1 kg agurku
0.5 kg svogunu
2-3 cesnako skilteles
50gr cukraus
druskos (neraso)
lauro lapelis
saukstelis garstyciu seklu
puse saukstelio pankoliu
puse sausktelio juoduju pipiru zirneliu
Agurkus nuplaukite, uzpilkite saltu vandeliu ir 30 min. palikite. Tada supjaustykite plonais griezineliais. Svogunus nulupkite ir suraikykite ziedais. Vienas ir kitas darzoves berkite i gilu dubeni, gausiai pabarstykite druska (cia trb skonio reikalas), uzdenkite ir palaikykite para.
Paskui agurkus ir svogunus lengvai nuspauskite (sultis palikite) ir sukimskite i nedidelius, sterilius stiklainius. Cesnakus nulupkite, supjaustykite plonomis plokstelemis ir sudekite ant salotu.
I likusias sultis sudekite cukru, prieskonius, pilkite 200 ml vandens. Uzpila uzvirinkite ir leiskite truputi atvesti. Marinata supilstykite i stiklainius. Uzdenkite juos. Laikyti tamsiai ir vesiai.
