Na nezinojau, kaip kitaip pavadint, bent mes tai tokia sriuba lapyne vadinam
dedam bulviu, svariai nuplautu ir supjaustytu burokeliu lapu, svoguno, prieskoniu, sultinio kubeli, o paskui dar i lekste grietines isidedam
na mums tai skanu
anksciau mama visalaik virdavo, tai savaitgali prisiskyniau lapu ir isviriau, be to ir labai pigu
QUOTE(denite @ 2009 09 02, 14:02)
Na nezinojau, kaip kitaip pavadint, bent mes tai tokia sriuba lapyne vadinam
dedam bulviu, svariai nuplautu ir supjaustytu burokeliu lapu, svoguno, prieskoniu, sultinio kubeli, o paskui dar i lekste grietines isidedam
na mums tai skanu
anksciau mama visalaik virdavo, tai savaitgali prisiskyniau lapu ir isviriau, be to ir labai pigu 
Aha, taip ir pagalvojau, kad ko gero susije su buroku lapais
Na atrodo neblogai sekasi ir sekančią savaitę taupiai gyventi
šiandien tėvukas biškeli grybų parnešė
tai vat rytoj bus kepti grybai su grietine su bulvytėmis, kameroje turėčiuau dar lašinukų rasti
QUOTE(mickute7 @ 2009 09 02, 19:38)
Na atrodo neblogai sekasi ir sekančią savaitę taupiai gyventi
šiandien tėvukas biškeli grybų parnešė
tai vat rytoj bus kepti grybai su grietine su bulvytėmis, kameroje turėčiuau dar lašinukų rasti

oj mickut, baik erzintis čia taip žiauriai
Labos
buvau kelias dienas be interneto
o zinokit man sekmadieni netycia labai skanus patiekaliukas gavos
lasinuku maziuka gabaleli supjausciau pakepiau... tada ant ju svogunu laisku ir morku... kai baiginejo kept padazo pomidoru... ir viska ant isvirtu ryziu... toks darzovinis plovas
bet skanu buvo labai labai
lasinuku maziuka gabaleli supjausciau pakepiau... tada ant ju svogunu laisku ir morku... kai baiginejo kept padazo pomidoru... ir viska ant isvirtu ryziu... toks darzovinis plovas
Dar yra tokia daržovė - mangoldas. Vartojami tik lapai, labai panašūs į burokėlių lapus. Iš jų verdu sriubą, labai skani lapienė.
Papildyta:
Atsiprašau, papildau, sriubą verdu iš mangoldų lapų ir kotelių.
Papildyta:
Atsiprašau, papildau, sriubą verdu iš mangoldų lapų ir kotelių.
QUOTE(Kibirkstis @ 2009 09 02, 21:10)
Mes anksciau irgi toki panasu darydavom, lasinukais, svogunai, cesnakas ir pomidoru padazas, o dedavom ant ryziu arba spageciu
MB pietums i darba iskepiau kodletu, pirmakart tokius kepiau, nes farso koks 100g bebuvo, o norejos, kad daugiau iseitu, tai itarkavau pora morku ir labai skanus gavos, isviriau kelias bulves ir dar morku, poru ir melynojo kopusto salotas padariau
QUOTE(Kibirkstis @ 2009 09 02, 21:10)
Labos
lašinukai rūkyti?
Šiandien pakepinau vištienos krūtinėlės gabaliukus su svogūnu, morkų nebeturiu
QUOTE(deimapov @ 2009 09 03, 08:46)
gal į svečius reik užsukt
sveikos, šiandien užplanuoti krabų lazdelių kepsniukai (krabų lazdeles sutarkuot, krakmolo, kiaušinio, gal dar slapta kokios cukinijos brūkštelsiu, majonezo, priskonių). Valgysim su virtais ryžiais ir šv. agurkų salotom.
Ir dar kažkokiu mistiniu būdu užsistovėjo šaldytuve pusė meliono..
Kaip manot, jeigu aš jį verdant į obuolienę įpjaustyčiau, nesigautų "nelaimė"?
Ir dar kažkokiu mistiniu būdu užsistovėjo šaldytuve pusė meliono..
QUOTE(deimapov @ 2009 09 03, 08:46)
lašinukai rūkyti?
Šiandien pakepinau vištienos krūtinėlės gabaliukus su svogūnu, morkų nebeturiu
aha rukyti