kad aš nusipirkau pudra tu nusipirkai kojinių pora ar susimokėjai už studijas, mes matyt nemokam skaičiuoti ir / ar atsipalaiduoti kai mūsų pinigai bendroj krūvoj(buvo laikas kai pinigus metėm i vieną bendra piniginę ir iš ten imdavom ir leisdavom, tada visada priekaištaudavom; mėnesio gale visada trūkdavo pinigų, tekdavo net skolintis; apie atsidėjimui juodai dienai nebuvo nė kalbos; o dabar kai yra dvi piniginės (pajamos nuo to laiko nepasikeitė) tai skolintis nebereikia nes visada turim pinigų sugebam atsidėti juodai dienai ir net tarpusavio santykiai į gerą pasisuko

manau kad kiekvienoje šeimoje tas kiek piniginių bus priklauso nuo partnerių susitarimo ir tarpusavio santykių.
aš daugiau pliusų randu dviejose piniginėse nei vienoje mirksiukas.gif
Atsakyti
Na, musu seimoj viena pinigine ir viskas tvarkoj pas mus finansu klausimais,neskaitant,kad saviski kartais sulaikau nuo niekuciu pirkimo.
Atsakyti
QUOTE(mergaiciumama @ 2009 09 05, 20:29)
O man kol kas taupyti sekasi maisto saskaita. Sekmingai naikinam sodo gerybes ir maisto atsargas,kurio buvau uzpirkusi per ivairias akcijas. Manau, neprapulsim per nemokamas,apziurejau atsargas, tai skalbimo milteliu,toletinio popieriaus, buitines chemijos, kavos , arbatos, vitaminu visai seimai, kraiko juru kiaulytei uzteks dar geram menesiui  thumbup.gif .Viskas pirkta per akcijas. Bet pinigine tustina pratybu pirkimas vyresnelei,o pirmokei jau vasara mokytoja visas nupirko uz 120 lt. Dar persalo mano paneles, tai dickei koldrekso pirkau, nes ji jokiu zoleliu arbatos neima i burna, o maze greitai sveiksta gerdama mano surinkta salaviju arbata  smile.gif

QUOTE(mergaiciumama @ 2009 09 05, 21:24)
Na, musu seimoj viena pinigine ir viskas  tvarkoj pas mus finansu klausimais,neskaitant,kad saviski kartais sulaikau nuo niekuciu pirkimo.

jūs šaunuolių šaunuolė 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
džiugu, kad tiek optimizmo, ir kad nemokamos atostogos jūsų negasdina thumbup.gif
ir toliau jums stiprybės, sveikatos ir žinoma gero darbo su geru atlyginimu, jūs to verta 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
pas mus kolkas bendra piniginė..................
Atsakyti