
Pakartosiu klausima: kada jau galima ragauti uzmarinuotus agurkus? Noriu suzinoti, kas gavosi, nes pirma karta dariau

QUOTE(rugiagele26 @ 2010 07 29, 15:26)
Manau, kad nei nuo acto, nei nuo karsciu

Sekmes!

QUOTE(Renata123 @ 2010 07 30, 01:20)
Manau, kad nei nuo acto, nei nuo karsciu
Tiesiog rusis tokia, t.y. zieminiai cesnakai melynuoja (taip pastebejau ir kazkur skaiciau). Nes dabar, kai marinavau agurkus, dali dariau su pirktiniu, dali su is tetos darzo. Tai butent kazkuri dalis ir pamelynavo.
Sekmes!

Sekmes!

Renata123,
Aš,esu skaičiusi internete,kad nėra blogai,kad česnakai mėlynuoja.
O,jie mėlynuoja ne nuo acto,o nuo to,kaip jie yra auginami,kokiomis tąšomis tręšiami,tai čia mano tokia turima informacija,bent aš tą žinau iš savo tėvų.
Čia ,actas ne prie ko.
O,gal mane kas papildys.
QUOTE(ingulka7 @ 2010 07 29, 11:16)
Laba diena seimininkes
Taciau jau po dienos pamaciau, kad dauguma taip lyg susiraukslejo, atidarius viena stiklaini, pamaciau, kad agurkai suminksteje (na, ne tragiskai, bet vistiek ne taip, kaip turetu buti
).
Aciu

Taciau jau po dienos pamaciau, kad dauguma taip lyg susiraukslejo, atidarius viena stiklaini, pamaciau, kad agurkai suminksteje (na, ne tragiskai, bet vistiek ne taip, kaip turetu buti

Aciu

As pati siais metais pirma karta marinavau, tai tikrai daug nenusimanau



P.S. vis tik neiskenciau ir savuosius jau vakar atsukau


QUOTE(Kristepala @ 2010 07 30, 11:39)
As pati siais metais pirma karta marinavau, tai tikrai daug nenusimanau
bet gal mazai vandeni pamirkete, o gal tiesiog agurkai nelabai tinkami marinavimui
. Na, bet labai nepergyvenkit, jei labai minsti, tai i misraires galesit supjaustyti 
P.S. vis tik neiskenciau ir savuosius jau vakar atsukau
. Pagal bulgariska nr 2 kur buvo agurku galiukai pabaltave, tai viskas ten gerai, skonis saldziarugstis, man tokie patinka. O su garstyciom lyg tokie kartoki, bet gal per daug pridejau prieskoniu, bet siaip skonis irgi geras 



P.S. vis tik neiskenciau ir savuosius jau vakar atsukau


o kiek laiko stovejo, kai atsukot? Noriu saviskius atsidaryti, bet nzn ar galima


QUOTE(DaivaVe @ 2010 07 30, 13:54)
o kiek laiko stovejo, kai atsukot? Noriu saviskius atsidaryti, bet nzn ar galima
jau klausiau, bet nieks neatsako 


As po poros dienu atsidariau ir paragavau



QUOTE(ingulka7 @ 2010 07 30, 14:03)
As po poros dienu atsidariau ir paragavau
Nors ir susirauksleje, bet skonis gavosi visai nieko
Jei jau dar labiau suminkstes, tai kaip buvo patarusi Kristepala, desiu i misraines 



Aciu


QUOTE(ingulka7 @ 2010 07 30, 14:03)
As po poros dienu atsidariau ir paragavau
Nors ir susirauksleje, bet skonis gavosi visai nieko
Jei jau dar labiau suminkstes, tai kaip buvo patarusi Kristepala, desiu i misraines 



nu aš tai skonį vertinu po kokio mėn nes po poros dienų dar tikrai ne tas tikrasis skonis manau
QUOTE(ingulka7 @ 2010 07 30, 16:00)
nu lyg ir nieko, tik didesni agurkai tai tokie minkstoki, noretusi traskesniu

QUOTE(ingulka7 @ 2010 07 29, 11:16)
Uzpilinejau marinatu 3 kartus (uzpilu, palaikau, o kai atsala nupilu ir vel taip pat dar 2 kartus), poto uzsukau ir apverciau stiklainius..Na, zodziu, pilnai vadovavausi instrukcijomis

Aciu

Niekada nelaukiu kol uzpiltas ant agurku marinatas atsals. Max 10 min. ir nupilu. Agurkai visada kieti ir traskus buna. Uzpilineju 3 kartus irgi. Nereikia laukt kol atsals marinatas. Mano mama taip darydavo, ir as jau eile metu taip darau. Vienais metais esu darius pagal kitoki varianta (kazkokia moteriske paporino) - nuplikyti agurkus verdanciu vandeniu ir paskui uzpylus marinatu uzdaryti, arba agurkus sumesti i puoda su verdanciu vandeniu ir taip nuplikyti. Na pasakysiu tik viena - neskanesniu agurku nesu valgius. Tokiu budu nuplikyti agurkai buvo minksti, kazkokie susitrauke, jokio traskumo nebuvo. Teko sunaudot misrainems ir galiausiai grizau prie savo recepto ir ruosimo budo




1 litrui marinato:
3 saukstai druskos
3 saukstai cukraus
3 saukstai acto (paprasto)
ir aisku i stiklainius prisideti megiamu prieskoniu (as neperku tu gatavu, visada cesnakas naminis, krapai, pipirai kvapieji ir juodieji, lauro lapas. viskas. tikrai nebus nei per suru, nei per rugstu.
Agurkeliai skanus tikrai buna, kas ragavo sake, kad skaniau nei Uspaskicho

Papildyta:
tiesa dar vienas dalykas, kadangi dabar yra karsta ir pakankamai silta daugiabuciu rusiuose, kad agurkai ten nenusaudytu ar nepabaltu i stiklainius galima imesti paprasciausio aspirino tablete (pries uzpilant 3 karta ir uzdarant) - i litrini 1 tablete (galima ir puse), i trilitrini - 2. As visada imetu (jei stiklainiukas mazas nereikia jo padauginti, nes duos specifinio skonio, uzteks po puse).

