Labutis, na mano mazylis pirma diena po vasaros i darzeli isejo, ziuresim kaip jam ten seksis.
QUOTE(toratora @ 2009 09 04, 08:53)
Aisku palauksiu
Tiesiog vaikas nori mokitys vairuoti o as nezinau ar verta jam viltis det.. gal iskarto nuteikt kad negales 

Ir man įdomu pasidarė...Ieškojau internete ligų sąrašo, kurioms esant draudžiama vairuoti, bet neradau. Viename straipsnyje radau tik tiek: "Ne išimtis - psichikos ir elgesio sutrikimus turintys asmenys. Jiems, kaip, beje, ir visų etiologijų demencijomis sergantiems ir protinį atsilikimą turintiems asmenims, draudžiama vairuoti automobilį. Išskyrus atvejus, kai kartu su prašymu pateikiama gydytojo psichiatro išvada apie vairavimui tinkamą sveikatos būklę".
Taigi gal ir galima, tik va reikalinga gydytojo psichiatro išvada

QUOTE(toratora @ 2009 09 04, 08:53)
Aisku palauksiu
Tiesiog vaikas nori mokitys vairuoti o as nezinau ar verta jam viltis det.. gal iskarto nuteikt kad negales 

Sitas dalykas ir man idomus. Jaunesniji sunu jau sodinau uz vairo, mokiau vairuoti, o vyresniajam nesiulau, nes nezinau ar galima. Ir vis pamirsdavau gydytojos paklausti. Po savaites eisime, jei vel nepamirsiu, paklausiu

QUOTE(toratora @ 2009 09 03, 22:47)
Mielos mamytes
Gal kas dabar lankosi VRC ar pas kitus psichiatrus ar galetume paklaust gyditoju : Ar gali vaikas su F84.5 vairuoti.Tiesiog tik del to nesinori pas juos kreiptis
is anksto aciu 

Man reikėjo mokytis apie privalomus sveikatos tikrinimus darbuotojams, vairuotojams, mokiniams ir tt, tai jeigu būtų tarp jų F84.5 , tai tikrai būčiau atkreipus dėmesį. Vadinasi, nebuvo. Be to, pasikeitė vairuotojų vertinimo tvarka, ir dabar vertinama ne taip griežtai, tai jeigu anksčiau sąraše nebuvo F84.5, tai tikrai neatsirado. Dar be to, vairuoti juk galima tik nuo 18 metų? O F84.5 būna tik iki 18 metų, bent jau prieš dvejus metus buvo, nebent dabar pasikeitė.
Papildyta:
QUOTE(maliukas @ 2009 09 04, 08:49)
Na kai aš mokiausi vidurinėje, man irgi viskas buvo paprasta, kaip per sviestą, o kai įstojau į aukštąją viskas apsivertė aukštyn kojomis, vos patempiau. O kodėl tai negaliu paaiškinti. Dalyką mokėdavau, o atsiskaityti nesugebėdavau, labai nervindavausi, sunku būdavo susikaupti. Reikėjo vieną kartą eiti laikyti egzą, (iš jo labai daug buvo grupiokų išmetę) galvoju gal neiti. Bet kažkaip galvoju nueisiu juk reikia sudalyvauti, kaip čia iš vis nenueisi. Nuėjau nagalvodama apie baimes, bet atlikti oficialiąją dalį, visai nesijaudinau. Ir pirmoji labai gerai atsikaičiau pas patį baisiausią dėstytoją, nes visiškai nesijaudinau. Tai kažkoks lūžis buvo. Po to jau negalvodavau, kad nesugebėsiu, baigėsi skolos, prasidėjo tik geri ir labai geri pažymiai. Reikia turbūt atsiskaitinėti pasiruošus viskam, pagalvoti, na jei net ir neatsiskaitysi pasaulis nesugrius, kad ne tu viena neišlaikai, neatsiskaitai. Be to tai ne pasaulio pabaiga rasi išeitį.
Mano atveju blogiau, jei neatsiskaitysiu, išmes iš universiteto

tik vieną šansą turiu

QUOTE(F @ 2009 09 04, 12:33)

tik vieną šansą turiu

Jeigu išmes iš universiteto, ko tu labiausiai bijai? Gyvenimas dėl to nenutruks. Gal galima persivesti į kitą fakultetą ar net universitetą. Vėl grįžti atgal. Susirask sau kokią alternatyvą, kai ją turėsi nurimsi, nereikės taip nervintis, kad neišlaikysi ir tada pasiseks.
[quote=F,2009 09 04, 11:33]
Man reikėjo mokytis apie privalomus sveikatos tikrinimus darbuotojams, vairuotojams, mokiniams ir tt, tai jeigu būtų tarp jų F84.5 , tai tikrai būčiau atkreipus dėmesį. Vadinasi, nebuvo. Be to, pasikeitė vairuotojų vertinimo tvarka, ir dabar vertinama ne taip griežtai, tai jeigu anksčiau sąraše nebuvo F84.5, tai tikrai neatsirado. Dar be to, vairuoti juk galima tik nuo 18 metų? O F84.5 būna tik iki 18 metų, bent jau prieš dvejus metus buvo, nebent dabar pasikeitė.
O kas buna nuo 18 metu.. kazkaip nesusimasciau niekad
isvis nuimama diagnoze ? tipo sveikas ? ar kita kokia buna.... gal kas susidure jau .Kaip toliau jiems gyvent.. Susimasciau apie anukus,kokie jie gali but... Ar geriau kad jiu nebutu..
nu va ir mane pramuse..
O kas buna nuo 18 metu.. kazkaip nesusimasciau niekad

QUOTE(F @ 2009 09 04, 12:33)
Papildyta:
tik vieną šansą turiu
Papildyta:

tik vieną šansą turiu

Jei mokaisi KMU - tikrai iš ten taip lengvai neišmeta. Na, nebent turi labai labai labai daug skolų

...seniau nepastebėdavau, bet dabar vis dažniau ir dažniau pastebiu jo rankyčių "plasnojimą"...
QUOTE(Ice @ 2009 09 05, 18:33)
...seniau nepastebėdavau, bet dabar vis dažniau ir dažniau pastebiu jo rankyčių "plasnojimą"...
Mums anksciau buvo plasnojimu atsirade, bet dabar isnyko lyg. (tiesa, tai buvo tuomet kai laikiau vaika ant dietos ir labai ilga laika be pieno gyvenom dar iki to, kai grazinau visus produktus situacija is karto pradejo gereti. Paradoksalu. Bet taip buvo.)
Bet siaip, pats plasnojimas negali buti pozymis. Jautresnes CNS vaikas irgi gali judesiu susinervines daryt visokiu, bet tai nereiskia, kad jis autistas.
taip pat kaip skaitosi, kad nerangumas budingas autizmui, bet pats nerangumas dar nereiskia savaime, kad vaikas yra autistas.
QUOTE(toratora @ 2009 09 02, 11:51)
Bet del autistuku nelabai kas ir gali pasakyt kaip jie reguos i nepazistama aplinka...jiems gi labai svarbios smulkmenos.Maniski po 2 menesiu teko is mokyklos pasiimt...gal butu kitoje mokykloje gal butu sugebejes mokitys. Dabar pervedziau i mokykla kur klaseje tik 9 zmones ir nera vaiksciojomo po kabinetus ,tai labai gerai sekasi
vienas is geriausiu mokiniu. o i buvusia mokykla isvis atsisakidavo vaiksciot..pastoviai isterijos buvo .Ir as manau kad jokie gyditojai negali numatyti kas bus.

as tai savo vaikui ieskau mokyklos su mazai vaiku klaseje. Bet nerandu tokios. Net ir privaciose po 15-18. Be abejo sutikciau ir i privacia vesti. Nes zinau, jog daug vaiku jam bus problema. Galbut ir prichologiskai labiau nuvargsta, bet ir siek tiek daugiau reikalauja ugdytoju demesio. Kartais reikia individualiai paaiskint jam, pamotyvuot. Tortora, pasakyk kokia mokykla lankote. Kur yra tiek mazai vaiku? Nes po metu mum jau i paruosiama reikia.
Pas mus klasėje 12 vaikų. Bet čia yra kaimo mokykla. Net VRC sakė, kad kartais kaimo mokyklose mūsų vaikams geriau nei miesto. Bet deja čia nėra logopedo spec. pedagogo pagalbos. Bet mokytoja domėjosi kas jam yra. Tai jau yra pliusas. Vieną kartą sakė buvo pasiėmusi mokytojo padėjėja ir dirbo su juo individualiai. Tai tokia mano pirmoko savaitė mokykloje.
Tiesa, dar Kaune buvau pas privačią psichologę. Tai labai įdomus požiūris. Tokių sutrikimų pagal ją iš viso nėra, tai gydytojų išsigalvojimai. Sutrikimai atsiranda patyrus kažkokias psichologines traumas nėštumo, gimdymo ar net po gimimo metu. Gal vaiko nesupranta šeimoje ir jis užsisklendžia savyje. Taigi siūlė psichologines terapijas nedidelėje grupėje vaikų apie 10. Vaikas mokomas pažinti ir išreikšti savo jausmus, socialinio bendravimo. Aišku paslaugos mokamos.
Tiesa, dar Kaune buvau pas privačią psichologę. Tai labai įdomus požiūris. Tokių sutrikimų pagal ją iš viso nėra, tai gydytojų išsigalvojimai. Sutrikimai atsiranda patyrus kažkokias psichologines traumas nėštumo, gimdymo ar net po gimimo metu. Gal vaiko nesupranta šeimoje ir jis užsisklendžia savyje. Taigi siūlė psichologines terapijas nedidelėje grupėje vaikų apie 10. Vaikas mokomas pažinti ir išreikšti savo jausmus, socialinio bendravimo. Aišku paslaugos mokamos.
QUOTE(Ice @ 2009 09 05, 18:33)
Mano sūnus išmoko kontroliuoti tą plasnojimą,svetimoje vietoje to stengiasi nedaryti, bet kai pareiname namo, tai atplasnoja už visą dieną....