Turbūt jau čia šimtus sykių diskutuota, bet paklausiu darsyk. Ar įmanoma su duonkepe iškepti duoną, panašią į Bočių?
                
                                    
                
                
                
            
                O kaip pas dauguma čia yra pagrindinė programa ir t.t. Nes pas mane kiekv. miltų rūšiai yra spec programa...
Ir dar klausimukas: ką duoda tešlos ''ilsėjimasis''...?
  Dažnai sudėjus produktus,  reik laukt kokią valandą iki maišymo? Tai čia koks kaip brendimas miltų vyksta ar kas 
                
                                    
                
                
                
            Ir dar klausimukas: ką duoda tešlos ''ilsėjimasis''...?
QUOTE(Junda @ 2009 09 17, 12:31)
Dabar Karališkiems miltams IKI nuolaida (2,89 kainuoja), ar jūs juos naudojate duonkepei ir kokiai duonai konkrečiau?
Karališkieji miltai netinka duonai, tik tortams...
QUOTE(laurechka @ 2009 09 17, 15:18)
Ir dar klausimukas: ką duoda tešlos ''ilsėjimasis''...?
Chm
QUOTE(mama_Greta @ 2009 09 17, 14:14)
cia ppagal programa taip visas veiksmas tik po valandos prasideda?
Pas mane miltai dedami apačioj, skysčiai- ant jų... Na, jei programa nėra pagreitinta, tai stovi koki 30min.... ''Resting'' vadinas... Na, neesmė čia, tik šiaip klausimas toks pasistojo
QUOTE(laurechka @ 2009 09 17, 16:19)
Pas mane miltai dedami apačioj, skysčiai- ant jų... Na, jei programa nėra pagreitinta, tai stovi koki 30min.... ''Resting'' vadinas... Na, neesmė čia, tik šiaip klausimas toks pasistojo 
Man irgi įdomu, kam pas mane tas Rest etapas reikalingas? Minko tai palyginus labai trumpai, kildina 2 val., paskui kepa.
QUOTE(laurechka @ 2009 09 17, 16:19)
Pas mane miltai dedami apačioj, skysčiai- ant jų... Na, jei programa nėra pagreitinta, tai stovi koki 30min.... ''Resting'' vadinas... Na, neesmė čia, tik šiaip klausimas toks pasistojo 
Pas mane Kenwood ir yra 3 programa, kuri turi tą funkciją. Lietuviškai ji išversta taip: "Kvietinės duonos receptai: 30min. vykdomas įkaitinimo ciklas"
Beje, pas mane skysčiai pilami pirma birių produktų.
QUOTE(Lung @ 2009 09 17, 08:26)
3 kiausiniai
165 g cukraus + vanilinio cukraus
1,5 a.s. romo arba vysniu likerio (jei turiu, dedu esencijos, neturiu - nededu
1 citrinos sultys (jei neturiu, pilu apelsinu ar obuoliu)
165 g sviesto
330 g miltu
2,5 a.s. kepimo milteliu
100 g dziovintu vaisiu (razinos, dž. greipfrutai, kinkanai, melionai, žodžiu, ką randu spintutėj, nerandu - nededu
Ačiū už superinį receptą
O dėl tų 30min. iki minkymo - man atrodo, čia tam, kad visi produktai pasiektų kambario temperatūrą... pvz. jei pienas tiesiai iš šaldytuvo - mielinei tešlai nelabai gerai
QUOTE(nataliuncik @ 2009 09 17, 11:49)
Puikiai, jau vakar iškepiau rugine duonele be mielių, nesitikėjau tokio rezultato 
  
 
Užmaišiau su rupiais, o jau maitinau su ruginiais, paprastais, man pasirodė kad geriau augt pradėjo
Užmaišiau su rupiais, o jau maitinau su ruginiais, paprastais, man pasirodė kad geriau augt pradėjo
Kiek dienų auginai ir kiek kartų maitinai?
QUOTE(rsc @ 2009 09 17, 14:04)
Čia pagrindine programa kepi?
Ir gal galėtum šarlotės (duonkepei) receptuku pasidalint?
Ir gal galėtum šarlotės (duonkepei) receptuku pasidalint?
Keksas "Pyragų programa", apie 1,5 val. trukmė, tik sumaišo ir kepa, be kildinimo. Šarlotę, jei turiu laiko, suplaku mikseriu ir tik kepu duonkepėj. Taip gaunasi puresnė
5 kiausinai (saltus isplakti)
1 stikline cukraus (sudeti i isplaktus kiausinius ir dar gerai paplakti)
1 stikline miltu (pilti plona srovele ir letai plakti)
vanilė, cinamonas - pagal skonį
Į gautą masę sudėti įdarą - supjaustytus obuolius, razinas ir pan. - atsargiai permaišyti. Duonkepės kibirėlį ištepti sviestu, pabarstyti miltais, supilti tešlą, kepti režimu "Kepimas". Po pusvalandžio pradėti tikrinti pagaliuku, ar gatavas. Dažnai net nereikia pilno ciklo, užtenka apie 40 min. Būtinai iškepusią šarlotę apibarstyti cukraus pudra - niam niam
QUOTE(Junda @ 2009 09 17, 15:16)
Turbūt jau čia šimtus sykių diskutuota, bet paklausiu darsyk. Ar įmanoma su duonkepe iškepti duoną, panašią į Bočių?
Galima galima, tik reikia pasitreniruot, "atidirbti" receptą savo duonkepei
QUOTE(laurechka @ 2009 09 17, 15:18)
O kaip pas dauguma čia yra pagrindinė programa ir t.t. Nes pas mane kiekv. miltų rūšiai yra spec programa...
Ir dar klausimukas: ką duoda tešlos ''ilsėjimasis''...?
  Dažnai sudėjus produktus,  reik laukt kokią valandą iki maišymo? Tai čia koks kaip brendimas miltų vyksta ar kas 
Ir dar klausimukas: ką duoda tešlos ''ilsėjimasis''...?
Pagrindinė dažniausiai būna pirmoji programa.
Turi omenyje, tik supylus produktus, iki maišymo? Man atrodo, per tą laiką šiek tiek pašildoma, susivienodina skirtingų ingredientų temperatūra. Tai irgi turi įtakos duonai.
Šiandien DeLonoje kažkam pritrūko miltų
Papildyta:
QUOTE(nerez @ 2009 09 17, 20:08)
Ačiū už superinį receptą 
  Gavosi puikus, aromatingas, geltonas keksas 
 
O dėl tų 30min. iki minkymo - man atrodo, čia tam, kad visi produktai pasiektų kambario temperatūrą... pvz. jei pienas tiesiai iš šaldytuvo - mielinei tešlai nelabai gerai
O dėl tų 30min. iki minkymo - man atrodo, čia tam, kad visi produktai pasiektų kambario temperatūrą... pvz. jei pienas tiesiai iš šaldytuvo - mielinei tešlai nelabai gerai
Smagu, kad patiko
Va ką reiškia rašant atsakymą šnekėti telefonu - pakartojau, ką parašė nerez
QUOTE(nataliuncik @ 2009 09 17, 11:49)
Puikiai, jau vakar iškepiau rugine duonele be mielių, nesitikėjau tokio rezultato 
  
 
Užmaišiau su rupiais, o jau maitinau su ruginiais, paprastais, man pasirodė kad geriau augt pradėjo
Užmaišiau su rupiais, o jau maitinau su ruginiais, paprastais, man pasirodė kad geriau augt pradėjo
Ar galetum parasyti pagal koki recepta paruosei tesla duoneles nes nuo tu receptu gausumos man jau galva susisuko ir jau susimaisiau...nerandu recepto kad butu tik su raugu ir kad konkreciai kiek ko deti
Aciu uz pagalba
QUOTE(Lung @ 2009 09 17, 19:35)
Kiek dienų auginai ir kiek kartų maitinai?
Šiandien DeLonoje kažkam pritrūko miltų
  , jau vėl yra   
  Tik dar nesusverti, o ryt išvažiuoju, taip kad jei kam reikia rupių kvietinių, ruginių ar miežinių miltų - prašom nuo pirmadienio užsukt į DeLoną 
  
 
Šiandien DeLonoje kažkam pritrūko miltų
Auginu nuo pirmadienio, jau dali išnaudojau, maitinau du kartus
Šaunuolė tu, rupintojėlė mūsų
Papildyta:
QUOTE(dzhina @ 2009 09 17, 19:59)
Ar galetum parasyti pagal koki recepta paruosei tesla duoneles nes nuo tu receptu gausumos man jau galva susisuko ir jau susimaisiau...nerandu recepto kad butu tik su raugu ir kad konkreciai kiek ko deti 
 
Aciu uz pagalba
Aciu uz pagalba
Dariau savo duonytę iš akies, šian vėl statysiu, tai galėsiu pamatuot tiksliai
                Merginos, padėkite, niekur nerandu - kiek gramų yra arbatinis šaukštelis sausų mielių?  
 Pvz., pagal receptą reikia 7 g sausų mielių, tai kiek čia šaukštelių?
                
                                    
                
                
                
            
    








