Įkraunama...
Įkraunama...

Tėvų nuogumas vaikų atžvilgiu (du)

QUOTE(alfa159 @ 2009 08 30, 22:05)
Buvau parasius lygai toki pati palyginima, kad mandagus vaikai vienodai mandagiai praeis ir pro invalidus, ir pro nuogas moteris.  Bet istryniau- nes pagalvojau, kad gali pasipilti spekuliaciju ne  i tema.  doh.gif

Cudo, kiek klasiu baigete?  blink.gif

As ne lietuve blush2.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Ir vėl susiveda kitas momentas - mandagumas. Ar "plikšių" vaikai nemandagūs? Tikriausiai pasakysite "ne ar nebūtinai". Nes tai tiesa. Todėl vėl gi, kiekvienas kitas elgesio punktas dažniausiai arba visiškai nesusijęs su plikinėjimais. 4u.gif Bandoma privesti, pritempti, bet deja tai negalioja. Juk vaikas auklėjamas visapusiškai.

Labai geras primintas momentas - viešos pirtys.

Ir kodėl vis primenama - plikas = seksas, lytis, lyties organai kaip padidinto tyrimo objektas.
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 08 30, 22:44)
Ir vėl susiveda kitas momentas - mandagumas. Ar "plikšių" vaikai nemandagūs? Tikriausiai pasakysite "ne ar nebūtinai". Nes tai tiesa. Todėl vėl gi, kiekvienas kitas elgesio punktas dažniausiai arba visiškai nesusijęs su plikinėjimais.  4u.gif Bandoma privesti, pritempti, bet deja tai negalioja. Juk vaikas auklėjamas visapusiškai.

Ir kodėl vis primenama - plikas = seksas, lytis, lyties organai kaip padidinto tyrimo objektas.

gi jau anksciau rase - kad pliksiai - mužikai - kas dar neaisku lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cudo @ 2009 08 30, 22:54)
g.gif Kiek jum metu ?Ir koks jusu bendravimo ratas ?

No senu laiku maudine su vaiku ira normalu. Opie kokius lygos jus snekat? ko ture sirgt tevai kad uzkreist vaika ? Ne manau kad mama serganti maudis su vaiku.

Man kol kas normalu mauditis su maziu,mano bernas ne nori buti vienas vonijoi.

Na kiek turiu metu ,visi mano!!! mirksiukas.gifO kiek jums ,jei taip mastote ? g.gif
O bendrauju su issilavinusiais,kulturingais zmonemis! mirksiukas.gif O jus ka ne? g.gif
Na jums "normalu" maudytis su vaiku,o man - ne schmoll.gif Man tai ir higienos atzvilgiu nepriimtina doh.gif Del ligu,jei idomu -pasidomekite ax.gif
Maza ismaudydavome voneleje,o jau budamas didesnis - vonioje su zaislais,bet ne su suaugusiu mirksiukas.gif
Na, ketveriu - penkeriu metu vaikui ( matau jusu tiek yra) ,jau reiketu maudytis ne su suaugusiais doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgaplaukė: 30 rugpjūčio 2009 - 23:03
QUOTE(pukuotukas @ 2009 08 30, 22:21)
....gyvenu prie juros tad puikiai isivaisduoju tokia situacija cool.gif ... ir be manes dar 4 tilptu i  nedusinu vaiko uzpakaliu lotuliukas.gif

Avatare Jus? Tai as uz jus lieknesne, bet be manes toje kabinoje persirengti negaletu niekas, nes tai butu ypac nepatogu ir su "dusinimais". Vaika iki keleriu metuku galiu perrengti pleze, pridengus ranksluosciu. O kai jam penkeri-seseri, kai moka pats apsirengti, tai jam tik pramoga ir savarankiskumo pamoka vienam persirengineti toje budeleje.

QUOTE(cudo @ 2009 08 30, 22:38)
As ne lietuve  blush2.gif  mirksiukas.gif

Zinot, kad tkrai turetu buti blush2.gif , GEDA. Nuo 2005 m. SM, gyvenat Kaune, o lietuviu kalbos lygis vis dar zemiau kritikos. Apgailetina. Raskit zmogu, kuris per 4 m. nesugebetu padoriai ismokti uzsienio kalbos- nezinau, kiek nesupratingam ir negabiam reikia buti. Is kitos puses- puikiai tinkat i nekuriu oponenciu kompanija, labai iliustruojantis pavyzdelis.
Atsakyti
alfa159, taip gražiai kultūringai rašei, taip gražiai, ir va štai kokia kliūrka... g.gif Gėda skaityti.
Atsakyti
QUOTE(pukuotukas @ 2009 08 30, 22:21)
o va Froidas iskele teorija, kad perdetas slepimas , daudimas istikro ipakoja psichikos sutrikimus unsure.gif

Labai neseniai kitame SM skyrelyje teko tuo įsitikinti, kad perdėta "moralė", religingumas ne visada prie gero priveda, kartais ir prie nelabai sveikų dalykų. Tada ir pagalvoji- auklėtas pagal griežčiausias "normas", o atrodo lyg iš kokios glūdumos unsure.gif

Ir vėl susiveda kitas momentas - mandagumas. Ar "plikšių" vaikai nemandagūs? Tikriausiai pasakysite "ne ar nebūtinai". Nes tai tiesa. Todėl vėl gi, kiekvienas kitas elgesio punktas dažniausiai arba visiškai nesusijęs su plikinėjimais.  4u.gif Bandoma privesti, pritempti, bet deja tai negalioja. Juk vaikas auklėjamas visapusiškai.

Čia tik SM tokias padorias ir kultūringas primeta matyt, o iš tikrųjų kai vienas ir tas pats galvoj, tai mano, kad ir kiti taip sureikšmina tai, todėl reikia slėptis ir prisidengti morale bei privatumu cool.gif lotuliukas.gif
Kaip jau ne viena ir ne kartą minėjo, tai auklėjimas susideda iš daugybės aspektų, o ne tik šioje temoje nagrinėjamo, bet vistiek sunku suvokti, kad mandagumas plika subine dar nesibaigia.

QUOTE(Ilgaplaukė @ 2009 08 30, 23:37)
Na kiek turiu metu ,visi mano!!! mirksiukas.gifO kiek jums ,jei taip mastote ? g.gif
O bendrauju su issilavinusiais,kulturingais zmonemis! mirksiukas.gif  O jus ka ne? g.gif
Na jums "normalu"  maudytis su vaiku,o man - ne schmoll.gif  Man tai ir higienos atzvilgiu nepriimtina doh.gif Del ligu,jei idomu -pasidomekite ax.gif
Maza ismaudydavome voneleje,o jau budamas didesnis - vonioje su zaislais,bet ne su suaugusiu mirksiukas.gif
  Na, ketveriu - penkeriu metu vaikui ( matau jusu tiek yra) ,jau reiketu maudytis ne su suaugusiais doh.gif

Gal apšviesite? Mums visoms įdomu būtų- rimtai.

QUOTE(alfa159 @ 2009 08 31, 08:52)
Avatare Jus? Tai as uz jus lieknesne, bet be manes toje kabinoje persirengti negaletu niekas, nes tai butu ypac nepatogu ir su "dusinimais". Vaika iki keleriu metuku galiu perrengti pleze, pridengus ranksluosciu. O kai jam penkeri-seseri, kai moka pats apsirengti, tai jam tik pramoga ir savarankiskumo pamoka vienam persirengineti toje budeleje.

Zinot, kad tkrai turetu buti  blush2.gif , GEDA. Nuo 2005 m. SM, gyvenat Kaune, o lietuviu kalbos lygis vis dar zemiau kritikos. Apgailetina. Raskit zmogu, kuris per 4 m. nesugebetu padoriai ismokti uzsienio kalbos- nezinau, kiek nesupratingam ir negabiam reikia buti. Is kitos puses- puikiai tinkat i nekuriu oponenciu kompanija, labai iliustruojantis pavyzdelis.

Dievaži doh.gif Dar pradėkit čia savo svorius rašyti ir girtis, kuri lieknesnė lotuliukas.gif Jau gi rašėt ne kartą, kad jūsų dydis S ar XS, gal į parašą įsidėkit?
Šiaip tai jau būna visokių persirengimo būdelių, net ir tokių, kur tilptų visa šeima biggrin.gif

O jūs turbūt ilgiau nei 4 metus gyvenat Lietuvoj, bet taip ir nesuvokiat, kad lietuvių kalboj egzistuoja varnelės ir nosinės doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 08 31, 09:34)
alfa159, taip gražiai kultūringai rašei, taip gražiai, ir va štai kokia kliūrka... g.gif Gėda skaityti.

Pacituok. mirksiukas.gif Jei del apgailetino lietuviu kalbos lygio, tai esu griezta. Geda nemoketi salies, kurioje gyveni sitiek metu, kalbos.

Beje, del Froido. Froido teorijos jau simtas metu kaip nuvainikuotos. O kazkam jis vis dar autoritetas. blink.gif
Atsakyti
QUOTE(alfa159 @ 2009 08 31, 11:06)
Beje, del Froido. Froido teorijos jau simtas metu kaip nuvainikuotos. O kazkam jis vis dar autoritetas.  blink.gif

Seniai nuvainikuota nekaltybė iki vestuvių, bet kažkam tai- autoritetas.
Nemanau, kad visos jo teorijos neteisingos.

Ir šiaip paskaičius jūsų postus vis kyla klausimas, kodėl jūs nematot skirtumo tarp plikinėjimo namie ir aiškinimo vaikui, susitarimo apie nuogumo demonstravimą? Juk tai kiekvienos šeimos susitarimas, kaip jie elgiasi ir kaip rengiasi ar nesirengia namuose, savoje erdvėje. Bet juk visai kas kita, kai tėvai aiškina vaikams, kad negalima išsirengt vidury gatvės. Ar manot, kad už nuogumo neslėpimą pasisakančios mamos vaikams nieko neaiškina? g.gif
Atsakyti

Šiaip galiu būti ir neteisi, bet viešos pirtys manau yra todėl padarytos ir į jas einama, kai žmogus neturi kito pasirinkimo, tiek anksčiau, tiek dabar.
Anksčiau nebuvo patogumų daug kur, todėl pirtis buvo ne tik malonumas, bet ir nusiprausimo funkciją atliko. O juk kiekvienam atsikrai per didelė prabanda būtų buvę ten praustis, tiesiog žmonės kitos išeities neturėjo ir prausėsi grupėmis.
Dabar vėlgi eina tie kurie namuose jos neturi, o labai nori.
Todėl tai ne pavyzdys, kad reikėtų maudytis su vaiku.
Kažkada mamos kramtė maistą ( mano mama griežtai ne, ir buvo prieš tai nusteikusi) ir dėjo vaikams į burną, argi dabar tai yra labai jau normalu, suvokiama, higieniška , estetiška.
Todėl manau visi fiziologiniai asmeniniai privatūs žmogaus dalykai turėtų būti atliekami atskirai, visai ne dėl to, kad nuogą pamatys, o tiesiog dėl estetikos. Prausiasi atskirai, miega atskirai, o bendravimui ir meilėi išreikšti yra šimtai kitų būdų. Ryšys manau tarp tėvų ir vaikų užmezgamas ne tada kai vienoje vonioje sėdi, o visai kitur ir kitaip.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fruzina: 31 rugpjūčio 2009 - 10:26
Fruzina,
bet kad kenktų tam ryšiui ar apskritai kokią blogą įtaką darytų, tai irgi nėra.

Ir ne esmė, kas ką darė ar nedarė. Bet išvada aiški- tarp tų, kurie elgėsi taip, kaip jums atrodo nenormalu, tikrai nėra daugiau iškrypėlių ar kažkaip kitaip nenormalių žmonių.
Atsakyti
Is esmes, visa sita tema yra diletantiski pliurpalai. Galim rasyti apie savo patirtis, savo nuomone, bet kaip yra is tiesu- reiketu psichologo zodzio. Kazkur pirmos temos pradzioj buvo nuoroda i nebloga straipsni. Visa, kas buvo rasyta po to, yra bla bla bla. smile.gif
Atsakyti