Įkraunama...
Įkraunama...

Krūtinės ląstos deformacijos

QUOTE(mėnulis @ 2014 12 04, 16:45)
Deformacijos tai tikrai manksta nepagydys, taciau sustiprins krutines raumenis, jei deformacija tokia, kad yra linkusi gileti. Jei vaikas mankstinsis daug, raumenys uzaugs ir jos nesimatys, va toks ir efektas smile.gif)) manksta dar niekam nepakenke. Jokia manksta kaulu neistiesins. Nera ta deformacija tokia baisi problema. Jei gydytojai neisikisa smile.gif))))
Nekiskit savo vaiku po operaciniu peiliu. Mano puse gimines, problema paveldima, su ja. Operuota tik as smile.gif)) Tai ne visais atvejais trukdo dirbti ir gyventi.


Mums jau trūkdo, kars nuo karto sūnus skundžiasi spaudimu, lyg širdį lyg plaučius spaudžia verysad.gif

Gal pas ką kreiptis dėl operacijos, kas tai sprendžia? Mūsų šeimos daktarė pasirodo nieko nežino apie tai schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jofky: 04 gruodžio 2014 - 15:56
Ji turetu jus nukreipti i Santariskes, pas ortopeda. Arba poliklinikos ortopedas nukreipti. Ar vaikas skundziasi dusimu? Ar jis jaucia skausmus? Siaip nebent deformacija labai gili. Deformuoti kauliukai auga lygiai taip pat kaip ir normaliu vaiku. Kai kuriais atvejais tik gali tai trukdyti. Kitais - organai prisitaiko. Man minimalus dusinimas butent atsirado po antros operacijos. Iki tol nieko nebuvo. Mano gimines turi tokia pat, ne vienas nedusta. O man kaulus supjauste, tai matyt jie jau nebeaugo taip kaip sveiki. Gydytojai nera visagaliai dievai.
Atsakyti
http://pectusexcavat...fix-pectus.html

Ir gal ne visada operacija yra saugus variantas: http://www.delfi.lt/...t.d?id=35140293
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mėnulis: 15 gruodžio 2014 - 23:47
QUOTE(Kyvis @ 2012 05 15, 13:44)
Mano maziukui kai buvo 4 men neurologe iskart pasake kad pas ji krutines lastos deformacija akivaizdi, nors pediatre nieko nemate. Rachito pozymiu nebuvo, vitamina D visada po 2 lasiukus gerem, dozes nerekomendavo didinti. Ortopedas tuomet apziurejes pasake, kad viskas tvarkoj. Dabar jau tuoj metukai, ir kita pediatre tik pamacius vaika iskart paklause ar buvom konsultuotis su ortopedu, mat ji mato akivaizdzia deformacija  doh.gif Vel streso ir nerimo ivare. Nesuprantu, kaip gali skirtingai matyti skirtingi daktarai.  Kita savaite leksim pas kita ortopeda, ziuresim ka pasakys.

Na stai, maniskiui jau 3,5m. Stebime deformacija. Mano manymu, ji siek tiek pagilejo, Pradzia buvo tokia, kad gydytojai pirmi ja pastebejo, dabar jau neimanoma nepastebeti, man ta duobute krutines centre ir atsikise sonkauliukai akis bado.
Siandien buvome pas ortopeda, sake kol kas nieko tikrai nereikia daryti, o operacija apie 7m, tik tuo atveju, jei spaus sirdi, plaucius. Tkiuosi jos nereikes. Sake sportas bet koks yra sveikintinas, bet geriausia - baseinas. Mazesni lankeme baseina Santariskiu reabilitacijos centre. Gal yra dar koks baseinas Vilniuje, kur dirbtu kineziterapeutai, kad pamokytu pratimuku vandeny? Santariskes labai toli mums, tad bandau surasti kita vieta. Moksleiviu rumai kiek zinau nuo 5m priima? g.gif
Atsakyti

Sveiki. Gal kas gali pasidalinti informacija apie operaciją? Gal kieno nors vaikas buvo operuotas pastaruoju metu? Labai trūksta informacijos šia tema :/ Ačiū!!!

Atsakyti

Sveiki. O kas būtent domina ? Mano berniukui buvo idubus. Atlaikė operacija ,pranešiojo svetimkūni 2metus ,išėme . Dabar sveikutėlis ,bet visi šie vargo metai labai skaudūs ir gaila vaiko.

Atsakyti

Sveikos mamytes, ypac is Vilniaus, kurias siuncia konsultuotis pas Santaros ortopedus del idubusios krutines. Ten mums po visu atliktu tyrimu keleta metu taip pat sake, kad idubimas vidaus organams netrukdo ir tai tik estetine problema. Jei vaikas nekompleksuoja, nieko daryti nereikia, nes operacija labai sudetinga. Kol kardiologe (labai didelis ACIU jai), matydama, kad idubimas vis tik trukdo sirdies darbui, patare pasikonsultuoti su Kauno kliniku Vaiku chirurgijos klinikos vadovu prof. V.Barausku. Lietuvoje tik ten atliekama miniinvazine Nuss’o operacija. Labai gaila, kad negavome is Santaros ortopedu tokios informacijos pries keleta metu, kol vaikas buvo jaunesnis (17), nes jaunesniems pooperacine eiga lengvesne ir mazesne komplikaciju tikimybe. 

Dar tik geras pusmetis po operacijos, randai ryskiai matomi, krutine turbut jau niekada nebus labai simetriska ir neaisku, kaip bus po lanko isemimo, bet matant svytincias vaiko akis, aisku, kad buvo verta...

Pasikonsultuokit pas prof. V. Barauska, labai geras gydytojas. Is kitu miestu vaikai su idubusia krutine siunciami pas ji konsultuotis, tik ne is Vilniaus... kodel?

Atsakyti
QUOTE(Maleta @ 2021 02 12, 11:49)
<p>Sveikos mamytes, ypac is Vilniaus, kurias siuncia konsultuotis pas Santaros ortopedus del idubusios krutines. Ten mums po visu atliktu tyrimu keleta metu taip pat sake, kad idubimas vidaus organams netrukdo ir tai tik estetine problema. Jei vaikas nekompleksuoja, nieko daryti nereikia, nes operacija labai sudetinga. Kol kardiologe (labai didelis ACIU jai), matydama, kad idubimas vis tik trukdo sirdies darbui, patare pasikonsultuoti su Kauno kliniku Vaiku chirurgijos klinikos vadovu prof. V.Barausku. Lietuvoje tik ten atliekama <span>miniinvazine Nuss’o operacija.</span> Labai gaila, kad negavome is Santaros ortopedu tokios informacijos pries keleta metu, kol vaikas buvo jaunesnis (17), nes jaunesniems pooperacine eiga lengvesne ir mazesne komplikaciju tikimybe. </p><p>Dar tik geras pusmetis po operacijos, randai ryskiai matomi, krutine turbut jau niekada nebus labai simetriska ir neaisku, kaip bus po lanko isemimo, bet matant svytincias vaiko akis, aisku, kad buvo verta...</p><p></p><p>Pasikonsultuokit pas prof. V. Barauska, labai geras gydytojas. Is kitu miestu vaikai su idubusia krutine siunciami pas ji konsultuotis, tik ne is Vilniaus... kodel?</p><p></p><p></p>



Sveiki parasiau Jums i az labai butu malonu pabendrauti nes kazkaip si temute labai jau negyvuoja verysad.gif
Atsakyti