
Siandien mano seimai pietukai kainavo 10 lt keturiems zmonems. Gaminau vistienos krutinele su vynuogemis. Turejau kameroj kazkada pirkta akcijine krutinele,nusipirkau maximoj besekliu vynuogiu keke,po 3,49 uz kg ir maza indeli grietineles,apie 2 lt. Krutinele supjausciau juostelemis,itryniau kario prieskoniais ir apkepiau,uzpyliau grietinele,sultiniu is kubelio,kad vos apsemtu mesa ir patroskinau apie pusvalandi paskui mesa isemiau i dubeneli, o i padaza sudejau per puse pjaustytas vynuoges ir paviriau tris minutes. padaza uzpyliau ant mesos,valgem su virtom bulvem,galima ir su ryziais

QUOTE(petrovna @ 2009 09 04, 20:42)
sakykit,taupuoles, gal i tema, gi bandau taupyti, prisipirkom agurku, ryt ruosiames marinuoti, gal kuri turi koki paprasta marinavimo recepta,kur nereikia ten stiklainiu kaitinti sudejus dar i kita katila, ar 3 kartus nupylinet uzpylinet marinata, nes tik tokius variantus randu paguglinus:((
Siaip tai stiklainiu patartina kaitinti - mazesne tikimybe, kad nuleks dangteliai.
As pati nedarau, bet mano mama bent jau daro taip:
isverda marinata (pagal skoni jis) - vanduo actas, prieskoniai, cukrus (butinai) ir druska. I iskaitintus stiklainius dedi cesnako ir agurkus (zalius nuplautus, pries tai keleta valandu pamirkytus saltame vandenyje). Tada uzpili marinatu ir visa stiklaini statai i dideli puoda su vandeniu(vandens pilti reikia tiek, kad idejus stiklaini neisbegtu pro krastus. Ir paverdi ta puoda su vandeniu ir stiklainiu kokias 10 minuciu. Tada istrauki stiklaini ir uzsukus pastatai dangteliu zemyn, kol atvesta.
Del cekliu ir islaidu vedimo, tai Swedbankas sukure nemokama programele CIA. Ten tereikia prisiregistruoti ir galima vesti visas islaidas i atskiras grafas..
QUOTE(mergaiciumama @ 2009 09 04, 22:39)
Siandien mano seimai pietukai kainavo 10 lt keturiems zmonems. Gaminau vistienos krutinele su vynuogemis. Turejau kameroj kazkada pirkta akcijine krutinele,nusipirkau maximoj besekliu vynuogiu keke,po 3,49 uz kg ir maza indeli grietineles,apie 2 lt. Krutinele supjausciau juostelemis,itryniau kario prieskoniais ir apkepiau,uzpyliau grietinele,sultiniu is kubelio,kad vos apsemtu mesa ir patroskinau apie pusvalandi paskui mesa isemiau i dubeneli, o i padaza sudejau per puse pjaustytas vynuoges ir paviriau tris minutes. padaza uzpyliau ant mesos,valgem su virtom bulvem,galima ir su ryziais 

mmmm, kaip skanu turėjo būti



QUOTE(Sapokliaka @ 2009 09 04, 22:42)
Del cekliu ir islaidu vedimo, tai Swedbankas sukure nemokama programele CIA. Ten tereikia prisiregistruoti ir galima vesti visas islaidas i atskiras grafas..
bet daug darbo



man kai pradedančiajai užteks rugsėjį čekius susirinkt

QUOTE(kastonele @ 2009 09 04, 22:49)


QUOTE(Sapokliaka @ 2009 09 04, 23:42)
Del cekliu ir islaidu vedimo, tai Swedbankas sukure nemokama programele CIA. Ten tereikia prisiregistruoti ir galima vesti visas islaidas i atskiras grafas..

QUOTE(kastonele @ 2009 09 04, 23:45)
ten nėra išlaidų pagal kiekvieną maisto grupę ir pan, tiesiog didesni poskyriai, tai keturių dienų išlaidas suvedžiau per porą minučių

rugsėjo 1 užfiksavau likusią algos dalį, šiandien suvedus išlaidas suskaičiavau kiek liko piniginėj ir sąskaitoj ir paaiškėjo, kad nė cento nepraganiau


Mes vakar irgi labai taupiai trise papietavom-pavakarieniavom
turėjau šaldytuve vieną didesnę vištos šlaunelę (be blauzdelės), tai ją supjausčiau gabaliukais ir pakepinau su svogūnais ir priekoniais. Mėsą sudėjau į puodą.Tada apkepinau supjaustytą papriką,kurį apdžiūvusi buvo šaldytuve nuo neatmenamų laikų
Kartu pakepinau ir ripkelėmis supjaustytą morką (kuodaržovių daugiau - tuo geriau). Daržoves sudėjau ant mėsos.Tada dar ant visos tos masės subėriau apie 200g ryžių, užpyliau verdančio vandens,kad apsemtų viską per 2 pirštus.Verdu uždengtus apie 10min, jokiu būdu nemaišau.Paskui išjungiu ugnį ir leidžiu dar uždengtus pastovėti, kad ryžiai sugertų visą vandenį.
man toks plovas labai skanus ir gana taupus, nes sutaupau mėsos daržovių saskaita. be to verdu kiek trumpiau, tai ryžiai nesulimpa ir neištyžta
mano mama apverda,kol agurkai spalvą pakeičia, pasidaro tokie gelsvesni ir minkštesni. Svarbu nepervirti, nestada marinuosit agurkų košę

turėjau šaldytuve vieną didesnę vištos šlaunelę (be blauzdelės), tai ją supjausčiau gabaliukais ir pakepinau su svogūnais ir priekoniais. Mėsą sudėjau į puodą.Tada apkepinau supjaustytą papriką,kurį apdžiūvusi buvo šaldytuve nuo neatmenamų laikų

man toks plovas labai skanus ir gana taupus, nes sutaupau mėsos daržovių saskaita. be to verdu kiek trumpiau, tai ryžiai nesulimpa ir neištyžta

QUOTE(arana81 @ 2009 09 04, 21:14)
marinata pagal skoni koks labiau patinka, o stiklainius su soda isplaunu ir pora skilteliu cesnako ant dugno butinai imetu
marinate apverdu agurku kiek i viena stiklaini telpa, tada isgriebiu tiesiai i stiklaini, uzpilu marinatu ir uzsuku
kiek laiko apvirt nepasakysiu, nes sita pas seimos moteris praktikoje mokiaus 



mano mama apverda,kol agurkai spalvą pakeičia, pasidaro tokie gelsvesni ir minkštesni. Svarbu nepervirti, nestada marinuosit agurkų košę

QUOTE(ulyja @ 2009 09 04, 17:24)
bulves per burokinę tarką sutarkuoti, sumaišyti su perlofkem ir tokis kugelis gaunasi
visai nieko būna 


Aš dar įdedu tarkuotą morką ir rūkytus lašinius

QUOTE(Sophi @ 2009 09 04, 20:28)


QUOTE(Skinte @ 2009 09 05, 08:32)





QUOTE(feneke @ 2009 09 05, 08:40)
turbūt reikia laukti, kol mirs nuo senatvės


labas rytas,
gal biski ne i tema parasysiu:)kazkda maximoje nuziurejau, kad yra lasisos rinkinys sriubai. gal kas bandet pirkti?nors kaina nera didele, bet nesinori pirkti ir mest lauk.
Ir gal kokia mamyte galetu receptuku pasidalinti?
gal biski ne i tema parasysiu:)kazkda maximoje nuziurejau, kad yra lasisos rinkinys sriubai. gal kas bandet pirkti?nors kaina nera didele, bet nesinori pirkti ir mest lauk.
Ir gal kokia mamyte galetu receptuku pasidalinti?
QUOTE(SilRa @ 2009 09 05, 07:48)
mano mama apverda,kol agurkai spalvą pakeičia, pasidaro tokie gelsvesni ir minkštesni. Svarbu nepervirti, nestada marinuosit agurkų košę 
mano mociute ir mama ta spalva ivardindavo kaip pasidaro siltesne (nematant sito issireiskimo nelabai eina suprast), o va Jus aiskiai ir dalykiskai paraset, aciu 


Papildyta:
QUOTE(neone @ 2009 09 05, 10:29)
labas rytas,
gal biski ne i tema parasysiu:)kazkda maximoje nuziurejau, kad yra lasisos rinkinys sriubai. gal kas bandet pirkti?nors kaina nera didele, bet nesinori pirkti ir mest lauk.
Ir gal kokia mamyte galetu receptuku pasidalinti?
vienakart pirkau, antrakart niekas nebeisiulytu gal biski ne i tema parasysiu:)kazkda maximoje nuziurejau, kad yra lasisos rinkinys sriubai. gal kas bandet pirkti?nors kaina nera didele, bet nesinori pirkti ir mest lauk.
Ir gal kokia mamyte galetu receptuku pasidalinti?


QUOTE(neone @ 2009 09 05, 10:29)
labas rytas,
gal biski ne i tema parasysiu:)kazkda maximoje nuziurejau, kad yra lasisos rinkinys sriubai. gal kas bandet pirkti?nors kaina nera didele, bet nesinori pirkti ir mest lauk.
Ir gal kokia mamyte galetu receptuku pasidalinti?
gal biski ne i tema parasysiu:)kazkda maximoje nuziurejau, kad yra lasisos rinkinys sriubai. gal kas bandet pirkti?nors kaina nera didele, bet nesinori pirkti ir mest lauk.
Ir gal kokia mamyte galetu receptuku pasidalinti?
Retkarciais nusiperku. Gaminu trinta sriuba. Apverdu ta lasisos rinkini, nupilu pirma vandeni, nes labai daug riebalo plaukioja. Su antru vandeniu sudedu morkas, bulves, svoguna, saliera ir pan. Is zuvies isrenku kaulus ir viska i kombaina sumetu.