[quote=Bytaute,2009 09 22, 11:11]
[quote=ūkio bitė,2009 09 21, 17:40]
2bytautė:
Aciu! O jei man priklauso 50a, taciau sklype, kuris dar priklauso mano teciui ir sesei? Ar butina tuos sklypus atskirti/ atidalinti i atskirus vienetus?
[/quote]
Nebutina, bet turi tureti notarini patvirtinima, kad bendrasavininkiai nepriestarauja tavo statiniui-o tai reiskai, kad jau jie negales statyti, kai patys uzsimanys, nes viename sklype gali buti tik viena suformuota sodyba.
Papildyta:
QUOTE(serzas @ 2009 09 21, 23:19)
Kazkur buvau isskaites jog zeme gali buti ir isnuomota tiknuomos terminas turi buti ilgas ir kazkaip zemes savininkas turi parasyti kazkoki sutikima jog sutinka, kad jo zemeje butu kazkas tai statoma. bet gal jau viskas pasikeite?

neimanoma su tais istatym pakeitimais suspeti
Na as neradau tokio parasymo, nes kalbama apie nuosavybes forma- o nuoma, tai tikrai ne nuosavybe.
Papildyta:
QUOTE(memfisss @ 2009 09 20, 21:24)
hmmm, dar kartelį keliu temą dėl savo būsimo namo ir brolio "tvarto"

tokia idėja atėjo į galvą: bendras močiutės sklypas - 7.4 ha, iš jų aš būsiu apiformintas kaip bendrasivininkas 65 arams (gal iki 70 arų pritempsim). ir kaip ūkininks statausi ūkininko sodybą.... o jeigu bandyti taip žaisti: forminamės tą 65 arų sklypą su broliu per pusę kaip bendrasavininkai, t.y. po 32.5 arų ir dar iš močiutės išsinuomojam po 18 arų ir kuriam du atskirus ūkius?
Nu kazkaip nieko nesupratau. Gi bendras 7,4 zemes ukio paskirtis, kiek supratau norima ukininko sodyba kurti, ar ne. Jeigu ukininko, tai kam isrezti tie 0,65