Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos-7 tema.

QUOTE(rainie2636 @ 2010 01 28, 13:37)
4u.gif ar teko kam jau pirkti daigeliu ir kur...? Šiauliuose

Šiemet dar nemačiau, bet pernai tai Žalioj stotelėj ir Ermitaže tikrai buvo, gal ir dar kur nors.
Atsakyti
Niu, aš savas pelargonijų sėklas išbrinkintas pusantros savaitės jau šiandien sukišau į daigyklą plastikinę..Rimi kaip tik pardavinėjo labai žema kaina..Pripyliau žemių, susėjau su pincetu ir pastačiau ant radiatoriaus..Tegul lenda tik greičiau daigeliai.. ax.gif
Atsakyti
Ermitaze apziurejau kelis seklu stendus (tikslaiu visus).. nu nera pelargoniju...
Atsakyti
Labai retai pelazgoniju seklu buna g.gif
Atsakyti
Bent jau kompaktinių Senukuose Wilmorin firmos tikrai būna. Skydalapių pelargonijų galima rasti specializuotose parduotuvėse, sėklyčių savikaina sąlyginai didelė, todėl nėra labai jos paklausios. Be to, mažai kas žaidžia su sėklomis, kai yra puikios sąlygos nusipirkti mažyčius daigiukus ar patiems išlaikyti krūmelius per žiemą wink.gif
Atsakyti
Senukų Wilmorin sėklos..beveik nedaigios schmoll.gif
Pirkau pernai senukuose tas pačias nedaigias, Shetelinge - ten brangokos; taip pat žalioj stotelėje Kalvarijų turguje..buvo pačiam turguje, bet nerizikavau pirkt nežinia ką..ir dar prekiavo Vln autobusų stotyje..va ten daugiausia ir gavau..
Atsakyti
Mergaites,gal zinote kokiomis dienomis geriausia seti dabar pelargonijas?Kiek laiko brinkinate seklytes pries seja ar is viso ju nebrinkinate? ax.gif
Atsakyti
Ačiu visoms už informacija 4u.gif sprendima padarysiu pati... smile.gif visa vasary atostogausiu tai turėsiu ka veikti...
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2010 01 29, 09:46)
Mergaites,gal zinote kokiomis dienomis geriausia seti dabar pelargonijas?Kiek laiko brinkinate seklytes pries seja ar is viso ju nebrinkinate? ax.gif

Kažkada seniai esu sėjusi sėklomis,bet niekda nebrinkinau. Jau seniai dauginu tik daigais, nes šitos man labiau patinka. Mane labai nervavo, kad iš sėklų išaugintos gausiai brandino sėklas ir augalas atrodydavo nedekoratyvus arba nuolat reikėdavo skabyti tuos žiedynus.
Papildyta:
QUOTE(Violeta* @ 2010 01 28, 12:26)
Niu, aš savas pelargonijų sėklas išbrinkintas pusantros savaitės jau šiandien sukišau į daigyklą plastikinę..

Taip ilgai brinkinot blink.gif O jūs įsitikinusi kad sėklos nesupuvo per tiek laiko?
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2010 01 30, 18:48)

Taip ilgai brinkinot  blink.gif O jūs įsitikinusi kad sėklos nesupuvo per tiek laiko?

Aha..Patikrinau porą sėklų - praktiškai po sėklos lukšteliu buvo lapeliai jau žali..Gaila pasidarė, kad lindau.. rolleyes.gif

Pas uošvius vakar pamačiau savo pernykštes sėklines kompaktines - augina kaip kambarines .Žydi nuostabiausiai, žiedai kaip kavos puodeliai apvalūs..Man patinka sėklinės, gryna spalva, grynos veislių ypatybės išlaikomos.
Atsakyti
O kokia diena,gal zinote,geriau jau butu seti?Nerandu niekur sejos kalendoriaus ax.gif
Atsakyti
jungiuos į jūsų ratelį. auginau ir aš dvi vasaras palergonijas, dabar jos žiemoja rūsy. ne visos puikiai augo, mažokai laiko prižiūrėt buvo, įdedu kelias foto iš praeitos vasaros. jos pas mane lauke būna ilagai, kol pradeda šalt, tada apskabau ir nešu rūsin, rūsy laistau mažokai, jau dabar stiebiasi, parnešiu greit į vėsesnį kambarį

user posted image
ši daiginta iš pirmosios, o ta balta gėlytė, nežinau pavadinimo, tai nusignybau lenkijoj iš didelio vazono gal 2 cm ilgio šakelę, bet...ji dabar jau nebeauga
user posted image
šią nulaužė vėjas, svyranti, buvo l. graži, dvejų jau metų. taip gaila buvo, nebuvau namie, radau numestą, nulūžusią verysad.gif
user posted image
na o čia kt
user posted image
dar turiu rožinę, baltą, pas mamą yra lyg bordo, jei išgyvens
Atsakyti