Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip sutaupyti perkant maistą?

QUOTE(Skambanti tyla @ 2009 09 07, 09:19)
Na dėl indų laikymo ant stalo- tai man visai nepatiktų, o dėl taupymo vandens tai sutinku, tik  pas mus standartinių butukų bėda- maža virtuvė. rolleyes.gif

Tai ir pas mus mažytė - 7 kv. m. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2009 09 07, 09:38)
Tai ir pas mus mažytė - 7 kv. m.  mirksiukas.gif

Čia vadini "mažyte"? biggrin.gif Kai gyvenau bute su 8 kv. virtuve, erdvės ten buvo sooočiai, dabar maniškė - 4,5 kv., va čia tai mažytė biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2009 09 07, 09:38)
Tai ir pas mus mažytė - 7 kv. m.  mirksiukas.gif

ir gerai, maziau kuopti ir sveisti reikia. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Miaška @ 2009 09 07, 09:43)
Čia vadini "mažyte"? biggrin.gif  Kai gyvenau bute su 8 kv. virtuve, erdvės ten buvo sooočiai, dabar maniškė - 4,5 kv., va čia tai mažytė biggrin.gif

vajeiku, tavoji gi kokis kompaktas... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 09 07, 09:08)
Taigi jau kalbinau musu kaimynkus - siabiorus. Klaidinga informacija - viskas ten brangiau, bet isimtis: vistiena litu pigesne.
Mesos pasirinkimas prastas, pieno produktai jau brangesni, aliejus tiku tiku musu kainos. Tad uz 200 lt. pusmeti - snipstas. mirksiukas.gif
Papildyta:
aciu  biggrin.gif
o is Baltarusijos leidzia mesos ir pieno produktus ivezti? g.gif Keista, nes is Kaliningrado ne laso pieno ir ne gramo mesos produktu neleidzia, draugu masina ant sienos patikrino ir neleido nei kumpiu, nei desru, nei sviesto pasilikt, konfiskavo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kris_ @ 2009 09 07, 10:00)
greitu metu (ko gero jau kitą savaitę) ten būsiu tai galėsiu patikrinti  biggrin.gif  nors kolegos sakė, kad ten kaip tik brangiau  g.gif nors gal žiūrint ką perki... šiaip šokoladas ten skanesnis nei pas mus  lotuliukas.gif

Man tai ne. Kiek anyta parveždavo saldainių, šokoladų, nei vienas net neprilygdavo mūsų PRINCUI ar KARŪNAI. Tiesa, Baltarusijoje irgi kainos skiriasi. Minske vienokios, o mažuose miesteliuose - kitokios. Pasakojo vyras.
Atsakyti
QUOTE(d-krall @ 2009 09 07, 09:59)
Man tai ne. Kiek anyta parveždavo saldainių, šokoladų, nei vienas net neprilygdavo mūsų PRINCUI ar KARŪNAI. Tiesa, Baltarusijoje irgi kainos skiriasi. Minske vienokios, o mažuose miesteliuose - kitokios. Pasakojo vyras.

saldainių aš baltarusiškų neragavau, bet juodas šokoladas wub.gif nei princas nei karūna nė iš tolo neprilygsta (bent tas, kurį aš ragavau, aišku visokių rūšių jo ten yra) biggrin.gif
dėl kainų tai kaip ir pas mus, Vilniuj gi daug kas brangiau, nei mažam miestely g.gif
Atsakyti
QUOTE(arana81 @ 2009 09 07, 09:56)
o is Baltarusijos leidzia mesos ir pieno produktus ivezti? g.gif Keista, nes is Kaliningrado ne laso pieno ir ne gramo mesos produktu neleidzia, draugu masina ant sienos patikrino ir neleido nei kumpiu, nei desru, nei sviesto pasilikt, konfiskavo ax.gif

Nieko neleidzia isvesti kaimynkai...aisku kaip ant ko uzsirausi....slepti reikia, taciau girdejau, kad kiausius net ateme. schmoll.gif
Is BY apsimoka tempti kura, alkoholi ir cigaretes. Sarasas baigtinis. mirksiukas.gif
Del Kaliningrado nieko nzn.
Papildyta:
QUOTE(Kris_ @ 2009 09 07, 10:02)
saldainių aš baltarusiškų neragavau, bet juodas šokoladas  wub.gif nei princas nei karūna nė iš tolo neprilygsta (bent tas, kurį aš ragavau, aišku visokių rūšių jo ten yra)  biggrin.gif
dėl kainų tai kaip ir pas mus, Vilniuj gi daug kas brangiau, nei mažam miestely  g.gif

Del miesteliu dyzio ir kainu skirtumo sutinku, bet visumoje tikrai nera taip pigu kaip toji SM prilepsejo (+-)
Papildyta:
QUOTE(d-krall @ 2009 09 07, 09:59)

Alionuska sokoladas ir Karvute saldainiai thumbup.gif
Atsakyti
del indapoloves - neturiu ir net neisivaizduoju kur ja statyt reiketu schmoll.gif . O ir tingeciau terliotis kisdama traukdama, perziurinedama, rusiuodama.. Gal kada ateity, kai seima didesne bus.. arba kai virtuve didesne bus biggrin.gif

del mesmaliu - tokio daikto neturiu ir nepasigendu schmoll.gif - retai ka darau is farso, o jei karta per 2men darau - parduotuvej nusiperku.

del mikrobanges - be jos neisgyvenciau schmoll.gif . Nieko nesildau ant virykles - viska mikrobangej. Jau vien kavos puodeli rytini gal tris kartus kisu pasildyt, nes ilgai geriu ir megstu karsta ax.gif . Be to labai patogu atitirpinimui saldytu produktu.. Aisku, minusas - nelabai sveika, bet.. O taupymo prasme - DAUG pigiau, nei kaskart kaist virykle ar juo labiau orkaite g.gif

del virtuves: pas mane su pagrindiniu kambariu sujungta, be jokiu pertvaru, tai nepraktikuoju neplautu indu palikinejimo iki vakaro ant spinteliu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2009 09 07, 09:07)
Aš gaminu atskirai sau, vaikui ir vyrui. Per dieną prirenku tiek tų indų, kad nė netelpa visi į indaplovę  doh.gif  Gaila, nupirkom per mažą  doh.gif  Indus nešvarius laikau tiesiog ant stalo, vyras, vakare grįžęs iš darbo, juos sudeda į indaplovę ir paleidžia "sklalbtis" biggrin.gif

Lafaaaaaaaaaa biggrin.gif

Maistui jau išleidome 220Lt , saldytuvas pilnas. Siandien pietums - pieniska makaronu sriuba, varsketukai (dali uzsaldziau), vakarienei miltiniai blynai su cukinija. Ryt pietums perliniu kruopu sriuba, silkiniai kukuliai, vakarienei kalakutienos kepeneles su svieziomis darzovemis ir bulviu kose...Toliau nesuplanuotas meniu blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(prieblanda @ 2009 09 07, 09:29)
bet mano elektrinės mėsmalės dalių irgi negalima plauti indaplovėje

drinks_cheers.gif

QUOTE(Dusele @ 2009 09 07, 10:17)
parduotuvej nusiperku.

Ir aš anksčiau pirkau, bet kai apsinuodijau acto pertekliumi farše, trūks-plyš užsimaniau mėsmalės ax.gif . Dabar, kai yra mažas vaikas, nu labai dažnai malu mėsytę...Plius, pradėjau gaminti žemaičių blynus, šilkinius kukulius ir kt. patiekalus, ko anksčiau, neturėdama mėsmalės, negalėjau gaminti...
Papildyta:
QUOTE(Dusele @ 2009 09 07, 10:17)
del virtuves: pas mane su pagrindiniu kambariu sujungta, be jokiu pertvaru, tai nepraktikuoju neplautu indu palikinejimo iki vakaro ant spinteliu biggrin.gif

drinks_cheers.gif ir pas mane tas pats blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Meger @ 2009 09 07, 10:46)
Lafaaaaaaaaaa  biggrin.gif

Maistui jau išleidome 220Lt , saldytuvas pilnas. Siandien pietums - pieniska makaronu sriuba, varsketukai (dali uzsaldziau), vakarienei miltiniai blynai su cukinija. Ryt pietums perliniu kruopu sriuba, silkiniai kukuliai, vakarienei kalakutienos kepeneles su svieziomis darzovemis ir bulviu kose...Toliau nesuplanuotas meniu  blush2.gif
Papildyta:
drinks_cheers.gif
Ir aš anksčiau pirkau, bet kai apsinuodijau acto pertekliumi farše, trūks-plyš užsimaniau mėsmalės  ax.gif . Dabar, kai yra mažas vaikas, nu labai dažnai malu mėsytę...Plius, pradėjau gaminti žemaičių blynus, šilkinius kukulius ir kt. patiekalus, ko anksčiau, neturėdama mėsmalės, negalėjau gaminti...
Papildyta:
drinks_cheers.gif ir pas mane tas pats  blush2.gif

silkiniai kukuliai - kas do maistelis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 09 07, 10:59)
silkiniai kukuliai - kas do maistelis?  g.gif

1 kg virtu maltu bulviu, 200 g. krakmolo ir kiausinio trynys, druska, viska gerai isminkome, ir dedame i pasudyta vandeni, verdame 15-20 min, valgome su spirguciu, svogunu ir grietines padazu.

Pigu ir skanu...
Atsakyti
[quote=Meger,2009 09 07, 12:07]
1 kg virtu maltu bulviu, 200 g. krakmolo ir kiausinio trynys, druska, viska gerai isminkome, ir dedame i pasudyta vandeni, verdame 15-20 min, valgome su spirguciu, svogunu ir grietines padazu.

reiks isbandyti.

pas mane sia savaite:

Siandien trinta cukinijos sriuba, troskinti grybai su bulvem
Ryt kotletai su bulvem ir burokeliu salotoms.
Treciadienis: perliniu kruopu sriuba, vakarienei amerikietiski blyneliai arba grikiu kose
Ketvirdadienis: kepta vista cesnakiniam marinate su keptom bulvem
Penktadienis: troskinys koks, nes dar kopusto galva saldytuve stovi, gal balandeliai.
visko turiu saldytuve, tai pirksiu nebent grietines. darzoves is mamos sodo, farso nuo kazkada kameroje likutis stovi, vista pirkta maximoje uz 12 lt. (1.2 kg.)
Atsakyti