Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai 3 tema

Mano vienas augina žiedstiebį thumbup.gif
Aš gal nepersodinsiu unsure.gif
Pas mane tik du strepsiukai neblogai atrodo, kiti blush2.gif
Atsakyti
Sveikos, smagu, kad šioks toks pagyvėjimas temoje atsirado 4u.gif Į tinuska87 klausimą atsakau, kaip man atrodo: svarbiausias strepsų žydėjimo stimuliatorius pakankamai šviesos; tręščiau jau gerokai pažengus vegetacijai; ar reikia persodinti, priklauso nuo to, kokia augalo būklė, ar seniai paskutinį kartą sodinta, ar augalo šaknys apėmusios visą vazonėlio žemę, ar neatrodo, kad žemėje prisikaupę daug druskų (strepsai itin jautrūs druskoms substrate augalai) ir t.t. Nematant augalo ir nežinant papildomos info, sunku pasakyti...
Atsakyti
Persodineti ar ne manau kiekviena nusprendzia pagal save. Kiek teko skaitineti Strepsiukai megsta buti persodinejami. Kiti persodina net du kart metuose, rudeni ir pavasari. Labai dziugu, kai kai kuriu jau prabunda, pas mane dar miega, truksta sviesos ir saulutes doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2010 02 14, 12:45)
Sveikos, smagu, kad šioks toks pagyvėjimas temoje atsirado 4u.gif  Į tinuska87 klausimą atsakau, kaip man atrodo: svarbiausias strepsų žydėjimo stimuliatorius pakankamai šviesos; tręščiau jau gerokai pažengus vegetacijai; ar reikia persodinti, priklauso nuo to, kokia augalo būklė, ar seniai paskutinį kartą sodinta, ar augalo šaknys apėmusios visą vazonėlio žemę, ar neatrodo, kad žemėje prisikaupę daug druskų (strepsai itin jautrūs druskoms substrate augalai) ir t.t. Nematant augalo ir nežinant papildomos info, sunku pasakyti...

strepsiuką gavau dovanų rugsėjį, tai nežinau net kada persodintas buvo rolleyes.gif
o pagal ką spręsti ar žemėje nėra prisikaupę druskų? g.gif
Atsakyti
QUOTE(tinuska87 @ 2010 02 17, 16:55)
strepsiuką gavau dovanų rugsėjį, tai nežinau net kada persodintas buvo  rolleyes.gif
o pagal ką spręsti ar žemėje nėra prisikaupę druskų?  g.gif

Gal galima būtų paklausti dovanojusio asmens, kada buvo persodintas. Kad reikia persodinti, liudija ir gausiai substratą apraizgiusios šaknys, ir prastas augalo augimą. Kartais susikaupusias druskas rodo apnašos ant vazonėlio sienelių ar žemės paviršiaus, tačiau jokių požymų gali ir nebūti: substrate kaupiamsi druskos, kai laistoma kietoku vandeniu, kai daug tręšiama, dėl substrato struktūros ypatumų ir kt. Gėlininkai plauna druskas, gausiai liedami vandeniu ir leisdami jam laisvai nutekėti per vazonėlio drenažo sluoksnį ir angas indo apačioje. Kitas būdas - persodinti.
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2010 02 17, 19:17)
Gal galima būtų paklausti dovanojusio asmens, kada buvo persodintas. Kad reikia persodinti, liudija ir gausiai substratą apraizgiusios šaknys, ir prastas augalo augimą. Kartais susikaupusias druskas rodo apnašos ant vazonėlio sienelių ar žemės paviršiaus, tačiau jokių požymų gali ir nebūti: substrate kaupiamsi druskos, kai laistoma kietoku vandeniu, kai daug tręšiama, dėl substrato struktūros ypatumų ir kt. Gėlininkai  plauna druskas, gausiai liedami vandeniu ir leisdami jam laisvai nutekėti per vazonėlio drenažo sluoksnį ir angas indo apačioje. Kitas būdas - persodinti.

dovanotojas šiuo atveju niekuo nepadės, nes pirko iš parduotuvės, na bet šiaip strepsiukas lapelius gausiai augina, tai gal tų druskų ir nėra, o kaip manote, ar persodinimas, jei nėra būtinybės nekenkia? g.gif
Atsakyti
Labai dažnas persodinimas nėra gerai. Bet jeigu nėra būtinybės, tai ir nereikia persodinti. Kaip supratau, jūsų augaliukas jaučiasi gerai.
Atsakyti
QUOTE(tinuska87 @ 2010 02 17, 19:12)
o kaip manote, ar persodinimas, jei nėra būtinybės nekenkia?  g.gif

Mano manymu, tai tikrai ne, tik manau dar reiktu truputi palaukti blush2.gif Nors gal ausrazs kitos nuomones ji labiau patyrusi notworthy.gif
Oi aplenkiau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skarpionuke: 17 vasario 2010 - 20:21
Mano strepsiukai po biški atsigauna irgi.. ražosi tiesiog kai daugiau ir ilgiau šviesos gauna rolleyes.gif
O persodinti tai geriausia turbūt kol dar nepradeda žiedukų krauti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gintute @ 2010 02 20, 08:41)
Mano strepsiukai po biški atsigauna irgi.. ražosi tiesiog kai daugiau ir ilgiau šviesos gauna  rolleyes.gif
O persodinti tai geriausia turbūt kol dar nepradeda žiedukų krauti?  g.gif

Auginame streptokarpus uždaroje patalpoje, žydi praktiškai visus metus, pas mus balti žiedai, ar ši gėlė nemirtų jei išvežčiau į sodą, lauke, bet toje pusėje įsaulis?
Atsakyti
Jeigu strepsai puikiai auga kamabryje, tai kam galvoti apie sodą? Laukė, nešaltą vasarą, pusiau šešėlyje ar pavėsyje ie tikriausiai visai gerai laikytųsi, tačiau saulėtoje vietoje - jokiu būdu. Lauke geriau jau nereikėtų auginti ir dėl didesnės tikimybės, kad iš dirvožemio augalai gali "pasigauti" kenkėjų ar ligų užkrato
Atsakyti
Sniegirinaja Staja pirmieji žiedai jau žvelgia pro langą wub.gif
user posted image
Atsakyti