Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulijų augintojų aktualijos

QUOTE(Fionna @ 2009 08 27, 17:15)
Sveikos sanpaulijų augintojos  4u.gif
Esu tik pradedančioji, tad daug ko nežinau ir noriu paklausti... blush2.gif
Turiu kelis įsišaknijusius lapelius, jie jau auga žemėje... Kiek žinau tuos senuosius reikia kažkada nupjauti, nes jau lenda nauji.
Norėjau sužinoti kada juos galima nupjauti ir kokiu būdu?
Ir dar, ar reikia kažkaip po to dezinfekuoti tą vietą, nes nuskintų lapelių vietą nuo seno augalo žinau, kad reikia dezinfekuoti cinamono milteliais arba medžio anglimi...

Visiskai paprasta, pasodinate lapa- mamyte, ji priaugina vaikuciu, kai vaikuciai uzauga dideli, jau turi savo 4ar tarkim 6 lapukus, tokius vaikucius nuo mamytes lapo atskiriame, viska isimame is vazonelio, atskiriame vaikus po viena nuo mamos ir atskirai kiekviena issodiname, siek tiek palaistome, o mot. lapa i siuksliu kibira, arba, jei norit vel vaikuciu, ir lapas sveikas su saknim pasodinkit ji vel mirksiukas.gif Ir vel sulauksit vaikuciu 4u.gif
Papildyta:
alio-nka, net silpna pasidare, koks vaizdelis, kaip gerai pas rusus parodose, koks pasirinkimas wub.gif Tikekimes, kad tokiu vaizdu bus ir Lietuvoj 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(linaule @ 2009 08 27, 10:24)
nu merginos ,kodel nesakot man kad cia ne deive?
user posted image

Na Linaule, pas jus tokia gausybe nuostabiausiu ziedu, paskesti ziedu gausybeje galite wub.gif Ka jau ten su tais pavadinimais, ir taip sprogstu is pavydo blush2.gif
Atsakyti
Linaule, tik apsilankius Roj. Sod. forume, supratau, kame reikalas g.gif biggrin.gif Blinde atpazino, kad jusu gelyte ne deive mirksiukas.gif
Atsakyti
Man irgi buvo įtarimas, kad turi būti šviesesnė, bet galvoju, gal fotoaparato išdaigos, o pati neauginu, labai gerai nežinau, tai nieko ir nesakiau...
Atsakyti
Linaule, juk mes nezinom visu geliu, as Deives irgi neauginu..

Galiu tik patart prazydusios geles veisle visuomet susirast internete ir patikrint ar teisingai zydi (bent as taip darau). Neteisingas zydejimas gali buti del keliu priezasciu- sumaise lipdukus su pavadinimu pardavejas, sumaise persodindamas pirkejas, gele pati mutavo (jei nestabili veisle arba pertresta arba pernelyg daug kokios kitos chemijos gavusi).

Neatitikimo atveju reiktu kreiptis pas pardaveja, juk niekas specialiai neparduoda supainiotu veisliu augalu. Gal pirkejas gali pakeisti gele i norima? Arba gal zinos su kokia veisle sumaisyta? O gal jis ir isvis nekaltas, cia jau reikia nebijoti ir klausti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mintee: 27 rugpjūčio 2009 - 22:43
QUOTE(linaule @ 2009 08 27, 09:24)
nu merginos ,kodel nesakot man kad cia ne deive?
user posted image

nu savininke sake jog cia ALAMO FRILLS,grazi veise ,bet jau as tokia viena turejau,ka padarysi turesiu 2 spalva man labai patinka,o cia mutante raibow's riot quiet labai jau negraziai mutavo,mylesiu ir tokia biggrin.gif
user posted image
user posted image
o cia polar bear
user posted image
Atsakyti
Pstebėjau, kad nuotraukose retai kada būna išgauta natūrali spalva g.gif
Atsakyti
Yra spalvų, pvz. tamsiai violetinė, kurios beveik neįmanoma teisingai nufotografuoti, na gal koks profas ir išgautų teisingai.
Atsakyti
user posted image RODEO ROPER
Teisingos spalvytės nepavyko išgauti blink.gif
Atsakyti
QUOTE(simLij @ 2009 08 28, 15:29)
RODEO ROPER

Gražu wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fira: 28 rugpjūčio 2009 - 19:24
QUOTE(Kerpena @ 2009 08 28, 14:48)
Yra spalvų, pvz. tamsiai violetinė, kurios beveik neįmanoma teisingai nufotografuoti, na gal koks profas ir išgautų teisingai.

Iš savo patirties galiu pasakyti, kad norint išgauti tikrą spalvą, taip pat ir violetinę, (jei jau fotkina "neprofas" smile.gif ) augaliuką geriausia fotografuot LABAI gerai apšvietoje vietoje, geriausia - ryškioje dienos šviesoje (galima saulutėje), kaip fotografavimui turbūt nebereikalingas blicas...
Pabandykite! smile.gif
Atsakyti
Bent jau man gaunasi šviesesnė spalva g.gif , ypač jeigu iš arti tik žiedą fotografuoju unsure.gif
Atsakyti
Fira,ačiū ax.gif
Aš tai po visus namus nešioju gėliukus,ieškau kur panašiausiai atrodo,bet kol kas nelabai.. huh.gif
Atsakyti