Įkraunama...
Įkraunama...

Stogas nuo A iki Ž

QUOTE(Gorada @ 2009 10 29, 11:20)
o geras, daba pati ziuriu. daug puslapiu darinejau ir nzn daba kur ka maciau....
o tai jus ne meistram o prekybos atstovam skambinkites. nu negi jie kliedi?
nors kazkada man rodos jau cia buvo toks patklausimas gvildenamas tik plevele kitokia buvo....

puse nakties sedejau internete, dauk diskusiju radau apie plėveles, bet nieko konkretaus. kaip jau minejau idomiausia kad šia plėvele prekiaujant radau du atstovus(iš vieno pirkau) ir jie abu skirtingai sako...
Atsakyti
Gal kas dėjot ar dedat lietaus sistemą plieninę iš BUD-MASZ lenkų? ax.gif Kokie atsiliepimai? Kaip jos kokybė? g.gif Gal jau per vėlu klausti,nes nusipirkau pusę ko reikia. Pirkau dėl to,kad reikėjo greitai,nes ruuki būtų reikėję laukt ilgiau.
Žinau yra dar BUD -MAT irgi lenkų, pavadinimai labai panašūs.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airise: 29 spalio 2009 - 13:11
Biski 'parekausiu' per temas, nepykit. Gal kuri pirkot stogui skarda Pural RR32. kokia kaina suderejot? Ruukki's mums siulo uz 29lt/m2. Kaip jums kaina? stogo beveik 400m2. Iki rytojaus reikia apsisprest 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gegutis @ 2009 10 29, 08:05)
noriu paklausti suprantančių apie garo plėvelę:
plėvelė Corotop active control, kuria puse reikia ją segti prie lubų.
Ar kad glotni pusė būtų kambario pusėje, o "sugertukas" į stogą žiūrėtų.
Jei taip pakloju užrašai žiūri į viršų ir jų nesimato iš kambario.
Pagal visniojimo versiją- jei padedu ruloną ant žemės ir išviniojęs pakeliu ir prisegu, taip pat užrašų nesimato...
esmė kad šios plėvelės pardavėjai sako skirtingai... pasimečiau visiškai.. apskambinau kokius š mesitrus ir visi taip pat sako skirtingai..
labai reikalingas suprantančių patarimas. nes plėvelė jau prišaudyta ir man dabar atrodo kar neteisingai...

Tai juk yra gamintojas, oficialus astovai. Ir klauskite rastu, kad del visa ko blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Džerimi @ 2009 10 29, 21:58)
Biski 'parekausiu' per temas, nepykit. Gal kuri pirkot stogui skarda Pural RR32. kokia kaina suderejot? Ruukki's mums siulo uz 29lt/m2. Kaip jums kaina? stogo beveik 400m2. Iki rytojaus reikia apsisprest 4u.gif

Man žalią Pural'ą pavyko gauti už 26,50Lt ir tai buvo rugsėjo viduryje. Su sertifikatais- prancūziška skarda.
Papildyta:
QUOTE(gegutis @ 2009 10 29, 09:05)
noriu paklausti suprantančių apie garo plėvelę:
plėvelė Corotop active control, kuria puse reikia ją segti prie lubų.
Ar kad glotni pusė būtų kambario pusėje, o "sugertukas" į stogą žiūrėtų.
Jei taip pakloju užrašai žiūri į viršų ir jų nesimato iš kambario.
Pagal visniojimo versiją- jei padedu ruloną ant žemės ir išviniojęs pakeliu ir prisegu, taip pat užrašų nesimato...
esmė kad šios plėvelės pardavėjai sako skirtingai... pasimečiau visiškai.. apskambinau kokius š mesitrus ir visi taip pat sako skirtingai..
labai reikalingas suprantančių patarimas. nes plėvelė jau prišaudyta ir man dabar atrodo kar neteisingai...

Na jeigu tos prekės atstovai negali tau atsakyti - siūlyčiau nuimti ir jiems gražinti tą plėvelę.
Iš didelio rašto - žmonės išeina iš "krašto" smile.gif. Garo plėvelė raikalinga tam - kad garas (susidaręs patalpų viduje nuo buitinės veiklos) nepakliūtų į šilumos izoliaciją arba konstrukcijas, ir virtęs skysčiu nepradėtų "daryti" blogų darbų. Todėl tam nieko sudėtingo nereikia - užtenka 200mk (mikronų) stabilizuotos politileno plėvelės. Viskas - tvarkingai ją įrenk - be jokių plyšių, siūles perdengdamas po 15cm. Ir viskas bus kuo puikiausiai.
P.S. ar tikrai ta plėvelė yra skirta gazo izoliacijai daryti??? Man kažkaip atrodo - jog tai difuzinė antikondensacinė plėvelė. ax.gif
Atsakyti
Aš papasakosiu kaip siūlo man daryt stogą mano giminaitis
ISORE
ant gengniu kalasi isilgai lentos 100mm plocio o storio nezinau smile.gif paliekant tarpus kas 100mm
ant tu lentu dedasi isilgai viso stogo baltarusiskas ruberoidas einant nuo apacios i virsu ir uzleidziant po 100mm jis prisisaudo su kabem
po to kalasi ant to ruberoido tiesiai ant gengniu ir i tarpa tarp gegniu(po 1 pagaliuka) 25mm aukscio ir 40mm plocio pagaliai kad eitu per visa stoga tai daroma su vinimis
an tu pagaliu kurie sidestyti mazdaug kas 45 cm lotos ant kuriu as tvirtinsiu cerpes
esme tame kad turi gautis laisvas mazdaug 25mm tarpas praputimui
VIDUS
is vidaus mes matom ruberoida
prie kiekvienos gengnes is kiekvinos puses pakalama ta pati lentele 25mm aukscio 40 plocio nuo virsaus iki apacios gengnes gaunam ta pati tarpa 25mm
prie tos lentales prisaudoma su kabem vejo pleve itempiant
dedama 3cm vata kieta
po to 50mm vata 100mm vata jos lygtai minkstos
ant vatos virsaus stabilizuota plevele
ji prikalama vel lentom 100mm plosio paliekant 100mm tarpa
APDAILA
nezinau ar viska nurasiau biggrin.gif
laukiu patarimu , kritikos ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(chypsa @ 2009 10 31, 21:45)
Aš papasakosiu kaip siūlo man daryt stogą mano giminaitis
ISORE
ant gengniu kalasi isilgai lentos 100mm plocio o storio nezinau smile.gif  paliekant tarpus kas 100mm
ant tu lentu dedasi isilgai viso stogo baltarusiskas ruberoidas einant nuo apacios i virsu ir uzleidziant po 100mm jis prisisaudo su kabem
po to kalasi ant to ruberoido tiesiai ant gengniu ir i tarpa tarp gegniu(po 1 pagaliuka) 25mm aukscio ir 40mm plocio pagaliai kad eitu per visa stoga tai daroma su vinimis
an tu pagaliu kurie sidestyti mazdaug kas 45 cm lotos ant kuriu as tvirtinsiu cerpes
esme tame kad turi gautis laisvas mazdaug 25mm tarpas praputimui
VIDUS
is vidaus mes matom ruberoida
prie kiekvienos gengnes is kiekvinos puses pakalama ta pati lentele 25mm aukscio 40 plocio nuo virsaus iki apacios gengnes gaunam ta pati tarpa 25mm
prie tos lentales prisaudoma su kabem vejo pleve itempiant
dedama 3cm vata kieta
po to 50mm vata 100mm vata jos lygtai minkstos
ant vatos virsaus stabilizuota plevele
ji prikalama vel lentom 100mm plosio paliekant 100mm tarpa
APDAILA
nezinau ar viska nurasiau biggrin.gif
laukiu patarimu , kritikos ir t.t.

Atsakyti
o,kokia stogo danga geriau dengtis ar skarda,ar šiferiu ? kaina daug maz panaši,o kokybe? minusai pliusai? Skarda -barška,dazai nueina....bet lengva...Šiferis baisiais sunkus,bet gal ilgiau geriau atrodo??
Atsakyti
QUOTE(aruno @ 2009 10 31, 22:38)

Daro ir taip. Tik Svedijoj istisai nukala stoga lentom. Daugiau isore taip kaip ir jus darysite. Vietoj vejo pleveles galima ir spausta popieriu MDF 0,5mm. naudoti, kad neprispaustu prie stogo,bet pas jus kieta vata thumbup.gif . Kodel tiek tankiai lentos is vidaus? g.gif . Uztenka ir kas 40cm centrai.
Atsakyti
QUOTE(aruno @ 2009 10 31, 23:31)
Daro ir taip. Tik Svedijoj istisai nukala stoga lentom. Daugiau isore  taip kaip ir jus darysite. Vietoj vejo pleveles galima ir spausta popieriu MDF 0,5mm. naudoti, kad neprispaustu prie stogo,bet pas jus kieta vata  thumbup.gif . Kodel tiek tankiai lentos is vidaus? g.gif . Uztenka ir kas 40cm centrai.

todel kad vata neperlinktu per vidury , nes snurai jos vistiek neprispaudzia
Atsakyti
QUOTE(@akytė@ @ 2009 10 31, 23:55)
o,kokia stogo danga geriau dengtis ar skarda,ar šiferiu ? kaina daug maz panaši,o kokybe? minusai pliusai? Skarda -barška,dazai nueina....bet lengva...Šiferis baisiais sunkus,bet gal ilgiau geriau atrodo??

va, šita tema ir mane labai domina, bet kažkodel niekas nenori pasisakyti ax.gif del sunkumo tai šiferis tikrai nera toks sunkus, kaip čerpės, sako kad ir nuo šiferio dazai nueina, nu vnz amžinas klausimas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(chypsa @ 2009 10 31, 23:59)
todel kad vata neperlinktu per vidury , nes snurai jos vistiek neprispaudzia

Pas mus pripucio smulkinta[palaida] vata visa pastoge ir tai kas 40 cm kalam lentas. Tokie tarpai bet kokiai apdailai tinka.
Atsakyti