Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštukės cukrinukės (5 tema)

QUOTE(wowavyva @ 2009 09 08, 15:26)
as tai savo gydytoja nepasitikiu visiskai, ji manim jau pasitiki  lotuliukas.gif  as jai tiekiu naujus teises aktus ir isvis ji manes jauciu jau biski bijo  lotuliukas.gif  gerai, jei tu taip pasitiki savo seimos gydytoja, tarkim ar ji informavo tave apie galimybe metus planuoti nestuma uzsidejus pompa su kompensuojamomis dalimis?

as sita informacija del pompos daliu kompensacijus atsinesiau is kliniku, pasakiau, ka d rasytu ir viskas, nes pirmam menesiui man Petrenko israse, siaip mano ta daktare geriete, seimos drauge ir pan, aisku tos informacijos gal ir truksta, bet va cia jau mano kalte , kad nepasidomejau anksciau, niu bet dar nevelu, dar tik 7 sav. kaip nescia, dar israsys man tu juosteliu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(zizi @ 2009 09 08, 15:59)
tai yra buve, kad parodo viena, o po
keliu  minuciu - kita? tai gal dar daugiau uzlasinaiciau, tai is vis dar kita parodytu
o sakykit po valgio jie rodo 5,8 - tai cia gerai? as dar vis tose skaiciuose plaukioju

oi saulute, juk visos aiskinam, kad cukrai nepriklauso nuo to kiek uzlasini kraujuko, viosoms yra buve, gal dar nuo aparatuko priklauso, bet tikrai ne nuo kraujo lasu, o tavo cukrus 5,8 po valgio (po 2 val) tai labai geras.
beje apie tuos aparatukus, as turiu accu chek aparatuka ir vat kai gulejau ligoninej, ligonines aparatukas visad rodydavo apie 3 vienetais maziau...su savo pasiziuriu 10, sesute po minutes pamatuoja rodo 7,4 , zinojau kurioms valandom tikrina ir specialiai su savo paziuredavau ir sesutes laukdavai, tai sakau skirtumelis jausdavosi.
Atsakyti
keliu  minuciu - kita? tai gal dar daugiau uzlasinaiciau, tai is vis dar kita parodytu
o sakykit po valgio jie rodo 5,8 - tai cia gerai? as dar vis tose skaiciuose plaukioju

toks rezultatas labai geras. o aparato parodymai nepriklauso kike uzlasini kraujo, ar mazai ar daug, nes jei per mazai aparatas visai nerodo
Atsakyti
QUOTE(slitka @ 2009 09 08, 17:09)
as sita informacija del pompos daliu kompensacijus atsinesiau is kliniku, pasakiau, ka d rasytu ir viskas, nes pirmam menesiui man Petrenko israse, siaip mano ta daktare geriete, seimos drauge ir pan, aisku tos informacijos gal  ir truksta, bet va cia jau mano kalte , kad nepasidomejau anksciau, niu bet dar nevelu, dar tik 7 sav. kaip nescia, dar israsys man tu juosteliu smile.gif
Papildyta:

oi saulute, juk visos aiskinam, kad cukrai nepriklauso nuo to kiek uzlasini kraujuko, viosoms yra buve, gal dar nuo aparatuko priklauso, bet tikrai ne nuo kraujo lasu, o tavo cukrus 5,8 po valgio (po 2 val) tai labai geras.
beje apie tuos aparatukus, as turiu accu chek aparatuka ir vat kai gulejau ligoninej, ligonines aparatukas  visad rodydavo apie 3 vienetais maziau...su savo pasiziuriu 10, sesute po minutes pamatuoja rodo 7,4 , zinojau kurioms valandom tikrina ir specialiai su savo paziuredavau ir sesutes laukdavai, tai sakau skirtumelis jausdavosi.

ai , suprask mane, man ner dabar lengva, tiek info, visa diena skaitineju, nezianu ka man daryti, bliaunu, tokia baime, zinau, kad negaliu nervuotis, bet neisiena, labai bijau del leliuko, toks nerimas, kad net ner su kuo pasidalinti, as dabar sedziu vaiko prieziuros atostogose su suneliu, jam 1, 7 men, sveikutis, nestumas buvo idealus ir gimdymas, nors tu gliukoziu as taip ir netikrinau, o va dabar tai viskios nesamones prasidejo, tesiog is veziu musa...
Atsakyti
QUOTE(zizi @ 2009 09 08, 16:17)
ai , suprask mane, man ner dabar lengva, tiek info, visa diena skaitineju, nezianu ka man daryti, bliaunu, tokia baime, zinau, kad negaliu nervuotis, bet neisiena, labai bijau del leliuko, toks nerimas, kad net ner su kuo pasidalinti, as dabar sedziu vaiko prieziuros atostogose su suneliu, jam 1, 7 men, sveikutis, nestumas buvo idealus ir gimdymas, nors tu gliukoziu as taip ir netikrinau, o va dabar tai viskios nesamones prasidejo, tesiog is veziu musa...

svarbiausia siuo metu tau nesinervuoti, reikia susiimti save i rankas. patikek cia visoms kai isgirdom diagnoze buvo prastai, ir verksmo, ir dauzimosi ir pan. bet deja nieko nebegali pakeisti. reikia tiketis kad tau neislys tikrasis diabetas. praeis keletas dienikiu ir apsiprasi su ta mintim, viska pradesi aiskiau suprasti
Atsakyti
QUOTE(zizi @ 2009 09 08, 15:17)

jei butum matavus per 1 nestuma, tai tokia gliukoze, kaip 5,8 tikrai butum radus, nes ji yra normali ir tokia buna pas sveika zmogu.
Maziau panikuok, ir nesitikrink to cukraus po 2 kartus is eiles, negadink juosteliu mirksiukas.gif nerasi tokiu pat skaiciuku po keliu min, taip nera.o jei kraujo ant juosteles buna per mazai, tai tau rodys klaida, o ne mazesni cukru mirksiukas.gif
Atsakyti

aš dabar galvoju, o kaip tu tą kraujuką užlašini? g.gif pvz. bent jau pas mane buvo, kad išsispaudi lašiuką kraujo, pridedi aparačiuką (juostelę), ir jis pats prisitraukia to kraujuko tiek, kiek reikia g.gif

QUOTE(slitka @ 2009 09 08, 16:09)
beje apie tuos aparatukus, as turiu accu chek aparatuka ir vat kai gulejau ligoninej, ligonines aparatukas  visad rodydavo apie 3 vienetais maziau...su savo pasiziuriu 10, sesute po minutes pamatuoja rodo 7,4 , zinojau kurioms valandom tikrina ir specialiai su savo paziuredavau ir sesutes laukdavai, tai sakau skirtumelis jausdavosi.

nu pas mane mažesni cukriukai būdavo, tai gal dėl to ir paklaida mažesnė. Nes, atsimenu, aš irgi tikrindavau su savo aparačiuku biggrin.gif tai pvz pas mane visada būdavo norma, kai klinikose gulėjau, tai iš to paties dūrio, kur sesutė pradurdavo, pasimatuodavau iškart ir man nuo gautų laboratorijoje skaičiuku mano aparatėlis rodydavo 0,6 ar tai 0,8 mmol/l daugiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zizi @ 2009 09 08, 10:34)
gal galit pasakyti gera endokrinologa vilniuje. noreciau issamiau pasikonsultuoti, gal kuris labaiu su nesciosiomis uzsiima ( jie toks aisku yra)

Vilniuje nieko negaleciau rekomenduoti... o Kaune mamytes giria gydytoja Petrenko-jis konsultuoja nestukes, sergancias GD mirksiukas.gif

O as siandien uzsidejau sensoriu...praodys jis man viska lotuliukas.gif lotuliukas.gif Bet kaip saket, kad rezultatus matysiu tik po 3 dienu-pasirodo, kad juos matysiu po keliu minuciu ekrane jau thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 08 rugsėjo 2009 - 18:31
QUOTE(madmuazele @ 2009 09 08, 19:30)
Vilniuje nieko negaleciau rekomenduoti... o Kaune mamytes giria gydytoja Petrenko-jis konsultuoja nestukes, sergancias GD mirksiukas.gif

O as siandien uzsidejau sensoriu...praodys jis man viska lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Bet kaip saket, kad rezultatus matysiu tik po 3 dienu-pasirodo, kad juos matysiu po keliu minuciu ekrane jau thumbup.gif

nu va kaip tau fainiai, o labai didelis tas paratas - gargaras lotuliukas.gif . ar vis neina susitvarkyti su cukriukais? kaip tau naujas insulinas?
Atsakyti
Insulina tik siandien ryte pakeiciau blush2.gif O cukriukai doh.gif Vakar vakare padidinau kur Petrenko rekomendavo ir sake didinti - tai siandien ryte atsikeliau su 14 doh.gif
Aparatelis nedidelis-na, tokio pat dydzio kaip pompa ax.gif tai vaiksciosiu su 2 pompom lotuliukas.gif Kiborgas, anot vyro biggrin.gif Bet labai tikiuosi ir viliuosi, kad man jis pagelbes unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madmuazele: 08 rugsėjo 2009 - 18:58
QUOTE(madmuazele @ 2009 09 08, 19:57)
Insulina tik siandien ryte pakeiciau blush2.gif  O cukriukai doh.gif  Vakar vakare padidinau kur Petrenko rekomendavo ir sake didinti - tai siandien ryte atsikeliau su 14 doh.gif
Aparatelis nedidelis-na, tokio pat dydzio kaip pompa ax.gif  tai vaiksciosiu su 2 pompom lotuliukas.gif Kiborgas, anot vyro biggrin.gif Bet labai tikiuosi ir viliuosi, kad man jis pagelbes unsure.gif

as ir labai tuo tikiuosi. tikrai nesuprantu kodel tie cukrai pas tave taip laikosi, tokie dideli doh.gif
Atsakyti
o jus visada karuaj matuojates po valgio praejus 2 val, ar ir anksciau ar veliau?
ir ar kiekviena diena? nes man sake tik kelis kartus i savaite? Bet as matuojuosi kiekviena krta po valgio kai praeina 2 val ir ryte pabudus.
Atsakyti
Na, logikos tikrai tame nera schmoll.gif Paziuresim ka parodys-jauciu bus chaosas rolleyes.gif
Atsakyti