IMBIERINIS KEKSAS su džiovintomis papajomis

Reikės: 5 kiaušiniai, 250 g. miltų, pakelis sviesto be priedų, stiklinė cukrau, pakelis vanilinio cukraus, nedidelis gabalėlis imbiero šaknies, šaukštelis kepimo miltelių, saujelė džiovintų papajų, riebalų ir džiūvesėlių formai patepti ir pabarstyti.
Sviestą atšildyti kambario temperatūroje ir kartu su cukrumi bei vanilinu išsukti iki baltumo-purumo. Kiaušinio trynius atskirti nuo baltymų ir gerai išplaktus po vieną įmaišyti į sviesto ir cukraus masę. Miltus persijoti, sumaišyti su kepimo milteliais ir po truputį supilti į tešlą. Tada sumesti papajų gabalėlius, tarkuotą imbierą ir viską gerai išmaišyti. Atšaldytus kiaušinių baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai po truputį įmaišyti į tešlą. Karščiui atsparią kepimo skardą ištepti riebalais, pabarstyti džiūvesėliais, sukrėsti tešlą ir kepti iki 175 C įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Žinokit, kas mėgsta imbierą, tai tikrai patiks šis keksiukas, gaunasi labai skanus, purutis toks, tiesiog tirpstantis burnoje

