Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti perkant maistą?

Siandien mano seimai pietukai kainavo 10 lt keturiems zmonems. Gaminau vistienos krutinele su vynuogemis. Turejau kameroj kazkada pirkta akcijine krutinele,nusipirkau maximoj besekliu vynuogiu keke,po 3,49 uz kg ir maza indeli grietineles,apie 2 lt. Krutinele supjausciau juostelemis,itryniau kario prieskoniais ir apkepiau,uzpyliau grietinele,sultiniu is kubelio,kad vos apsemtu mesa ir patroskinau apie pusvalandi paskui mesa isemiau i dubeneli, o i padaza sudejau per puse pjaustytas vynuoges ir paviriau tris minutes. padaza uzpyliau ant mesos,valgem su virtom bulvem,galima ir su ryziais essen.gif
Atsakyti
QUOTE(petrovna @ 2009 09 04, 20:42)
sakykit,taupuoles, gal i tema, gi bandau taupyti, prisipirkom agurku, ryt ruosiames marinuoti, gal kuri turi koki paprasta marinavimo recepta,kur nereikia ten stiklainiu kaitinti sudejus dar i kita katila, ar 3 kartus nupylinet uzpylinet marinata, nes tik tokius variantus randu paguglinus:((


Siaip tai stiklainiu patartina kaitinti - mazesne tikimybe, kad nuleks dangteliai.
As pati nedarau, bet mano mama bent jau daro taip:
isverda marinata (pagal skoni jis) - vanduo actas, prieskoniai, cukrus (butinai) ir druska. I iskaitintus stiklainius dedi cesnako ir agurkus (zalius nuplautus, pries tai keleta valandu pamirkytus saltame vandenyje). Tada uzpili marinatu ir visa stiklaini statai i dideli puoda su vandeniu(vandens pilti reikia tiek, kad idejus stiklaini neisbegtu pro krastus. Ir paverdi ta puoda su vandeniu ir stiklainiu kokias 10 minuciu. Tada istrauki stiklaini ir uzsukus pastatai dangteliu zemyn, kol atvesta.

Del cekliu ir islaidu vedimo, tai Swedbankas sukure nemokama programele CIA. Ten tereikia prisiregistruoti ir galima vesti visas islaidas i atskiras grafas..
Atsakyti
QUOTE(mergaiciumama @ 2009 09 04, 22:39)
Siandien mano seimai pietukai kainavo 10 lt keturiems zmonems. Gaminau vistienos krutinele su vynuogemis. Turejau kameroj kazkada pirkta akcijine krutinele,nusipirkau maximoj besekliu vynuogiu keke,po 3,49 uz kg ir maza indeli grietineles,apie 2 lt. Krutinele supjausciau juostelemis,itryniau kario prieskoniais ir apkepiau,uzpyliau grietinele,sultiniu is kubelio,kad vos apsemtu mesa ir patroskinau apie pusvalandi paskui mesa isemiau i dubeneli, o i padaza sudejau per puse pjaustytas vynuoges ir paviriau tris minutes. padaza uzpyliau ant mesos,valgem su virtom bulvem,galima ir su ryziais  essen.gif


mmmm, kaip skanu turėjo būti thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

QUOTE(Sapokliaka @ 2009 09 04, 22:42)


Del cekliu ir islaidu vedimo, tai Swedbankas sukure nemokama programele CIA. Ten tereikia prisiregistruoti ir galima vesti visas islaidas i atskiras grafas..


bet daug darbo doh.gif doh.gif doh.gif
man kai pradedančiajai užteks rugsėjį čekius susirinkt blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kastonele @ 2009 09 04, 22:49)
o kur tu tuos čekius suvedi? blink.gif  blink.gif  blink.gif  blink.gif  blink.gif

lotuliukas.gif į žemiau duotą puslapį ax.gif visai patiko man jis...

QUOTE(Sapokliaka @ 2009 09 04, 23:42)
Del cekliu ir islaidu vedimo, tai Swedbankas sukure nemokama programele CIA. Ten tereikia prisiregistruoti ir galima vesti visas islaidas i atskiras grafas..

drinks_cheers.gif

QUOTE(kastonele @ 2009 09 04, 23:45)
bet daug darbo doh.gif  doh.gif  doh.gif
man kai pradedančiajai užteks rugsėjį čekius susirinkt blush2.gif

ten nėra išlaidų pagal kiekvieną maisto grupę ir pan, tiesiog didesni poskyriai, tai keturių dienų išlaidas suvedžiau per porą minučių biggrin.gif
rugsėjo 1 užfiksavau likusią algos dalį, šiandien suvedus išlaidas suskaičiavau kiek liko piniginėj ir sąskaitoj ir paaiškėjo, kad nė cento nepraganiau thumbup.gif šiaip galvoju reikia kartą per savaitę tokį suvedimą darytis g.gif
Atsakyti
Mes vakar irgi labai taupiai trise papietavom-pavakarieniavom thumbup.gif

turėjau šaldytuve vieną didesnę vištos šlaunelę (be blauzdelės), tai ją supjausčiau gabaliukais ir pakepinau su svogūnais ir priekoniais. Mėsą sudėjau į puodą.Tada apkepinau supjaustytą papriką,kurį apdžiūvusi buvo šaldytuve nuo neatmenamų laikų ax.gif Kartu pakepinau ir ripkelėmis supjaustytą morką (kuodaržovių daugiau - tuo geriau). Daržoves sudėjau ant mėsos.Tada dar ant visos tos masės subėriau apie 200g ryžių, užpyliau verdančio vandens,kad apsemtų viską per 2 pirštus.Verdu uždengtus apie 10min, jokiu būdu nemaišau.Paskui išjungiu ugnį ir leidžiu dar uždengtus pastovėti, kad ryžiai sugertų visą vandenį.

man toks plovas labai skanus ir gana taupus, nes sutaupau mėsos daržovių saskaita. be to verdu kiek trumpiau, tai ryžiai nesulimpa ir neištyžta essen.gif

QUOTE(arana81 @ 2009 09 04, 21:14)
marinata pagal skoni koks labiau patinka, o stiklainius su soda isplaunu ir pora skilteliu cesnako ant dugno butinai imetu smile.gif marinate apverdu agurku kiek i viena stiklaini telpa, tada isgriebiu tiesiai i stiklaini, uzpilu marinatu ir uzsuku smile.gif  kiek laiko apvirt nepasakysiu, nes sita pas seimos moteris praktikoje mokiaus smile.gif

mano mama apverda,kol agurkai spalvą pakeičia, pasidaro tokie gelsvesni ir minkštesni. Svarbu nepervirti, nestada marinuosit agurkų košę smile.gif

Atsakyti
QUOTE(ulyja @ 2009 09 04, 17:24)
bulves per burokinę tarką sutarkuoti, sumaišyti su perlofkem ir tokis kugelis gaunasi biggrin.gif visai nieko būna biggrin.gif

Aš dar įdedu tarkuotą morką ir rūkytus lašinius thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Sophi @ 2009 09 04, 20:28)
Kokybiška jautiena thumbup.gif  rolleyes.gif O triušiai man nevalgomi gyvūnai - maždaug kaip katės ir šunys tongue.gif


drinks_cheers.gif visiskai sutinku su tavo pamastymu. Augini, augini namie - pyst (atsprasau uz issireiskima) ir iskepi.. Brrr... Tai ir suni issikepam ir valgom... Ziauriau nebuna.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Skinte @ 2009 09 05, 08:32)
drinks_cheers.gif visiskai sutinku su tavo pamastymu. Augini, augini namie - pyst (atsprasau uz issireiskima) ir iskepi.. Brrr... Tai ir suni issikepam ir valgom... Ziauriau nebuna..  doh.gif

hihihi.gif tai ir kiaule,vista augini,augini ir tik pyst ir iskepi hihihi.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(feneke @ 2009 09 05, 08:40)
hihihi.gif  tai ir kiaule,vista  augini,augini ir tik pyst ir iskepi  hihihi.gif  hihihi.gif

turbūt reikia laukti, kol mirs nuo senatvės tongue.gif biggrin.gif
Atsakyti
labas rytas,

gal biski ne i tema parasysiu:)kazkda maximoje nuziurejau, kad yra lasisos rinkinys sriubai. gal kas bandet pirkti?nors kaina nera didele, bet nesinori pirkti ir mest lauk.
Ir gal kokia mamyte galetu receptuku pasidalinti?
Atsakyti
QUOTE(SilRa @ 2009 09 05, 07:48)
mano mama apverda,kol agurkai spalvą pakeičia, pasidaro tokie gelsvesni ir minkštesni. Svarbu nepervirti, nestada marinuosit agurkų košę smile.gif
mano mociute ir mama ta spalva ivardindavo kaip pasidaro siltesne (nematant sito issireiskimo nelabai eina suprast), o va Jus aiskiai ir dalykiskai paraset, aciu 4u.gif blush2.gif

Papildyta:
QUOTE(neone @ 2009 09 05, 10:29)
labas rytas,
gal biski  ne i tema parasysiu:)kazkda maximoje nuziurejau, kad yra lasisos rinkinys sriubai. gal kas bandet pirkti?nors kaina nera didele, bet nesinori pirkti ir mest lauk.
Ir gal kokia mamyte galetu receptuku pasidalinti?
vienakart pirkau, antrakart niekas nebeisiulytu blush2.gif jau geriau zuvies gabaliuka maziuka zuvienei uz ta pacia suma paimt 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(neone @ 2009 09 05, 10:29)
labas rytas,

gal biski  ne i tema parasysiu:)kazkda maximoje nuziurejau, kad yra lasisos rinkinys sriubai. gal kas bandet pirkti?nors kaina nera didele, bet nesinori pirkti ir mest lauk.
Ir gal kokia mamyte galetu receptuku pasidalinti?

Retkarciais nusiperku. Gaminu trinta sriuba. Apverdu ta lasisos rinkini, nupilu pirma vandeni, nes labai daug riebalo plaukioja. Su antru vandeniu sudedu morkas, bulves, svoguna, saliera ir pan. Is zuvies isrenku kaulus ir viska i kombaina sumetu.
Atsakyti