Sveikos merginos
Papasakosiu savo istorija su toksoplazmoze

As pastojau spalio vidury, o liepos vidury buvau pas savo ginikologe ir seimos gyd. Pasakiau, kad istekejau ir planuosime vaikiuka, gal rekia atlikti kokius tyrimus. Gine pasake, kad kai pastosi tada ir darysime tyrimus, seimos gyd. israse tyrima bendram kraujui.
Lapkricio 9 d. as atejau pas ginekologe, ji konstatavo 4 nestumo savaite. Padare echo, kazkas jai ten nepatiko ir ji man paskyre vizita po 2 savaiciu. Atejau, viskas ok jau buvo. tada israse siuntyma tyrimams ir pasake apie tai , kad pagal nora galima daryti toksoplazmozes ir citamegalo tyrimus. Pasake, kad siaip buna labai retai, kad uzsikrecia nestumo metu, bet galiu paskaityti ir nuspresti pati.
kai atejau daryti tyrimus, pasakiau, kad noriu padaryti toksko tyrima. Ta mergina nezinojo koki butent reikia daryti, as tuo metu irgi visikai nesigaudavau tarp tu IGG ir IGM, ji nuejo pas kazkokia daktare suzinoti, koki tyrima daro nestukems ir padare man uz 9 eur.
Kai atejau pas seimos gyd. aptarti rezultatus ji pasake , kad toksoplazmozes tryimas teigiamas (350), reiskia kazkada sirgau ir sitas virusas man nepavojingas. klause ar turi kaciu dabar ir sako, matyt del to ginekologe ir nepaskyre daryti igm, nes dabar pavojaus nera.
Po to pradejau gilintis i tokso tema ir supratau, kad man padare tik IGG, o IGM nedare visai. Tada as po darbo uzsukau i SYNLAB tyrimus ir padariau IGG tyrima už 15 eur.. Gavau atsakyma el.pastu
IGG -0,984 abejuotinas (09-1.1). Paskambinau ginei, sake reikia ateiti paimti siuntyma pas infektologa. labai susinervinau, pradejau dar daugiau skaityti sia tema.
perskaiciau, kad jei tokie rezultatai, reikia dar karta patikrinti ar tikrai IGG teigiamas, gal buvo klaida. ir toliau stebeti IGM, nes gali buti kad butent dabar sergu.
Uzsirasiau pas Marcinkute, bet nutariau dar karta padaryti tyrimus, nuvaziavau i kraujolaboratorija , sumokėjau 20 eur ir gavau atsakyma
IGG 367,5 -tegiamas
IGM-1,15 - tegiamas
Galvoju jeigu abu skaiciai paaugo, tai gali buti kas dabar umi faze.
Perskaiciau cia, kad Marcinkute daznai siusdavo i Sanatariskes daryti tyrimas.
Kita ryta nuvaziavau i Santariskes, uzsakiau IGG, IGM ir avidiškumo testą. Už viską sumokėjo 40 eur.
11 rytoj man atsiunčia atsakymą, bet suklydo ir padarė dėl citomegalo viruso, abu rezultati neigiami. Paskambinau pasakiau, kad jie suklydo, po valandos perdarė
IGG 16,66 (<3) - tegiamas
IGM 0,45 (iki 0,83) - negiamas
IGG avidiškumas 81,8 (>60) - aukštas
Tą pačią vakara nueijau pas Marcinkutę, ji apžiūrėjo mano limfmazgus (be to pasake, kad negalima daryti depiliacija, nes galima uzsikresti kazko (nepamenu) ir galima tik pries gimdyma padaryti

), norejo siusti atlikti kraujo tyrimus, bet kai parodziau jau visus savo atliktus

pasake, kad nereikia. Bet saip ji vadovavosi Santariskiu klinikos atsakymais. Pasake, kad sirgau per paskutinius 2 metus. Paklausiau, kodel tyrimu rezultati skyriase, sake kad nezymiai tikrai nereikejo labai pergyventi, nes visi atsakymai buvo arti ribos.
bet santariskiu atsakymas buvo 1/2 mazesni ribos.
pasake saugotis nuo citomegalo viruso, nebuciuoti mazu vaiku iki 5 metu, plauti rankas, nes dazniausiai buna buitiniai uzkretimai.
Na va tokia mano istorija. Tikrai daug nervu sugadinau su tais tyrimais, kol viskas paaiskejo. Labai nepatenkinta, kad nei mano seimos gyd., nei gine liepos menesi nepasiule padayrti situs tyrimus. jei kau as buvau atejusi, klausiau, prasiau man paskirti tyrimus, kodel negalima buvo tai padaryti? na ir isvada tokia, kad geriausia daryti Santariskese.
As Santariskese padariau is ryto, o vakare pas Marcinkute iskart gavau atsayma del mano bukles, nereikejo laukti pakartorinu tyrimu, nes i Sanatriskiu tyrimu pasitiki matyt. Taigi ir jums patariu pries vaziuojant padarykite Sanatriskese, gal viskas greiciau bus

Sorry uz klaidas