QUOTE(pukuotukas @ 2009 08 30, 22:21)
o va Froidas iskele teorija, kad perdetas slepimas , daudimas istikro ipakoja psichikos sutrikimus
Labai neseniai kitame SM skyrelyje teko tuo įsitikinti, kad perdėta "moralė", religingumas ne visada prie gero priveda, kartais ir prie nelabai sveikų dalykų. Tada ir pagalvoji- auklėtas pagal griežčiausias "normas", o atrodo lyg iš kokios glūdumos
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 08 30, 22:44)
Ir vėl susiveda kitas momentas - mandagumas. Ar "plikšių" vaikai nemandagūs? Tikriausiai pasakysite "ne ar nebūtinai". Nes tai tiesa. Todėl vėl gi, kiekvienas kitas elgesio punktas dažniausiai arba visiškai nesusijęs su plikinėjimais.

Bandoma privesti, pritempti, bet deja tai negalioja. Juk vaikas auklėjamas visapusiškai.
Labai geras primintas momentas - viešos pirtys.
Ir kodėl vis primenama - plikas = seksas, lytis, lyties organai kaip padidinto tyrimo objektas.
Čia tik SM tokias padorias ir kultūringas primeta matyt, o iš tikrųjų kai vienas ir tas pats galvoj, tai mano, kad ir kiti taip sureikšmina tai, todėl reikia slėptis ir prisidengti morale bei privatumu
Kaip jau ne viena ir ne kartą minėjo, tai auklėjimas susideda iš daugybės aspektų, o ne tik šioje temoje nagrinėjamo, bet vistiek sunku suvokti, kad mandagumas plika subine dar nesibaigia.
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 08 30, 23:37)
Na kiek turiu metu ,visi mano!!!

O kiek jums ,jei taip mastote ?
O bendrauju su issilavinusiais,kulturingais zmonemis!

O jus ka ne?
Na jums "normalu" maudytis su vaiku,o man - ne

Man tai ir higienos atzvilgiu nepriimtina
Del ligu,jei idomu -pasidomekite
Maza ismaudydavome voneleje,o jau budamas didesnis - vonioje su zaislais,bet ne su suaugusiu

Na, ketveriu - penkeriu metu vaikui ( matau jusu tiek yra) ,jau reiketu maudytis ne su suaugusiais
Gal apšviesite? Mums visoms įdomu būtų- rimtai.
QUOTE(alfa159 @ 2009 08 31, 08:52)
Avatare Jus? Tai as uz jus lieknesne, bet be manes toje kabinoje persirengti negaletu niekas, nes tai butu ypac nepatogu ir su "dusinimais". Vaika iki keleriu metuku galiu perrengti pleze, pridengus ranksluosciu. O kai jam penkeri-seseri, kai moka pats apsirengti, tai jam tik pramoga ir savarankiskumo pamoka vienam persirengineti toje budeleje.
Zinot, kad tkrai turetu buti

, GEDA. Nuo 2005 m. SM, gyvenat Kaune, o lietuviu kalbos lygis vis dar zemiau kritikos. Apgailetina. Raskit zmogu, kuris per 4 m. nesugebetu padoriai ismokti uzsienio kalbos- nezinau, kiek nesupratingam ir negabiam reikia buti. Is kitos puses- puikiai tinkat i nekuriu oponenciu kompanija, labai iliustruojantis pavyzdelis.
Dievaži

Dar pradėkit čia savo svorius rašyti ir girtis, kuri lieknesnė

Jau gi rašėt ne kartą, kad jūsų dydis S ar XS, gal į parašą įsidėkit?
Šiaip tai jau būna visokių persirengimo būdelių, net ir tokių, kur tilptų visa šeima
O jūs turbūt ilgiau nei 4 metus gyvenat Lietuvoj, bet taip ir nesuvokiat, kad lietuvių kalboj egzistuoja varnelės ir nosinės