QUOTE(kinziulis @ 2009 11 20, 17:31)
sveiki
Serzai, zemes kasimo darbai zu paskirties zemeje isties negalima, reikia tam tikro leidimo. taip pat negalima isvezti dirvozemio niekur is savo zemes.
o medzio kirtimo darbai tai isvis negalimi be leidimo. net ir namu valdos zemeje, preitais metais tevai prase leidimo nukirsti medi savo kieme
bet zinoma cia gali visaip varijuoti, jei nieks niekur neskus, niekam niekas neuzklius tai...
o pas mane atvaziaves bobcatas zeme stumdyti iskart paklause ar turiu leidimus pievoje kazka daryti

dar tada neturejau...
kur pasiskaityti nezinau apie tai, nes nesigilinau, tik taip man supasakojo zemetvarkininkas
na del zemes kasimo darbu dar kapstysiu gal kazka ir rasiu, o del kirtimo tai jus klystat, viskas daug paprasciau: "Medžius savo sodyboje kirsti ar genėti galima be leidimo tuomet, jei tie medžiai savivaldybės institucijos sprendimu nėra paskelbti saugotinais."
"Utenos rajone privačioje namų valdoje augantys saugotini želdiniai yra tie želdiniai, kurie Utenos rajono savivaldybės tarybos sprendimais paskelbti saugotinais."
daug kur radau parasyta jog galima kirsti medzius augancius ne misko zemeje, netgi vandens apsaugos juostose galimi medziu, iki tam tikro skersmens, kirtimai.
Kai gauni leidima kirsti saugotinus zeldinius tai uz juos reikia sumoketi atitinkama suma pinigu, arba juos persodinti i kita vieta kuria nurodys savivaldybe ir dar 3metus reiks juos priziureti, taigi jei kazkas kreipiasi del tokio leidimo tai aiskus kad jie sakys jog reikia leidimo, nors istatymai teigia visai ka kita

dabar isleistas istatymas (tik dar neisigaliojo) jog galima be leidimo savo miske kirsti medzius malkoms, jei ne klystu tai iki 3m3 is 1ha/metus

apie kirtima reikia pranesti prries 12 d.d.
Papildyta:
[quote=1PuPa,2009 11 20, 18:25]
[quote=serzas,2009 11 20, 19:15]
Traktoriu ir lauke as galiu laikyti.
del ukines veiklos irgi perlenke jie. tegul dar papraso saraso draugu kurie ukyje lankysis

ir prie ko cia architekto rastas- jis ka apie ukininkavima daug ismano?
Mes kartu su Architektu pasitarem ka rasysim ir jis jau pats viska graziai surase.
Pas mus 1.71ha tai apzeldinimas uztruks 10 metu, o is kur man zinoti ka as kur sodinsiu?
Na bent preliminariai galetum zinoti - cia ju toks poziuris.
Tiksliaisiais matavimais jus vadinate geodezinius?jei taip tai be ju isvis kiek suprantu net salygu savado neduoda, o tvoros nereikia nurodyti KPP.
Na mes leidima KPP gavom dar praeitais metais, kai dar tiksliuju nieks nebereikalavo, tai be ju ir issisukom. Dabar girdejau kad jau reikalauja. Musu nuo balandzio menesio dar daromi tikslieji. Matyt jau reikia kelti vejus kodel taip ilgai daromi.
Aisku reikalauti jie neturi teises, bet nervus pagadinti gali. Tai va, mes nusprendem nupiesti tuos medzius, kad atsikabintu ir ukini padidinom 10 kv.m.
[/quote]
Preliminariai as galvojujog nieko ten nesodinsiu, man gal grazu didele pieniu pieva prie namu, negi priverstu medziais apsodinti?
reiks rimciau pasidometi koki ukininkavima irasyti prasant salygu, o tai irasysiu kad grudus auginsiu tai lieps kombainui garaza statyt arba grudams sandeli. yrasysiu gyvulininkyste tai ferma reiks projektuot. parasysiu kaimo turizma tai per visokias sveikatos ministerijas uztampys mane ir dar lieps didesnius pastatus daryti kad daugiau sveciu tilpyu