Įkraunama...
Įkraunama...

Pirmasis nėštumas -3 dalis-

QUOTE(juodoji_nasle @ 2009 08 25, 11:50)
Labas, teko skaityti, kad kmynų arbata ir tikrai pankolio, bet kažkodėl nėščiosioms jos negalima. Kodėl - niekas nepaaiškina  doh.gif

Kmynų ar pankolio negalima? Kmynų tai aš turiu, bet kas per pankolis, tai aš nei bum bum doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(MissChangy @ 2009 08 25, 08:55)
Kmynų ar pankolio negalima? Kmynų tai aš turiu, bet kas per pankolis, tai aš nei bum bum  doh.gif .

pankolis yra darzove tokia, valgem viena uzkepele su pankoliais - tai jie taip anyziu skonio pasirode mum.. biggrin.gif

"Paprastasis pankolis (Foeniculum vulgare Mill), salierinių (Apiaceae) šeimos augalų gentis – pietų Europoje užima tokią vietą, kaip mūsų krapas. Auginamas kaip vaistinis ir prieskoninis augalas dėl eterinių aliejų, kurių gausu vaisiuose. Paplito iš Viduržemio jūros regiono. Jau Viduramžiais auginti vienuolynų daržuose.

Augalas 80-150 cm aukščio, stiebas stačias. Lapai 3 ir daugiau kartų plunksniškai suskaldyti, apatiniai su ilgais lapkočiais. Žiedynas – skėtis su 10- 25 stipinais. Žydi liepos – rugpjūčio mėn.

Iš seno sakyta, kad pankolis prašviesina regėjimą, jo sėklos padeda virškinti, saugo nuo skrandžio ur žarnyno spazmų. Viena efektyviausių priemonių nuo vaikų pilvo pūtimo yra pankolio sėklų arbata. "
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rabrasa: 25 rugpjūčio 2009 - 09:59
QUOTE(MissChangy @ 2009 08 25, 06:49)
Labas rytas  mirksiukas.gif . Man šiandien pasireiškė siaubinga nėštumo toksikozė  doh.gif . Visą rytą pykina  unsure.gif . Geriu tik arbatą. Gal žinot kas padeda nuo pilvo pūtimo?  blush2.gif .

Nuo pykinimo nestukems padeda imbiero tabletes,ju gali isigyti vaistineje,o nuo viduriu putimo tai net nezinau kas jei pankolio negalima g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazyyle: 25 rugpjūčio 2009 - 10:05
Į imbierą pažiūrėt negaliu schmoll.gif . Kvapas labai aštrus jo, o man su kvapais ne kas verysad.gif ... Reiks pamėgint tų kmynų išsivirt, gal mama žino kaip juos virt. ARba internete reiks išsitraukt rolleyes.gif .
Atsakyti
QUOTE(mazyyle @ 2009 08 25, 09:05)
Nuo pykinimo nestukems padeda imbiero tabletes,ju gali isigyti vaistineje,o nuo viduriu putimo tai net nezinau kas jei pankolio negalima  g.gif

is esmes del sunkumu su zarnynu (viduriu uzkietejimo, putimo ir kt keistu jausmu) mano gydytoja paprasciausiai patare man gerti kuo daugiau skysciu (ne maziau 2.5l per diena - ne taip paprasta zinokit tiek isgerti blush2.gif ).
is pradziu netikejau, bet po keliu dienu jau ir pasitvirtino.
ji man aiskino taip - kad laukdamasi ir taip dazniau begioji i tuoleta - netenki skysciu, dabar yra vasara - irgi daugiau skysciu netenki prakaituodamas, vaikutis augdamas irgi ima skyscius is taves, nes skysciai - pagrindine jo statybine medziaga. tad bendrai - kai tau pritruksta skysciu tai ir viduriai kieteja ir pucia pilva, ir siaip neramu zarnyne.

sakau - receptas paprastas, bet man labai padeda.
tik kad sunku sitiek isgerti per diena... 4u.gif
Atsakyti
Labas rytas, mamytes 4u.gif

Na ir pleputės Jus, kol viska perskaiciau isgeriau visa kava biggrin.gif Tik neprisijunk visa diena ax.gif vakar baigiau kraiteli pirkti, visas smulkmenas susipirkau rolleyes.gif dabar jau galiu ramiai savo maziuko laukti nestuke.gif galvojau greitai susisuksiu, bet kol visus centrus apvaziavau uztrukau 5val doh.gif vien prie kepuryciu su drauge pusvalandi prastovejom biggrin.gif visos viena uz kita grazesnes, sunku issirinkti doh.gif

QUOTE(MissChangy @ 2009 08 24, 13:54)
Galima įsiprašyti?  smile.gif .

Sveika prisijungusi 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(rabrasa @ 2009 08 25, 12:10)
is esmes del sunkumu su zarnynu (viduriu uzkietejimo, putimo ir kt keistu jausmu) mano gydytoja paprasciausiai patare man gerti kuo daugiau skysciu (ne maziau 2.5l per diena - ne taip paprasta zinokit tiek isgerti  blush2.gif  ).
is pradziu netikejau, bet po keliu dienu jau ir pasitvirtino.
ji man aiskino taip - kad laukdamasi ir taip dazniau begioji i tuoleta - netenki skysciu, dabar yra vasara - irgi daugiau skysciu netenki prakaituodamas, vaikutis augdamas irgi ima skyscius is taves, nes skysciai - pagrindine jo statybine medziaga. tad bendrai - kai tau pritruksta skysciu tai ir viduriai kieteja ir pucia pilva, ir siaip neramu zarnyne.

sakau - receptas paprastas, bet man labai padeda.
tik kad sunku sitiek isgerti per diena...  4u.gif

Aš šitą naudojau kai man organizmą reikėjo pravalyt, bet, kad jis nuo pilvo pūtimo padeda-pirmą kart girdžiu bigsmile.gif ! Reikės pamėginti smile.gif .
Atsakyti
labas dienas 4u.gif as tai is poliklinikos grizau neseniai, tai jauciuosi nei pakonsultuota nei pagydyta doh.gif lotuliukas.gif amzinas bardakas tose polkese doh.gif
QUOTE(LINUTE24 @ 2009 08 24, 19:03)
Mes tai istylejom iki 11 savaites blush2.gif

oho kokie slapukai bigsmile.gif

QUOTE(rabrasa @ 2009 08 24, 20:25)
o mano dar ir dabar ne visi draugai zino...  blush2.gif
nu kuriuos seniau maciau, tai specialiai ir nepranesiau..
kriksto mamai tik neseniai pasakiau...  4u.gif

as tai tiems draugams kur retai susitinkam specialiai nesakysiu, palauksiu kol susitiksim ax.gif
Atsakyti
Aš tikiuosi iki 12 ištempt 4u.gif . Kada jau persileidimo galimybė bus ne tokia didelė. Tiesa, planuoju darbdaviui pasakyt jau ne už kalnų, mat mūsiškis geras, gal, sakau algą pakeltų? g.gif
Atsakyti
MissChangy parasyk apie save informacija, kad kitoj temukej butu galima i sarasa itraukti thumbup.gif
Atsakyti
Tau į AŽ parašiau 4u.gif . Nors neatsimenu ar Tau reikėjo doh.gif .
Atsakyti
QUOTE(MissChangy @ 2009 08 25, 14:53)
Aš tikiuosi iki 12 ištempt  4u.gif . Kada jau persileidimo galimybė bus ne tokia didelė. Tiesa, planuoju darbdaviui pasakyt jau ne už kalnų, mat mūsiškis geras, gal, sakau algą pakeltų?  g.gif

Atsargiai dabar su tom algom mirksiukas.gif siaip sake is sodros prokuratura pasiima visas bylas kur pakeltos algos pries dekreta.
Atsakyti