Įkraunama...
Įkraunama...

Autistukai - 6

QUOTE(*Rita* @ 2009 09 29, 13:37)
Mus vėl į VRC pakvietė blink.gif Tik vaikas įsivažiavo su darželiu ir užsiėmimais, vėl tenai trim savaitėm grūstis... Tik, šįkart ne į stacionarą, o kažkokį eksperimentinį reikalą. Atrodo vadinasi autistų klasė (ar grupė) g.gif

Mes irgi nuo pirmadienio i VRC vaziuosim, i ta grupe kaip ir jus, tik man dabar idomu pasidare - cia bus grupiniai uzsiemimai? nes kai pavasari gulejom VRC tai spec.pedagoge ir ergoterapeute dirbdavo individualiai su vaiku, o dabar jei grupe tai gal bendrai...
mums sake kasdien 15-17 bus, tris savaites.

Nanuk, o tavo vaikas gal Ciauskuti lanko?
Atsakyti
Dekoju kad bendraujat.O mum yra kompensuojama hidrocefalija ir vaistu jokiu negeriam,ir daktarai sake kad ji negalejo pakenkt vaikui(na cia jie taip sako)kai buvom Druskininkuose sanatorijoje,tai Tertelis liepe gert Memoril,bet Mikulenaite atsiliepe apie tai nekaip,na jei juos gersim,tai vaikui net epilepsija galim issaukt.tai dabar nieko ir negeriam,tik vitaminus.O mes esam is Telsių,pas mus viena vaikų neurologe,kuri dirba 10 darbų ir niekur nespeja,susitinkam kai reikia invaliduma tvarkyt.tai dabar toliau net nebezinau ka ir daryt,vaikas auga,dienos bega,pasako tik kelis zodelius,elgesys kartais neprognozuojamas.
Atsakyti
QUOTE(Jolantaa33 @ 2009 09 30, 13:40)
Labas visoms,kelias dienas skaiciau jusu susirasinejimus ir nutariau pati prisijungt,jei priimsit zinoma.Mano sūnui jau 10 m,jam diagnozuota kompensuojama hidrocefalija ir vystymosi raidos sutrikimas,bet as kiek paskaiciau jusu susirasinejimus,galvoju kad jam autizmas.Parasysiu keleta pavyzdziu,ryskus kalbos sutrikimas,koordinacijos sutrikimas,nera akių kontakto,uzeinantys pykcio priepuoliai,zarnyno bedos,kartais atsiranda besaikis valgymas,alergiskas,tik neaisku kam,toliau yra l.tvarkingas,zaislus ,drabuzius visad susitvarko pats,einant miegot pasiima visad tuos pacius daiktus  telefona ir masinyte,turi puikų muzikos jutimą.kiek teko bendraut su gydytojais niekas man apie tai neuzsimina.O kaip jus galvojat?

O VRC esate buve?
Atsakyti
QUOTE(zazaza @ 2009 09 30, 18:18)
Mes irgi nuo pirmadienio i VRC vaziuosim, i ta grupe kaip ir jus, tik man dabar idomu pasidare - cia bus grupiniai uzsiemimai? nes kai pavasari gulejom VRC tai spec.pedagoge ir ergoterapeute dirbdavo individualiai su vaiku, o dabar jei grupe tai gal bendrai...
mums sake kasdien 15-17 bus, tris savaites.

reiškia bus grupiniai, nes mes irgi ten būsime tuo pačiu metu. Gal susipažinsime? Kaip jus atpažinti? bigsmile.gif Aš būsiu su berniuku Augustinu didelėm akim biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Rita* @ 2009 09 30, 19:50)
reiškia bus grupiniai, nes mes irgi ten būsime tuo pačiu metu. Gal susipažinsime? Kaip jus atpažinti? bigsmile.gif Aš būsiu su berniuku Augustinu didelėm akim biggrin.gif

thumbup.gif
as busiu su Ignu 3.5 metu mirksiukas.gif
susimatysim
Atsakyti
QUOTE(Nomeda111 @ 2009 09 30, 18:51)
O VRC esate buve?

Taip,esam buvę pries du metus ir nieko ten mum naujo nepasake.atseit pavelavom atvaziuot,nes jau buvom 8 m.
Atsakyti
Jolanta33, o tavo sunus anksciau normalus buvo? Ta prasme, ar raida sutriko staiga ar jis visad buvo probleminis vaikas?
Atsakyti
QUOTE(Nanuk @ 2009 09 30, 08:39)
O nepameni kur tokia info radai?
Siaip, F sutrikimai yra psichine opera.  g.gif

Merginos, ieskau gero psichologo vaiko klausimais Vilniuje!!!
Gerai, kad gaudytusi autizme.
Reikia konsultacijos adaptacijos darzelyje klausimais.
Padekit prasau. Gal kas zinot.

Nepamenu kuriam radau, pamenu tik, kad kažkokį dok. parsisiunčiau, bet radau ir kitam panašią info:
http://negalia.vusa.lt/negalia-ir-jos-rusys/
Atsakyti
Nuo pat gimimo vystymosi raida buvo atsilikusi,gal tai gimdymo trauma,gal tai paveldimumas nesurandu dar atsakymo.tyrimes genetikos centre 2 m kai buvom tai nieko konkretaus nepasake,daremes tyrimus ir klaipedoj ir Kaune .As tai dar linkusi manyt,kad cia mum gali genais atsiduot,mat brolio mergaitei buvo visiska negalia hidrocefalija ir CP,ji mire 6 metuku.na reiketų dar kartą i genetikos centra nuvykt,gal dabar aiskiau kas butų.
Atsakyti
Jolantaa33, mane labai sudomino kas pas jus per žarnyno bėdos, nes mes irgi turim didelių rūpessčių, jei nenori viešai gal gali į AŽ brūkštelt?
O bruožai išties panašūs į autizma g.gif o kaip su mokykla?
Atsakyti
Sveikos,
man tai su mergina mano problemos. Vel ruduo ir vel is naujo dainele. Nu kas jai yra. rudeni ji tiesiog kaip pakeista, o nuo kokio sausio, vasio, pradeda zydeti. dabar uzsiblokavo del matematikos. Jos nenori ir net ir nesistengia. Tai paskaiciuoja, tai nesamoniu priraso, vel skaiciuoja. o ji gali, ji gali ri gretai ir tesingai suskaiciuoti. Bet tiesiog piktybiskai neuzsiraso matematikos namu darbu, arba tik dali, tada gaunu irasyta,kad neatlikta ir sedim su trigubais namu darbais. Tada ji nervinas, verkia, ir nieko nebedaro. prisikankinau vakar kaip turi but. Nebezinau ka su ja daryti. Jau vakar ir masazavau, ir siaip paprasiau, kad paguletu, paglosciau nugara, paskui sedam vel daryti namu darbu ir vel tas pats teatras. Kai reikejo vokieciu namu darba daryti, atsisedo parase, ir graziai air tvarkingai ir teisingai. O matematika sedi ir aiskina, kad jos nemegsta, nenori ir viskas. Bet neisiena be jos.
Atsakyti
QUOTE(cezi @ 2009 09 30, 21:57)
Jolantaa33, mane labai sudomino kas pas jus per žarnyno bėdos, nes mes irgi turim didelių rūpessčių, jei nenori viešai gal gali į AŽ brūkštelt?
O bruožai išties panašūs į autizma g.gif o kaip su mokykla?

Na Mykolui anksciau tai daznai uzeidavo besaikis valgymas,galedavo valgyt viską is eiles,o paskui ir vemimai ir pilnos kelnes.ir dabar dar yra problemų,daznokai pridaro i kelnes,nes nespeja i tualeta nueit.O i mokykla tai mes ten pat darzeli einam,jam yra pamokeles iki pietu,paskui uzsiemimai,na jis visa diena ten buna.T.y. lankom vaikų su negalia centą.
Atsakyti