Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai - 6

QUOTE(Ice @ 2009 09 07, 23:53)
Ateinu į darželį, o tas visas apsipatenkinęs atlekia rėkdamas "tete tete"  tongue.gif  Dar kartais šaukia močiutę, senelį, arba tėvelį žodžiu "Te-tu-ty" (taip skiemenuojančiai)  g.gif O va mane kažkaip labai jau retai "tete" pavadina arba visai niekaip nevadina.

smile.gif kazkaip nelabai autistiska begti laimingam pas atejusius tevus (nesvarbu kaip juos besauktum wink.gif ) thumbup.gif
Kaip Jonukui sekasi darzelyje? Ar labai jau baisu - spec. grupe?
Atsakyti
QUOTE(maugle @ 2009 09 08, 09:26)
smile.gif kazkaip nelabai autistiska begti laimingam pas atejusius tevus (nesvarbu kaip juos besauktum wink.gifthumbup.gif

Mamiskis ir laimingas visada atbega kai as ar vyras paima ji is darzelio pasiimam.
Atsakyti
QUOTE(toratora @ 2009 09 08, 10:24)
Bet turetu buti labai skaudu kad "tete" sako o "mama" ne ...

žinok, skaudžiau, kai visai nieko nesako mirksiukas.gif
Atsakyti
Mama sudėtingesnis žodis nei tėtė. Žymiai sunkiau jį ištarti.

Rita, nenusimink, prasikrapštys ta kalba. Viskas mažu žingsneliu.

Maniškiui blogai sekasi darželyje verysad.gif Namuose jau hiperaktyvumo periodas kaip ir baigėsi, bet darželyje doh.gif - visame gražume. Esame padėtyje be išeities. Jam kažkokia destrukcija užėjo.
Aš jau baigiu išprotėti. Iki balandžio taip gerai mums sekėsi...
Vakar vakare abu pasikūkčiodami žliumbėm. Prižadėjo, nieko blogo neiškrėsti, bet jau nuvedus ir įžengus daržely pro duris, bėgo "škadų" dirbti.
Situacija darosi nekontroliuojama.

JAU TAIP LIŪDNA, TAIP KATĖS ŠIRDY DRĄSKOSI...
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2009 09 08, 10:37)

Maniškiui blogai sekasi darželyje  verysad.gif Namuose jau hiperaktyvumo periodas kaip ir baigėsi, bet darželyje  doh.gif  - visame gražume. Esame padėtyje be išeities. Jam kažkokia destrukcija užėjo.
Vakar vakare abu pasikūkčiodami žliumbėm. Prižadėjo, nieko blogo neiškrėsti, bet jau nuvedus ir įžengus daržely pro duris, bėgo "škadų" dirbti.

Uzjauciu... O gal jis ten taip elgiasi todel kad jauciasi nesaugus ?
Atsakyti
Nežinau. Ne pirmi metai tam darželyje.

Linabalt, ar taviškis sūnus lanko Šeimos santykių institutą? Jei taip, gal gali plačiau papasakoti...
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2009 09 08, 11:37)
Maniškiui blogai sekasi darželyje  verysad.gif Namuose jau hiperaktyvumo periodas kaip ir baigėsi, bet darželyje  doh.gif  - visame gražume. Esame padėtyje be išeities. Jam kažkokia destrukcija užėjo.

Maniskis irgi ziauriai hiperaktyvus. Tiesiog nesuvokiu, is kur jame tiek nevaldomos energijos. Kai uzeina dukimo priepuolis, nieko aplinkui nebemato ir nebegirdi unsure.gif
Tik vienas yra toks guodziantis momentas: sako, kad hiperaktyvumas yra pereinamoji busena is autistines i normalia. Man sia vasara toks daktaras is Izraelio, kuris uzsiima autistisku vaikuciu gydymu, taip sake. Pagal ji, tas hiperaktyvumas kazkiek trukdo vaikui (ir labai - jo artimiesiems), bet kartu su hiperaktyvumu vyksta intelekto "nubudimas" ir vystymasis. Na, jo tokia nuomone. Jis skyre homeopatiniu vaistu hiperaktyvumui valdyti, bet pati si reiskini visai sveikino.
O jei su jusu vaiku galima susitarti, tai isvis puiku thumbup.gif Nesvarbu, kad paskui pamirsta (jis kitaip negali, tas energijos perteklius stipriau uz ji pati), ne taip svarbu. Svarbu, kad suvokia, ka negerai daro.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maugle: 08 rugsėjo 2009 - 12:44
Na aš tyliai sau sakau, kad tai yra gerai, kad jis daug ką geba dabar padaryti. Galų gale pastebi visus objektus, kuriuos gali sulaužyti doh.gif doh.gif doh.gif verysad.gif , žino, kaip išsisukti iš situacijos, t.y. pameluoti: pvz.: "auklėtoja, leiskit pažaisti, aš būsiu labai geras..." ir už sekundės geram jau nepavyksta būti...
Jis žino, kad blogai daro, žino kaip atsiprašyti, būna toks "dūška", na bet suvaldyti šio proceso dabar tiesiog nepavyksta. Ištrenks iš darželio, net dūmelis nespės surūkti verysad.gif
Šiandien išpylė klijus ir masę kitų blogybių pridirbo...
Taip nesinori vesti į spec. darželį, bet namuose uždarius juk nelaikysiu. Reikia kažkokios socializacijos. Jau ir taip kaip laukinukas. Auklėtojos negali su kitais dirbti - visą dėmesį okupuoja maniškis. Bet bijau, kad ir spec. darželyje viskas vyks taip pat.
Atsakyti
Pou, ar tavo vaikui yra diagnozuotas hiperaktyvumas?
Atsakyti
Ne. Šiemet tik tokie reiškiniai ir pasireiškė. Tiesa, tiek pernai, tiek užpernai pavasario gale, apie mėnesiuką būdavo hiperaktyvus, bet po to kaip taisyklė sekdavo raidos šuolis. Tad balandžio mėnesį kaip ir nenustebom. Bet va užsitęsė, oi užsitęsė viskas.
Na bet galiu stebėti, kad jo kojytės atsipalaidavo. Pas maniškį mažėlį buvo problema su striksėjimu, na nešokinėjo ir taškas. O dabar visaip striksi, balas peršokinėja, nuo bordiūrų šokinėja, apskritai savo kūną žymiai geriau jaučia.
Ir kalba pagerėjusi. Kaip sakom, ypač, kai šneka su savimi. Nežinau ar pas kitus vaikus yra tokie reiškiniai, kaip pokalbiai su savim: jis pasakoja, ką jis darys, ką virs, kaip apsirengs ir t.t..
Jam sunkiau, kai paklausiu ko nors, tuomet atsako 1-2 žodžiais.
Na bet šiandien mano mamai paklausus ar jis geras buvo darželyje, atsakė: " Ne, išpyliau klijus". Man atrodo, kad tai parodo, jog jo kalbos suvokimas, veiksmų ir atoveiksmių suvokimas pažengė į priekį.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pou: 08 rugsėjo 2009 - 14:22
QUOTE(Pou @ 2009 09 08, 16:20)
Na bet šiandien mano mamai paklausus ar jis geras buvo darželyje, atsakė: " Ne, išpyliau klijus". Man atrodo, kad tai parodo, jog jo kalbos suvokimas, veiksmų ir atoveiksmių suvokimas pažengė į priekį.

tai ne tik atrodo, bet tą ir reiškia. Džiaukis mamyt, visa kita baikis, susitvarkys mirksiukas.gif Jis padarė negerai, suvokia kad tai negerai ir tai pasako. Tipinis veiksmo, pasekmės ir žodžio surišimas...
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2009 09 08, 14:20)

Ir kalba pagerėjusi. Kaip sakom, ypač, kai šneka su savimi. Nežinau ar pas kitus vaikus yra tokie reiškiniai, kaip pokalbiai su savim: jis pasakoja, ką jis darys, ką virs, kaip apsirengs ir t.t..
Jam sunkiau, kai paklausiu ko nors, tuomet atsako 1-2 žodžiais.

Maniskiui nuo mazens diagnozotas aktivumo ir demesio sutrikimas,tai labai baisu buvo sad.gif irgi snekedavo pastoviai su savim ir su isgalvotais draugais..o gyditojai net buvo pastebeje asmenybes susidvejinima,pas ji buvo tomas geras ir tomas blogas.Tai visus blogus darbus padarydavo ne jis o blogasis.bet jau 14 metu tai susinormalizavo.Dabar tik kai labai susinervoja pradeda kasytis ir nagus grauzt biggrin.gif Bet as maciau kaip jis vienas eina gatve,baisu doh.gif atrodo kaip girtas.nerangus ,sneka susavim, gestikulioja..
bet prie zmoniu valdosi,gal tik mimika nemaloni...
Atsakyti