Papasakosiu ir aš savo įspūdžius iš Maltos. Ir visų pirma noriu padėkoti Kaladzei, kuris mums parodė ne tik turistams skirtas vietas, bet apskritai, kas gražu ir neįprasta šioje šalyje.
Kaip ir minėjau, šalis tikrai savotiškai graži. Uolienos ant uolienų, skardžiai, nyki, bet kaktusų nusėta gamta mūsų akiai buvo patraukli. Važinėjomės Maltoje tais senukais autobusais, mums atrodė, nežmoniškai dideliu greičiu, duobėtais keliais . Po kiek laiko supratau, kodėl kai kurie žmonės įsėdę į autobusą persižegnoja

Aplankėme daug miestų miestelių, net pavadinimų visų jų nepasakyčiau

Nuvykome į mėlynąją lagūną Comino saloje pasideginti, bet nesitikėjome, kad degintis galima ir ant uolų, teko įsitikinti tuo. Nes gultų laisvų nebuvo, tai paėjome uolomis iki laisvos vietelės, jose ir apsistojome, gerai, kad aš nemegėja gulėti, tai tik pasedėjau, pasimaudžiau tenais ir pėsčiomis keliese apėjome visą Comino salą. Persikelti į tą salą laiveliu tikrai nemažai kainuoja, jei tik dėl paplūdymio, tai tikrai nesikelčiau, sumokėjome 36 eurus 4 asmenims (šiaip būtų kainavę 40eurų, bet nuleido ).

Vieną dieną praleidome Gozo saloje, ten važinėjomės nuomotu automobiliu, tai daug visko pamatėme, maudėmės labai gražioje vietoje.

Galvojau pasedėsiu ant tos uolos, tai dėjo banga atėjusi, kai patysė per tas uolas, tai nugarą nusitarkavau
Dar aplankėme tenais kelias bažnyčias kelis miestelius.
Maltoje dvi dienas keliavome autobusais ir pėsčiomis, o dvi dienas automobiliu. Aplankėm Valletą, Mdiną, Slimą ir dar miestelių, kurių pav. nepamenu

Šioje vietoje neseniai buvo Popiežius .

Čia Qawra miestelyje, kuriame buvome apsistoję (nors kiti sakė, kad tai Bugiba, nes šalia visai Bugiba autobusų stotis buvo).

važinėdami dauk kur stojom maudytis, štai viena vieta, visai įdomi.

Man labai įstrigo jų vadinami vasarnamiai

Pradžioje maniau, kad tai garažai, o pasirodo ne. Jie ten vakarais piknikus daro, ir šiaip prie jūros matėme daug kur staliukus pasistačius ir piknikaujant žmones.
Pagrindinis maistas kurį valgėm Maltoje buvo kebabai, picos, mėsainiai, pasticijos, čipsai (keptos storos fri bulvės), itališki ledai su n priedų , gėrimai alus ir schandi (alaus gėrimas su kažkokiu citrinų gėrimu). Kainos neverčiant į litus tai super, o ir verčiant ne ką skiriasi nuo mūsų. Valgydavome dažnaiusiai prie jūros, ten stovi tokie kioskučiai ir staliukai bei kėdės. Arba tokioje kavinukėje, kur labai skanios picos ir kebabai

Buvome ir šokiuose, tai iki paryčių šokome, visai smagu. Nepatiko tik, kad rūkoma pas juos visur
Kam įdomu, tai mūsų viešbutis buvo tvarkingas, pusryčiai skanūs, buvo iš ko pasirinkti, kambariai tvarkomi kas dien, kambariuose kondicionieriai , ventiliatoriai, tai karšta miegoti nebuvo. Dar viešbuty nemokamai sporto salė, džiakuzi, baseinas viduje, pirtys berods 4, bet mes tuo nesinaudojome, neturėjome kada. Prie baseino rankšluosčiai nemokami ir gultai. Kambary ir seifas ir šaldytuvas taip pat buvo.
Na, o dabar kita mūsų kelionės pusė, kuri mums parodė, kad visur yra visokių žmonių:
Visų pirma mano draugams ėmė iš viešbučio kambario dingti daiktai, pirmiausia brangūs kvepalai, paskui lūpdažis, o finale nerado ir flašo. Draugai tylėjo, dar galvojo gal netyčia paliko namie, bent kvepalus, bet ne. Sakė parašys el, skundą ir perspėjimą, kad žiūrėtų kas ten su ta jų kambarine vyksta.
O mus pačius tai apiplėšė vidury baltos dienos, sustojome su nuomotu automobiliu prie uolų ir nuėjome pasižiūrinėti, pareiname, iš toli žiūrime durelės šoninės atidarytos, paskui priėję radom keleivio pusės išdaužtą langą ir pavogtą mano tašę, kurioje buvo tik keli menki paplūdimio daiktai, sumuštiniai ir alaus skarbonkė. Prie ričiago buvo kaladzės telefonas, tai nepaliestas ir bardačioke piniginė ir nepaliesta, grynai užsikabino už mano tašės. Varėme į policiją, o ten iš vieno posto siuntė į kitą , kur tik ant balto lapo pasirašinėjo sau kažką ir viskas, dar mūsų foto iš toli užfiksuota ir auto ir du vietiniai plėšikai , bet nei veidų, nei numerių nėra. Netgi užfiksuota, kai jie privažiavę prie mūsų auto buvo, bet per toli, nematyti numerių

Tokį vaizdelį mes radome:
Paskui gryžome į nuomą, tai automobilio nepakeitė, pareikalavo už langą susimokėti 80eurų ir pradėjo dar rėkauti tas nuomotojas, fui. Tai mes pasilikome automobilį ir važinėjome dar dvi dienas be lango, bet jau daiktus su savimi nešiojomės visus.
Ir šiap man įstrigę pikti ir nervingi autobusų vairuotojai, kurių ne duok tu sviete ko paklausi, nervingi keltų bilietų pardavėjai, vagystė ir apiplėšimas, nors tiek gerai, kad dar pakankamai laimingai viskas baigėsi.
Tai va tokie mūsų įspūdžiai iš kelionės į Maltą, bet šiaip šalis tai graži, verta kartą pamatyti buvo, nesigailiu, kad vykome

Tik daugiau ten gryžti nematau nei tikslo, nei neturiu noro