Įkraunama...
Įkraunama...

Stevija - medaus žolė

Sveikos, nedaug informacijos apie ja cia randu tad nutariau sukurti tema. Gal kas auginat? Pasidalinkit savo patirtim ir nuotraukom drinks_cheers.gif Norejau paklaust ar reikia pirmais metais, dar nezydejus genet virsune, gal sakotusi, nes pas mane is 10 seklyciu isaugo dvi ir auga tokios dvi istyseles rolleyes.gif Kas kaip ziema laikot, ar saltai ar visus metus siltai, gal kas derliaus jau turejot ir galit pasidalint patirtim, kaip skonis, kaip naudojat?
Idedu nuorodele apie si augaleli, kas nezino kas tai per daigtas, tikrai susidomesit thumbup.gif
http://www.rojaussod...snis.php?id=341
Atsakyti
Šį pavasarį sėjau steviją - iš 10 sėklyčių išdygo 4 ir labai varganai auga, tuo labiau, kad dar ir baltasparniai ją labai mėgsta ir niekaip nesiseka jų išnaikinti. Dabar auga lauke, o žiemai nešiu į kambarį - gal pavyks išlaikyti iki pavasario g.gif
Atsakyti
Nu sako kad pirmais metais labai letai auga, gal issigydysi dar ta baltasparni
Papildyta:
O nenuskynei virsunes kad sakotusi?
Atsakyti
na smagu jum lotuliukas.gif ,o man tai ji net nedygo schmoll.gif o seklytes tai nepigios,mokejau 9.99lt
g.gif
Atsakyti
QUOTE(pjehaxxx @ 2009 08 29, 18:12)
na smagu jum lotuliukas.gif ,o man tai ji net nedygo schmoll.gif o seklytes tai nepigios,mokejau 9.99lt
g.gif

As zalioj stotelej Jonavoj radau uz 6lt su centais. smile.gif Gal tavo seklytems silumos truko? Nors gal ir ne, o siaip nedaigios pasitaike, juk ir is tu 10 tik kelios isdygsta unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(jediara @ 2009 08 29, 10:13)
Dabar auga lauke, o žiemai nešiu į kambarį  - gal pavyks išlaikyti iki pavasario  g.gif

As tai laikiau pietryciu balkone, labai jau daug saules ir net per karsta iki kokiu 50 laipsniu susildavo per karscius,tai pavysdavo, tik i vakara atsigaudavo uztai pernesiau i kambary ant pietu palanges ir dabar normaliai.
Atsakyti
Mano mažutės stevijos ax.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2009 09 15, 22:26)
Mano mažutės stevijos  ax.gif

Vau kokios grazutes, kaip tankiai lapeliai suauge, pas mane tai tokie istise stiebai du buvo, emiau nuskyniau pacias virsuneles tai pagaliau ir pas mane tie lapeliai stambesni is visu sonu pradejo augt ir tokia tvirtesne pasidare. Vadinasi reikia genet jas. Nu nebent kaip tavo tokiu gal ir nebutina genet, ir taip grazios.
Atsakyti
QUOTE(Novela @ 2009 08 29, 15:31)
As zalioj stotelej Jonavoj radau uz 6lt su centais. smile.gif Gal tavo seklytems silumos truko? Nors gal ir ne, o siaip nedaigios pasitaike, juk ir is tu 10 tik kelios isdygsta unsure.gif

man irgi sudygo tiek pat - gal kokios keturios. Per vasarą augo šiltnamyje, bet vabalai sugraužė doh.gif Teks kitais metais vėl eksperimentuoti 4u.gif
Atsakyti
Parsiveziau savo stevija namo - liudna sode pasidare. Planuoju virsunes nupjaut, kas sakotis pradetu. Ar reikia dar palaukt siek tiek, kol apsipras naujoj vietoj? g.gif
Atsakyti
Saviškėms viršūnių nepjoviau, nes dar visai nedidelės, tuo labiau, kad ir taip po truputėlį kerojasi. Dabar svarbiausia užduotis - išlaikyti per žiemą g.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2009 09 22, 18:36)
Saviškėms viršūnių nepjoviau, nes dar visai nedidelės, tuo labiau, kad ir taip po truputėlį kerojasi. Dabar svarbiausia užduotis - išlaikyti per žiemą  g.gif

Ir dar: sauletoj ar siaurinej pusej per ziema reikia laikyt?
Atsakyti
QUOTE(rsc @ 2009 09 22, 19:54)
Ir dar: sauletoj ar siaurinej pusej per ziema reikia laikyt?

kad žinočiau doh.gif Šiaip visą vasarą jo augo pietinėje pusėje, tai tikriausiai ir žiemojimui dėsiu į pietinę ar vakarinę pusę.
Atsakyti