Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkų konservavimas

gal jau ir buvo kalbėta, bet aš tokia žalia su marinavimais, tad paaiškinkit man,vištai, kaip ten su tuo sterilizavimu?ar turi užvirti stiklainiuose vanduo iki kunkuliavimo?šiaip iki šiol marinavau tik dabar valgyt, tai be jokiu sterilizavimų gerai gavosi savaitėlę palaikius.na o šiand mėginau kokį stebuklą suorganizuot jau žiemai.Užvirė man puode tas vanduo.Verdu verdu, o stiklainiuose tik mažulyčiai burbuliukai į viršų pradėjo kilt.tai nebesuprantu kaip vyksta visas tas procesas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(simike @ 2010 08 06, 08:20)
Aš vakar vakare parsivariau irgi 5 kibirus  doh.gif Tris vakar sutvarkiau, iki 2 val. kuičiaus. Dabar darbe snaudžiu  blink.gif


as irgi panasiai drinks_cheers.gif Diedas su manim siandien nebesisneka. Sake - tau vyro nereik, tik agurkai galvoj.
Vakar bandziau nauja recepta - trilitriniam stiklainiui 6 sauksteliai cukraus, 3 druskos, 200 g acto. Tiesa, man ranka atsisake toki kieki acto pilt, kliuvo maziau.
Papildyta:
QUOTE(amsv @ 2010 08 06, 11:54)
gal jau ir buvo kalbėta, bet aš tokia žalia su marinavimais, tad paaiškinkit man,vištai, kaip ten su tuo sterilizavimu?


pasterizavimu 4u.gif
As kai pasterizuodavau, tai kaitindavau mazdaug 20 min nuo to laiko, kai puode vanduo uzverda. Bet litrinius stiklainiukus. Trilitriakams daugiau laiko reik. Na, jei jau burbuliukai stiklainuose kyla, tai tikrai gana, manyciau.
O siaip jei reiketu agurkus pasterizuot, nusibaigciau virtuvej. Uzpilu marinatu triskart ir pasterizavimu neuzsiimu. Laikosi puikiai.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 08 06, 13:02)

pasterizavimu  4u.gif
As kai pasterizuodavau, tai kaitindavau mazdaug 20 min nuo to laiko, kai puode vanduo uzverda. Bet litrinius stiklainiukus. Trilitriakams daugiau laiko reik. Na, jei jau burbuliukai stiklainuose kyla, tai tikrai gana, manyciau.
O siaip jei reiketu agurkus pasterizuot, nusibaigciau virtuvej. Uzpilu marinatu triskart ir pasterizavimu neuzsiimu. Laikosi puikiai.

ups blush2.gif pasterizavimu.na, kad nėr ten jau taip sunku, jei gerai darau.sudėjau stiklainiukus (tie kur didesni nei po pusę litro, než kiek ten tiksliai, gal kokie 700ml.) užpylus verdančiu marinatu, uždengiau dangteliais, ir sudėjau į puodus su šiek tiek vandens.Na kažkur gavosi man kaitinimas apie 20-30min, vis laukiau kada užvirs doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2010 08 06, 08:55)
darai pagal pirma recepta pirmam puslapi ? gal ir man reiketu pabandyti  g.gif
Papildyta:

smile.gif


Aha, pagal ta pirmam puslapi recepta su garstyciom.

Merginos, nezurkit, kad turit daug agurku, tikrai ziema gerai, kai yra konservuotu darzoviu smile.gif vasara toks jau metas, kada darbu pilna, ale uztai ziema ilsimes biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(saintlina @ 2010 08 06, 13:02)
as irgi panasiai  drinks_cheers.gif  Diedas su manim siandien nebesisneka. Sake - tau vyro nereik, tik agurkai galvoj.



Kam agurkai, kam tortai lotuliukas.gif
Atsakyti
nesunku, zinoma. Tik pas mane kiekiai nemazi, tai su pasterizavimu zaist nemegstu.
Skaniu agurkeliu 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 08 06, 12:55)
Kam agurkai, kam tortai  lotuliukas.gif


o kas tortus kepa?? bigsmile.gif Skanius? bigsmile.gif

Su garstyciom marinuotu agurku mano seimyna neivertino.. Muset kazka ne taip padariau.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 08 06, 13:55)
nesunku, zinoma. Tik pas mane kiekiai nemazi, tai su pasterizavimu zaist nemegstu.
Skaniu agurkeliu  4u.gif

tai kad nuskinu kol neperaugo, gi nelaikysiu kol daug prisikaups. ax.gif
Beje ačiū, tikrai tikiuosi, kad nenušaudys jau po savaitės biggrin.gif
Atsakyti
Su tortais terliojuosi tai as biggrin.gif

O su garstyciom tai ne visiems gal patinka, nes tai neiprastas skonis...
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 08 06, 13:03)
Su tortais terliojuosi tai as biggrin.gif

O su garstyciom tai ne visiems gal patinka, nes tai neiprastas skonis...


bet ir atrandi tu laiko turedama tokius mazuliukus vaikiukus terliotis ir su tortais, ir su agurkais bigsmile.gif Tiesiog zaviuosi bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 08 06, 14:30)
bet ir atrandi tu laiko turedama tokius mazuliukus vaikiukus terliotis ir su tortais, ir su agurkais  bigsmile.gif  Tiesiog zaviuosi  bigsmile.gif


As kazkaip negaliu ramiai pasedet... man tai ta reik padaryt, tai ana smile.gif agurku norisi ziema, tai reik konservuot, misrainiu irgi... o tortu darymas kaip hobis- atradau netycia... labai labai patinka juos gaminti, ypac puosti smile.gif o dukrytes mano geros, tai leidzia darbuotis. Vyresnele pas diedukus islekia, o jei namie buna, tai zaidzia sau. O maziuke pamiega, pazaidzia smile.gif vakarais jau visos kartu ka nors nuveikiam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(drugelis. @ 2010 08 02, 21:59)
Tik ryt įkelsiu foto, dabar fotikas išneštas, ne namie.
Agurkai anaiptol neištyžta - lieka itin trąškūs  thumbup.gif  Pabandykit, receptas nesudėtingas ir tikrai gausis, man nei kart nei vienas stiklainis neatšovė.

Kiek is siu Latvisku salotu receptelio normos gaunasi stiklainiuku?Aciu 4u.gif
Kalendros neidejus labai jaustusi skonio skirtumas? 4u.gif Jau radau namie kalendros lotuliukas.gif tada desiu,bet gal galite pasakyti kiek mazdaug ant sios normos deti,ar tiesiog ragaut?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agniska: 06 rugpjūčio 2010 - 15:32
sveikos uzejau receptu nauju pasieskot,
ale ziuriu visokiausiu cia pilna.
as turiu viena pagrindini laiko patikrinta,o kai turiu laiko pazaidziu ir su kitokias.
del agurku raugimo, puikiausiai tinka plastmasinis kibiras, nededu jokiu maisu, taip pat ir puodas belekoks didelis tinka. darau taip: nuplaunu agurkus, nuplikau verdanciu vandeniu, sudedu i kibira,uzpilu vandeniu ka apsemtu dedu krapu nemazai, keleta vysios lapu, pipiru juodu zirneliais, lauo lapu kelis ir druskos, dedu is akies ragauju siaip ir sukraus biski, jei norisi rugsteliau galima citrinos rugsties, para laiko pastoveje jei mazesni agurkiukai jau turi skoni, beje uzdengiu dangciu ir su kuom nors prispaudziu. skanaus.
Papildyta:
beje serbentu lapai duoda rugima greitesni todel i stiklainius ziemai ju geriau nedet, vysniu lapai sterilizuoja , neleidzia rugt ir todel su jais agurkai stiklainiuose nesaudo. patikrinta ir isbandyta.

Atsakyti
QUOTE(jaukuciukas @ 2010 08 06, 17:23)
sveikos uzejau  receptu nauju pasieskot,
ale ziuriu visokiausiu cia pilna.
as turiu viena pagrindini laiko patikrinta,o kai turiu laiko pazaidziu ir su kitokias.
del agurku raugimo, puikiausiai tinka plastmasinis kibiras, nededu jokiu maisu, taip pat ir puodas belekoks didelis tinka. darau taip: nuplaunu agurkus, nuplikau verdanciu vandeniu, sudedu i kibira,uzpilu vandeniu ka apsemtu dedu krapu nemazai, keleta vysios lapu, pipiru juodu zirneliais, lauo lapu kelis ir druskos, dedu is akies ragauju siaip ir sukraus biski, jei norisi rugsteliau galima citrinos rugsties, para laiko pastoveje jei mazesni agurkiukai jau turi skoni, beje uzdengiu dangciu ir su kuom nors prispaudziu. skanaus.
Papildyta:
beje serbentu lapai duoda rugima greitesni todel i stiklainius ziemai ju geriau nedet, vysniu lapai sterilizuoja , neleidzia rugt ir todel su jais agurkai stiklainiuose nesaudo.  patikrinta ir isbandyta.

Įberk garstyčių,jos neleis lapams rūgti,tai patikrinta.
Atsakyti