Įkraunama...
Įkraunama...

Taupi taupuolė

QUOTE(odriana @ 2009 09 01, 12:30)
na, zinias reiketu pasiziureti kartais..
PVM nuo 19 proc. nuo siandien dideja iki 21 proc.
dauguma prekiu ir paslaugu del to Brangs verysad.gif

tai pat dideja akcizas tabakui (na, man tai neaktualu)

tai bet , kad 2proc pabrango, tai reiškia nuo 1lt 2 centais, o nuo nepilnai 3lt 6centais, bet kodel pabrangino 11-12centų o ne 5-6 g.gif
Atsakyti
QUOTE(fuksė @ 2009 09 01, 13:14)
Kas tas kokybiskas maistas?  g.gif

kokybiskas maistas (mano supratimu) t.y.
1) naturali mesa (ne parduotuvines desreles, vyniotiniai, konservai ir pan)
2) daug svieziu darzoviu (jei imanoma - ekologisku)
3) kruopos
4) kuo maziau visokui sintetiniu gerimu, saldumynu, pusfabrikaciu
Atsakyti
QUOTE(kastonele @ 2009 09 01, 14:35)
tai bet , kad 2proc pabrango, tai reiškia nuo 1lt 2 centais, o nuo nepilnai 3lt 6centais, bet kodel pabrangino 11-12centų o ne 5-6 g.gif

et, sito nezinau ir man nelabai rupi-vaziuoju visuomeniniu trnsportu smile.gif

masinos islaikymas man siuo metu per brangus verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo odriana: 01 rugsėjo 2009 - 12:37
QUOTE(Sapokliaka @ 2009 09 01, 12:36)
1) naturali mesa  (ne parduotuvines desreles, vyniotiniai, konservai ir pan)
3) kruopos

na ir aš taip manau, o ką ne taip? g.gif
Atsakyti
paskaiciau apie kruopas ir pagalvojau - kaip noreciau perliniu kruopu koses su troskintom darzovem wub.gif
jauciu reiks nusipirkt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(odriana @ 2009 09 01, 12:36)
et, sito nezinau ir man nelabai rupi-vaziuoju visuomeniniu trnsportu smile.gif

masinos islaikymas man siuo metu per brangus verysad.gif

bet tada brangs ir visuomeninis transportas g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(kastonele @ 2009 09 01, 13:26)
tai kokia proga jis pabrango? g.gif  g.gif  ant tiek daug g.gif  g.gif  g.gif
Papildyta:
maniškis lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
aš jo kiekvieną centą žinau, o jis mano nea lotuliukas.gif
tik kai baigia savo pinigus arba jau į pabaigą tai sako, ar mes dar turim pinigų, sakau aš tai turiu lotuliukas.gif , bet aišku bendri pinigai, nuimu kiek jam reikia, ka perka, bet tada jis būna nuo manęs priklausomas ir turi duot ataskaitą kur padėjo pinigus lotuliukas.gif

na biski kitaip pas tavy... as neduodu nigdu. g.gif o kam duodi, lai iskart jama savom islaidom ir psio.
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 09 01, 11:38)
dontstop, jei po vieną dešrelę naudojat, tai manau, kad vietoj jos laisvai ir pvz malta mėsa tiktų  ax.gif  O šiaip klausimas- ar jūsų vaikas valgo atskirą maistą ar nuo bendro stalo?  g.gif  Nes mes  dešreles valgėm tik vieną kartą (t.y. vyras valgė) nuo tada, kai vaikas pradėjo domėtis mūsų maistu  lotuliukas.gif  Dešrelių vaikui artimiausiu metu dar neplanuoju duoti, todėl ir patiems teko atsisakyti  lotuliukas.gif

Naudojam ir faršą, dešrelės karts nuo karto, paįvairinimui, mum jos skanios labai,nors žinau, kad nesveika, bet negaliu atsikratyti įpročio jas vartoti blush2.gif
O vaikas mano valgo dar atskirai, vaikui aš dešrelių tikrai neduočiau schmoll.gif

QUOTE(Sapokliaka @ 2009 09 01, 12:58)

kaip pvz. tualeto valikli gali pakeisti actas su soda?
Tikrai neisivaizduoju. schmoll.gif  blush2.gif  mano supratimu, soda dar ir pavirsius braizo (virtuves stalvirsio pvz.)..

Mano mama taip ir sudirbo klozetą su sodos ir actu mišiniu, irgi norėjo sutaupyt doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Sapokliaka @ 2009 09 01, 13:36)
1) naturali mesa  (ne parduotuvines desreles, vyniotiniai, konservai ir pan)
3) kruopos

Sakyciau tai ne tas, kas tustina pinigine, vadinasi kokybiskas maistas dar ne kriterijus taupymui. Iseina valgyti kokybiska maista - prieinamas dalykas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fuksė: 01 rugsėjo 2009 - 12:47
QUOTE(fuksė @ 2009 09 01, 12:41)
na biski kitaip pas tavy... as neduodu nigdu. g.gif o kam duodi, lai iskart jama savom islaidom ir psio.

o kaip neduoti, jis moka už butą, pila kurą, remontuoja automobilį jeigu kas atsitinka, matai pas mus nėra kad perpusę susimokėtumėm už maistą ar butą
Atsakyti
QUOTE(kastonele @ 2009 09 01, 13:55)
o kaip neduoti, jis moka už butą, pila kurą, remontuoja automobilį jeigu kas atsitinka, matai pas mus nėra kad perpusę susimokėtumėm už maistą ar butą

ir dar sakai, kad jis tokis islaidunas...keista..jam tik silpnumo minutes buna. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(VAIDAZ @ 2009 08 31, 23:03)
Tai va ir toks mano taupymas, beje, visi mano draugai, šeima, mano kas mes prabangiai maitinamės, o ne papigiai kotletais... O tiek faršo, kiek man išeitų kotletams, savaitei užtenka visokiems tarptautiniams skanėstams.

Šaunuolė kad moki taip suktis thumbup.gif gal daugiau pamėtėsi receptų mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lalaila_Vln: 01 rugsėjo 2009 - 13:03