Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai - 6

QUOTE(Sigita-Dani @ 2009 09 09, 21:17)
... grizusi i masina su vaiku dar kokias 10min buvau ir zliumbiau, nes vairuoti negalejau-pro asaras kelio nemaciau.
...

Man tas pats buvo kai man VRC psichologe paskelbe neoficialiai kad maniskis autistas.
Mes irgi gavom lengva. Siandien gavau dokumentus.
Mano vaiko veidas netinka neigalumo pazymejimui. lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 09 10, 15:31)
Mano vaiko veidas netinka neigalumo pazymejimui.  lotuliukas.gif

Jaučiu, kad pas mus tas pats cool.gif

Papildyta:

Nebežinau kaip reaguoti, mano vaikis bando dainuoti/lialiuoti "Triumfo arkos" himną unsure.gif Šįvakar sąžiningai nuo pradžios iki pabaigos peržiūrojome jos kartojimą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 10 rugsėjo 2009 - 20:24
QUOTE(Ice @ 2009 09 10, 21:23)
Jaučiu, kad pas mus tas pats  cool.gif

Papildyta:

Nebežinau kaip reaguoti, mano vaikis bando dainuoti/lialiuoti "Triumfo arkos" himną  unsure.gif Šįvakar sąžiningai nuo pradžios iki pabaigos peržiūrojome jos kartojimą  smile.gif

Jusu irgi netiks. biggrin.gif
O kaip reaguoti? Niekaip. tegu dainuoja.
As net sunkiai tai isivaizduoju tiesa pasakius, nes maniskis tai maximum mmmmmmm i nosi gali padainuot, net nepadainuot, o pramykti be melodijos lotuliukas.gif arba kai dainuoju "pupa" tai pa-pa-pa-pa... ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(Pou @ 2009 09 08, 16:19)

Kija, aš susitaikyčiau su vaiko nevaldomu elgesiu namuose, kad tik jis bent viešumoje būtų socialiai adaptuotas.

Pou, na ziuriu musu vaikuciai tuo poziuriuriu panasus. MEs va jau antra savaite bandom pratintis darziuke, be manes nei zingsnio 10 min maximumas kai uzsizaides mane pamirso.
Nezinau kaip svaldyti saviski totalus pravalas. Eina ir viska vercia o mama aisku viska renka. Auketojos galvas purto kaip cia su tokiu vaiku reiks. Nepadeda jokie aiskinimai ir vertimai viska sutvarkyti. Na jei uzstaukciau nesviesisku balsu ar per uzpakali sudociau gal suveiktu kazkiek bet neilgam. O prie vaiku ten nerekausi na zodziu nezinau ko imtis. Kazkaip namuose taip visko nevarto aisku visko buna bet tikrai ne taip kaip darzelyje. Na o del Ciauskucio bendrai tai tikrai esu labai pa kol kas patenkita ir be reikalo baiminausi to spec. darziuko.
Atsakyti
QUOTE(Nomeda111 @ 2009 09 10, 13:32)
Buvom dantis taisyt ir super praejo!!! thumbup.gif  Nezinau kaip sekanti karta bus, bet labai lyg ir neissigandom. Daktaras  thumbup.gif  O jau su vaikais kaip moka thumbup.gif Pakilnojo su ta kede, dave irankius visus paciupinet, dave pazaist ten knopkes pasapust kur ora pucia, o kita knopke - vandeni. Zodziu visom kaunietem rekomenduociau.

Labai reiketu bigsmile.gif Parasyk, prasau kur ji rasti 4u.gif

Ice, dziaukis kad vaikas dainuoja mirksiukas.gif
Atsakyti
Bundziulka, tu jau antra savaite su Ugnium darzelyje sedi? Nepalieki net trumpam?
Tiesiog idomu. Nes maniskis irgi labai prie mamos prisirises, labai pergyvenu taipogi del darzo, bet esu skaicius, kad negalima leisti vaikui iprasti, jog ir darzelyje mama salia. Tipo, reik tik pirmas dienas jam saugu buvima kartu uztikrint, bet is leto iseidinet vis ilgesniam laikui. Nezinau kaip ta igyvendinsiu pati, nes maniskis kai i tualeta sveciuose einu jau manes iesko. doh.gif
Ka Ugnius daro kai bandai iseit?
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 09 10, 23:37)
Bundziulka, tu jau antra savaite su Ugnium darzelyje sedi? Nepalieki net trumpam?
Tiesiog idomu. Nes maniskis irgi labai prie mamos prisirises, labai pergyvenu taipogi del darzo, bet esu skaicius, kad negalima leisti vaikui iprasti, jog ir darzelyje mama salia. Tipo, reik tik pirmas dienas jam saugu buvima kartu uztikrint, bet is leto iseidinet vis ilgesniam laikui. Nezinau kaip ta igyvendinsiu pati, nes maniskis kai i tualeta sveciuose einu jau manes iesko.  doh.gif
Ka Ugnius daro kai bandai iseit?

Na del to palikimo bandau po truputi iseinu i rubine pasikavoju uz spintos ir bunu smile.gif kai karta isejau uz duru tai verksmai didziausia. Pradziai nenorejau jo taip iskart stresuoti kad nepradedu jis ten griuvinet ir saves zalot. Bet su aukletojom jau galutinai nusprendem kad nuo pirmadienio nors po pusvalandi viena palikinesiu. Kazkaip ir namuose kai iseinu jis labai verkia bet nieko praeina. o darzeke biski noriu kad prie aplinkos ir zmoniu apsiprastu. Bet saunu tai kad noriai eina. Kai prisimenu pernai tai is tolo jis ten jau pamates darzeli rekdavo ir tampydavomes ten abu kol nutysdavau ji iki grupes.
NA o as vis pasikavoju ten kur uz kampo nueinu, bet jauciu kaip vaikas nerimauti pradeda lakstyti po visa grupe manes ieskoti, i kolidoriu o tada jau verkti ne savu balsu.
Siaip aukletojos labai fainos del to jo metymo ramina mane kad laikui tai apmazes, svarbu kad jis ten nerektu. Pasakojo kai turejo viena autistuka tai susinervines guldavo ant zemes ir kryzium paguledavo ir nusiramindavo. Ech kad maniskis taip sugebetu nusiraminti liuks butu biggrin.gif O dabar ir pats nuo to rekimo issinervuoja ir man nervus istampo.
Ai kazkaip jam tas prisirisimas va per tuos metus atsirado pernai kai bandem lankyti tai tikrai nei ten manes labai reikedavo eidavo kur jam reikia ir viskas . O dabar jau kur einam tai ir mama butinai turi eiti.

Nanuk as jei del rekimo tiktais tai tikrai palikciau juk dauguma vaikuciu pradzioj paverkia, bet bijausi labai del tu saviagresijos priepuoliu. Vacia jau ir rasiau kad pries pora savaiciu taip musm buvo blogai, bet aciu die kazkaip praejo galvojau dantys nieko valgyt nenori spjauna ir pyksta bet matyt siaip pablogejimas, Uztat dabar bando atsigriebti uz tas dienas valgo ir valgo grazu ziureti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bundziulka: 10 rugsėjo 2009 - 23:08
Nujauciu, kad ir as uz spintu slepsiuos. doh.gif Dieve, kaip nervinuosi del darzelio.
Maniskis su senele ir teciu ramiai pasilieka, sekundinis stenejimas ir viskas, bet ten svetimos tetos bus. Oj nezinau, kas manes laukia. unsure.gif
Labiausiai bijau, kad raida nesustotu. Skaiciau, kad taip buna nuo streso ir sveikiems vaikams. Vienintele viltis, kad bus gal gera aukletoja. Meldziu Dieva. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 09 11, 00:16)
Nujauciu, kad ir as uz spintu slepsiuos.  doh.gif Dieve, kaip nervinuosi del darzelio.
Maniskis su senele ir teciu ramiai pasilieka, sekundinis stenejimas ir viskas, bet ten svetimos tetos bus. Oj nezinau, kas manes laukia.  unsure.gif
Labiausiai bijau, kad raida nesustotu. Skaiciau, kad taip buna nuo streso ir sveikiems vaikams. Vienintele viltis, kad bus gal gera aukletoja. Meldziu Dieva.  unsure.gif

Na man ir nervu nemazai del darziuko tik tiek kad aukletojos fainos. Bet visai dienai palikti jauciu dar ilgam be sansu sad.gif Gerai dabar tik puse dienos dirbu o ateity nezinau kaip cia suktis reikes.
Atsakyti
Skaitancioms angliskai - truputis optimizmo:

Welcome to Holland

I am often asked to describe the experience of raising a child with a disability to try to help people understand it, to imagine how it would feel. Its like this�

When you are going to have a baby, its like planning a fabulous vacation trip to Italy. You buy a bunch of guidebooks and make wonderful plans. The Coliseum. The Michaelangelo David. The gondolas in Venice. You may learn some handy phrases in Italian. Its all very exciting.

After months of eager anticipation, the day finally arrives. You pack your bags and off you go. Several hours later, the plane lands. The stewardess comes in and says, Welcome to Holland.

HOLLAND?! you say. What do you mean, Holland? I signed up for Italy! I'm supposed to be in Italy. All my life I've dreamed of going to Italy.

But there's been a change in the flight plan. They've land in Holland and there you must stay.

The important thing is that they haven't taken you to a horrible, disgusting, filthy place, full of pestilence, famine and disease. It's just a different place.

So you must go out and buy new guidebooks. And you must learn a whole new language. And you will meet a whole new group of people you would have never met.

Its just a different place. Its slower-paced than Italy, less flashy than Italy. But, after you've been there for a while you catch your breath, you look around, and you begin to notice that Holland has windmills. Holland has tulips. Holland even has Rembrandts.

But everyone you know is busy coming and going from Italy, and they're all bragging about what a wonderful time they had there. And for the rest of your life, you will say, Yes, thats where I was supposed to go. That's what I had planned.

And the pain of that will never, ever, ever go away, because the loss of that dream is a very significant loss.

But if you spend your life mourning the fact that you didn't get to go to Italy, you may never be free to enjoy the very special, the very lovely things about Holland.
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 09 10, 23:23)
Jusu irgi netiks.  biggrin.gif
O kaip reaguoti? Niekaip. tegu dainuoja.
As net sunkiai tai isivaizduoju tiesa pasakius, nes maniskis tai maximum mmmmmmm i nosi gali padainuot, net nepadainuot, o pramykti be melodijos  lotuliukas.gif  arba kai dainuoju "pupa" tai pa-pa-pa-pa... ir viskas.

Manau, kad cia nei vienas netinka ant neigalumo pazymejimo. Juk isoriskai ant ju niekaip nepasakysi schmoll.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nomeda111 @ 2009 09 11, 16:15)
Manau, kad cia nei vienas netinka ant neigalumo pazymejimo. Juk isoriskai ant ju niekaip nepasakysi  schmoll.gif  smile.gif

Tai va ir maniškis visiems, net seneliams ar dėdėms atrodo tik per daug išlepintas. Kai isterija, tai ar gali būti kas nors tokio tik ožys.
Atsakyti