Įkraunama...
Įkraunama...

Toksoplazmozė 2 dalis

Mat tai yra absurdiška dar vis gaji akmens amžiaus laikų nuomonė, kad toksoplazmoze užsikrečiama nuo kačių. Dirbu vet. gydytoja, pati turiu dvi kates kurios eina į lauką ir medžioja. Kiek esu tyrusi per savo praktiką kačių dėl toxoplazmos, tai nei pas vieną neradau schmoll.gif . Dabar pati laukiuosi ir buvau tikra kad tikrai turiu imunitetą, bet pasirodo NE. Aišku labiau saugausi, bet didesnė tikimybė užsikrėsti nuo žalios mėsos ir neplautų daržovių ar vaisių. Juolab tikimybė užsikrėsti nuo namuose gyvenančių ir į lauką neinančių kačių išvis nelabai įmanoma. Beje Prancūzijoje daroma kas 2 savaitės toxo tyrimas, bet reik nepamiršti kad jie vardoja daug termiškai neapdorotų produktų smile.gif
Atsakyti
Pritariu Riher, visose konferencijose dabar skalambijama yra, kad pagrindinis užsikrėtimas Toxoplasma pirmuoniu yra ne nuo kačių, o nuo žalios termiškai gerai neapdorotos mėsos, taip nuo vytintos mėsos pvz visos saliami dešros.

Manau Toxoplasma tyrimą verta atlikti, nes tada žinosi ar turi imunitetą ir tavo kūdikis saugus, ir gali nebesukti sau galvos, arba atvirkščiai neturi ir reikia pasisaugoti.
Atsakyti
unsure.gif

Dariaus ir as toksaplazmozes tyrima ir gavau rezultatus: IgM -0,408, o IgG -38,9 unsure.gif

Gal kas zinote ka reiskia tokie rezultatai? unsure.gif unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(aistutėlė @ 2015 09 27, 21:14)
unsure.gif

Dariaus ir as toksaplazmozes tyrima ir gavau rezultatus: IgM -0,408, o IgG -38,9 unsure.gif

Gal kas zinote ka reiskia tokie rezultatai?  unsure.gif  unsure.gif  unsure.gif

pamirsau normas parasyt:

IgG (buna teigiamas kai buna daugiau uz 8) - O MANO 38,9

IgM (buna teigiamas kai buna daugiau uz 1,1) - O MANO 0,408

Atsakyti
[quote=aistutėlė,2015 09 28, 20:03]
pamirsau normas parasyt:

IgG (buna teigiamas kai buna daugiau uz 8) - O MANO 38,9

IgM (buna teigiamas kai buna daugiau uz 1,1) - O MANO 0,408
[/quot

Yra imunitetas
Papildyta:
Sveiki. Buvau susidurusi nestumo metu su labai nemalonia situacija del citomegalo viruso. Esme tokia, kad IgM buvo beveik ties neaktyvia forma, o IgG labai aukstas (beje, nestumo pabaigoj IgM visai isnyko, o IgG paaugo), bet kiek nervu kainavo... Tik po keliu tyrimu paaiskejo dinamika. Uzsikreciau keli metai iki nestumo, kaip man aiskino, tik taip letai krito rodikliai. O kiek buvo asaru ir nervu veltui. Mane konsultavo Marcinkute ir genetike. Svarbu stebeti i kuria puse dideja skaiciai, tai rodo formos pobudi. O del toxoplazmos perspejo plauti zemeje augancias darzoves, nevartoti blogai termiskai apdorotos zuvies, mesos, netvarkyti kaciu kraiko dezes, vengti salycio su zeme, plauti rankas. Beje, sake, dauguma vaiku kolektyvuose perserga citomegalo virusu, tai naturalu smile.gif.
Atsakyti
Sveiki, aš irgi dariausi toksoplazmozės tyrimus IgM neigiamas, o IgG padidėjęs (daugiau nei 8 jau teigiamas, o pas mane 15,4).

Kaip suprantu, šis rezultatas reiškia, kad aš šita liga persirgau anksčiau. Bet yra vienas BET. jau beveik mėnuo man peršti ir skauda akys, gydžiausi nuo junginės uždegimo. Bet esmė tame, kad kol vartoju antibiotikus viskas gerai.. Kai tik nustoju - vėl skauda ir peršti. Taip pat per paskutinę savaitę labai suprastėjo rega - vaizdas liejasi, labai prastai matau, nors prieš tai mano rega buvo geresnė nei norma. Pasiskaičiau, kad aktyvi toksoplazmozė dažnai pasireiškia per suprastėjusią regą ir akių uždegimus. Bet jeigu pagal mano rezultatus mano toksoplazmozė neaktyvi, tai kas tada mano akims?? Šeimos gydytoja liepia toliau vartoti akių lašus antibiotikus, bet ar galima atobuitikus vartoti ilgiau nei mėnesį?

nebežinau ir ką daryti, gal kas buvot susidūrę su panašiais simptomais?
Atsakyti
QUOTE(Alechandro @ 2015 12 07, 20:50)
Sveiki, aš irgi dariausi toksoplazmozės tyrimus IgM neigiamas, o IgG padidėjęs (daugiau nei 8 jau teigiamas, o pas mane 15,4).

Kaip suprantu, šis rezultatas reiškia, kad aš šita liga persirgau anksčiau. Bet yra vienas BET. jau beveik mėnuo man peršti ir skauda akys, gydžiausi nuo junginės uždegimo. Bet esmė tame, kad kol vartoju antibiotikus viskas gerai.. Kai tik nustoju - vėl skauda ir peršti. Taip pat per paskutinę savaitę labai suprastėjo rega - vaizdas liejasi, labai prastai matau, nors prieš tai mano rega buvo geresnė nei norma. Pasiskaičiau, kad aktyvi toksoplazmozė dažnai pasireiškia per suprastėjusią regą ir akių uždegimus. Bet jeigu pagal mano rezultatus mano toksoplazmozė neaktyvi, tai kas tada mano akims?? Šeimos gydytoja liepia toliau vartoti akių lašus antibiotikus, bet ar galima atobuitikus vartoti ilgiau nei mėnesį?

nebežinau ir ką daryti, gal kas buvot susidūrę su panašiais simptomais?

O tai okulistas paskyrė antibiotikus? Gal tiesiog sausos akys?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pilo: 08 gruodžio 2015 - 16:33
Sveikos merginos 4u.gif nestuke.gif
Papasakosiu savo istorija su toksoplazmoze smile.gif
As pastojau spalio vidury, o liepos vidury buvau pas savo ginikologe ir seimos gyd. Pasakiau, kad istekejau ir planuosime vaikiuka, gal rekia atlikti kokius tyrimus. Gine pasake, kad kai pastosi tada ir darysime tyrimus, seimos gyd. israse tyrima bendram kraujui.
Lapkricio 9 d. as atejau pas ginekologe, ji konstatavo 4 nestumo savaite. Padare echo, kazkas jai ten nepatiko ir ji man paskyre vizita po 2 savaiciu. Atejau, viskas ok jau buvo. tada israse siuntyma tyrimams ir pasake apie tai , kad pagal nora galima daryti toksoplazmozes ir citamegalo tyrimus. Pasake, kad siaip buna labai retai, kad uzsikrecia nestumo metu, bet galiu paskaityti ir nuspresti pati.
kai atejau daryti tyrimus, pasakiau, kad noriu padaryti toksko tyrima. Ta mergina nezinojo koki butent reikia daryti, as tuo metu irgi visikai nesigaudavau tarp tu IGG ir IGM, ji nuejo pas kazkokia daktare suzinoti, koki tyrima daro nestukems ir padare man uz 9 eur.
Kai atejau pas seimos gyd. aptarti rezultatus ji pasake , kad toksoplazmozes tryimas teigiamas (350), reiskia kazkada sirgau ir sitas virusas man nepavojingas. klause ar turi kaciu dabar ir sako, matyt del to ginekologe ir nepaskyre daryti igm, nes dabar pavojaus nera.
Po to pradejau gilintis i tokso tema ir supratau, kad man padare tik IGG, o IGM nedare visai. Tada as po darbo uzsukau i SYNLAB tyrimus ir padariau IGG tyrima už 15 eur.. Gavau atsakyma el.pastu
IGG -0,984 abejuotinas (09-1.1). Paskambinau ginei, sake reikia ateiti paimti siuntyma pas infektologa. labai susinervinau, pradejau dar daugiau skaityti sia tema.
perskaiciau, kad jei tokie rezultatai, reikia dar karta patikrinti ar tikrai IGG teigiamas, gal buvo klaida. ir toliau stebeti IGM, nes gali buti kad butent dabar sergu.
Uzsirasiau pas Marcinkute, bet nutariau dar karta padaryti tyrimus, nuvaziavau i kraujolaboratorija , sumokėjau 20 eur ir gavau atsakyma
IGG 367,5 -tegiamas
IGM-1,15 - tegiamas
blink.gif blink.gif blink.gif
Galvoju jeigu abu skaiciai paaugo, tai gali buti kas dabar umi faze.
Perskaiciau cia, kad Marcinkute daznai siusdavo i Sanatariskes daryti tyrimas.
Kita ryta nuvaziavau i Santariskes, uzsakiau IGG, IGM ir avidiškumo testą. Už viską sumokėjo 40 eur.
11 rytoj man atsiunčia atsakymą, bet suklydo ir padarė dėl citomegalo viruso, abu rezultati neigiami. Paskambinau pasakiau, kad jie suklydo, po valandos perdarė

IGG 16,66 (<3) - tegiamas
IGM 0,45 (iki 0,83) - negiamas
IGG avidiškumas 81,8 (>60) - aukštas
thumbup.gif thumbup.gif
Tą pačią vakara nueijau pas Marcinkutę, ji apžiūrėjo mano limfmazgus (be to pasake, kad negalima daryti depiliacija, nes galima uzsikresti kazko (nepamenu) ir galima tik pries gimdyma padaryti g.gif ), norejo siusti atlikti kraujo tyrimus, bet kai parodziau jau visus savo atliktus biggrin.gif pasake, kad nereikia. Bet saip ji vadovavosi Santariskiu klinikos atsakymais. Pasake, kad sirgau per paskutinius 2 metus. Paklausiau, kodel tyrimu rezultati skyriase, sake kad nezymiai tikrai nereikejo labai pergyventi, nes visi atsakymai buvo arti ribos.
bet santariskiu atsakymas buvo 1/2 mazesni ribos.
pasake saugotis nuo citomegalo viruso, nebuciuoti mazu vaiku iki 5 metu, plauti rankas, nes dazniausiai buna buitiniai uzkretimai.

Na va tokia mano istorija. Tikrai daug nervu sugadinau su tais tyrimais, kol viskas paaiskejo. Labai nepatenkinta, kad nei mano seimos gyd., nei gine liepos menesi nepasiule padayrti situs tyrimus. jei kau as buvau atejusi, klausiau, prasiau man paskirti tyrimus, kodel negalima buvo tai padaryti? na ir isvada tokia, kad geriausia daryti Santariskese.
As Santariskese padariau is ryto, o vakare pas Marcinkute iskart gavau atsayma del mano bukles, nereikejo laukti pakartorinu tyrimu, nes i Sanatriskiu tyrimu pasitiki matyt. Taigi ir jums patariu pries vaziuojant padarykite Sanatriskese, gal viskas greiciau bus smile.gif

Sorry uz klaidas 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, kur Kaune darėtės Toxoplasma tyrimą? Mano gyd. sako, kad ilgametė patirtis ir moksl. tyrimai parodė, kad gydymas yra neefektyvus, bet jeigu noriu, galiu darytis (tyrimas kaip žinia nekompensuojamas).
Su pirmu nestuke.gif dariausi (keli metai atgal; neigiamas), dėl to ir šįkart noriu. Tik kur - pasidalinkit.
Atsakyti

Atsakau pati - Kaune galima atlikti Aušros g. 44
Kaina ~17 Eur 4u.gif

Atsakyti
Sveikos,

Tema miega, bet vis tik bandau klausti. Gal galite rekomenduoti infektologa Klaipedoje toksoplazmozes gydymui?
Atsakyti

Sveikos, džiugu, kad tema neaktyvi, tai leidžia manyt, kad visos sveikos :) bet tos, kurios su patirtimi, gal rekomenduotumėte infektologą Kaune? visas internetas pilnas liaupsių Marcinkutei, bet ji Vilniuje  :unsure:​ 

Atsakyti