Praitais metais esu išbandžius šitą receptuką, gavosi uch salotos, aštrios.
Ena rašė tai įmetu čia pagirti:
Agurkai su čili pipirais
2 kg agurkų ( reikia supjaustyti skiltelėmis) užpilti 4 šaukštais druskos ir palaikyti 4 val.
Agurkus nusunkti.
Į vieną puslitriuką dėti:
agurkų kiek tik telpa
3 skilteles česnako
20 gr čili pipirų ( apie pusę arbatinio šaukštelio)
truputį mažiau negu 1 šaukštas aliejaus.
Užpilti marinatu. Jam paruošti reikia:
Skystimo, atsiradusio nuo agurkų
250 gr acto
15 nubrauktų šaukštų cukraus
Pakaitinti 10-15 min.
Išeina apie 6-7 puslitriukai.
QUOTE(Vėjo pasaka @ 2010 07 22, 16:44)
Siaip dar juoduju serbentu lapai tinka


Merginos, visos giria uspaskocho receptą, nu bet niekur jo nerandu. Gal kas galit padėt 
Papildyta:
OI radau
Pirma senas temas varčiau, o šios ir nepažiūrėjau

Papildyta:
OI radau


QUOTE(mdeive @ 2009 09 08, 18:55)
Duosiu savo recepteli - labai paprastas, bet agurkai liuks gaunasi, tokie traskus ir saldziarugsciai.
1 litrui vandens:
2 valg.s. druskos, 3 valg.s. cukraus, 80 g acto (9%), prieskoniu - cesnaku, krapu, karciu, kvep pipiru ir lauro lapu, arba tiesiog prieskoniu misinio marinavimui.
Agurkus sudedu i iskaitintus stiklainius, sudedu prieskonius (krapus ir cesnakus, o pipiriukus dedu pries pilant marinata). Pirma karta uzpilu verdanciu vandeniu, kai atausta nupilu. Tada isverdu marinata ir perpilu du kartus. Jeigu tinkami agurkai, tai laikosi gerai, neissaudo.
1 litrui vandens:
2 valg.s. druskos, 3 valg.s. cukraus, 80 g acto (9%), prieskoniu - cesnaku, krapu, karciu, kvep pipiru ir lauro lapu, arba tiesiog prieskoniu misinio marinavimui.
Agurkus sudedu i iskaitintus stiklainius, sudedu prieskonius (krapus ir cesnakus, o pipiriukus dedu pries pilant marinata). Pirma karta uzpilu verdanciu vandeniu, kai atausta nupilu. Tada isverdu marinata ir perpilu du kartus. Jeigu tinkami agurkai, tai laikosi gerai, neissaudo.
Sveikutes. Noreciau siais metais marinuoti agurkeliu. Bus sunku, nes darysiu tai pirma karta

Aciu

QUOTE(Kristepala @ 2010 07 23, 19:11)
Sveikutes. Noreciau siais metais marinuoti agurkeliu. Bus sunku, nes darysiu tai pirma karta
Norejau paklausti, kaip supratsi marinata perpirtli du kartus?
Aciu

Aciu

pirma karta verdanti marinata supili i stiklainius su agurkais, palaikai koki ą0-ąįmin, pili marinata atgal i puoda, vel uzverdi, tada vel pili ant agurku ir jau uzsuki stiklainius.
o kas klause del garstyciu, man jau jos nusedo i dugna

QUOTE(rozine_svajone @ 2010 07 23, 20:20)
pirma karta verdanti marinata supili i stiklainius su agurkais, palaikai koki ą0-ąįmin, pili marinata atgal i puoda, vel uzverdi, tada vel pili ant agurku ir jau uzsuki stiklainius.
o kas klause del garstyciu, man jau jos nusedo i dugna
o kas klause del garstyciu, man jau jos nusedo i dugna

Aciu uz atsakyma, bet nesupratau kiek laiko reikia palaikyti marina, nes paraset su raidem

Ir dar kvailas klausimas, ar galima jau dabar marinuoti agurkus ziemai?
QUOTE(Kristepala @ 2010 07 23, 20:23)
Ir dar kvailas klausimas, ar galima jau dabar marinuoti agurkus ziemai?
zinoma,kad galima

Palaikyt reikia 10-15min.
mes jau statom agurkėlius, aš jau ir salotas pradėjau konservuot ir šparagines, va prasidėjo sezonas
mes jau statom agurkėlius, aš jau ir salotas pradėjau konservuot ir šparagines, va prasidėjo sezonas
Aciu uz atsakymus
Bet man vis tiek atrodo neiveikiamas darbas, labai sudetingas procesas
Ziuresim kas gausis



QUOTE(hilin @ 2010 07 23, 20:51)
Palaikyt reikia 10-15min.
mes jau statom agurkėlius, aš jau ir salotas pradėjau konservuot ir šparagines, va prasidėjo sezonas
mes jau statom agurkėlius, aš jau ir salotas pradėjau konservuot ir šparagines, va prasidėjo sezonas
As ryt sparagines zadejau daryt, na misraine... bet kad papriku anyta nerado siandien pirkt

cia Uspashiko receptukas 1 ltr vandens, 1saukstas druskos 5 saukstai cukraus ir 100 ml acto Labai skanus ,as nededu jokiu lapu ,naudoju prieskonius is parduotuves . Ir butinai pakaitinu viska puode 10min ,issilaiko visi100%,nei pabala nei nusaudo Sekmes konservuojant

