Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip aš 'ištirpau'

Negaliu ir negalėsiu valgyti taip,kaip kažkas man užrašė ir liepė schmoll.gif schmoll.gif Geriausias svorio metinas MĖ(mažiau ėsk) thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Tik nesakyk, Bumbuliene, kad niekada nesilaikei ne vienos dietos, o tos irgi buvo kazkur uzrasytos, tik jos kenkia sveikatai, o gera dietologe meniu sudaro pagal tavo poreikius ir pomegius, pagal laika, kad keliesi ir kada eini miegoti, pagal gyvenimo buda, darba ir pan. Jei labai kas megsta saldumynus, kaip as, sudaro toki meniu, kad ju nebesinori.
Saldumynu norisi todel, kad krenta cukraus lygis kraujyje, o ta mes jauciame, kaip potrauki suvalgyti ka nors saldaus, o saldumynai yra pilnuteliai nesudetiniu sacharidu, kurie kraujyje greit atsiranda ir vel greitai isnyksta. Rezultatas, vel norime ko nors saldaus, taip gaunasi uzburtas ratas ir begalinis saldumynu kisimas i burna. Iseitis - naudoti maista, kuriame gausu sudetiniu sacharidu, kurie suteikia sotumo pojuti ilgam laikui. Tai tokie produktai, kuriuos draudzia valgyti visos zinomos dietos, tai yra bulves, duona (geriausiai juoda), makaronai, kruopos, ryziai, kuskusas ir pan...
Labai svarbu sveikai liekninantis - pastovus laiko intervalai tarp valgymo, t.y. reikia valgyti prabegus 3 - 3,5 val nuo paskutinio valgio. Svarbiausi yra sotus pusryciai, pietus ir vakariene. Priespieciai ir pavakariai turi buti lengvi, pvz nesaldus jogurtas ir 100g vaisiu.
Badavimu ar nepakankamu valgymu tik stabdomas metabolizmo procesas - gautos is maisto energijos sunaudojimas. Metabolizma greitina sportas, nes sportuojant tvirteja ir auga raumenys. Raumenims svarbu gauti pakankamai baltymu, taigi reikia valgyti pakankamai mesos, pieno produktu, kiausiniu...
Pamegtos forumieciu iskrovos dienos, didziausia nesmone... Organiymas pradeda galvoti, kad vel greitu laiku negaus maisto ir pradeda gautas kcl kaupti, kad nereiktu vel patirti tokio soko, kaip badavimas. Todel ir atrodo, kad valgote mazai, ar net badaujate, o kg netirpsta, ar suvlagius didesne porcija svoris padideja...Jei norit issivalyti organiyma, geriau gerkite psylium, tai naturalus produktas, suteikiantis sotumo jausm ir valantis virskinimo trakta bei zarnyna.
Isdesciau pagrindinias klaidas ir principus lieknejant. Jus tai gavot dykai smile.gif o as uz tai sumokejau gan apvalia sumele, aisku to nesigailiu, tai isejo i gera mano sveikatai ax.gif
Jei dar kas domina, tai rasykit ir klauskit, mielai atrasysiu ir padesiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Ledita,nesilaikiau dietų,nors buvo kelios dienos pabandymų,baigdavosi apsivalgymu biggrin.gif Dar neesu nusiteikusi prieš kelių dienų dietas,bet tos ilgalaikės doh.gif doh.gif Medalį reik kabint kas jas atlaiko po metus biggrin.gif
O aš niekam nieko nemokėjau ir numečiau 38 kg tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledita1 @ 2011 07 24, 21:15)
r as...
Taigi kai po gimdymo priaugtas svoris pradejo eiti i pliusa ir pasieke 73,3 kg, mano vyras uzrase mane pas privacia dietologe ir mano asaros baigesi smile.gif
Tai buvo geriausiai mano investuoti pinigai, dalykai, kuriais tikejau daug metu, jog yra teisingi, pasirodo buvo melagingi. Na pvz tokie, kaip maisto derinimas, arba, jog reikia valgyti kuo maziau duonos, arba, kad reikia visiskai atsisakyti bulviu ir pan...
Taigi, mielos moterys, negadinkite savo sveikatos ir metabolizmo kvailomis salotu, sriubu ir kefyro ar dar kokiomis kvailomis dietomis, bet kreipkites i profesionala pagalbos - ismoksite maitintis taip kaip reikia visam gyvenimui. As jau ismokau ir negailiu tam isleistu pinigu.
Sekmes..

Į kokią dietologę kreipėtės? Su savo vyriškiu vėl pašnekėjau, jau, atrodo, baigiu įkalbėti kreiptis į dietologą.
Atsakyti
Dietologe mane tiesiog ismokino taisyklingai valgyti ir liekneti. Kaip jau rasiau, suzinojau daug tiesu ir melo. Dabar net ir pasmaguriaujant svoris krenta, kaip jau rasiau visa savaitgali turejom sveciu, kepem saslykus, aisku noredama pamaloninti svecius kepiau pyraga, tiksliau du. Aisku kad valgiau daugiau nei dietologes rekomenduota, pilvas plyso biggrin.gif ir pyragus kapojau, o pirmadieni pasisveriau - 300g mazesnis svoris, nei buvo sestadieni blush2.gif
Saunuole, Bumbuliene, kad tau pavyko be pagalbos tiek daug numesti, as to nesugebejau, man reikejo pagalbos, negalejau badauti, nes dar maitinu savo pienu sunu, jau 19men. taip kad nenorejau prarasti pieno.
As gyvenu uzsienyje, taip kad ta dietologe tau nepravers. Lietuvoje manau turetu buti geru dietologu. Svarbu renkantis dietologa, kad butu ismatuota kaulu ir raumenu mase, vanduo ir taukai sukaupti, taip pat metabolizmo greitis. Cia kiek sudegini kcl ramumo busenoje.
Atsakyti
Tai kad man nereikia jokio dietologo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Bumbulienė @ 2011 07 27, 21:30)
Tai kad man nereikia jokio dietologo  biggrin.gif

Visiskai sutinku, reikia tik noro ir valios, norint numesti svori, o visi tie dietologai - tai tik bandymas nusimesti atsakomybe nuo saves, ir, prasom, visa informacija pateikta auksciau, galima imti ir liekneti, nes dietologas ta pati pasakys, valgyti 5 k po nedaug, sveika maista, bet... kas nesugeba tuo pasinaudoti, nepades nei dietologas blush2.gif biggrin.gif

Atsakyti
Cia mairux prase dietologes kontaktu:)
Zinoma kad galima sukusti ir be dietologo, bet as nenorejau imtis jokiu drastisku budu ir pakenkti sveikatai, ar jojo efekta isitaisyti.
Valgau savo megstama maista, siek tiek sporto ir kg tirpsta pamazu, bet uztikrintai ir be kankinimosi...
Jei kada ir buna apsiedimo dienu, svoris tikrai negrizta..Sportu ir taisyklinga mityba pagreitinau metabolizma, todel nebijau suvalgyti nei pyrago galbalo, nei ledu.
Labai saunu, kad kudejate be dietologu, man tai buvo pats priimtiniausias budas. Ne man badauti, ne man iskrovos dienos ar kokios dietos.
Geriausia tai, kad niekada nesijauciu alkana, be to kiekviena diena vis lieknesne, jau visi drabuziai krenta. Jau ir i priesnestuminius dzinsus ilindau, dar neuzsisegiau, bet...tikslas jau arteja:)
Bumbuliene, o kaip tu sukudai tiek daug kg ir per kiek laiko?
Atsakyti
QUOTE(Ledita1 @ 2011 07 28, 19:54)

Bumbuliene, o kaip tu sukudai tiek daug kg ir per kiek laiko?

Tai cia Bumbulienes istorija pirmam puslapy biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(V'ivalekatocer @ 2011 07 28, 21:03)
Tai cia Bumbulienes istorija pirmam puslapy biggrin.gif  4u.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif buvau Sidabrinė biggrin.gif
Atsakyti
Aga, tai cia Bumbuliene ir Sidabrine 2 in 1:)
Saunu, kad tau taip sekasi liekneti. Koks tavo svoris siandienai? Ar nesijauti alkana, sumazinusi porcijas ir atsisakiusi kai kuriu produktu. Iki kiek tas porcijas mazinai?
Atsakyti
QUOTE(Ledita1 @ 2011 07 29, 23:14)
Aga, tai cia Bumbuliene ir Sidabrine 2 in 1:)
Saunu, kad tau taip sekasi liekneti. Koks tavo svoris siandienai? Ar nesijauti alkana, sumazinusi porcijas ir atsisakiusi kai kuriu produktu. Iki kiek tas porcijas mazinai?

Šiandienai sveriu beveik 62 kg mirksiukas.gif

Šiuo metu valgau viską,būna ir po 18 h pakertu biggrin.gif Atsisakiusi kai kurių produktu,buvau tik svorio metimo pradžioj mirksiukas.gif O porcijos saikingos buvo,tiek,kad pajust sotumą,o ne griūt į lovą išvertus pilvą biggrin.gif
Atsakyti