Įkraunama...
Įkraunama...

TAUPANČIŲJŲ DIENOS MENIU

QUOTE(Lock @ 2009 09 22, 17:10)
Labai gerai ,kad priminėt plovą, būtinai gaminsiu artimiausiomis dienomis, buvau jį pamiršus smile.gif

vat man čia ir patinka, kad ateini ir kas nors primena gerų receptų, kurie būna kažko tai užsimiršę biggrin.gif

QUOTE(Rytinė pašvaistė @ 2009 09 22, 17:20)
Šiandien pusryčiams valgėm keptus svogūnus, moliugūs, apipiltus kiaušiniu.
Pietūs - bulvių/moliūgo blynai ir sriuba
Vakarienei bus man kompoto su sūreliu, gal dar kokių vaisių pasiimsiu, o vyras jei ko stipriau norės, galės pasiimti sumuštinių, sriubos.


moliūgas eina į trasą kaip reikiant ane biggrin.gif thumbup.gif
QUOTE(Lock @ 2009 09 22, 17:30)
Aš tai vis svaigstu, kad reikia pradėti pusryčiams valgyti įvairias košes. Visų pirma, labai pigu. Visų antra, labai sveika ir gerai kūno linijoms biggrin.gif
Bet niekaip neprisiruošiu. Tad pusryčiai dažniausiai būna arba sumuštiniai, arba pietų likučiai.

aš ir svaigstu biggrin.gif tik ne pusryčiams, nes jų nevalgau beveik niekada. bet aš vis tyngiu ar kas čia dar tokio, kad niekaip neišsiverdu smile.gif vat šiandien norėčiau manų košės su uogiene ar cinamonu wub.gif niekad nesu virusi blush2.gif
Atsakyti
Vakar su MB iš pačio ryto mynėm iki Druskininkų, tai pietums įsidėjau vakarykščių karbonadų, dar aišku pakeliui miške stabtelėjom, tai kelis grybus pasirinkom, Grįžus biški šaltienos užkandau, o vakare grybų prikepiau su spirgučiais ir grietine thumbup.gif
Šiandine pietums abiems į darbą vėl šaltienos prikroviau, o vakarienei g.gif dar turiu karbonadų pamuštų ir majoneze marinuojasi rolleyes.gif tik gal reiks kažkaip kitaip iškept tongue.gif prasisukinėju ką turiu
Atsakyti
O ir su vakariene jau aišku - kugelis su vištiena thumbup.gif čia tėvukas užsimanė, tai sakė iškeps thumbup.gif
Atsakyti
o tesiant apie obuolių pyraga ax.gif ....

receptas toks pat, tik as tryni nuo baltymo atskiriu ir isplaku atskirai blush2.gif
Atsakyti
Trečiadienis biggrin.gif
Pusryčiams - vaikui kepiau "piratų salą", mes valgėm iš vakaro paruoštą burokėlių/obuolio/pupelių mišrainę.
Pietums - dešrelės su likusia mišraine.
Vakarienei - plovas bigsmile.gif , aštrus, nes daug čiliukų turiu biggrin.gif ir moliūgų sriuba.
Atsakyti
Šiandien plovo lėkštė likusi yra, kepta žuvis, burokėlių sriubą virsiu ir kepsiu vėl obuolių pyragą, nes iš to recepto tai išeina 4 gabaliukai, tai aš vieną suvalgau, vyras du ir trečią pusryčiams ir nebelieka, o obuolių yra, tai kol neatsibodęs ir kepsiu biggrin.gif vakare rytojaus pietums iškepsiu šoninę ir šonkauliukus, kurių taip ir neiškepiau dar, jau bus prisimarinavę į valias per dvi dienas smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

Vakar valgem marinuotos triusienos (mama kaime per daug uzsimarinavo, tai dar ir mums idejo) su ryziais. (cia liko nuo pirmadienio pietu, nes prikepiau pilna blekute. Valgem pirmadieni pietums, vakarienei ir vakar pietums thumbup.gif ) Pusryciams pas mus visada sumustiniai su kaimisku suriu (irgi mama prideda). Vakar viriau sriubyte su kalakutienos kauliukais, tai paziurejau, kad ant tu kauliuku nemazai mesos, tai nugramdziau, siandien vakarienei kepsiu bulviniu blynu su mesa vidury. Ir virsiu burokeliu sriubytes.
Atsakyti
QUOTE(žaliais-akiais @ 2009 09 23, 09:18)
o tesiant apie obuolių pyraga ax.gif ....

receptas toks pat, tik as tryni nuo baltymo atskiriu ir isplaku atskirai  blush2.gif

Man irgi atrode kad reiketu atskirai isplakti, bet nenorejau sugadinti recepto biggrin.gif Labai puiku ir kartu-vakar vel kepiau doh.gif . O ka duoda atskirai isplakta? Puresnis jis, daugiau issipucia, ar ne?
Atsakyti
o mano seimyna nevalgo obuoliu pyrago ax.gif tai as kai iskepu,tai po to pati kelias dienas kapoju smile.gif uzkretet jus mane su tuo plovu smile.gif tai varau ir as daryt,bus keliom dienom smile.gif nes baisiai tingiu ir jegu ner gamint smile.gif
Atsakyti
Na o aš išplakiau atskirai dabar baltymus su cukrumi, žiūrėsiu kaip čia bus, kaip skaniau ir ar išviso skirsis kas
Atsakyti
QUOTE(kacius @ 2009 09 16, 09:34)
keliems obuoliams nulupam odą, supjaustom skiltelėm ir apibarstom cinamonu ir cukrum. Tešlą pasidarom iš 4 kiaušinių, 1 stiklinės miltų ir 1 stiklinės cukraus. Tešlą užpilam ant obuolių ir kepam.
Čia mano firminis receptas, jei netikėtai pasibeldžia į duris kokia draugė. O jei švogeris tai nededu cinamono, nes žmogui nepatinka labai

Vakar valgėme cukinijos žiedelius su faršu ir sūriu ant viršaus.
Šiandienai prikepiau kalna lietinių blynų. Vakar atrodė daug, o kaip šiandiena paskirsčiau į darbus tai mažai pasirodė  smile.gif
Vakare prikepsiu bulvinių blynų, bet jie rupužiokai daug aliejau ima, o pas mane jo mažai like  g.gif



QUOTE(Lock @ 2009 09 16, 19:26)
Taip, tešla gaunasi tokia tiršta, ne minkoma, o maišoma. Aš tai paiimu skardelę kokią (pvz., apvalią formą), iškloju dugną kepimo popierium, sudėlioju obuolius ir ant viršaus pilu tešlą. Ir daugiau nieko nieko nereikia. Išsipučia nuo kiaušinių.



HELP doh.gif
sita pyraga nuolat kepdavau, kol pas tevus gyvenau. buvo dujine orkaite, tai viskas aisku, apskrudo pyragas, traukiuy lauk tongue.gif na dabar namie niekad neiseina toks purus, nors viska darau taip pat.
manau beda tame, kad neteisingai nustatau elektrine orkaitre g.gif

tai klausiu butent tu, kurios kepa elektrinej orkaitej, ant kokios programos ir kokio karsio kepat? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(angi @ 2009 09 23, 14:21)
HELP  doh.gif
sita pyraga nuolat kepdavau, kol pas tevus gyvenau. buvo dujine orkaite, tai viskas aisku, apskrudo pyragas, traukiuy lauk  tongue.gif na dabar namie niekad neiseina toks purus, nors viska darau taip pat.
manau beda tame, kad neteisingai nustatau elektrine orkaitre g.gif

tai klausiu butent tu, kurios kepa elektrinej orkaitej, ant kokios programos ir kokio karsio kepat?  4u.gif

Pas mane elektrine orkaite.
As uztatau ne programa pyragu ar ten kokiu dalyku, o paprasciausiai - 180 laipsniu ir pas mane yra is virsaus+is apcios kaitinimas-pasirenku ji. Viskas. Paprasciausia cia programa , tinkanti bet kokiam patiekalui 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Diva:): 23 rugsėjo 2009 - 13:49