Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai - 6

QUOTE(toratora @ 2009 08 27, 14:17)
pas ji disgrafija ir dislekcija +dar atminties sutrikimai  smile.gif

Papildyta:
nezinau kaip kiti vaikai, bet maniskis kazkurio momentu  suvoke kad jis turi problemu..ir pats nusprende su juom susitvarkyt.. lavino atminti,pats vaiksciojo po miesta ,naudojosi aukstais pastatais kaip orentiru. smile.gif gal kazkam pravers musu patirtis  blush2.gif

Matau avarte, kad turite ir daugiau vaikučių, o kaip jiems? autizmo apraiškų nėra? Mes kartais apie sesę pasvajojam, bet kad labai baisu...
Atsakyti
Pas vidurini jokiu pozimiu smile.gif o del maziausio tai jei zinociau kad taip bus gymdiciau anksciau.Tomui jau 16 buvo kai gyme mazilis,tai turiu nuostabia aukle smile.gif moka ir pampersa pakeist ir migdit. labai rupinosi manim kai buvau nescia. ismoko net ir valgyt paruost. Gal tokiems vaikuciams sveika kazko rupintis..gal tada jie nesijaucia tokie vienisi g.gif draugu vistiek nelabai iseina turet verysad.gif
Atsakyti
Zinoma kad sveika rupintis - jau seniau pasakojau, kad pirmieji svarbus pokyciai sunau elgesyje prasidejo atsiradus namie katytei, paskui suo, paskui mazute sesute - ja taip pat padeda "paganyti", pazaidzia, nors labiau uzsiimdavo, kai buvo mazesne, dabar jau paaugo, pasidare aikstinga, kaprizinga, tai brolis vel nuosaly daugiau laikosi - nemegsta konfliktu smile.gif Bet jei kartu kur nors einame, tai ir panesa mazaja, ir pagauna, kai ji bando sprukti, ir namie paziuri, kai as bunu uzsiemus. Tikrai i nauda visa si patirtis, rupinimasis. Padeda ugdyti atsakomybe, suvokti, kad ne vien jo poreikiai yra svarbus. O be to, labai dziaugiasi, kai pavyksta pralinksminti sese, priversti ja juoktis biggrin.gif Ir suns pradzioje salinosi, nemokejo uz pavadelio veszioti, nesuvoke kaip ta daryti - ejo is paskos kur suo vede ir stovedavo vienoje vietoje ilgiausiai, jei suo uzsimanydavo ka nors uostineti arba kramtyti zole, prireike nemazai laiko, kol suvoke, kad suni galima ir reikia valdyti - truktelti uz pavadelio kai nori pajudinti is vietos ar nukreipti kad eitu kita kryptimi. Viska ismoko, pasitikejimas savimi auga kaip ant mieliu, zodziu, liuks thumbup.gif Jau sakiau ir vel kartoju - jei tik yra galimybe, butinai itaisykite savo vaikuciams koki nors gyvuneli - zuvytes, ziurkena, katyte, suniuka - bet ka. Tegul zaidzia su jais, priziuri mirksiukas.gif
Atsakyti
Bundziulka, o kosytes valgo ar koki nors maista panasios konsistencijos? t.y. kurio kasti nereikia.
Gali buti, kad dantukus suskausta kandant. Jei sakai pagede...
Mes rugsejo pabaigoje irgi zygiuojame i darza, tai nerealiai parinuosi kad nieko ten maniskis nevalgys. doh.gif

Atsakyti
[
Mes rugsejo pabaigoje irgi zygiuojame i darza, tai nerealiai parinuosi kad nieko ten maniskis nevalgys. doh.gif
[/quote]
mano vaikas darzelije irgi nevalge tai as nunesiau jam sauksta is namu smile.gif su jo jokiu problemu nebuvo mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=toratora,2009 08 29, 19:51]
[
[/quote]
mano vaikas darzelije irgi nevalge tai as nunesiau jam sauksta is namu smile.gif su jo jokiu problemu nebuvo mirksiukas.gif
[/quote]

na, maniskiui tai galeciau kokius tik noretu saukstus nesti, kad tik valgytu, bet jam dzin doh.gif jau namie prisikankinu su tokiu7 jo valgymu, pries maitindama jau pradedu nervus gadintis ir galvot kuom cia ji uzemus, kad tik nors kiek pavalgytu, o darzely tai is vis... jei sriubos pakabina tai tuom viskas ir pasibaigia verysad.gif aukletoja sake, kad viena karta 2 lekstes sriubos suvalge smile.gif
Atsakyti
Man labai keista kad vaikai nevalgo g.gif pas mano aspergeriuka atvirksciai biggrin.gif nejau cia sotumo jausmo...reikejo riboti maista. O gal cia tik ji individuali reakcija g.gif
Atsakyti
mano vaikas darzelije irgi nevalge tai as nunesiau jam sauksta is namu smile.gif su jo jokiu problemu nebuvo  mirksiukas.gif

Maniskiui dzin is kokio puodo gerti, is kokios lekstes valgyti, kokiu saukstu ir pan. Atvirksciai, jei nauja inda gauna dziaugiasi.
Cia ne tame beda. Jis nevalgo normalaus maisto. Tik koses visokias, jogurtus, vaisius... mesos ir darzoviu be sansu ikist. Tik virta desra ir desreles.
darzoves kartais tyres pavidalu imaisau i stipraus skonio jogurta, tadu suvalgo, taip ir gyvename.
Visos koses namie virtos, skaniai gardinamos...
darzelyje jis 100 balu nieko nevalgys. Esu tikra. g.gif
Tik klausimas, ka daryt? Nest jam namie ruosta maista ar atvirksciai - perlauzti ji? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nanuk: 29 rugpjūčio 2009 - 20:44
As galiu pasakyti savo nuomone apie daugeli dalyku, tame tarpe ir del valgymo. Aisku cia galime suversti kalte ju sitam sutrikimui ar tai raidos atsilikimui, bet tai jau musu paciu (mamu, o ne daktaru) pasirinkimas kaip visa tai traktuoti. juk ir visai sveiki vakai turi tokiu paciu problemu. O del valgymo, tai as, budama maza irgi labai su maistu turejau daug problemu. kai tevai nusivezdavo mane i pajuri, tai visos valgyklos budavo apvemptos lotuliukas.gif
Taigi i tai as ziuriu kaip i paveldimuma, o ne kaip i kazkaoki "valgymo sutrikima" ( kas tarp kitko isvadose yra parasyta mano vaikui is VRC)kaip traktuoja jie, musu "protingieji" daktarai, kurie is vis praktiskai yra zali tokiu vaiku diagnozstikai. O jau apie pagalba musu vaikams tai is vis cia jiems (daktarams)kazkoks kosmossas! Isleidzia is VRC su savo butaforinemis rekomendacijomis, mazdaug ieskokis pati informacijos ir ugdyk savo vaika kaip pati supranti.
Nu ir issiliejau as cia, bet kartais taip uzknisa visi su savo " autoritetinga" nuomone.
Atsakyti
Sveikos, isikisiu i jusu pokalbius, tikiuosi nesupyksit 4u.gif kazkaip uzejau paskaitineti, ir perskaiciau apie jusu rupestelius del nevalgymo ir darzeliu baimes. pasidalinsiu patirtim siokia tokia. mano mama dirba su autistukais, daznai tekdavo lankytis pas ja darbe ir maciau kaip vaikai valgo ir nevalgo, pati mama pasakojo kad sunku buna pirma savaite, bet vaikas vistiek pradeda valgyti kartu su visais. kiek maciau tai labai sauniai visi zino savo vieta prie satlo ir kad reik valgyti, mazesniem padeda auklytes, didesni valgo patys. esme tame kad, mamytes kurios bijot darzeliu del nevalgymo, tai gal neverta pergyvent ir viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(toratora @ 2009 08 29, 19:24)
Man labai keista kad vaikai nevalgo  g.gif  pas mano aspergeriuka atvirksciai   biggrin.gif nejau cia sotumo jausmo...reikejo riboti maista. O gal cia tik ji individuali reakcija  g.gif

Va mūsų variantas - nejaučia saiko. Pavalgo savo dalį, o paskui dar į mūsų lėkštes lenda g.gif Na, bet gal čia tikrai paveldimumas g.gif Nelaikyčiau apačioje vienos liniuotės, jei pati tokių problemų neturėčiau blush2.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ice: 29 rugpjūčio 2009 - 23:50
QUOTE(Nomeda111 @ 2009 08 29, 21:59)
As galiu pasakyti savo nuomone apie daugeli dalyku, tame tarpe ir del valgymo. Aisku cia galime suversti kalte ju sitam sutrikimui ar tai raidos atsilikimui, bet tai jau musu paciu (mamu, o ne daktaru) pasirinkimas kaip visa tai traktuoti. juk ir visai sveiki vakai turi tokiu paciu problemu. O del valgymo, tai as, budama maza irgi labai su maistu turejau daug problemu. kai tevai nusivezdavo mane i pajuri, tai visos valgyklos budavo apvemptos  lotuliukas.gif 
Taigi i tai as ziuriu kaip i paveldimuma, o ne kaip i kazkaoki "valgymo sutrikima" ( kas tarp kitko isvadose yra parasyta mano vaikui is VRC)kaip traktuoja jie, musu "protingieji" daktarai, kurie is vis praktiskai yra zali tokiu vaiku diagnozstikai. O jau apie pagalba musu vaikams tai is vis cia jiems (daktarams)kazkoks kosmossas! Isleidzia is VRC su savo butaforinemis rekomendacijomis, mazdaug ieskokis pati informacijos ir ugdyk savo vaika kaip pati supranti.
Nu ir issiliejau as cia, bet kartais taip uzknisa visi su savo " autoritetinga" nuomone.

Nomeda, pritariu 1000000 kartu. drinks_cheers.gif
Pas mus isvadose irgi del maisto prirasyta lyg tai butu kazkoks nerealus nenormalumas. As ir pati pamenu, kad kai buvau 6 metu man kepta vista ir visas normalus maistas buvo neskanus, valgiau vien del to kad buvo sakoma: kol nesuvalgysi nepakilsi nuo kedes. doh.gif Tai suvokiau, kad saltas bus dar slykstesnis tas maistas ir valgydavau vien tam, kad paleistu zaisti.
veliau aisku susitvarke viskas. Daba as beveik kaip siuksliu deze lotuliukas.gif - valgau praktiskai viska.
O man pvz psichiatre mano Levuko sake, kad nevalgumas ir isrankumas maiste NERA autizmo bruozas. N+K pavyzdziu pateike.
O VRC man sake, kad tai musu pagrindinis AB. blink.gif
Ir aplamai, jau buvome su mazium pas 2 nepriklausomus psichiatrus (pabreziu, ne psichologus, o psichiatrus, kuriu kompetencijoje yra musu sutrikimai) ir abu jie paneige VRC prielaidas pastebeje Leva.
Aisku VRC mum aciu Die neparase ivairiapusio, bet man zodziu buvo pakomentuota, kad jis autistiskas.
O musu psichiatre (30 metu praktikos turinti) pasake, kad musu esamas F83 is vis yra sh... ant pagaliuko, kad tai net diagnoze nepavadinsi, kad 99% tikimybe, jog vaikas isaugs... vel gi pavyzdziu ir praktikos pateike ir pan. kalbejom visa valanda.
Na ir kuo tiketi?
P.S. Lesinskiene pasake ta pati.
Tik tas VRC nelaimingas prigalvoja kazkokiu nesamoniu.
As zinau kodel ten taip daroma. Tik cia viesai rasyt nenoriu, nes moderatoriai mane pakars po to.
Atsakyti