Įkraunama...
Įkraunama...

Stevija - medaus žolė

Gera info thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 01 03, 20:48)
Gera info  thumbup.gif

O kaip tavo stevijytes laikosi?
AS uzsipyliau vakar sauksteli milteliu (labai paprastai pirstais susitrina) stikline vandens, palaikiau per nakti , ryte bandziau pasisaldint arbata, nu tai nemazai reikejo sliukstelt kad bent kiek pasaldetu, bet kuo daugiau pyliau tuo labiau sieno skonis jautesi doh.gif Nu zodziu nieko gero. Gal per mazai milteliu vandeniu uzpyliau, o gal ne taip saldu, nes ziema. Dabar dar pabandysiu su alkoholiu pasidaryt ta ekstrakta, turetu saldziau but. Bet kaip ji naudot? Irgi i arbata pilt? g.gif Ir dar tikiuosi kad nescioms ja galima ragaut, aisku be alkoholio, cia gal tik paragavimui pasidarysiu rolleyes.gif
Atsakyti
Deja, mano stevijos rusyje nuvyto verysad.gif , bet šiemet vėl bandysiu sėti, gal labiau pasiseks ax.gif Kai pagaminsi trauktinę, pasakok, ar geras skonis alc.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 01 04, 21:57)
Deja, mano stevijos rusyje nuvyto  verysad.gif , bet šiemet vėl bandysiu sėti, gal labiau pasiseks  ax.gif Kai pagaminsi trauktinę, pasakok, ar geras skonis  alc.gif  biggrin.gif

O tai kaip nuvyto? Jeigu tu jos nenupjoviai tai nereikejo nest i rusi, o kambary toliau augint reikejo, taigi rusy nera saules ir silumos, rusy gali ziemot tik nupjautos kai like tik stiebeliai 5cm.O pavasary atsinesus i kamabry ar balkona vel turetu leist daigelius. Tai tu jas ismetei?
Nu o as trauktines nezinau, gal darysiu su antru derlium. Bet tuo saldikliu galiu pasakyt nusivyliau, visai jis nera toks saldus, nu gal reikejo ne viena o kelis saukstelius milteliu uzpilt vandeniu, bet vistiek skonis ziauriai sieno jauciasi, uzmusa arbatos skoni man verysad.gif Nu gal dar netaip kazka padariau unsure.gif
Atsakyti
Neišmečiau aš jų, bet stiebeliai tai pajuodę verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 01 13, 19:18)
Neišmečiau aš jų, bet stiebeliai tai pajuodę  verysad.gif

Nu tai aisku kad turejo pajuost doh.gif Pabandyk nukirpt, palik tik kokius 3-5cm nuo zemes ir tegu ten dar buna. Uz kokiu poros men atsinesk i kambari ir turetu pradet leist naujus daigiukus is tu stiebeliu ir salia ju.
As galiu pafotkint ir parodyt kaip mano stevija neseniai buvo nukirpta, bet neisnesiau i rusi tai pradejo leist naujus daigiukus.Tik vistiek jai per mazai sviesos ir ant palanges ziema tai tie daigiukai tokie ploni
Atsakyti
[attachmentid=191351]
Papildyta:
Cia tik nukirpus neisnesiau iskart i salta vieta tai va per viena menesi kiek atzaleliu pridygo is tu dvieju kotuku,tik labai jau tokios silpnos ir plonytes, laikau ant vakaru palanges, nest reikia i pietus turbut
Papildyta:
jediara, jei netingi parodyk kas is taviskiu liko, paziuresim, gal dar ne viskas prarasta.
Atsakyti
Kokios fainos atžalėlės bigsmile.gif
O aš tai kvaiša doh.gif , reikėjo nešti į kambarį, o ne į rūsį. Foto įdėsiu savaitgalį ir dar gerai apžiūrėsiu, gal dar yra vilties ax.gif Nors jau buvau nusprendusi pavasarį vėl pirkti sėklų. Maniškę labai buvo užpuolę baltasparniai, tai ji tiek chemijos gavo, kad.....
Atsakyti
QUOTE(Novela @ 2010 01 04, 19:27)
AS uzsipyliau vakar sauksteli milteliu (labai paprastai pirstais susitrina) stikline vandens, palaikiau per nakti , ryte bandziau pasisaldint arbata, nu tai nemazai reikejo sliukstelt kad bent kiek pasaldetu, bet kuo daugiau pyliau tuo labiau sieno skonis jautesi doh.gif Nu zodziu nieko gero.

Kiek man teko skaityti, tai stevija ir turi turėti aitrumo. Saldesnė ir neaitri yra lipija. Kol kas šitos žinios tik iš literatūros. Jau gavau abiejų šitų augalėlių daigelus, tagi, jei pavyks normaliai išauginti, galėsiu palyginti pati.
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2010 01 14, 02:13)
Kiek man teko skaityti, tai stevija ir turi turėti aitrumo. Saldesnė ir neaitri yra lipija. Kol kas šitos žinios tik iš literatūros. Jau gavau abiejų šitų augalėlių daigelus, tagi, jei pavyks normaliai išauginti, galėsiu palyginti pati.

Jei ne paslaptis, kur gavai? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(išdykėlė @ 2010 01 14, 01:13)

Nu tai fainai, gal ju seklu irgi yra pirkt kaip steviju?
Atsakyti
QUOTE(Novela @ 2010 01 14, 14:10)
Nu tai fainai, gal ju seklu irgi yra pirkt kaip steviju?

Niekur nemačiau schmoll.gif
Atsakyti